|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Greske koje cine mlade mame
18.5.2010 13:13:04   
Unica
9 GREŠAKA KOJE ČINE (skoro sve) MLADE MAME
Biti mama neponovljivo je iskustvo i do sada ste se sigurno i same u to uverile. Ali, i one najsavršenije ponekad mogu da pokleknu pred izazovima materinstva i naprave poneku grešku. Evo najčešćih… Nije nam namera da vam ovim tekstom solimo pamet i otkrivamo “mlaku vodu”, već da vam ukažemo na sve ono što možete promeniti u svojoj svakodnevnici i na taj način sebi i drugima olakšati život.

Greška 1
: VERUJETE U SVE ŠTO VAM SE KAŽE
Čim beba dođe u kuću, novopečenim roditeljima počnu da “sole pamet”. Saveti pljušte sa svih strana, često su i oprečni, a vi ih poput “sunđera” upijate i ne znate kome da verujete. Lekar vam kaže da dojite bebu kada ona to zatraži, patronažna sestra tvrdi da treba da se držite određene satnice, a majka vam toplo savetuje da bebu “naučite reda” od najmanjih nogu. Prijateljica vam savetuje da date bebi cuclu, dok druga opet tvrdi da je bolje da sisa palac… I umesto da postanete “bogatiji” za tuđe iskustvo, samo ćete se sludeti i početi da mislite kako sve radite pogrešno.
Šta da činite: Pustite “promaju” kroz uši, zahvalite se na savetima, a onda radite prema svom instinktu. On je nepogrešiv. I zapamtite: sve dok vaša beba lepo ručka, spava, napreduje i deluje veselo, ni u čemu niste pogrešili.

Greška 2
: MISLITE DA DRUGI PRETERUJU
“Veruj mi, draga, ne stižem ni u toalet da odem!”, rečenica je koju ste sigurno čuli od prijateljice koja je nedavno postala mama. Tada ste sigurno pomislili: “Ma, preteruje! Pa, nije rodila čudovište, već bebu!”. Međutim, kada i sami postanete mama, shvatićete da je govorila istinu, ali i to da se njene reči odnose samo na prvih šest nedelja bebinog života.
Šta da činite: Tačno je da ćete stalno biti zauzeti oko bebe, ali to ne znači da uopšte nećete imati slobodnog vremena. Dobra organizacija je ključ svakog posla, pa i ovog.

Greška 3
: ZABORAVLJATE NA SVOJE POTREBE
Prvih nekoliko nedelja svaka mama “robuje” potrebama svog deteta, ali to ne znači da treba u potpunosti da zaboravi na svoje. Postoje periodi u toku dana kada se beba dobro nasisa, pa odspava i po tri-četiri sata. Tada i vi možete da se opustite, odremate, nazovete prijateljicu i proćaskate, provedete pola sata u kupatilu… Ne morate sedeti pored kreveca dok beba spava strahujući da će se svakog minuta probuditi (ako se to i dogodi, čućete njen plač).
Šta da činite: Svakog dana ukradite malo vremena i posvetite ga sebi, bolje ćete se osećati.

Greška 4
: SVE VIDITE U NAJGOREM SVETLU
Potpuno je normalno da strahujete za zdravlje i bezbednost najdražeg bića, ali to ne znači da treba da jurite kod lekara svaki put kada beba kine ili joj se zacrveni guza, niti da paničite ako, okrećući glavicu, “zabije” nosić u madrac. Većina mladih mama živi u stalnom strahu da će se bebi nešto strašno dogoditi, da će se ugušiti, dobiti upalu pluća…
Šta da činite: Posmatrajte, osluškujte, nadgledajte, ali nemojte da paničite! Bebe su mnogo snažnije i otpornije nego što izgledaju.

