|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Razdrazljiva beba
2.11.2008 20:04:31   
oliveradj
Molim vas za pomoc. Moja Adrijana je jako razdrazljiva od rodjenja jako slabo spava onda je uvece umorna nekada je jako tesko umiriti. Puno voli da se nosi (naucila se kada je imala grceve koji su bili dosta teski za nju i sve nas) uspavljuje se na rukama cesto place, besna je beba, cesti se ljuti kada joj nije nesto po volji. Da li su u pitanju zubici kada je tako ekstremno nervozna ili je jednostavno takvo dete zahtevno i stalno trazi nesto novo. 

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 8:50:24   
Anoniman
Mislim da ćeš odgovor na svoje pitanje ipak morati sama da dokučiš jer mi ne poznajemo tvoju bebu.
Mogu biti zubići. Jel gura ruke u usta? Jel joj curi pljuvačka? Probaj da joj prstom masiraš desni, ako se smiri, onda su zubići.
A što se tiče nosanja - mislim da treba od toga da se odviknete što pre, jer će vrlo brzo postati teška, i neće to biti tako lagano da je nunaš da bi zaspala. Znam, misliš - lako je meni da kažem... I ja sam to prošla, nunala zbog grčića (dok to nismo rešili Plantexom), nije hteo da leži u kolicima, pa sam ga nosila u jednoj ruci a drugom gurala kolica... ma svašta. Onda u jednom momentu odlučiš da je vreme da se zna ko će koga da vaspitava. Hoću da kažem da sam mesecima kuburila sa noćnim sokom, ustajala sam bar 4 puta da dospem u flašicu, dok nisam rekla "E, sada je dosta". Plakao je par dana, i onda se odvikao. Sve je to kod njih navika. Moraš da provališ kada bebu zaista nešto muči (tipa, u tvom slučaju zubići), pa je nervoza opravdana, a kada si ti kriva što si bebu razmazila. user posted image  Nemoj molim te ovo shvatiti kao kritiku, jer nije to. I ja sam svoje dete razmazila, i onda sam u jednom momentu spustila loptu i polako neke stvari promenila.

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 9:08:09   
oliveradj
Puna nas je kuca dadiljali smo svi po malo i dadiljamo isto i ja prolazim kao sto si i ti prosla. Bili su grcici sad su verovatno zubici jer jako zvace prste sake svoje tudje mazem joj Kalgel i dajem caj od kamilice. Kada sam je par puta ostavila da place zacenila se pa sam je uzela cekam da pocne da sedi i da puze pa cu onda da joj kazem zabavi se sama znam da ce i meni uskoro puci film i nadam se da ce onda biti bolje. 

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 9:17:55   
Jeca*
ako nadjes resenje javi mi. I moj Luka se toliko namucio sa grcevima pa samo ga nosili i ljuljali non stop. Slabo spava i sad. A evo i ja sumnjam na zubice pa sam mu vec nabavila onu ogrlicu ali ipak ga jos uvvek ne mucim puno njome jer vidim da i dalje ima grceve povremeno. Mastam da ti grcevi vec jednom prodju a jos vise mastam da pocne da sedi, pa da ne moram stalno da balansiram sa njim user posted image  Ja sam uzasno umorna cesto, ali najteze mi pada sto je i on umoran, a nikako da nauci da odrzi san, stalno ga nesto budi. Svoje rukice ne vadi iz usta, premda se ja trudim da mu ne dozvoljavam da ih zvace da ne bi naucio da drzi palac u ustima, a za varalicu nece ni da cuje. Koliko meseci ima tvoj cerka? Moj Luka je rodjen 1. avgusta
Pozdrav od "koleginice"

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 9:21:57   
Anoniman
I moje dete se zacenjivalo, morala sam da ga dignem jer sam imala utisak da će se udaviti. Ja sam imala sreću da je on bio malen, sa mesec dana je imao onoliko koliko većina beba ima kada se rodi. Ja baš i nisam sigurna, pa ću da te pitam (nemaš Ticker), a koliko beba ima? Hoće li uskoro početi de sedi? Ja sam Luki sa 3-3,5 meseca digla kolica na onaj prvi nagib (pod uglom od 30 stepeni valjda), i dala sam mu one gumene grickalice (igračke), a ustvari je najviše pomagala silikonska varalica (skroz silikonska, da ne bude bitno sa koje strane je stavi u usta, da ne brinem dal grize silikon ili tvrdu plastiku), i stavim ga u kuhinju u tako blago nagluta kolica (da bi me video), ja kuvam i sve vreme pričam, ako nemam šta da pričam (što se retko desi user posted image ), onda pevam. I deca se zablenu u to. Još ako obučeš neku šarenu majcu jakih boja - pun pogodak! Probaj!

