|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Prema nauci, najjaču vezu imaju majke i ćerke

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.12.2017
One razumeju osećanja jedna druge bolje nego iko drugi.
Ključne reči:

image
/11


Naše majke su uvek bile tu za nas, od momenta kada smo pravili prve korake do momenta kada smo prolazile kroz period puberteta do majčinsta, pomažući nam. 


Čak iako su iskusile nekoliko ljutitih tinejđerskih lupanja vratima, veza između majke i cerke se suprostavlja testu vremena. 


Štavise, naučnici kažu da je još čvršća. U studiji koja je rađena, kako bi se utvrdilo iz kog razloga se depresija i ostali poremećaji raspoloženja prenose obično sa majki na ćerke, urađene su magnetne rezonance kod 35 zdravih porodica i utvrđeno je da majka i cerka imaju sličnu anatomiju u delu mozga koji je zadužen za regulisanje osećanja.


Ova povezanost je mnogo veca od povezanosti između majke i sina, oca i ćerke ili oca i sina, izjavili su naučnici u Žurnalu o neurološkoj nauci. Ovo znači da žene mnogo više razumeju osećanja svojih majki nego bilo ko drugi, i obrnuto. 

Sledeci put kada budete imali težak dan, možda ćete poželeti da pozovete nekoga ko (verovatno) ce najbolje razumeti ono kroz sta prolazite.

I ukoliko ste ikada osetili da se pretvarate u svoju majku, sada imate i podršku naučnika.


Šalimo se o nasleđivanju tvrdoglavosti i organizacije, ali tako nešto nikada ranije nismo videli u mozgu čoveka, istakao je Foemt sa Kalifornijskog Univerziteta. Ovo istraživanje je bilo dokaz takvog uticaja.


Preuzeto www.womansday.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Hotel Ramonda - za najlepše porodične uspo...
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
5
Moja priča o čudesnom hotelu Ramonda
Ovo je hotel koji potpuno obara s' nogu, hotel u kome niste "samo" gost, već čovek - uvek dobrodošao. Hotel u kome je ...
4
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3
Možeš li ostati još malo, samo još minut?
Čujem tvoje zahteve ceo dan, svaki dan. Oni su poput ptica koje mi cvrkuću u ušima.
3





5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
Zašto svaki drugi par ima samo jedno dete
U Srbiji, gde obično pakovanje pelena košta puno, više od 200.000 mladih ljudi ne može da nađe posao, a kamoli da pomisl...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here