Greška 5: NEDOVOLJNO SPAVATE
Svi odreda (pa i mi) savetuju vam da vreme dok beba spava iskoristite za odmor. Međutim, vi osećate krivicu zbog toga jer niste oprali sudove, kupatilo je u neredu, bebine benkice nisu ispeglane…
Šta da činite: Poslovi vam nikuda neće pobeći! Zamolite nekoga od ukućana da ih obavi umesto vas. Imajući u vidu sve što ste prošli tokom trudnoće, porođaja i nakon njega, imate puno pravo na to.

Greška 6:
UPOREĐUJETE SVOJU BEBU SA DRUGOM DECOM
Potpuno je pogrešno misliti da s vašom bebom nešto nije u redu zbog toga što ni u šestom mesecu nisu počeli da joj niču zubići, dok je dete vaše prijateljice prvi zubić dobilo već sa četiri meseca. Ako vam neko kaže kako njegova beba već stoji, a ima samo osam meseci, ne obazirite se na to – i vaša će stati na noge onda kada bude bila spremna za taj “poduhvat”.
Šta da činite: Tokom prve godine života bebe se razvijaju različitim tempom, ali do drugog rođendana među njima neće biti mnogo razlike. Zato, uživajte u svom detetu i ne opterećujte se drugim bebama.

Greška 7
: PONAŠATE SE PREVIŠE ZAŠTITNIČKI
Poznata je stvar da mame u svemu vide opasnost, pa i tamo gde je nema. Normalno je da ćete preduzeti sve da zaštitite dete od onoga što može da mu naškodi, ali se pri tom ne morate ponašati kao “mama manijak”. Ne morate stalno iskuvatati bebinu cuclu i flašicu, dovoljno je da ih nekoliko puta na dan operete pod mlazom vruće vode. Nije potrebno da koristite dezinfekciona sredstva za čišćenje i održavate kuću sterilnom, jer je dokazano da bebe koje rastu u takvoj sredini češće obolevaju od alergija i astme u odnosu na one koje su rasle u normalno čistoj sredini.
Šta da činite: Ako do sada niste čuli za poslovicu “sve što je preterano, nije dobro”, krajnje je vreme da je usvojite i primenite u svakodnevnom životu.

Greška 8
: ŽELITE SVIMA DA UDOVOLJITE
Bez obzira na to da li imate samostalno domaćinstvo ili živite u zajednici sa svojim ili muževljevim roditeljima, imate potrebu da se dokažete na svim životnim poljima: kao supruga, majka, domaćica, snaja… Želite da držite sve konce u svojim rukama i budete jednako dobri u svim pobrojanim ulogama. Ali, avaj! Ubrzo shvatate da je to nemoguće, te počinjete sebi da prebacujete kako ste nesposobni i nespretni i kako se sve vaše prijateljice bolje snalaze od vas.
Šta da činite: Ne postavljajte pred sebe nemoguće ciljeve! Za početak, dovoljno je da vodite računa o bebinim i svojim potrebama, dok je sve ostalo manje važno. Možda zvuči sebično, ali je istinito. Što pre to shvatite, bolje je po vas!

Greška 9
: ZABORAVLJATE DA VREME BRZO PROLAZI
Mada se većini novopečenih mama čini da u prvih nekoliko meseci bebinog života nisu ništa drugo radile osim što su dojile, loše spavale i bile konstantno umorne, taj period bebinog (i njihovog) života, veoma je važan i vredan pamćenja. Nažalost, zbog mnogobrojnih obaveza i silne brige oko deteta, većina roditelja zaboravlja da rečju i slikom ovekoveči ovaj period.
Šta da činite: Vodite beleške o svemu što se dešava, a ako imate “tehničkih” mogućnosti, snimajte bebu kamerom ili je slikajte fotoaparatom svakih nedelju dana. Jednog dana, kada dete poraste, bićete veoma ponosni na
svoje delo.
Izvor



Licno, prepoznajem se u skoro svim "greskama" manje ili vise.Mislim da ce nam svima znaciti da znamo da su nase greske uobicajene i da skoro svima desavaju, bar sa prvim detetom.



