|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tata na porođaju
27.10.2008 14:33:47   
Anoniman
http://www.bebac.com/index.php?show=news&part=display&int_newsID=1288

Šta vi mislite o prisustvu oca na porođaju? Da li je to dozvoljeno u svim našim porodilištima?

< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 17.1.2017 8:09:58 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: tata na porođaju
27.10.2008 16:05:18   
andrijana
Za Smederevsko porodiliste je moglo jer je snimana emisija "Vreme je za bebe",jos je bio carski a tata je bio prisutan. Za ovako nisam cula da je neko prisustvovao. Za Beograd sam cula da moze ali mora da se plati oko 13.000 dinara. Ipak,smatram da je najbolje da tata ne bude prisutan,bar kod mene ne bi bilo tako.

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: tata na porođaju
27.10.2008 18:27:35   
Jeca*
Meni je muž bio prisutan. I mnogo mi je značilo što je bio uz mene, mada moram priznati da je prvenstveno to baš bila njegova želja.
U gradskoj bolnici čak i podrzavaju to vrlo. Čak je i cena simbolična, 2000 dinara.
Naravno, moj muž je bio prisutan dok nisu procenili da moram na carski. Onda su me prebacili u salu, a on je sačekao ispred (i bio očajan što i dalje nije uz mene).
Meni je prisustvo muža na klasičnom porođaju sasvim ok. Naravno, samo u slučaju da muž ima želudac za takve stvari. Nekako, drugačije se i lekari i sestre odnose prema tebi kada je pored tebe neko ko je svestan, a ne lud od bolova.

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: tata na porođaju
27.10.2008 18:49:41   
andrijana
I moj muz je hteo da prisustvuje porodjaju ali i da je mogao,mislim da mu ne bih dozvolila da gleda kako se ja mucim,ne bi on to izdrzao i ovako se izgubio po kuci dok smo pricali telefonom,nije znao kuda ide a kamoli da je bio tu sa mnom,pao bi u nesvest ili bi plakao umesto mene. Sav je tako osetljiv i nezan,samo bi mu falilo da me slusa...user posted image

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: tata na porođaju
27.10.2008 19:58:43   
gracija
Ja ne bih  dozvolila da mi muz bude prisutan na porodu.Mislim da bi mi odvlacio koncentraciju i da bi mi isao na zivce,jednostavno mislim da bi mi stvarao dodatnu nervozuuser posted image .

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: tata na porođaju
27.10.2008 20:39:08   
Jeca*
Ja sam bila malo rezervisana, ali on je zeleo pa rekoh sto da ne. Svasta se desava na porodjajima u Srbiji, pa bolje nek bude uz mene da motri user posted image
Ali, iskreno, sad kad je sve proslo, drago mi je sto je bio tu. Meni je pukao vodenjak u 5h ujutru, a porodili me carskim u 12:30. Tih 7h bio je uz mene, kvasio mi usta, drzao me za ruku, caskali smo, zalila sam mu se....nekako, bolje nego sama. A i u Zvezdari kada ti je muz prisutan poradjas se u posebnoj prostoriji sa velikim krevetom, a ne u boxevima, pa je mnogo prijatnije i intimnije. Čak, moj muž je baš emotivac i ja sam brinula za njega, ali on kaže lakše mu je bilo da bude uz mene i "drži mi strah" nego da sedi u holu i umire od neizvesnosti. Kažem, vrlo je individualno. Da nije želeo da prisustvuje ja bih to sasvim razumela i takođe bi mi bilo ok.

(odgovor članu gracija)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: tata na porođaju
27.10.2008 21:30:57   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: Jeca02
Naravno, moj muž je bio prisutan dok nisu procenili da moram na carski. Onda su me prebacili u salu, a on je sačekao ispred (i bio očajan što i dalje nije uz mene).
Meni je prisustvo muža na klasičnom porođaju sasvim ok. Naravno, samo u slučaju da muž ima želudac za takve stvari.


Isto je bilo kod nas... i HVALA BOGU da je bio samnom. Kad sam imala trudove masirao mi je leđa jer mi je to u jednom periodu odgovaralo. A kad mi to više nije prijalo, držao me je za ruku. Pitala sam ga svake toliko koliko je sati jer bez naočara nisam ništa videla... a i bio je tamo kad sam zaspala između bolova, da me čuva i drži za ruku. Da moram ponovo da se porađam, isto bi izabrala.

Kad su me odveli na carski, čekao je u porođajnoj sali. Doneli su mu bebice tamo na čišćenje i vaganje, tako da ih je odmah video i slikao i držao... Blago njemu... majke koje smo na CR to propustimo user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: tata na porođaju
28.10.2008 8:08:29   
Anoniman
Heeeeeeeeej, pa ja sam jako prijatno iznenađena! Ja sam mislila da to "naše" tate neće, a vidiš...

