|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta kad se roditelji ne slažu oko vaspitanja dece?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.3.2018
Jednako problematično kao i dečije bezobrazno ponašanje je roditeljsko neslaganje oko vaspitnih metoda i nesposobnost da se slože oko rešavanja problema. Evo nekoliko saveta šta da radite ukoliko se vaš partner i vi nikako ne možete naći oko vaspitavanja dece.
Ključne reči:

image
/11


Mnogi parovi misle da će im roditeljstvo ići od ruke samo zato jer se vole i uživaju u zajednički provedenom vremenu. Ali, neslaganje oko vaspitavanje dece je veoma čest problem među parovima. Mi vam donosimo nekoliko saveta kako da ih rešite.

Baš kao i finansije i seksualni život, vaspitne metode veoma često mogu biti kamen spoticanja između supružnika. Rasprave obično nastaju zbog  toga jer svi želimo deci preneti lična iskustva i vrednosti koje smo i sami stekli u detinjstvu. Pogled na društvene norme i sisteme vrednosti varira od osobe do osobe i zato često dolazi do nesuglasica između partnera.


Oko čega se roditelji najčešće sukobljavaju?

 

Stručnjaci su najčešće sukobe supružnike oko vaspitanja podelili u dve grupe, a to su:

Kazne – supružnici obično na kaznu imaju različite poglede. Dok jedan roditelj kao kaznu želi koristiti odlazak u ćošak drugi se obično zalaže za fizičko kažnjavanje.

Dečije obaveze i odgovornosti – u ovom slučaju roditelji se obično vode ličnim iskustvima i onime šta su oni morali obavljati dok su bili deca. Dok jedan roditelj obično misli da jedina dečija obaveza treba da bude škola, drugi smatra da treba uključiti i obavljanje kućanskih poslova.


Napravite ujedinjeni front

 

Veoma je važno da pred detetom vaš partner i vi predstavljate jednu stranu, a neslaganje rešite nasamo. Evo nekoliko saveta kako da to ostvarite:

Izraz – „zato što ja tako kažem“ ne koristite ni kao vaspitnu metodu niti u raspravi sa partnerom. Pokušajte objasniti sve svoje misli i ubeđenja koja stoje iza vaših vaspitnih metoda i zašto mislite da je to ispravniji način.

Probleme nemojte rešavati dok ste besni, jer u tom slučaju sigurno nećete pravo rešenje. Pričekajte 20-ak minuta da se oboje primirite, ohladite pa onda pokušajte razgovarati.

Umesto da se prepirete oko svake odluke vezane za dete, podelite odgovornost. Neka mama bude zadužena za školske obaveze, a tata za one vannastavne i kućne.

Ne dozvolite da dete iskorištava vaša neslaganje oko pojedinih sitnica, a toga će sigurno biti što dete bude starije. Veoma je važno da detetu stavite do znanja da ste ujedinjeni.

Veoma je važno da se o vaspitnim metodama nikad ne raspravljate pred detetom, ma koliko da ste iznervirani. Udahnite duboko, izbrojite do deset i raspravu sačuvajte za kasnije.

Ukoliko ste isprobali sve metode, ali i dalje ne nalazite zajednički jezik, najbolje bi bilo da se posavetujete sa stručnim licem koje će vam dati jasne smernice šta da radite jer je u vaspitanju dece veoma važno da su mama i tata na istoj strani.

Izvor: lifepress

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Hotel Ramonda - za najlepše porodične uspo...
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
4
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





Tolika devojčura, a hoće da se nosa...
Lekcije života nude nam se na svakom ćošku ovog našeg pulsirajućeg grada. Ipak, ponekad je potrebno zastati i "pročitat...
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here