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 13:04:19   
oliveradj
Adrijana je rodjena 26.05 ima pet meseci i nedelju dana, nisam smela da joj podizem kolica sa tri meseca zbog vezbi za vratic sada u petom mesecu sam joj podigla kolica pod uglom od 45 stepeni. Nece u kolicima da bude ni sada kada takoreci sedi u odnosu na svo proteklo vreme. Pevam pricam nosam grdim ali ona je svojeglava toliko je puna energije, glodalice nece cuclu sada u poslednje vreme sama drzi inace je pljuvala kad god je podignem trebao mi je selotejp da bi je drzala u ustima user posted image . Iskreno se nadam kada bude bila u ogradici sa sest i po meseci ili neznam kada ide dete u ogradicu moram da se raspitam kada samostalno pocne da sedi valjda ce biti drugacije i ako nadjem neko resenje napisacu na forumu. Nisam od onih majki koje ostave dete da place do besvesti nisam bezosecajna volim kada se smeje pa mi je zadovoljstvo da je slusam kada je vesela pa je zato nosim dosta u rukama. Jedino je spas sto je nosaju jos baba, tetka, tata i deda pored mene tako da neosetim inace da sam sama da kuvam onda bi verovatno morala drugacije. A I TO CE PROCI!user posted image

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 13:42:20   
Anoniman
Najgori period sa Lukom mi je bio od 3-6 meseci (hteo je da sedi a ja mu nisam dala.

Ali vidi ovo:

http://www.ringeraja.rs/forum/m_3181/mpage_1/key_/tm.htm#3181

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 13:47:26   
Lu
IZVORNA PORUKA: oliveradj

Jedino je spas sto je nosaju jos baba, tetka, tata i deda pored mene tako da neosetim inace da sam sama da kuvam onda bi verovatno morala drugacije. A I TO CE PROCI!user posted image


E vidiš možda baš ovo nije dobro,da si ti sama sa bebom to sigurno nebi bilo tako,jer je nemožeš teoretski ni u preksi nosati stalno.
Ali sada je tako kako je,možda se bebica samo naučila na sveprisutnu pažnju,a možda su zubići,ali svakako će proći.
Ja sam sa svojim bebicom uvijek bila sama,i muž je bio samo vikendom kući,sve smo navike i promjene prošli sami,bilo je i suza i obostranih,ali nisam ga ni ja nikada mogla ostaviti da baš dugo plače,nego ostavim sve  započeto i uzmem ga dok se smiri.
Sve je to normalno sva djeca traže svoju majku,samo im mi moramo malo pomoći da se osamostaljuju i nikada nije prerano za to, ja mislim.
U svakom slučaju,proći će a doći će još i veći problemi,samo strpljivo i hrabro.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Razdrazljiva beba
3.11.2008 14:00:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu
Ja sam sa svojim bebicom uvijek bila sama,i muž je bio samo vikendom kući,sve smo navike i promjene prošli sami,bilo je i suza i obostranih,ali nisam ga ni ja nikada mogla ostaviti da baš dugo plače,nego ostavim sve  započeto i uzmem ga dok se smiri.
Sve je to normalno sva djeca traže svoju majku,samo im mi moramo malo pomoći da se osamostaljuju i nikada nije prerano za to, ja mislim.
U svakom slučaju,proći će a doći će još i veći problemi,samo strpljivo i hrabro.