Kod mene je slabo bilo reči na tu temu jer sam ja od momenta kada sam ostala trudna počela da tražim indikaciju za carski. Ali nisam sigurna da bih želela muža uz sebe na porođaju - mnogo sam ja velika svađalica - i ne bi se to dobro završilo... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: tata na porođaju
28.10.2008 17:06:32   
andrijana
Ma,u trajanju bolova svasta bi moglo da se desi! Mozda bih i ja muza lepo oplela po spisku,tako da i ne zelim da to slusa,iako stvarno ne znam sta bi se u tom trenutku dogadjalo.user posted image To bi bilo nesvesno a posle bih se kajala sta sam mu sve rekla.user posted image user posted image user posted image Bolje da ne prisustvuje samo zbog toga,mada bi bilo lepo da je tu da mi drzi strah... Ovako sam samo mislila na njega...user posted image

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: tata na porođaju
28.10.2008 17:27:51   
Anoniman
Meni su posle carskog prošvercovali mamu u šok sobu (naravno sestre su vrištale i prevrtale očima ali moj doktor i doktorka nisu marili za to, pa nisam ni ja). Daleko od toga da mi nije bilo drago da je vidim, ali sam odmah pitala "A moj muž? Dovedite mi muža.", toliko sam kukala da su ga kompletno obukli (sterilno) i doveli. Nikada neću zaboraviti njegovo lice tada (evi i sada su mi krenule suze), imao je tako nežan, suzan pogled. Rekao je da je video Luku, da je prekrasan i da me voli. To mi je mnogo značilo. user posted image

(odgovor članu andrijana)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: tata na porođaju
28.10.2008 18:21:31   
andrijana
Ja sam jedva cekala da ustanem iz kreveta da mogu da ga vidim ali,na zalost,dva dana nisam imala snage sve dok nisam dobila krv. Ali,cim sam izasla u cekaonicu,biLA SAM PRESRECNA STO GA VIDIM A ON JE BIO VISE UPLASEN NEGO JA,SUZE SU MU NAZIRALE U OCIMA. UPS,CAPS LOCK!user posted image Ali,nisu dozvoljavali ni cvece a kamoli da neko udje u obicnu sobu.user posted image

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: tata na porođaju
29.10.2008 11:26:09   
Lu
Ja sam željela jako da bude samnom,ali njegovo srce junačko nemože to izdržati.
Muškarčinauser posted image ,nemogu da shvatim zašto otac neželi da vidi rođenje svog djeteta,to je ipak nešto posebno što bi trebali roditelji da dožive zajedno,tu najveću radost na svijetu.
Neznači da će me manje boljeti ako je on tu,nego mi to znači psihički da mu je stalo kao i meni.

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: tata na porođaju
29.10.2008 18:54:54   
guppy RR
Moraš razumeti, da tu igra ulogu i naše odrastanje. Naši roditelji - njima nije ni na kraj pameti palo da otac bude pri porođaju, a sad se od sledeće generacije to skoro "očekuje". Mislim da kada odlazak oca sa majkom da se porodi ne bude više neobičan i tabu, da neće više biti ovakvih otvorenih tema.

Ja da treba ponovo da se porodim, opet bi volela da je moj muž samnom, a verujem da bi i on ponovo tako hteo.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: tata na porođaju
30.10.2008 10:25:16   
Anoniman
Evo kako je to "preko grane"":

http://www.majkahrabrost.com/kengurica006.htm

http://www.majkahrabrost.com/kengurica008.htm

Dalje čačkajte same na tom sajtu... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 19:14:31   
marince1
Ja necu traziti da mm bude samnom na porodjaju,jer cu,znajuci njega,cim malo krenu bolovi ja morati njega da tesim i umivam,a to mi ne treba user posted image user posted image user posted image
Mm je kukavica,i verovatno bi kao na onom filmu pao u nesvest user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 19:35:11   
Rina
Moj muz je prisustvovao porodjaju i bio je to snazan i predivan dozivljaj,presekao je pupcanu vrpcu jedna od simbolicnih stvar koje tata moze da ucini da razdvoji dete od mame : e sada sine mozes sam hehe user posted image
Bio je uz mene konstantno nije me tih 12-14 sati ostavio ni cigaretu da zapali...
Iako sam mislila da ce se onesvestiti i da ce se lekari vise vrteti oko njega nego oko mene user posted image Iznenadio me hrabroscu i podrskom!!




