|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 16:33:17   
Anoniman
Google mi ne izbacuje temu, ne znam gde smo pisale o tome.

Marko ceo dan visi na grudima. Jede na dva sata, inače jede na tri. Pa sam mislila da je možda skok.

Našla sam ovo:

Prvi skok u razvoju javlja se između 7. i 10. dana. Beba dolazi iz bolnice u kojoj je izgubila oko 10% svoje porođajne težine. Majki nadođe mlijeko i povećane potrebe su zadovoljene. Sljedeći skok je u 3. tjednu. Slijede ga skkovi u 6. tjednu i 3., 6. i 9 . mjesecu. Bebi se poveća potreba za mlijekom.
Detaljnije: KLIK

Ali Marko sutra ima pune 4 nedelje. Ne uklapa se u napisano. user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 16:53:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lesica

Tash,kad se samo prisetim i meni se Lenka tako ponasala u tom periodu i tad joj je bio prvi skok u razvoju,drzalo ju je dan -dva pa se smirila a onda oko 5. nedelje opet,mada i sad ima na momente takve ispade...kao danas npr. Ceo dan od nje ne mogu nista da uradim..sad kao spava,videcu dokle!




Ali Marko je sutra pune 4 nedelje, i ulazi u 5-tu. To znači da prvi skok nije imao, ili ga ja nisam videla? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 16:58:22   
minna
A mozda zavisi od bebe do bebe...mozda ne mora bas da se uklopi u napisanouser posted image
I nama se to desavalo...al ja sad ne znam kad

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 17:00:08   
Anoniman
I ovako jedva još imam bradavice, ovo me je dokosurilo... user posted image

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 17:02:04   
lesica
Ma ja mislim da je sve to ipak individualno,meni je smizlau sustini od trece nedelje pa do seste-sedme imala bar jednom nedeljno napade nespavanja i ruckanja ali su u trecoj i petoj nedelji te faze trajale po dva-tri dana.A od treceg meseca ima skokove  na pocetku i pred kraj napunjenog meseca. Danas nam je uostalom jedan od tih dan. Tako da,nekad se primeti a nekad ne..prosto mislim da to da li cemo primetiti samo zavisi od nas koliko smo slobodne sa vremenom da to uocimo!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 17:03:46   
lesica
Tash,mazi bradavice lanolinom,meni je pomoglo bas,joj kad se samo setim tih prvih mesec dana non-stop sam bila namazana.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 17:04:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lesica

Tash,mazi bradavice lanolinom,meni je pomoglo bas,joj kad se samo setim tih prvih mesec dana non-stop sam bila namazana.


I ja sam... Dete mi se večito cakli oko usta posle podoja. user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 17:06:51   
lesica
Znam,ali mora...Izguraj dan,dva pa ce se Markic smiriti...do novog skoka user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 22:06:05   
goda
Nakon podoja ja istisnem malo mleka i lepo namažem bradavice i ostavim tako da se osuši,znale su biti crvene ali nisu ispucale. Anastasija je imala takve napade gladi  i dojila je svakih pola sata, znači 30 min. doji pa 30 min. spava isve tako. Noću smo spavale skupa pa je celu noć držla sikuu u ustima.To je trajalo nekad 2 nekad 3 dana. Ja nisam ni pratila šablon nego jednostavno primetiš kad je dete stalno gladno (stalno traži da sisa),ako ga ne prođe ta glad za 3-4 dana znači nijeu pitanju skok nego je nešto drugo po sredi. Mislim da smo imali 3 skoka do sada,poslednji je bio nekad pre 10 dana,pojela me je ovja put.user posted image (kako se sve brzo zaboravlja)

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.10.2010 22:32:29   
Modessty
Danilo je imao takve noći da je prosto spavao na sisi. Ja sam se sa ragadama i bolnim bradavicama borila uz pomoć lanolina i silikonskih bradavica.
KOliko se sećam, tačno sam mogla da prema njegovom ponašanju dok sisa i prema količini mleka u grudima, odredim da se "nešto" menja, tj da mi dete raste i prelazi iz jedne faze razvoja u drugu. Sad već tačno ne mogu da se setim na koj period se to dešavalo! Stvarno se neke stvari brzo zaborave!!!