I ja sam bila sama... muž natrči na ručak i ode... (radi dvokratno), pa čak i subotom. Imala sam pomoć moje bake, Lukine prabake, ali ni ona žena nije mogla dugo...tek toliko da se istuširam i spremim Luki kašicu. Kod mene je od prvog dana bilo zabranjeno ikome sem meni da nosa dete, jer sam ja rekla da ako ću ja da provodim sa njim 24h, onda ću ja da ga formiram onako kako meni odgovara i kako ja mislim da treba. Nisam bila surova, naravno da ga nisam puštala da plače do besvesti, ali nisam baš ni padala na svaku suzu.
Kada počne da sedi, ništa drugo nećeš raditi nego se saginjati po igračke koje baci oko stolice. Moja drugarica je u tom period igračke privezala kanapom za stolicu za ručavanje i dete je bilo jako zadovoljno jer je moglo da baci i samo povuče gore - nije zavisilo ni od čije dobre ili loše volje.

guppy, sredi ovaj post, opet sam nešto zeznula... user posted image

< Poruku je uredio guppy -- 6.11.2008 19:53:21 >

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Razdrazljiva beba
6.11.2008 19:56:53   
guppy RR
Ja sam to vrlo pojednostavila. Jedna mama, dve ruke, dve bebe. Nije išlo tako da ih nosam oboje, tako da smo od prvog dana stavljali uvek same da spavaju (bez ljuljanja, nosanja) i možda ih mazili po licu, neko vreme sam im držala rukice i tako. Imao je sin grčeve i navikao da se nosa, ali smo jednostavno stavljali opet da spava u ležaljci bez ljuljanja i morao je tako.

Deca i kada su starija i recimo bolesna, naviknu brzo da ih mazimo i pazimo i onda bi spavali kod nas u krevetu, bili po rukama... Ali ja mislim da je mama onda ta koja je nesrećna i premorena i ne može više, a to je slabije od bilo čega. Majka treba da je odmorna!!!

Malo sam se nalupetala, ali sve u svemu želim da kažem:
- nisi loša majka ako jednog dana odlučiš da navikneš svoje dete da spava samo. Dete plače, jer te zove, da dođeš nazad, plače, jer ne zna rečima da kaže "mama ja ne bi da spavam sam). Normalna reakcija. ... ali dete i nauči da zaspi samo, ako mu damo priliku.
- prvo proveri da li je dete OK, znači da nije bolesno, da je previjeno, da ga nešto ne boli.... tek onda probaj gornju taktiku.

Opet lupetam
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Razdrazljiva beba
7.11.2008 8:22:29   
Anoniman
Ne lupetaš guppy, samo kod nas mamika koje imamo jedno dete i dve ruke taj momenat "odbijanja mladunčeta" dođe malo kasnije. Namerno sam rekla "mladunčeta", jer ja smatram da smo i mi životinje, samo smo malo razvijeniji od onoga što mi zovemo "životinje". Tako da ja smatram da u odgoju deteta treba da se ugledamo baš na životinje - kod njih je to sve regulisala priroda, a ne nauka, i ja mislim da je to najbolje.

Što se tiče deteta i bolesti - ja Luku razmazim za dan. E, sada sam shvatila da to tako ne valja, i poslednji put kada je bio bolestan, ponašala sam se prema njemu kao da mu nije ništa, i sve je prošlo super. Nije se bunio.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Razdrazljiva beba
26.10.2009 19:16:20   
Anoniman
Jaoj, kao da sam ja pisala sve ove postove... moja Sara je vec sa mesec dana pravi antihrist! prava razdrazljiva beba! navikla na ruke... place non stop, ako joj se ne prica i ako je ne ljuljuskamo non stop... ako joj ne drzim cuclu stlno jer je smotana... besna... ne znam sta mi je vise za ciniti! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Razdrazljiva beba
9.12.2009 16:43:59   
*Alexx*
Trinny, kako je sad? Ja sad sa Andrejem prolazim kroz tu fazu, stalno hoće da se nosa, a nije bio takav... Otkud znam, trebaju mi svi mogući saveti user posted image

IZVORNA PORUKA: Trinny

Jaoj, kao da sam ja pisala sve ove postove... moja Sara je vec sa mesec dana pravi antihrist! prava razdrazljiva beba! navikla na ruke... place non stop, ako joj se ne prica i ako je ne ljuljuskamo non stop... ako joj ne drzim cuclu stlno jer je smotana... besna... ne znam sta mi je vise za ciniti! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Razdrazljiva beba
23.8.2012 14:57:25   
soni
Uf, razdrazljivost...Luna mi ima mesec i po dana i nikada nije mirna.. Ima problema sa stomacicem ali su rekli da to nisu grcevi jel se ne grci i ne zacenjuje od placa, ali sigurno sa varenjem ili probavom ima.. preko dana mi skoro nikada ne spava, nervozna je, mase rukama , nogama , okrece glavu..nece sama ni sekunde, ne drzi je mesto, nasa prica..ako je uzmemo u ruke smiri se i kao da zakunja ali cim je spustimo pocinje plakanje..i tako ceo dan...
pred spavanje nema sanse da se opusti jel je sigurno premorena, posle obroka je najgore..u krevetac nema sanse sama..pustali smo joj muzikicu, mazili je..
nocas smo oko 9 pokusali sa uspavljivanjem, u 1 nocu je tek zaspala i to je i u snu uzasno nemirna..uvrce glavu , izbacuje stomak, prevrce se, jeci..al spava..