< Poruku je uredio Unica -- 18.5.2010 13:14:20 >


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 14:54:20   
Snelle
Možemo li da iskoristimo ovu temu da napišemo koje početničke greške su nam se dešavale kada smo dobili dete? Pod ovim ne mislim na greške koje su iznad navedene, nego greške koje pravimo pri svakodnevnom odgajanju naše dece. Da ovde podelimo gluposti koje činimo pri odgajanju....mislim da bi nam svima bilo lakše da znamo da nismo loše majke i da se svima dešavaju takvi pehovi. Ako nije za ovu temu, molim moderatora da je prebaci u odgovarajuću ili da otvori novu.
vo npr. ja sam pre neki dan htela da nahranim svoje dete i pri svlacenju brushaltera jedna bretela mi se otkači, tj. isklizne iz ruke i opauči dete po licu. Tada nije imala još ni 10 dana. Nisam znala da li da plačem ili da se smejem od muke. Mm juče, iz želje da pomogne detetu sa grčićima, stavi medu termofor direktno preko bodića na stomak i napravi detetu crvenilo na stomaku. Znam da je imao samo najbolju nameru ali bila sam ljuta na njega narednih nekoliko sati. Kakva su vaša iskustva. Imate li i vi slične gafove?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 15:08:26   
Unica
snelle, sad me nasmeja.
ja sam ovu temu otvorila bas zbog toga jer sam mislila da sam najgora majka i kad sam procitala ovo malo sam se umirila. slazem se sa tobom da bi svakoj od nas znacilo da vidi da i druge majke grese i da to nije smak sveta.

moja greska br.1 - prvih dana tj. skoro ceo prvi mesec ja sam Uni davala da jede cim zaplace. bila sam ubedjena da mi dete umire od gladi i da nece preziveti pored mene. cak i kad bljucne nije mi padalo na pamet da je to visak nego sam bila sigurna da sam je naglo okrenula pa je malo izletelo... zato se i ugojila kao gica prvi mesec user posted image
greska br.2 - milion puta sam je malo zakacila rukom preko nosa... slucajno, majke mi. mada ovo nije greska nego peh.
desilo mi se pre neki dan da sam joj slucajno prsnula penu dok se kupala preko ustauser posted image i ona je to lepo brzinom svetlosti liznula...

mislim da sad sve dozivljavam manje stresno nego prvih nedelja. tad sam mislila da cu poludeti od placa, da cu je ispustiti, ma joj sramota me da pisem sta mi se sve motalo po glavi.

a da, prvih nedelju dana nisam je kupali niti presvalcila. menije bilo samo da je podojim i to jedva od rane i da je uvece uspavam. osecala sam se kao debil sto nemam potrebu da uradim nesto vise oko nje. a onda sam ovde procitala kako majcinski instinkt malo "kasni" i sad naravno vise nije tako.



_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 15:08:51   
Lu
Naravno Snelle to i jeste tema, naša iskustvauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 15:14:24   
Anoniman
1. mislim da sam je ogrebala nekih deset puta do sada
2. jednom sam je nespretno spustila na ledja i cula blago TUP! usrala sam se
3. nosila sam je u jednoj ruci i na kuku i zurila kroz kuci i opalila je rukom na kvaku..

jadno moje dete

u vecini situacija (kao ova 3.) ona nije ni odreagovala ali ja...uzas...

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 17:54:55   
LillyT
Izgrebala sam je u porodilistu vec prvi dan.. i dan danas je zakacim noktima (a nemam dugacke)
Udarila sam je par puta po glavi (slucajno naravno)
Nekada kada je drzim ili uzimam, mukica cikne jer je ili prickinem ili ustinem ili nekako povredim
Jendom mi je ispala iz ruke, na svu srecu je to bilo tik iznad kreveta, pa joj je sletanje bilo malo zesce, trepnula nije, a ja sam pobelela.


