|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Poklanjamo: Čuvari šume, Tim Tili

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.11.2021
Dobitnik Džoan Ejken nagrade za književnost, Čuvari šume je čarobna priča koja slavi porodicu, prijateljstvo i prirodni svet, ispunjena porukom nade za naše doba.

image
Kad vidiš svica, poželi želju i... Veruj da čarolije postoje.
/11


 

Baba Groza upravlja sirotištem u Košmraku. U njenom stolu nalazi se sve i svašta: sitne alatke, delovi starih džepnih satova, objektivi starih kamera i ostale drangulije po kojima deci nadeva imena. U Košmrak nikad nije zakoračio nijedan usvojitelj i nijedno dete nije izašlo.


Fitiljko sanja o bekstvu. Nakon rada u fabrici šibica, pravi modele kuća od njih. Baba Groza ga je uhvatila i rešila da ga za krađu kazni. Dok je čekao na izvršenje, na batine koje mu sleduju, posmatrao je pticu u letu. Ptica je ispustila nešto nemoguće i čarobno pred njegove noge: žir. Jedan sasvim poseban žir – drvenu kolevčicu za bebu ne veću od polovine kutije šibica, s ćebencetom i pelenom od mahovine, krupnih smeđih očiju i kose crne kao ugalj.


Svoje blago pokazao je samo Latici, ona je Fitiljkova najbolja prijateljica, koja mu pomaže i krije njegove tajne. Latica je oduvek verovala u nemoguće stvari i čarolije. I zato joj nije bilo nemoguće da poveruje u bebu koja spava u polovini žira.

 

 

Te noći, kad je sat otkucao ponoć, s druge strane prozora, obasjan mesečinom, posmatrao ga je čovečuljak. Kao ugljen crne kose.

Fitiljko je upoznao Svetlace: Žad – bebinu majku, Tatu Oniksa i kćerku Vivijanit. Oni su minijaturni zaštitnici šume. Zahvalni što je Fitiljko spasao malu Žad, nude mu životnu šansu, bekstvo iz Košmraka i početak novog života, s njima u divljini.

U šumi živi opako čudovište. Svetlaci se nadaju da Fitiljko može da ih zaštiti.


 

Propolis Books nagrađuje najvrednijeg forumaša na Ringeraji knjigom Čuvari šume, Tim Tili!
Takmičenje traje u periodu od 29.11. do 15.12.2021., a pravo učešća imaju svi registrovani članovi.

Više o tome kako da postanete dobitnik nagrade pročitajte OVDE.

 

 

Dok čitaju ovu knjigu, čitaoci će:

- Biti preneti u bajkoviti svet prirode, minerala, dragog kamenja, životinsjkih staništa

- Uživati u redovima koji veličaju bliskost porodice

- Biti sudionici avanture.

 

Dobitnik Džoan Ejken nagrade za književnost, Čuvari šume je čarobna priča koja slavi porodicu, prijateljstvo i prirodni svet, ispunjena porukom nade za naše doba.

 

Rekli su o knjizi:

Neodoljivo šarmantna i bajkovita avantura sa snažnom ekološkom porukom. Piter Banzl, autor knjige Besmrtno srce

Divno napisana i divno ilustrovana pustolovina jednog plemenitog dečaka i malog ali hrabrog naroda. Pirs Tordej, autor knjige Poslednja divljina

 

O piscu: Tim Tili odrastao je na periferiji Lestera i proveo je svaki Uskrs, leto i vec´inu poluvremena u kamp-prikolici u Pembrukšajeru. Studirao je ilustraciju, a danas  vodi kurseve ilustracije dečje knjige u Londonu.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 pravila za savršene vaskršnje praznike
Da li ste suzdržani prema zapadnoj tradiciji i lovu na jaja, koji nemaju veze sa našom uskršnjom tradicijom? Zaboravite ...
5
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
4
Udate žene vrede više?
Imate dobar posao, karijeru u usponu, obrazovana ste žena, koja je proputovala pola sveta? Ipak, sve ovo verovatno neće ...
3
Je l` promenjena pelena stvarno za orden?
Kad mama i tata menjaju bebi pelenu u parkiću, pogodite ko dobije grdnju, a ko pokupi pohvale?
3





L’ERBOLARIO SUN - sunčano darivanje na Rin...
Uživajmo u lepom vremenu uz L'Erbolario SUN!
U godini jubileja dm nagrađuje vernost kupaca
Beograd, 23. april 2024 – U godini kada proslavlja dve decenije poslovanja, dm drogerie markt kreirao je nove pogodnosti...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here