ja sam mrtva, ne mogu da je slusam preko noci tako a nemam drugog resenja ...

Ima li ko da utesi ili pomogne???user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Razdrazljiva beba
23.8.2012 14:59:01   
Anoniman
Probaj sa fenom za kosu. 

(odgovor članu soni)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Razdrazljiva beba
23.8.2012 15:41:21   
cockic
mozda i moja lena spada u ovu temuuser posted image i ako je ja vise nesmatram bebom posto stoji i sedi samauser posted image
mada stvarno ona je u krevecu samo sama kad spava preko dana.cim je spustim budnu i ja izadjem iz sobe ona u vrisak.a krevetac je prenosivi pa to je ko ogradica mora da je navikla na majkino celodnevno druzenje.
jer ona hoce u krevecu kad sam ja u sobi mada isbegavam krevetac jer odmah ustane i stoji a fiz mi rece da joj nedam bas da preteruje da nema krive noge.tako da nama nosenje negine ili je malo stavim u hranilicu ili kolica na nekih 30 min i to je to.ostalo je ili samnom na krevetu ili u rukama mada ona puzi a ja se jos plasim na parket da je stavim da se neudari kad se baci na ledja da se prevneuser posted image petar mi se tako izubijao koliko je zveketao glavu kao beba.pa mi se taj film cvoruga bas nesto ne gleda.dosta joj je puzanje po krevetuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Razdrazljiva beba
23.8.2012 20:58:46   
minavb
Imala sam isti problem. Prestalo je plakanje oko drugog meseca, ali su poceli drugi problemi. Moj vam je savet da otkrijete kakve probleme sa stomacicem ima.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Razdrazljiva beba
23.8.2012 22:37:54   
zeci
IZVORNA PORUKA: soni

Uf, razdrazljivost...Luna mi ima mesec i po dana i nikada nije mirna.. Ima problema sa stomacicem ali su rekli da to nisu grcevi jel se ne grci i ne zacenjuje od placa, ali sigurno sa varenjem ili probavom ima.. preko dana mi skoro nikada ne spava, nervozna je, mase rukama , nogama , okrece glavu..nece sama ni sekunde, ne drzi je mesto, nasa prica..ako je uzmemo u ruke smiri se i kao da zakunja ali cim je spustimo pocinje plakanje..i tako ceo dan...
pred spavanje nema sanse da se opusti jel je sigurno premorena, posle obroka je najgore..u krevetac nema sanse sama..pustali smo joj muzikicu, mazili je..
nocas smo oko 9 pokusali sa uspavljivanjem, u 1 nocu je tek zaspala i to je i u snu uzasno nemirna..uvrce glavu , izbacuje stomak, prevrce se, jeci..al spava..

ja sam mrtva, ne mogu da je slusam preko noci tako a nemam drugog resenja ...

Ima li ko da utesi ili pomogne???user posted image

soni, mi smo imali bukvalno isti problem i to je trajalo tri meseca bukvalno svaki dan, cini mi se da sam iz ocaja visila kod dr svakih sedam dana ali uvek ista prica, beba je ok, to su grcevi... ja sam ludela...sreca pa su mi pomagali inace bi sama pukla. nocu je non stop stenjala, okretala se, mahala rukicama, znaci strasno...ja nisam oka sklapala jer mi je bilo strasno da ona stenje a ja spavam,. danju isto kao i tvoja beba, samo na rukama po deset_ak min spavala. preko dana kada je jako plakala, palili smo fen i jako se brzo umiri i zaspi na kratko. verovatno su i vama grevi, ali u svakom slucaju proveri opet sa lekarom, ja sam i posle 10 ponavljanja dijagnoze opet isla, kad me vidi dr odlepi user posted image