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 18:09:42   
Pretty78
E pa drage moje ako mislite da su vase greske teske i velike...evo da vidite kako sam se ja provela :
Kao prvo da napomenem da mi je ovo trece dete tako da mislim da ne spadam u grupu "mladih mama"...ali da vam lepo sve ispricam: Sedmi dan po Davidovom rođenju ustali smo ujutru u 8 i poceli da se spremamo da idemo na gatrijev test...muz oblaci cerku Martinu koja ima 3 godine a ja Davida, skidam mu pidzamu , skidam papmers, odlepljujem cicak i VAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUU POKIDAM PUPAK!!!!!!!! Gaza od pupka se zalepila za cicak peln i ja sam zajedno sa cickom povukla i pupak i pokidala ga....majko mila umrla sam od straha, mislila sam da cu dobiti infrakt, da cu pasti u nesvest, da cu povratiti pojma nemam sta....u panici dizem dete golo sa daske za prepovijanje i pocinjem da trcim po stanu i da urlam....pokidala sam mu pupak, pokidala sam mu pupak....muz koji je bio u kupatilu sa Martinom izlece napolje zut, zelen, uzima secer i vodu i terci zamnom da mi to da da popijem jer vidi da sam na ivici nervnog sloma, Davod uplasen vristi u mojim rukama a Martina zabezeknuta situacijom trci za svima nama i takodje urla...sad kad se setim situacije umrla bih od smeha ali tad sam umrla od straha....zovem hitnu pomoc i urlam zeni u slusalicu da sam mu pokidala pupak a ona mi mrtva hladna kaze: gospodjo sto ste se vi tako uznemirili??? STOOOOOOO??? Da sam mogla da gurnem ruku kroz slusalicu mislim da bih je udavila...pita me jel krvari, kazem ne, da li curi bilo sta iz pupka, ne..e, kazem, zovite svog pedijatra....zovem pedijatra, kaze mi da dodjem u ambulantu odmah...neznam kako smo se spakovali i otisli odma nas je primila pogledala i konstvala da : pupak bi otpao sam od sebe danas ili sutra ti si ga samo ubrzala, nista strasno, da nije bio za otpadanje ti bi mogla da ga kidas do sutra i ne bi ga nikad pokidala, a sad se smiri i idi kuci odspavaj malo....
Eto kako sam ja prosla sa pupkom....sada David ima 3 nedelje, pupak mu je savrsen, lepo je zarastao, uvukao se unutra i nista mu ne fali...
Ali i dan danas u sali znam da mu kazem: Davide, sledeca stvar koja ti visi je pisa, ako ne budes dobar mogla bih ti i to pokidati user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 18:29:38   
Snelle
Bas lepo sto ste napisala svoja iskustva, ali meni se ipak cini kao da su moje greske ipak najvece. Desavalo se i meni ono Tup o kom je pisala Oti i stalno sam u tripu da joj lose drzim glavicu, da ce da joj kvrcne vratic.....jedva cekam da samo mako poraste user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 2.6.2010 18:31:20 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 18:48:07   
lanajelena
Snelle najvise pehova se desava onima koji najvise brinu za dete...mi drzimo decu skoro pod staklenim zvonom,mislila sam da cemo sa drugim biti drugaciji medjutim jos smo gori,ne idem da pisam dok mi je muz na poslu da se ne bi beba udavila a nocas sam ga zamalo prignjecila dok smo spavali(jer spava samnom) jos nam se i Lana pridruzila pa je bio guzvanjac
kad je Lana imala tri meseca ostavili smo je na krevetu da lezi mm je usao u kupatilo da donese korito da je okupamo a ja sam menjala posteljinu ona se samo odjednom izvrnula sa kreveta na pod,mi smo se umrli od straha,svadjali raspravljali ko je kriv,hteli da je vodimo u bolnicu,zvali hitnu ali oni samo kazu desava se to je normalno,pratite dete i to je to,tu noc nismo oka sklopili  

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 18:54:11   
Snelle
IZVORNA PORUKA: lanajelena

kad je Lana imala tri meseca ostavili smo je na krevetu da lezi mm je usao u kupatilo da donese korito da je okupamo a ja sam menjala posteljinu ona se samo odjednom izvrnula sa kreveta na pod


Joj, ovo mi je najgora nocna mora!


