|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 19:13:29   
mihi
Ovo će zbog prazne kase RZZZ biti sledeći potez vlade u 2012. god (bar tako se šuška u medijima i čaršiji), primoraće zaposlene da uplaćuju za određene zdravstvene procedure dodatno zdravstveno osiguranje ali ne osiguravajućim kućama već u isti taj propali i prazan fond. Gledala sam platne liste mm i moje i zaključila da kroz platu, projekte Ministarstva nauke i autorske honorare nas dvoje uplatimo u zdravstveni i penzioni fond više od 500 evra mesečno. Gledala sam kad mi se desio zdravstveni problem da kod Unique za 100 evra mesečno imam i privatnu bolnicu i pokriće od 60000 evra za lekarske  intervencije godišnje. A umesto toga za novac koji mm i ja izdvajamo dobila sam čekanje u DZ kod ginekologa skinuta pola sata u ordinaciji jer je dr negde otišla, kad sam rekla sestri da mi je hladno rekla mi je stani uz radijator (naravno bez persiranja što je i najmanje bitno). U GAK-u nisu imali papir da mi daju posle urađenog UZ da se obrišem, to je za mene ponižavajuće stvarno. Šta mislite od tome?

< Poruku je uredio mihi -- 8.1.2012 19:15:37 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 19:23:25   
isidora88
i ja sam cula to,a ko ne bude hteo da placa dodatno osiguranje morace da placa 20% od cene izvrsene uslugeuser posted image
muka mi je od ove drzave i otimacine para,hocu da uplacujem zdravstveno kome hoce a ne da otimaju od plate za nesto od cega nemam koristi jer sve na kraju moram da zavrsim privatno i da platim 99% analizauser posted image
pitam se za sta onda placamo osiguranje???user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 19:31:04   
mihi
Otišla sam preko  veze u GAK, imam indikaciju za prijem (produženo krvarenje), žena me oigleda na UZ, sestra me strelja da me ubije jer sam im iskrvarila čaršav, dr mi ne otkuca izveštaj i kaže mi dođite 16. januara ako ne prestane a bila sam 6. januara na pregledu, ja joj kažem dr    meni je gvožđe kad sam najbolje 6mg po ml za 10 dana biće -2, ona se smeje. Uh kako sam pobesnela. Takav tretman dobijem za novac koji uplaćujem svakog meseca u RFZZO.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 19:37:31   
Verus
Mislim da novac koji se daje drzavi u prazan fond, novac koji se ne iskoristi tamo gde treba (a znamo nasta lice lekarske ustanove), trebaju radnici UMESTO toga da uplacuju sami sebi osiguranje. Nemam neko lepo misljenje o social health care...Mada, idealna ne postoji, ali ako moram da dajem lovu, radje bih je dala pa da biram gde cu i da me tretiraju kao coveka...Doduse, jeste socijalna zgodna kad se covek jako razboli ili mu treba neka velika operacija....tesko je biti pametan.

< Poruku je uredio Verus RR -- 8.1.2012 19:46:48 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 19:41:58   
mihi
Verus ti najbolje znaš kave su prilike u Americi sa osiguranjem. Ovo što je kod nas je stvarno dramatično. Sutra zovem Uniqu i uplatiću sebi dodatno, jer ovo što sam doživela za 3 dana u DZ i Gak-u je skandal za novine.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 19:45:59   
Verus
mihi: ja placam 400$ mesecno za nas 3-za svako extra dete nije vise-ali imam prava da idem u ovu jednu bolnicu, ovu u kojoj radim, i sa tim sa OK, jer je to Nivo 1 trauma centar, najbolje intenzivne nege u drzavi i sl...svi najbolesniji tu zavrse kako god da okrenes, ali bar znam zasta dajem.  Imam retke srece da imam dobro osiguranje...A bas sinoc citam u blicu za one 3 bebe sto su skoro umrle u Betniji, tj. pre nego sto su i rodjene jer navodno, niko od tih roditelja nije nudio niti verovatno imao da da mito da se uradi CR-pa su zene prenele trudnocu i po 2 nedelje i verujem da su zato bebe umrle u stomaku...

Strasno: eto, bas kazem mm iskreno, strah me je toga u Srbiji, bas strah...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 19:54:28   
isidora88
mihi mozes li pitati koliko je osiguranje za 3 osobe(dvoje odraslih i dete od godinu dana) i da li mora na neki odredjeni period da se placa i kako to ide?