(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 19:35:55   
Anoniman
Bravo za tatu! user posted image

(odgovor članu Rina)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 19:40:21   
dunja RR
pricao meni moj dr da mu traze cesto majke da prisustvuju porodjaju...a njemu se dize kosa na glavi kada to cuje...i kaze im...citiram: "gospodjo jeste li vi pravili ovo dete( mislim na dete u cerkinom stomaku), ako jeste smete da prisustvujete, ako niste neka dodje doticni ukoliko ima zelju, ukoliko nema svi razlazuser posted image


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 19:42:30   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: dunja

pricao meni moj dr da mu traze cesto majke porodilja da prisustvuju porodjaju...a njemu se dize kosa na glavi kada to cuje...i kaze im...citiram: "gospodjo jeste li vi pravili ovo dete( mislim na dete u cerkinom stomaku), ako jeste smete da prisustvujete, ako niste neka dodje doticni ukoliko ima zelju, ukoliko nema svi razlazuser posted image



(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 19:55:08   
Rina
IZVORNA PORUKA: dunja

pricao meni moj dr da mu traze cesto majke da prisustvuju porodjaju...a njemu se dize kosa na glavi kada to cuje...i kaze im...citiram: "gospodjo jeste li vi pravili ovo dete( mislim na dete u cerkinom stomaku), ako jeste smete da prisustvujete, ako niste neka dodje doticni ukoliko ima zelju, ukoliko nema svi razlazuser posted image



Bravo za doktora user posted image I ja ne znam da li bih zelela da bilo ko drugi prisustvuje mada ovde je dozvoljeno...pre neki dan je na porodjaju moje prijateljice prisustvovala i njena komsinica inace bliske su..

A mislim da bi tate trebalo da vide kroz sta mama prolazi tokom porodjaja,definitivno... osim toga sto je to prelep dozivljaj dete ti dolazi na svet,i to sta se konkretno desava 9 meseci nakon onog orgazma user posted image
Meni je mm sto puta rekao"e stvarno,svaka ti cast!!"



(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 20:12:56   
nina83
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Meni je muž bio prisutan. I mnogo mi je značilo što je bio uz mene, mada moram priznati da je prvenstveno to baš bila njegova želja.
U gradskoj bolnici čak i podrzavaju to vrlo. Čak je i cena simbolična, 2000 dinara.
Naravno, moj muž je bio prisutan dok nisu procenili da moram na carski. Onda su me prebacili u salu, a on je sačekao ispred (i bio očajan što i dalje nije uz mene).
Meni je prisustvo muža na klasičnom porođaju sasvim ok. Naravno, samo u slučaju da muž ima želudac za takve stvari. Nekako, drugačije se i lekari i sestre odnose prema tebi kada je pored tebe neko ko je svestan, a ne lud od bolova.


Jeco, koja je procedura kada tata zeli da bude prisutan? Planiram da se porodim u Gradskoj, pa da razmotrimo i tu opcijuuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 22:00:09   
božana
Pošto sam imala carski rez, mm se mnogo plašio tako da ne verujem da bi bio u stanju da to posmatra.Mislim da je bio u mnogo gorem stanju nego ja kojoj su radili carski.

(odgovor članu nina83)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 22:56:22   
Zlatna ribica
Ako je muz psihicki spreman za to i zeli, naravno da sam ZA. Moj muz je bio sa mnom sve vreme od ulaska u porodjajnu salu, bio mi je velika pomoc, psihicka i fizicka. Hrabrio me je, drzao za ruku, masirao, poturao sud da piskim, pratio kontrakcije na CTG-u i hrabrio me kad vidi da kontrakcija prolazi, brisao mi znoj sa cela, pozvao babice (koje su kafenisale u svojoj sobi) da dodju jer se poradjam. Plakao je kad je ugledao naseg sina, ljubio mi ruku i zahvaljivao mi se, rekavsi da je to bio najlepsi momenat u njegovom zivotu i da ga ni za sta na svetu ne bi propustio.
Boze zdravlja, i sada ce biti prisutan kad se budem poradjala  user posted image .
Ne znam kako bih prosla da mi nije bilo njega.

_____________________________

Moj lavic 6.08.2008.g.

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: tata na porođaju
13.7.2009 23:20:29   
Sneža
user posted image user posted image bravo za vaše muževe!!

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Zlatna ribica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: tata na porođaju
14.7.2009 11:39:55   
ivak
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Kod mene je slabo bilo reči na tu temu jer sam ja od momenta kada sam ostala trudna počela da tražim indikaciju za carski. Ali nisam sigurna da bih želela muža uz sebe na porođaju - mnogo sam ja velika svađalica - i ne bi se to dobro završilo... user posted image





I ja sam ovako razmisljala pre cetiri godine,kad sam se porordola,a sada mislim mozda bi bas trebao da bude samnom na sledecem porodjaju. Ali neznam da li je to u NS dozvoljeno.




< Poruku je uredio ivak -- 14.7.2009 11:48:35 >


_____________________________

"Život ne znači čekati da oluje prođu...Život znači naučiti kako plesati na kiši."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here