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 18:58:05   
Lu
Ja mislim da sam ja zvala pedijatra zbog najveće gluposti koju  bi mama ikada napravilauser posted image
Mislim nije to sad neka greška na koju trebaju paziti mame jer sam sigurna da ovo nikome ne bi palo na pametuser posted image
Naime, zvala sam pedijatra jer je mojoj bebi nešto naraslo na ramenu (imao je tada desetak dana, ja i mm smo se uplašili i već pomislili na najgore, kad sam nazvala i objasnila, maleno crveno ispupčenje na ramenu, dr. se nasmijala i rekla pa to je BSG vakcina user posted image
Koja sramotauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 19:01:20   
New Mom
U jednom naučnoj knjizi stoji da za dete nije dobro ako bar jednom nije palo ili se udarilo, jer onda sa roditeljima nije nešto u redu kad ga toliko nadgledaju.

Naravno, kad sam sama u pitanju - mačku o rep sve teorije kad si ufrkisan do bola od straha da li je sve OK...
Ja sam je za sada ogrebala par puta narukvicom od sata (uvek zaboravim da je skinem), jednom sam je raspalila dugmetom sa spavaćice koju sam otkopčavala direkt u otvoreno oko. Par puta dok sam je nosala da podrugne mi je pobegla glavom pre no što sam zadržala (odesekla sam se da će da pukne nešto), mm joj je ostavio masnicu od brojenice prvo veče kad smo je sami kupali... A mislim da će spisak samo da se povećava... Na žalost i moje živce...

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 19:01:27   
lanajelena
zato Dusana od prvog dana ogradjujemo...nizak nam je krevet(30cm),tad kad smo vodili Lanu na redovnu kontrolu i ispricali dr sta se dogodilo ona kaze njoj je u ordinaciji sa onog stola pala beba(ima vise od m) pa nije bilo nista...ja sam videla kad je roditeljima beba ispala iz kolica na asfalt na moje oci,ja sam bila u soku tri dana a tad sam bila klinka,sad to ne bih prezivela

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 19:04:29   
lanajelena
Lu pa ti ne znas zbog kakvih gluposti mm zove hitnu,ja u zemlju propadam iako znam da neznaju ko smo,mada mozda i znaju jer cesto zove user posted image ...cak je i dr rekao kako ste mogli da odete na godisnji a da nam niste ostavili Vas br ja samo vama verujem user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 19:06:42   
Lu
Povodom ovog padanja sa kreveta,  znači to bi mogla da bude jedna greškica mladih mama, jer misle da se male bebe ne okreću samostalno... nikada ne ostavljati bebu samu na bračnom krevetu ili kauču, najbolje je spustiti ju u njen krevetić, ako trebamo nešto za par minuta obaviti, pa makar i da plače na sigurnome jeuser posted image

Jedna od mojih grešaka koje bi ja ispravila bi bila to što sam previše strepila, previše brojala zalogaje, minute spavanja,krivnja zbog naglog prestanka dojenja, svaka suza umjesto osmijeha, jer sa suzama ništa nisam promijenila.
Ja ne znam da li bi ja poslušala da mi je neko rekao opusti se i uživaj u bebi, nije ona od stakla niti je neki robot koji čeka na svaku tvoju greškicu da se pokvari, to je tvoje dijete koje se hranilo tvojom krvlju, tvojim mlijekom i tvojom ljubavlju, trebaš mu prije svega ti majko da budeš sretna i opuštenauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 19:08:27   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Lu RR

opusti se i uživaj u bebi, nije ona od stakla niti je neki robot koji čeka na svaku tvoju greškicu da se pokvari, to je tvoje dijete koje se hranilo tvojom krvlju, tvojim mlijekom i tvojom ljubavlju, trebaš mu prije svega ti majko da budeš sretna i opuštenauser posted image