< Poruku je uredio zeci -- 23.8.2012 22:39:55 >

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Razdrazljiva beba
23.8.2012 23:03:48   
vonavoj
soni,pises o mojoj Tikici? isto je sve bilo...uh,kad se setim,jeza me prodje!
i jesu i nisu bili grcevi...posle 2 meseca se smanjilo plakanje,nocu,ali je preko dana isto bilo...mi smo kasnije poceli sa espumisanom,a on nam je puno pomogao!
pomagalo je uzicko kolo,stalno je bila u rukama i opa (jeste smesno,ali eto,to joj je pomagalo)...i naravno FEN~deluje nestvarno,ali pali...ukljucis i tajac!user posted image
posle 4 meseca je prestalo,kad je pocela da se interesuje za okolinu,onda je bila dobra i u njihalici..a pocela sam da je stavljam u njihalicu sa 2 meseca,prvih 5 dana se bunila,a posle je uzivala..sve do skoro 7og meseca!user posted image
meni je dr rekla,da je takvo dete,takav karakter ima! evo sad je dobrica,moralo je i nama da svane..sta da ti kazem,smrsala sam za manje od 2 meseca,vratila se na devojacki kilazu...nespavanje,izmuzavanje..i tako u krug!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 0:57:05   
Sanchy
Slicna situacija i sa Maksimom ..samo sto on nocu spava ,budi se na tri sata klopa i zaspi ali preko dana haos,nece da spava,nece da jede ,ima grcice cini mi se ceo dan,samo voli da je na rukama..i naravno place place place zacenjuje se isto ,jako tesko i za njega i za nas ...onda mi je mama rekla za fen i stvarno pomaze ma u sred placa kada ga ukljucim momentalno staje..neverovatno...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 9:32:27   
soni
eee glupo mi je da kazem da mi je sada lakse...

hvala vam puno user posted image ....samo da se naoruzam strpljenjem i cekam...

pocecu sa kapima za koji dan, nadam se da ce pomoci...doktoru opste prakse sam opet poslala mail i rekao mi da se nista ne brinem, da se ona sigurno prejede i smeta joj, i da ce proci... u sredu idemo kod pedijatra prvi put, posto mi bebu ovde sem babica niko nije pregledao a kod pedijatra ides samo kad te pozovuuser posted image ...

bila sma se bas uplasila dal nije drugo nesto...sto zeki kaze kako da spavam kad ona tako jeci i stenje...meni je ovde patronazna predlozila da kupim cepove za usi user posted image ili da spavam u drugoj sobi...

< Poruku je uredio soni -- 24.8.2012 9:34:16 >


_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 9:41:12   
minavb
Samo dobro posmatraj bebu. Vanja do brugog meseca preko dana skoro uopšte nije spavao, a uveče dok ne zaspi, plakao je satima. Dobijao kapi, posebno mleko jer su nam govorili da su to grčevi, a onda je posle druge kontrole počeo i da odbija da jede i počeo povremeno da povraća. Ne kažem da je ovo vaš slučaj, samo hoću da naglasim da sam u svom očajničkom traženju rešenja za naš problem, razgovarala sa pedijatrima iz USA koji insistiraju na tome da grčevi ne postoje i da "razdražljive" bebe nisu prosto takve, već da ih nešto muči. Mi smo i kamerom snimili to plakanje i smirivanje samo u uspravnom položaju, što nam je kasnije gastroentrolog objasnio.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 10:01:20   
soni
uf mina... citala sam na temi da si pisala o tome da je prestao i da jede..user posted image

ja sam sumnjala i na refluks, oni ovde to ni da cuju..kazu jos je mala..user posted image

probacemo sa kapima i da je ja smirujem, ako nista ne pomogne ne znam, onda je takva...



_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 10:06:59   
Sanchy
Mi smo probali Espumisan,Colief i Biogaiu nista nije pomoglo mada mu Bio gaiu dajem i dalje jer je to probiotik pa sta znam..takodje hipov caj od komoraca i bibilibi,nista ne pomaze...najvise pomogne kada mu izmasiram stomak maslinovim uljem pa stavim toplu krpicu preko eto...,

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 10:08:22   
Sanchy
Dupli

< Poruku je uredio Sanchy -- 24.8.2012 10:11:28 >

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here