viking
|
U duhu dolazećih praznika i hladnih dana, evo divnog recepta za kuvano vino. Znam da svako ima svoj, ovo je recept od Udruženja barmena Srbije, dakle, od profesionalaca i meni je super ŽIVELI! U suvoj šerpi otopiti 4 do 5 kašika šećera, dodati litar crvenog stonog vina, prstohvat karanfilića i dve šipke cimeta, a po želji može i malo bibera na vrh noža. Možete dodati i čašu vode, kako bi razblažili ukus. Na kraju za bolju aromu dodajte i na kriške isečene limun i pomorandžu. Po želji možete dodati i drugo voće, poput banane, mandarine i slično (što ja lično ne radim, limun i pomorandža su dovoljni). P.S> karanfilić = klinčić
< Poruku je uredio viking -- 22.11.2009 19:18:03 >
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju "Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
|