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Greske koje cine mlade mame
2.6.2010 23:37:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lanajelena


kad je Lana imala tri meseca ostavili smo je na krevetu da lezi mm je usao u kupatilo da donese korito da je okupamo a ja sam menjala posteljinu ona se samo odjednom izvrnula sa kreveta na pod,mi smo se umrli od straha,svadjali raspravljali ko je kriv,hteli da je vodimo u bolnicu,zvali hitnu ali oni samo kazu desava se to je normalno,pratite dete i to je to,tu noc nismo oka sklopili  


Meni je Luka dve noći za redom pao sa kreveta, isto je imao oko 3 meseca, ako se dobro sećam.
Jednom sam zaspala pored njega, a drugi put sam samo zakoračila po flašicu. UMRLA SAM! Zvala muža koji nije bio kod kuće, plakala da sam grozna majka što mi je dete dva puta palo sa kreveta u dva dana za redom... user posted image
Posle, kada je malo porastao je padao još, uglavnom u rupu između kreveta i radijatora, neverovatno, ali uvek glavom na dole. Baš je pre neku noć opet pao (iako je sada već velik, sa svog kreveta ne pada ali sa našeg da).. sada već samo kaže "Mama, opet sam pao", ja ga dignem, on zagrli jastuk i spava. 

I od malena pada non-stop, i udara samo glavu. Prvi put se desilo u jaslicama, ima i ožiljak na čelu, i uvek udara na isto mesto na glavi, uglavnom o ragasto. No, to nije moja greška, ipak, ako sam već krenula o padovima i udarcima... eto napisah i to. Sada već stigne do mene, sa iskrivljenom glavom od čvoruge, i kaže "Mama, daj mi led!", nema ni suza više. user posted image

Brine me prvo razbijanje kolena, lakta...  kraste... to još uvek nismo preživeli. user posted image

< Poruku je uredio Tashke -- 2.6.2010 23:40:12 >

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Greske koje cine mlade mame
8.2.2011 13:14:18   
*Alexx*
Dižem temu 

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Greske koje cine mlade mame
6.2.2012 12:18:36   
Anoniman
Fenomenalna tema user posted image
Ja svoje dete redovno saplicem ili prodjem pored nje i gurnem je . Kad je Andrej bio mali toga se ne secam bas puno ali znam da ga nisam cula kad place user posted image
Desilo se da stavim Petru na stolicu i ona sklizne dole jer sam je stavila na kraj , kad je bila bas malena kad god sam je uzela kicma joj je krckala user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Greske koje cine mlade mame
6.2.2012 12:20:14   
lesica
Kuku ribizlice user posted image nemajko

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Greske koje cine mlade mame
6.2.2012 12:21:09   
Anoniman
user posted image
Ali Lu je pobedila sa bsg vakcinom user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Greske koje cine mlade mame
6.2.2012 12:23:39   
lesica
user posted image
Mi smo skoro krenuli do mojih a ostavili dete kuci user posted image Tek smo kod kola shvatili da je niko nije poveo. user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Greske koje cine mlade mame
6.2.2012 12:25:03   
Anoniman
U dobro je pa nisam jedinauser posted image i ja često kad prolazim pored Pavla gurnem ga i on padne!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Greske koje cine mlade mame
6.2.2012 12:26:04   
Anoniman
ahaha e slicno se i nama desilo , u Tempu , bila je u svojim kolicima i ja kao da se ne guram s njom do nekog rafa ostavim je i zaboravim user posted image md je primetio brzo ja nisam jer sam preuzela potrosacka kolica user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Greske koje cine mlade mame
6.2.2012 12:29:08   
lesica
user posted image Kazem ja sve same nemajke user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako se pravi beba u jednom afričkom plemenu
Roditelji su ti koji odlučuju da li će i kada imati dete, ali dete u stvari samo bira svoje roditelje i pronalazi put do...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here