|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Top pet knjiga među čijim koricama ćete pronaći, upoznati i doživeti ljubav

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 10.2.2024
Za februar se kaže da je mesec ljubavi jer ga napola deli i obeležava Dan zaljubljenih.



U duhu ovog praznika, pravi izbor za čitanje, ali i poklon za voljenu osobu, jesu knjige koje ispisuju „sve boje“ ljubavi – večne teme od Dantea, Petrarke, Šekspira do današnjih dana. Ove knjige, istovremeno, oplemeniće februar egzistencijalnim pričama o opstanku, čudesnim putevima sudbine, strasti i hrabrosti.

 

Upravo jednu takvu priču o ljubavi, čija je osnovna nit egzistencijalna dilema glavne junakinje ledi Viktorije Aston, zahvaljujući Vulkan izdavaštvu, donosi nam Dženika Koen u izuzetnom romanu Opasan savez. Viktorijin idilični život promeniće noć u kojoj saznaje da će prava, ali skrivena priroda supruga njene sestre dovesti u nepriliku celu njenu porodicu. Ledi Viktorija će se zbog toga naći pred sudbinskom dilemom – da se uda ili da njena porodica izgubi sve. Naoružana samo iskustvima koje je stekla čitajući knjige Džejn Ostin, tada se i prvi put suočava sa surovošću realnog života.

 

Sasvim drugačiju, ali nikako manje interesantnu priču, pronaći ćete u romanu italijanske književnice Lorence Đentile Šekspir u Parizu. Đentile nas vodi u umetnički centar sveta, Pariz, okruženje umetnika, filozofa i boema u kultnoj knjižari Šekspir i družina, gde je autorka zaista provela jedan deo svog života. Čitajući ovu izuzetnu knjigu, dotaći ćete živote Pikasa, Hemingveja i Modiljanija i, zajedno sa glavnom junakinjom, prolaziti kroz dilemu da li ljubav može opstati ako zbog nje „ne gorimo“.

 

Za one koji u emotivnom partneru traže i osobu koja će deliti njihove sklonosti, Vulkan je pripremio svetski i francuski izdavački fenomen, knjigu Sva plava boja sa neba autorke Melise da Koste, u kojoj glavni junak Emil putem oglasa na internetu traži saputnika ili saputnicu za svoju poslednju avanturu. Nameran da uradi sve ono za šta nikada nije imao vremena ili je neprestano odlagao čekajući bolju priliku, upoznaje Žoanu, sa kojom će krstariti između vrhova Pirineja i čarobnih sela Oksitanije. Da Kosta u ovoj neodoljivoj priči majstorski pripoveda o radosti življenja i apsolutnoj lepoti otkrivanja drugih ljudi.

 

Slična osećanja probudiće i knjiga Džodžo Mojes U tuđim cipelama. Ova bestseler autorka, čije su knjige prevedene na 28 jezika i prodate u više od 40 miliona primeraka, na maestralan način ispisuje dirljivu povest o snazi ženskog prijateljstva ispričanu kroz sudbine Sem i njene buduće prijateljice Niše. Putevi dve žene koje, na prvi pogled, nemaju nikakvih dodirnih tačaka, ukrstiće se pukom slučajnošću i zauvek izmeniti njihove živote.

 

Ljubav kao nezaobilaznu vodilju naše sudbine predstavlja nam i izuzetni roman Teci kao reka autorke Šeli Rid, koji nas izmešta u divljinu planinskog ranča Kolorada i suočava sa identitetskom borbom glavne junakinje Viktorije Neš. Reč je o delu koje je objavljeno u 37 zemalja i prevedeno na 31 jezik, a, prema najavama, očekuje se da uskoro dobije i filmsku adaptaciju.

 

Ljubav spakovana u knjige koje će vam sasvim sigurno ulepšati februar možete pronaći na sajtu na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deco srećan vam praznik - danas je Vrbica!
Srpska pravoslavna crkva obeležava danas praznik Vaskrsenja Lazarevog ili Lazarevu subotu, uspomenu na poslednje čudo Hr...
5
Mojoj sestri, HVALA ti što si NAJBOLJA TET...
Ti si sjajna sestra, ali moje srce je najispunjenije kada te gledam u ulozi tetke. Uvek si tu za moju decu, i ja to ne s...
4
Uživanje za celu porodicu-Hotel Ravni Gaj
Bez kompjutera i telefona sa osmehom i energijom, vaša deca će uživati na svežem vazduhu uz animatore i program u prirod...
4
Hotel Ramonda - za najlepše porodične uspo...
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
4





U godini jubileja dm nagrađuje vernost kupaca
Beograd, 23. april 2024 – U godini kada proslavlja dve decenije poslovanja, dm drogerie markt kreirao je nove pogodnosti...
Domaći film "SUNCE MAMINO" u biosk...
Nakon beogradske premijere topla tinejdžerska ljubavna priča, ujedno i ozbiljna porodična drama SUNCE MAMINO premijerno ...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here