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
8.1.2012 22:01:36   
mihi
Hoću Isidora pitaću,
Verus u Srbiji je najveći problem javašluk, tj za takve greške niko ne odgovara u državnim bolnicama.
Jedini dr za koga znam da je osuđen na 10 god, zatvora je neki dr Vukajlović, vaskularni hirurg, operisao u privatnoj ordinaciji dečku od 22 god. vene i dečko posle 3 dana umro od plućne embolije.
Plaćanje dopunskog zdravstvenog u osiguravajučoj kući obavezuje lekare jer Uniqa i njih osigurava na određenu sumu, tj i lekari plaćaju osiguranje i u slučaju greške osim krivične odgovornosti, osiguranje isplaćuje i odeštetu oštećenom,
Dok tako ne počnu da funkcionišu i državne bolnice, biće ovako kako je danas a verujem i gore.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
3.4.2013 15:09:10   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: nela79 RR

Kazu da djeca moraju da imaju zdravstveno osiguranje!!! E malo sutra. Moja djeca ga nemaju. I izgleda da nece ni da ga imaju dok poslodavac ne izmiri svoje obaveze. E zemljo Srbijo.
Na Cukarici kazu da postoje neke potvrde za dakve slucajeve. A na Novom Beogradu ih ne izdaju. A firma mog muza je pod njihovom jurisdikcijom. Odoh sad da pisem svim ministrima!!! Pa vidjecemo ko ce da odustane. Kako da mi dijete sad primi vakcinuuser posted image





IZVORNA PORUKA: Sanchy

Tacno je,moraju da ti izdaju potvrdu,sva maloletna deca,trudnice i porodilje bez obzira na doprinose imaju pravo na to,nadji telefon od rfzo zove i pitaj,ja sam to skoro citala,nemoguce da su to ukinuli:/



IZVORNA PORUKA: nela79 RR

Nemam pojma Sanchy. Meni na Cukarici kazu jednu stvar, ovi na Novom Beogradu drugu. Ma u Srbiji nisu normalni. Tako su mm rekli da ne moze preko njega ja da imam zdrav. osiguranje jer nemam drzavljanstvo Srbije. A ja u 8. mjesecu trudnoce. On sa jednog saltera presao na drugi (ista filijala) i covjek mu bez ikakvog pitanja ovjerio knjizicu.

O zemljo Srbijo!



IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Nela zovi I proveri. I u BL deca imaju sve besplatno bez obzira da li su porezi I doprinosi izmireni. Ovde cak ni knjizica deteta ne mora biti overena oni cete primiti.
Znam da ranije trudnice I porodilje nisu bile zasticene na ovaj nacin, mozda su nesto u medjuvremenu promenili.



IZVORNA PORUKA: ksena

nela, svasta! onda ni ja ne bi nikad trebalo da imam zdravstveno kao ni bilo koji drugi stranac. koliko znam za svaku drzavu je samo bitno da si legalno u njoj, a pravo na zdravstveno mozes ili sama ostvariti radom ili preko supruznika koji je osiguran. mislim, nebuloze. ovde je za izdavanje dozvole boravka neophodno da imas zdravstveno sto je i logicno.


I
IZVORNA PORUKA: vonavoj

kseno,moja sestra u HR nema zdravstveno,jer nije drzavljanin njihov...iako je udatauser posted image ..mora da placa privatno!
[/qu ote]



IZVORNA PORUKA: nela79 RR

Kseno bilo i proslo.
Al ovo za djecu me bas nervira. U jednoj poslovnici kazu moze u drugoj ne moze. Ma uzas.


(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
3.4.2013 15:14:40   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Nela jesi li probala u dz,nisam ni primetila da mi je deci istekla knjizica (permutovala sam datume)i niko mi nije nista rekao,za mene su pravili problem a za njih nisu,pa probaj nista te ne kosta



IZVORNA PORUKA: nela79 RR

Ma ja sam super sa nasom dr u domu zdravlja. Vec sam ja njima prijavila situaciju. Rekla je ona meni da ce djecu primiti i bez markice, ali zbog vakcine mora da ima ovjeru. Valjda to oni moraju nesto da pravdaju.