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Skokovi u razvoju beba
6.10.2010 16:35:38   
minna
Ovo moje dete bi samo sisalo, i juce i danas... To se negde uklapa sa ovim gore, pa je valjda skok u razvoju, nadam se da me ne  user posted image
Jer imam utisak da me samo zeza, da uopste nije puno gladanuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Skokovi u razvoju beba
7.10.2010 10:51:47   
dakana
Joj ni ja ne znam dal je kod nas skok u razvoju ili nedostatak mleka kod mene ili nesto trece, ali zadnjih par dana je nemoguca..... A ja uvek uplasena da nemam dovoljno mleka i zbog te moje brige ima na kraju i da ga izgubim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Skokovi u razvoju beba
12.3.2011 23:53:36   
Anoniman
Miro, mozda je skok u razvoju?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Skokovi u razvoju beba
13.3.2011 0:01:29   
Anoniman
Znam . I to sam uzela u obzir . Brate , ne znam više čime da opravdam njeno vrištanje , odjednom , iz vedra neba . Znaš kako to ludo izgleda ? Dete se igra , sve ok , tandrče one viseće zvečke , i samo odjednom - vrisak i plač , kao da je neko lupio po glavi user posted image . Kad je uzmem - nekad se smiri odmah , nekad ne . Večeras posle kupanja mi je vrištala u naručju još 20 minuta , a počela da plače još u kadici , i do kraja kupanja se već zacenila . I šta da mislim , za šta da se "uhvatim" ? Glad ? Skok u razvoju ? Neki problem sa zdravljem ? Ne mogu da se utešim onim "nije joj dan" jer primećujem da mi je dete već par dana drugačije - ne smeje se , njanjavije je , i više nema plača kao plača , sve je vrištanje i histerija user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Skokovi u razvoju beba
16.6.2011 1:07:35   
MarijaBg
Mrtva sam, pascu u nesvest user posted image Vec dva dana sisa cesce, ali ovo veceras je ludulo user posted image Nervozna je, sisa svaki cas, pa povraca to sto je pojela (2 puta se baaas ispovracala) pa opet place i trazi da sisa user posted image
Nadam se da je skok i da ce brzo proci user posted image
Ionako je prasence, ne mogu da verujem da ce poceti jos vise da jede.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Skokovi u razvoju beba
26.6.2011 13:44:52   
marijap
Koliko traje taj skok u razvoju...Ja ne znam sta je, da li je skok u razvoju ili nemam vise mleka...stalno je gladan,i nervozan vec par dana,pa ne mogu da provalim sta ga muci,ako je skok u razvoju ,koliko ce da to traje,jer ne bih, ako nemam vise mleka ,da mi dete bude gladno ,pa bih mu uzela dohranu,za svaki slucaj...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Skokovi u razvoju beba
26.6.2011 14:59:56   
minna
Kod nas je to trajalo 2 dana koliko se secam, mozda 3, ali ne duze

(odgovor članu marijap)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Skokovi u razvoju beba
4.11.2011 11:22:59   
Olga75
Skokovi u razvoju
IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Skokovi u razvoju

Negdje tjedan-dva nakon rođenja, dijete koje je do tada mirno jelo svaka dva-tri sata, odjednom može dramatično povećati broj podoja. Tek sto je zaspalo već se probudi, plačući ili grizući šakicu, tražeći jesti. A mamu onda zaspu komentari okoline kako je super da je probala ali eto, očito dojenje ne funkcionira kako bi trebalo.

Pravite se da ne čujete ove komentare. Povećavanje broja podoja u ovome periodu je skroz normalna pojava. U starim medicinskim knjigama ove dane nazivaju «frekventnima». Shvatili su da češće dojenje povećava proizvodnju, jer rastuća beba traži sve više i više mlijeka. Zato prihvatite ovu pojavu kao normalnu i frekventne dane provedite izležavajući se u krevetu s vašom bebicom. I najveći skeptici vam neće moći reći da je nešto drugo na ovome svijetu važnije od davanja najbolje moguće hrane vašemu djetetu. Dvadeset minuta dojenja svakih sat vremena je efektivnije za povećanje proizvodnje nego rjeđi i duži podoji.

Većina djece vremenom uhvati neki vlastiti ritam hranjenja, a iznenadno povećanje broja podoja je najčešće povezano sa skokovima u razvoju. Kao i ostali ljudi, djeca su u nekim periodima gladnija nego u drugima. Umjesto da provjerava što se nalazi u hladnjaku, beba traži majku. Jedno kratko vrijeme je bebin apetit veći nego mamina proizvodnja mlijeka.

Mame ove periode najčešće primjećuju oko trećeg tjedna života djeteta i onda opet oko šestog. Ako vaša beba ima skok u razvoju pustite je da sisa koliko god hoće i kada god hoće. Na taj način će vaša produkcija brzo dosegnuti potražnju. Uskoro će se vrijeme između dva podoja produžiti i vaše dijete će ponovno biti ono staro. Puno odmora za mamu s bebom u skoku u razvoju, to je savjet koji bi joj sigurno svaki liječnik dao. Priroda i vaša beba udružuju snage da bi vam pomogli da se što više odmorite.

Kada je beba oko tri mjeseca stara nastupa još jedan skok u razvoju. Ponovno je bebi porastao apetit i ponovno su česti podoji ono što će vam pomoći. Još uvijek je prerano za uvođenje nadohrane pa nemojte riskirati pojavu alergije zbog preranog davanja krute hrane.

