Ana RR
|
Sastojci: 180 g brašna 100 g šećera 60 g prah šećera 50 g kakaa 1 ravna kašičica sode bikarbone 1/2 kašičice praška za pecivo 125 ml ulja 200 ml jogurta 40 ml mleka 100 g gustog džema od višanja (ili nekog drugog kiselkastog) za glazuru 50 g čokolade 25 g putera 3 kašike slatke pavlake par kašika redje ukuvanog džema od višanja, ili sirupa od višanja Postupak: 1. Pomešati sve suve sastojke - brašno, šećer, prah šećer, kakao, sodu i prašak za pecivo. 2. Dodati tečne sastojke - ulje, jogurt i mleko. Na kraju umešati džem. 3. Izliti na duguljasti četvrtasti pleh za pečenje hleba obložen papirom za pečenje, pa staviti kolač da se peče oko 40 minuta na 180 °C. 4. Pripremiti glazuru. Otopiti čokoladu (mikrotalasna, 3-4 minuta na 180W), umešati puter i pavlaku. Glazirati kolač a po želji preko glazure ovlaš sipati par kašika retkog džema od višanja (kao slako) ili sirupa od višanja.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|