|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

POKLANJAMO: Mali plavi kamion, Alisa Šertl

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.3.2023
Ovo je priča o prijateljstvu, znanju, lakoći upadanja u nevolju, ljubaznosti prema drugima.

image
Čitaoci vide da je važno biti ljubazan prema našim prijateljima i prema životinjama.
/11


Mali plavi kamion jezdi seoskim drumovima i javlja se svim prijateljima: patki, ovci, konju, žabi, petlu, guski… svima koje sretne. Trubne, uspori, ljubazno se javi i polako nastavi dalje. Mali plavi kamion je radosna kakofonija zvukova životinja i kamiona koja c´e naterati decu da kokodaču, kvocaju, gaču, muču – i mole za još jedan obilazak!

Da čujemo: kako kaže patka? A ovca? A konj? Žaba? Petao? Guska?

Bravo!

Šta biva dalje s pričom?

Onda pored njega projuri žuti kamion. Nema vremena da se zaustavlja. Avaj! Zaglavljuje se u blatu. Ko prvi pritrčava u pomoć? Mali plavi kamion. A kada se i on zaglavi, ko pomaže obojici? Sve životinje. Jer, ako pomažeš drugima, oni će zauzvrat pomoći tebi kad zatreba.

Kao u priči o babi, dedi i repi. Ova slikovnica uči decu kako da se ponašaju u svetu. Kako da budu bolje osobe. Kako da primećuju druge. Kako da izmaštaju svoju farmu, koje bi životinje na njima živele, koja je manja a koja veća, da li ima neka opasna ili su one samo u džungli?


Mali plavi kamion

 

Ovo je priča o prijateljstvu, znanju, lakoći upadanja u nevolju, ljubaznosti prema drugima.

Mali plavi kamion je mogao da odustane od želje da pomogne velikom kiperu. Da pomisli kako je kiper mnooogo veliki, a on mnooogo mali i da se uplaši. Ali nije odustao, a nisu ni njegovi prijatelji odustali od njega. To je važno da imamo na umu: kad pomisliš da je teško, postoji način, kad pomisliš da si sam – nisi. Pravi prijatelji su uvek tu.


 

Naši dragi prijatelji iz izdavačke kuće ProPolis Books 

 obradovaće jednog korisnika Ringeraje knjigom 

O nagradnom konkursu i kako do nagrade, 

 pročitajte na FORUMU.

 

Čitajući ovu slikovnicu, deca će:

  • Oponašati zvukove životinja
  • Navijati da neko sitniji pomogne krupnijem, baš zato što je pre toga bio neljubazan
  • Naučiti ko sve živi na farmi.

 
Čitaoci vide da je važno biti ljubazan prema našim prijateljima i prema životinjama. Ako pokažemo prijateljsko poštovanje prema drugima, veća je verovatnoća da ćemo dobiti pomoć kada smo, recimo, zaglavljeni u blatu.


Alis Šertl (1941) je američka pesnikinja, učiteljica i autorka iz Los Anđelesa. Poznata je kao autorka brojnih knjiga za decu, među kojima je najprodavaniji serijal Njujork Tajmsa Mali plavi kamion.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

“Bogata deca nameću nove standarde”: Rođen...
“U goroj poziciji su ovi siromašni što naprave sebi još veću nevolju nego što je imaju. Roditelji koji nisu mogli da sla...
4
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
4
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
4
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3





POBEDNICI: "Moja priča: Prvi put sa be...
Tokom prethodna 2 meseca poslali ste nam pregršt divnih, emotivnih, sunčanih i nežnih priča o vašem prvom letovanju sa b...
15 fotografija žena na poslu za praznik rada
U čast Dana žena, NATIONAL GEOGRAPHIC je prikupio 15 fotografija koje prikazuju žene tokom rada širom sveta.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here