|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

POBEDITE AKNE I TAMNE FLEKE OD AKNI

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.3.2023
Govoreći o efikasnosti preparata iz Eucerin®DermoPURE linije, specijalno formulisane za čišćenje i negu masne kože sklone aknama, dermatovenerolog, doc.dr Srđan Tanasilović, razrešava dve najčešće dileme koje u tom pogledu imaju osobe čija je koža sklona aknama.

image
Tokom marta, u Eucerin® partner apotekama, na kupovinu Eucerin® DermoPURE preparata kao poklon dobijate popust od 20%.
/11


Akne su jedno od najčešćih oboljenja kože. Oko 90% tinejdžera suočava se sa ovim problemom. Istovremeno, akne se mogu videti i kod osoba u četvrtoj ili petoj deceniji života, znatno češće kod žena.


S obzirom da se akne ne javljaju svima istovremeno i u istom obliku, osobe koje ih imaju često se pitaju zašto se to događa baš njima i da li nekom navikom doprinose pogoršanju problema.


Govoreći o efikasnosti preparata iz Eucerin®DermoPURE linije, specijalno formulisane za čišćenje i negu masne kože sklone aknama, dermatovenerolog, doc.dr Srđan Tanasilović, razrešava dve najčešće dileme koje u tom pogledu imaju osobe čija je koža sklona aknama.


Eucerin


Da li je istina da način ishrane, slatkiši i mlečni proizvodi, izazivaju i pogoršavaju stanje bubuljica i mitisera?

“Ne postoje zvanični dokazi da hrana direktno utiče na pojavu akni, ali u nekim slučajevima kod osoba koje uz akne imaju i metaboličke poremećaje, na primer insulinsku rezistenciju, ili osoba na sistemskoj terapiji retinoidima, svakako treba redukovati unos slatkiša i lipida.”


Da li će se stanje kože poboljšati ako se ruke i lice što češće peru tj. čiste?

“Adekvatna higijena kože uklanja višak masnoće-sebuma, a sa druge strane smanjuje začepljenje izvodnih kanala lojnih žlezda, tako da svakako dovodi do poboljšanja izgleda kože. Ukoliko to prečesto radimo, nažalost, imaćemo suprotan efekat.”

Kao četiri najčešća uzroka odgovorna za nastanak akni, kroz dermatološku praksu uočeni su:

  • Povećano lučenje sebuma (seboreja)
  • Formiranje komedona (hiperkeratoza)
  • Preterano umnožavanje bakterija (Cutibacterium acnes)
  • Upale (lnflamacije)

Eucerin

Eucerin® istrazivački centar uspeo je da formuliše jedinstveni kompleks sastojaka koji se bore upravo protiv ovih uzroka. Tako je nastala jedinstvena i inovativna formulacija preparata iz Eucerin®DERMOPURE linije koja sadrži:

  • Mlečnu kiselinu, koja reguliše pH vrednost kože
  • L-karnitin, koji smanjuje produkciju sebuma
  • Dekandiol, koji ima antibakterijska svojstva
  • Likokalkon A, koji deluje protivupalno, smiruje iritacije i ublažava crvenilo kože

 

Eucerin®DERMOPURE linija, takođe, zahvaljujući sebum regulatornoj tehnologiji, utiče na smanjenje lučenja sebuma i obezbeđuje koži dugotrajan mat izgled.


EucerinTo je upravo slučaj sa Eucerin®DermoPURE Serumom sa trostrukim efektom i Eucerin®DermoPURE Zaštitnim fluidom SPF30, specijalno formulisanim da umanje i spreče nastanak fleka koje su posledica akni i sunca.

Ublažavanje upornih tamnih fleka od akni i sprečavanje njihovog ponovnog nastanaka u formulaciji Eucerin®DermoPURE Seruma sa trostrukim efektom obezbeđuje Eucerin® patentirani Thiamidol®. U pitanju je supstanca koja se nakon desetogodišnjeg istraživanja Eucerin® istraživačkog centra, tokom kog je testirano oko 50 000 supstanci, pokazala kao najefikasnija u sm?njenju hiperpigmentacija.

Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom, upotrebljava se ujutru i uveče. Maksimalne rezultate pokazuje kada se koristi zajedno sa Eucerin® DermoPURE Zaštitnim fluidom SPF 30, koji, pored sve potrebne nege, obezbeđuje visoku UVA i UVB zaštitu, koja sprečava pojavu novih fleka i tamnjenje postojećih pod dejstvom sunca.

Efikasnost i veoma dobra podnošljivost Eucerin®DERMOPURE preparata za negu i čišćenje masne kože sklone aknama, dokazani su kliničkim studijama. Linija obuhvata i preparate koji mogu da se koriste u kombinaciji sa medikamentoznom terapijom akni.


INFO PLUS:

Tokom marta, u Eucerin® partner apotekama, na kupovinu Eucerin® DermoPURE preparata kao poklon dobijate popust od 20%.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kakve sve bakterije donosimo iz šopinga?
Svi volimo šoping! I dok bezbrižno isprobavamo novi bikini, haljinu, šešir ili ruž za usne, presabiramo koliko smo ušted...
5
Radionica Žvrlja: Nakit po crtežima Vaših ...
Zauvek zabeležite odrastanje svojih klinaca i klinceza na maštovit i originalan način
4
Uživajte u svojim trenucima uz NIVEA Lumin...
Beograd, 28. aprila 2024. – Male nepravilnosti na našoj koži poput strija i pigmentnih fleka od sunca često znaju da nam...
3
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2





MELA B3 revolucionarno rešenje protiv hipe...
photo
Ovaj revolucionarni proizvod, kreiran u saradnji s vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima za hiperpigmentaciju, d...
Kräuterhof anticelulit kolekcija - iskustva
Drage naše dame, da li vam je muka od celulita? Pojedine dame su testirale Kräuterhof anticelulit kolekciju, i sa nama p...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here