|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Biohemijska trudnoća
8.2.2018 16:01:19   
Krofne
Biohemijska trudnoća- pazite se ginekologa

Drage devojke / žene, moje iskustvo me je navelo da napišem ovaj tekst u vezi biohemijske trudnoće. Unapred se izvinjavam na preopširnom tekstu ali sam jednostavno oset_ila potrebu da prenesem svoju priču.
Zahvaljujući insternetu, brojnim člancima i pre svega životnim pričama drugih žena koje su doživele biohemijsku trudnoću, ja sam uspela da savladam prepreke. Želim da podelim sa vama moje iskustvo i ovim putem pomognem drugim ženama kojima se može dogoditi isto.
Na kraju teksta staviću vam linkove sajtova koje sam ja poset_ila, koji su mi bili od koristi i koji će vam pojasniti šta je Beta HCG i šta je biohemisjka trudnoća.


Može se desiti da pojedine žene i ne oset_e simptome trudnoće, dobiju menstruaciju regularno ili sa par dana zakašnjenja, pa se često desi i da ne znaju da su bile u drugom stanju. I sve prodje bez poset_e ginekologu. Kod mene je bila nešto drugačija situacija, već za vreme ovulacije do koje je došlo oko 15 -og dana nakon prvog dana poslednje menstruacije, oset_ila sam promene na sebi. Grudi su mi se znatno povećale, postale su bolne i otečene. Takođe je bila prisutna i promena raspoloženja. Sve me je to navelo da posumnjam da sam možda u drugom stanju. Sačekala sam izvestan period i rešila da uradim test koji je pokazao dve crte od kojih je jedna bila izuzetno bleda. Kao savesna osoba, rešila sam da poset_im ginekologa u privatnoj ordinaciji. Nakon pregleda ultrazvukom- nije bio siguran da li postoji plod jer se radilo o ranoj trudnoći, pa po njegovim rečima nije moguće videti plod na ekranu- to je bio početak pete nedelje. Uputio me je da uradim Beta hcg- test iz krvi i da mu saopštim rezultate. Beta hcg kod osoba koje nisu u drugom stanju mora biti vrednosti 0 a kod trudnica mora biti iznad 5… Nakon saznanja da sam u drugom stanju, mojoj sreći nije bilo kraja. Moje sumnje su se napokon ispostavile tačnim. Nakon lepih vesti, doktor me je posavetovao da odradim još jedan beta hcg u razmaku od dva dana, kako bismo proverili da li beta hcg raste( potrebno je da se u tom razmaku duplira).
Nakon tog testiranja, započeo je moj košmar. Naime, rezultat je bio loš jer je ukazivao na pad beta hcg-a. To je ukazivalo da plod nije dobar, na šta me je doktor posavetovao da to moramo ‘’čistiti’’. Pritom mi NIJE objasnio o čemu se radi, zašto je došlo do toga. Rekao mi je da izvadim nalaz za krvnu grupu kako bi mi uradio kiretažu. S obzirom da je bio vikend, dogovor je bio da ostavimo to za ponedeljak. Iz velikog straha, tuge i nepoverenja rešila sam da se konsultujem sa još nekim lekarima, i došla sam do saznanja da se radi o biohemijskoj trudnoći. Do nje dolazi kada se plod zapravo uopšte i ne formira, pre njegovog dolaska u matericu odnosno ne dolazi do njegove implantacije koja bi rezultirala nastavak napredka ploda. Organizam prepozna da je započet proces stvaranja ploda i dolazi do povećanja hormona Beta HCG. Nakon izvesnog vremena, ovaj hormon počinje da pada i njegova vrednost može biti duplo manja u odnosu na prvo testiranje a rezultai mojih testova su upravo to i pokazali.

Nakon višesatnog traženja po internetu, nakon učenja termina koji su mi do tog trenutka bili nepoznati, saznala sam da to i nije toliko opasno, bitno je samo da žena dobije menstruaciju a organizam će se sam pobrinuti da se očisti kako treba. Što se meni i desilo jer sam dobila za vikend. Ipak sam u ponedeljak uradila još jednu analizu beta hcg-a koja je pokazala još veći pad, i polako se približavao normalil. Potom sam pozvala ginekologa , po dogovoru, kako bih ga obavestila šta mi se desilo, u nadi da će se na tome završiti nakon čega je on INSISTIRAO da u toku tog dana uradimo kiretažu. Moja iluzija da će sve biti dobro polako mi je nestajala iz vidika. Nakon brojnih pitanja koje sam MU postavila, ni u jednom trenutku mi nije ni spomenuo da se radi o biohemijskoj trudnoći, niti mi je pre toga rekao da mogu očekivati da ću dobiti menstruaciju, koja je povrh svega kasnila samo 4 dana. On je uporno insistirao da je bitno da dođem, što sam odbila. U brojnim člancima kako našim tako i stranim, sam pročitala da nije potrebna kiretaža da će se sve prirodno srediti, što je pokazalo iskustvo mnogih žena koje su ovo doživele pre mene. Ponovo sam se konsultovala sa drugim doktorom koji je potvrdio ono što sam i sama saznala i napomenuo da je kiretaža neophodna samo u slučaju da nakon menstruacije, gestaciona vreća ostane u materici, što se može videti i ultrazvukom. Dakle, NIJE potrebno raditi intervenciju tokom menstruacije( jer se radi o izuzetno ranoj trudnoći) i bez prethodne provere ultrazvukom. Ukoliko ultrazvuk nakon menstruacije, pokaže postojanje nečega što je štetno za organizam, u tom slučaju, smatram da je opravdano raditi kiretažu. Na kraju se kod mene sve završilo prirodnim putem, tako da intervencija nije bila potrebna.

Veoma sam razočarana u naše zdravstvo, a ovo iskustvo je još više produbilo moje razočarenje u ’’Lekare’’ za koje su pacijenti nebitne osobe, lekari po kojima je bolje ‘’ići pod nož’’ nego li pokušati srediti problem na neki drugi način i najbitnije od svega lekare kojima je novac uvek bio prioritet.


Od srca se nadam da će ovaj predugačak tekst biti od pomoći nekoj od vas. Ne zaboravite, pre nego što budete rešile da uradite bilo koju vrstu zahvata, dobro razmislite, istražite na internetu, konsultujte se sa bliskim ljudima, sa ženama koje su možda doživele isto ili slično iskustvo, i sa različitim stručnjacima kako biste donele pravu odluku.



< Poruku je uredio lesica RR -- 8.2.2018 16:13:23 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Biohemijska trudnoća
8.2.2018 16:12:35   
lesica
Tema postoji, post ću prebaciti tamo.

Biohemijska trudnoća

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Krofne)
Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Koliko carskih rezova možete imati i kolik...
Svaka žena je drugačija. Neke se oporavljaju na sličan način nakon svakog carskog reza, dok drugim ženama treba više vre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here