IZVORNA PORUKA: ksena

von, da li je to moguce? zet ti je osiguran? i deca?
ovde je to za strance poseban preduslov da bi imali boravak. a naravno ako je muz/zena osiguran, moze i ovo drugo da se osiguran preko njega (ja sam imala drugi problem pa nisam bila osigurana preko mm iako sam htela jer on ima bolje osiguranje, ali mi nije bilo toliko bitno, imala sam uvek svoje, prvo studentsko a sad preko posla)




IZVORNA PORUKA: Sanchy

Moja drugarica u Grckoj .udata ,odmah je dobila njihovo osiguranje i tamo se i porodila,oni valjda daju oko 3000 e za rodjenje detetauser posted image ,koliko sam razumela zato je i jurila onako trudna svve moguce papire da ode tamo ,,


(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
3.4.2013 15:16:54   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: vonavoj

zet radi i ima osiguranje,isto kao i deca..ali ona nema pravo da ide na njega,jer nema drzavljanstvo!


IZVORNA PORUKA: Trcosava


IZVORNA PORUKA: vonavoj

zet radi i ima osiguranje,isto kao i deca..ali ona nema pravo da ide na njega,jer nema drzavljanstvo!

Ja prosto ne mogu da verujem!! Pa evo i ja imam zdravstveno osnovno (preko muža) nemam državljanstvno niti imam nameru da ga uzimam. Možda sad, kad uđu EU se to promeni (i dalje ne mogu da verujem, mislim ja moram svakako i dodatno da plaćam, ali to nema veze sa tim da li sam državljanin SLo ili ne)


IZVORNA PORUKA: Sanchy

Isto kao i u Grckoj ,drugarica svakako nije drzavljanin a ima osiguranje


IZVORNA PORUKA: Leax RR

Nela draga , program tj. e-karton ti trazi ili overa ili naplata pa ajd ti sada objasni kompu stvarnu situaciju, ber tako je bilo dok nisam otisla na porodiljsko. Pa nije u stvarnom zivotu sve crno-belo. A sto nam draga drzava dozvoli takve propuste da radnik ne moze da overi knjizicu e to stvarno ne znamuser posted image Nije problem da doktor izadje u susret sto se tice pregleda, tada nismo fakturisali pacijenta, ali sto i sama rece problem su vakcine. To se strogo prati i vodi stanje i trebovanje tako da tu nema zaobilaznog puta jedino ako dete dobija pentaxim koji se inace kupuje. E da znam da su zene sa biroa i deca imale prava da im se overi z.knjizica bez obzira na muza/tatu to bi ti savetovala da proveris . user posted image



(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
3.4.2013 16:15:29   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: ksena


IZVORNA PORUKA: Sanchy

Moja drugarica u Grckoj .udata ,odmah je dobila njihovo osiguranje i tamo se i porodila,oni valjda daju oko 3000 e za rodjenje detetauser posted image ,koliko sam razumela zato je i jurila onako trudna svve moguce papire da ode tamo ,,


koje pare daju, to zavisi od osiguranja, mada su odnedavno ujedinili vise osiguranja u jedno kao nacionalno. a iznos zavisi i od toga na koju se platu obracunava (za sam porodjaj se dobije oko 1000 e sto bi trebalo da pokriva troskove bolnice, a ostatak para je zapravo iznos za trudnicko i porodiljsko). a i tu uvek ima zavrzlama. ja sam imala pravo na te pare, ali su me dobrano nasetali dok ih nisam dobila (doslo je do birokratske gresko, a nekome se bas nije zurilo da ispravi).