Sljedeća stvar koja je karakteristična za tromjesečni skok u razvoju je da je beba sve više i više budna i zainteresirana za svijet oko sebe. Plač može značiti i želju za društvom i igranjem. Držite dijete u centru aktivnosti. Pustite ga da leži na dekici na podu blizu vas. Uživat će tako u glazbi, pokretima, ljudima koji prolaze kraj njega. Što je dijete starije više će tražiti promjene. Pogled na stariju bracu i sestre, na mamu i tatu i slušanje njihovih glasova su odlična simulacija za bebu. Većina ljudi primijeti da djeca kojoj se puno pričalo, pjevalo i smiješilo i uključilo ih se u obiteljske rutine ranije počnu komunicirati.

IZVOR

IZVOR



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Skokovi u razvoju beba
10.11.2011 19:00:39   
PoisonEve
Vise nisam sigurna da je kod nas ovo skok u rastu jer Mina bi samo da sisa i sisa i sisa i kaki i kaki i kaki. Jedino nocu mogu malo da odspavam. Nocas sam je dojila u 12 pa tek u 4 ujutro pa je spavala do 7 a preko dana ako uspe da izdrzi sat i po bez sike-super!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Skokovi u razvoju beba
10.11.2011 19:01:39   
Olga75
sika nije samo hrana vec i uteha i bliskost 

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Skokovi u razvoju beba
10.11.2011 19:58:51   
PoisonEve
Znam ja to Olga, zato je uvek i uzmem u ruke i dam joj siku, ali ipak sam umorna, ne stizem ni da operem zube a kamoli da skuvam rucak!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Skokovi u razvoju beba
2.12.2011 8:38:04   
Adriana83
Drage moje evo da vam se javim malo. Mi smo dobro,bebe sike ali imamo i mali problem... Juce smo isli na nasu prvu kontrolu i moje bebe su slabo napredovale. Anita je dobila svega 30 grama a Sofia je cak izgubila 10 grama user posted image . Pedijatrica mi kaze da bebe sigurno ne sisaju a ja sam sigurna da nije u pravu. One lepo piske,kake zlatno zuto,bude se na 2,5-3,5 sata... Sisaju od 10-20 minuta,kako-kad. Nocas su pocele da mi se bude na 2 sata i mislim da je to skok u razvoju. U ponedeljak idemo opet da se merimo... Ima li neko neki savet? Da li beba obavezno mora da dobije na kilazi u drugoj nedelji zivota? Kod mene sigurno ima mleka,ja posle podoja izmlazam od 80-120 ml. Vidim da vuku i cujem kako gutaju... Malo sam zbunjena... Tako su mi i sa starijim cerkama rekli,pa smo poceli sa dohranom i tu je bio kraj nasem dojenju. A je bila stara 6 nedelja a V 2 nedelje kad se to desilo. To mi se sad uklapa u one skokove o kojima sam citala. Ne bih volela da zbog neke gluposti opet prestanem da dojim. Imate li iskustva sa ovim?

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Skokovi u razvoju beba
29.2.2012 8:38:02   
bea83
Dobro je da sam našla ovu temu jer sam već počela ozbiljno da paničim da mi mleko presušuje čim  je on non stop gladanuser posted image Od juče je počelo ludilo, on bi samo jeo a ja ionako poluluda od uspostavljanja laktacije i večitog pitanja "da li je gladan?" već sam na ivici živaca i snage...Nadam se da je ovo stvarno samo skok i da će proći za dan, dva jer je na duže bi bilo neizdrživo...Noćas od pola tri je na sisi, malo spava malo siki i čim mu sklonim siku on u vrisak, trpa ruke usta i šnjura okolo i traži,dala sam mu i 100ml izmuženog mleka na flašicu misleći da su sike prazne i da će ga to smiriti, ali ništa. Popio je ko od šale i dalje tražio sisuuser posted image Sad je zaspao posle ne znam ni ja koliko i nemam nameru da ga budim, videćemo dokle će to trajati....
Ionako sam u opasnoj krizi što se dojenja tiče, stalno se preispitujem da li imam mleka, da li je dovoljno jeo, da li da mu dajem dodatak....a sad i ovouser posted image

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Skokovi u razvoju beba
29.2.2012 9:52:40   
Adriana83
Moj ti je savet da se ne preispitujes toliko. Ukoliko sumnjas u sebe i trazis znakove gladi kod svog deteta,sasvim sigurno ces ih i pronaci.Ne znam da li imas neku pomoc ali savetujem ti da sve ostavis,legnes pored svog deteta i narednih dan dva izvadis (*) i pustis ga da visi na njoj,a mleko ce vec nadoci.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Skokovi u razvoju beba
7.3.2012 11:34:05   
Anhelito
I nama se desio izgleda taj skok u razvoju i to pre dva dana tj. na njegov 10- ti dan zivota,danas je vec mirniji. user posted image Nije mi toliko strasno to da prihvatim, jedino sto me bradavice bole strasno kad tako cesto sisa user posted image

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here