|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Najbolji saveti koje ćete dobiti u trudnoći

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.5.2017
Nemoj to raditi! To treba ovako, to treba onako! Ja bi to uradila ovako... Kakve savete ste vi sve dobili?
Ključne reči:

image
/11


Već od samog početka trudnoće susretaćete se sa nebrojeno mnogo mudrosti koje će vam trošiti živce. Ipak, neke stvari vam niko neće reći osim drugih trudnica i žena koje su proživele trudnoću i iskusile iste muke. Neke stvari su ohrabrujuće, neke su zastrašujuće, a neke će vas dobro nasmejati.

 

 

Postoje usponi i padovi

 

Iako će ispočetka biti pomalo zbunjujuće, iz dana u dan će se menjati vaše raspoloženje i to kako se osećate. Dok ćete prvi dan prštati od energije i odraz u ogledalo će vam se činiti kao bajka, već drugi dan ćete se osećati kao najružnija i potpuno bespomoćna trudnica koja želi prespavati celi dan. To je sasvim normalno. Gubitak težine u početku trudnoće obično zabrine žene, no javlja se kod gotovo svih trudnica koje prolaze kroz mučnine.

 

 

Seksualni život će se promeniti i to je sasvim normalno

 

Ne živcirajte se ako je seksualni život drugačiji ili siromašniji. Svim ženama je seks u trudnoći vrlo često nespretan i nezgodan i sasvim je u redu poželeti odmor na neko vreme.

 

 

Iskoristite trudničke "čari"

 

Uz negativne simptome poput akni, nadutosti, zatvora i mučnina, tu je i vrlo poznat "trudnički mozak". Često ćete zaboravljati stvari i činiće vam se da je sastavljanje smislene rečenice pravi izazov. To ne mora biti loše, ako nešto zaboravite, uvek možete okriviti trudnoću. A i smete jesti svoju omiljenu hranu bez imalo srama.

 

 

Naučite slušati i ignorisati beskorisne savete

 

Ako te svesni da je neki savet loš ili potpuno beskoristan, ne znači da odmah morate uzvratiti opravdanim argumentovanjem. Poslušajte i ignorišite. Uštedećete vreme i živce, a nećete uvrediti drugu stranu. Klimanje glavom i osmeh najbolja je i najmanje bolna reakcija.

 

 

Ako vam smeta dodirivanje stomaka, recite to

 

Neke trudnice zaista uživaju u tome da prijatelji i porodica često maze stomak i iščekuju bebin pokret. Ako niste jedna od tih mama ne ustručavajte se to reći. Vaše je telo, vi ipak odlučujete o tome. 

 

 

Moraćete učiti voleti svoje novo telo

 

Ponekad će vam se činiti da vas trudnički stomak svako jutro ponovno iznenadi. Žene to najčešće frustrira, ali najčešće samo do trenutka kada osete prvi bebin udarac. Tada postaju svesne da je njihovo novo telo zapravo baš savršeno kakvo treba i biti.

 

 

Kuvajte unapred

 

Volite da jedete domaću hranu, a svesni ste da vam neće uvek pomoć biti tu kada rodite? Kuvajte unapred i čuvajte u zamrzivaču. Verujte, dobro će vam doći topla domaća supa kada budete neispavani i premoreni i to bez gubljenja vremena u kuhinji.

 

 

Postoje mnoge zablude o trudnoći

 

1. Jutarnje mučnine zapravo uopšte nisu jutarnje. Ako niste jedna od sretnica koju će zaobići, vrlo brzo ćete primietiti da su zapravo i dnevne i noćne, nikako ne samo jutarnje mučnine.

2. Carski rez uopšte nije bezbolan i brz kao što ste zamislili. Oporavak je znatno duži nego nakon vaginalnog porođaja.

3. Dojenje je mnogo teže nego što mislite, ali samo prvih mesec dana. Nakon toga ćete uživati, samo nemojte odmah odustati.

 

 

Budite kreativni s odećom

 

Kupovina mnogo trudničke odeće zapravo je bacanje novca. Razmišljajte mudro i kupujte stvari koje možete kombinovati i koje ćete moći nositi i nakon trudnoće. Pokušajte odabrati odeću veći broj, verovatno će biti mnogo jeftinija od slične majice samo zato što je ova druga predviđena za trudnice. Lepršave haljine takođe su odličan izbor. One pamučne će se lako prilagoditi vašem telu, a ujedno će biti prijatne za nošenje.

 

 

Ovekovečite stomak kako raste

 

I ne, ne činite to zbog društvenih mreža i pokušaja da zadivite prijatelje, činite to za svoju privatnu kolekciju. Za koju godinu će vam te slike biti jako lepa uspomena.

 

 

Male promene čine veliku razliku

 

Samo pola sata lagane šetnje dnevno ili da svaki put kad poželite čokoladu pojedete orašaste plodove ili voće i učinićete mnogo za svoje telo i bebu. Osim toga, pravi izbor aktivnosti i hrane povratiće vam energiju.

 

 

Na porođaju ignorišite sve osim vas i bebe

 

Kada uđete u porođajnu salu, sve o čemu treba da razmišljate ste vi i vaša beba. Ne zamarajte se time kako je danas babica raspoložena i kojim tonom je lekar nešto rekao. Zvezda dana ste vi i beba, stoga ignorišite sve što bi iskustvo porođaja moglo učiniti manje lepim.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
16
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.
8
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
7
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
7





Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.
Rast ploda po nedeljama, 1. tromesečje
Znate da ste trudni, ali u suštini ne znate šta se dešava u vašem telu? Ovaj tekst će pokušati da vam objasni šta se odi...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here