nela user posted image


(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
26.4.2013 0:00:49   
dijana1*
Danas kada nisam dozivela nervni slom, necu nikada !
Prvo da naglasim da mm nikada nije bio prijavljen u Srbiji za zdr. osig. kao ni ja. Ja sam imala osiguranje u BL.
Od ponedeljka pokusavam da se prijavim za zdravstveno osiguranje i idem od saltera do saltera po potrebnu dokumentaciju. Ali da bih nas prijavila glavni papir je bio da se odjavim u BL sto sam i uradila, jer sam glupoj salterasici objasnila da sam trudna i da mi treba zdrav. knjizica da bih mogla uredno voditi trudnocu. Rekla mi je da sve moze ali prvo moram da se odjavim u BL. Danas donesem sve papire i decko na salteru gleda moju odjavu iz BL cita je prijavljuje mene i mm i daje mi neka dva kartoncica. Ja ga pitam da li je ovo zdravstvena knjizica a on onako tupavo pa nije to vam sluzi za ne daj Boze da vam se nesto desi u sledeca tri meseca posto nemate staza kod nas pa tek onda dobijate knjizicu nakon tri meseca a i vi imate osiguranje u BL. Gleadm ga i ne verujem. Kazem mu pa kako imam kada si sada citao da sam se odjavila i kako si me prijavio ako tamo imam prijavu. A on a jellllll ..... i ponovo uze onaj papir i bledo ga cita i nista mu nije jasno. E onda se upetljao kolega koji nije ni video papir i kaze ma to nije to, to ovde ne vazi. E tu sam pop..... ma sta ne vazi ti sa saltera iz BG znas kako se odjavljuje iz BL..... onda sam isla kod sefa koji je pokusao da proveri da li sam zaista odjavljena i to ce znati tek u ponedeljak ali na sva ta desavanja ja ne mogu dobiti zdr. knjizicu. Nema gde nisam isla, na kraju sam zavrsila u Nemanjinoj kod nacelnika gde mi je covek lepo objasnio na zalost nasa drzava je takva da guzonje misle samo na sebe ali ni moje dete ni ja kao trudnica ne mozemo da imamo osiguranje prva tri meseca tek po isteku mozemo da dobijemo knjizicu. Bruka i sramota. Kaze mi nacelnik da sam mu ja prva trudnica koju je zakacio ovaj zakon. Ma jesam sigurno, ko zna koliko njih ima ali nemaju kome da se zale. user posted image
Za tri meseca ce mi dati sve ali sada ne moze nista i toliko o zastiti dece i trudnica. Stidi se zemljo Srbijo.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
26.4.2013 9:27:29   
nela79
E moja ti, ja sam se bila udala za drzavljanina Srbije, ja u 8. mjesecu trudnoce, mm zaposleni drzavljanin Srbije ode na salt_er da ovjeri knjizicu za mene, a gospodja ce njemu da nema pojma da moze da meni ovjeri knjizicu jer nisam drzavljanin Srbije. E tad kad se nisam porodila od stresa necu nikada. On se vrati kuci, ode sutra u tu istu poslovnicu , samo na drugi salt_er i tamo mu neka muska osoba kaze, Ma dajte vi to meni, pa nije iz Avganistana dosla. Sad cu ja to da rjesim. A o tome da djeca i trudnice MORAJU da imaju zdravstveno osiguranje necu ni da pricam. Poznat ti je moj slucaj od prije par dana.

< Poruku je uredio nela79 RR -- 26.4.2013 9:29:31 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
26.4.2013 14:51:04   
Janncica
joj drzavo kuda ides... Nama rekli da posto imamo poljoprivredno osiguranje(mm ima gazdinstvo na sebi) nema veze sto mm placa uredno porez i socijalno,ja kao njegova draga zena ne mogu da imam knjizicu overenu preko njega(a sve ove godine je tako). Deca da,ali ja za sebe moram da platim 28000 da bi dobila na godinu dana. user posted image a nigde logike. Ako svi ostali mogu da cim su prijavljeni cak i na ugovor,imaju pravo na zdravstveno osiguranje za zenu i decu. Kako ja onda ne mogu. I poslala sam im mail i nisu mi nista odgovorili. Icicu sad jedan dan da se svadjam.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
22.6.2013 5:38:59   
dijana1*
Besplatna zdravstvena zaštita za trudnice, porodilje,
za decu i mlade do 18 godina


Već od narednog meseca sve trudnice, porodilje, deca i mladi do 18 godina imaće besplatnu zdravstvenu zaštitu. To će omogućiti novi zakon o pravu na zdravstvenu zaštitu, a knjižice ovih kategorija stanovništva biće overene u roku od mesec dana pošto zakon počne da se primenjuje.
Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović kaže da je bilo slučajeva kada su trudnice i majke kojima poslodavci nisu uplaćivali doprinose bile u situaciji da nisu uspevale da overe zdravstvene knjižice. Novac za ove svrhe 500 miliona dinara godišnje obezbedio je RFZO.


Poceli su da misle na decu i trudnice. Zvuci obecavajuce. Videcemo sta ce biti od svega toga. Sledeci mesec krecu nove knjizice i( cipovane) i kostace 500 din a ja bih 25.07 trebala da dobijem knjizicu. Nadam se da se nece nesto iskomplikovati. Mogu misliti koja ce biti guzva kada dodjemuser posted image

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
28.2.2019 15:59:25   
Sanidej
Moji uplacuju preko Grawe, ima ponuda u okviru osiguranja zivota.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Dodatno zdravstveno osiguranje.
21.7.2019 9:31:05   
MimaKos
Razmisljali smo o tome pa se predomislili, nije mala suma na mesecnom nivou..


(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here