|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.11.2015 22:54:34   
Rosita
Drage mame,

mi smo u temi Jelovnik beba sa alergijom na kazein pominjale dosta tortica, hajde da ih skupimo na jednom mestu, biče nam lakše.

Evo naše od drugog rođendana:

Brza torta s kokosom i bananama (POSNO)

Sastojci:

2 kesice pudinga od vanile
125 g margarina
200 g šećera u prahu
300 g posnog keksa
5 kašika kokosa
3 banane
kesica šlaga + vode po uputstvu
Priprema: Skuvajte puding u 6 dl vode i ostavite da se ohladi. U ohlađen puding dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu. Ujednačite masu, pa dodajte kokos, izlomljen keks i banane iseckane na kolutove. Sve lagano izmešajte, sipajte na tacnu i oblikujte tortu rukama. Premažite je šlagom umućenim s vodom i stavite u frižider da se stegne.

Umesto šlaga oblepila sam je listićima blanširanog badema.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.11.2015 22:57:17   
Ana RR
Evo recepta za jedan brzi kolač, nešto kao medeno srce

3 solje brašna
3 šolje vode
2 šolje šećera
4 kašike džema
4 kašike ulja
1 soda bikarbona
1 kesica cimeta

Sve pomešati i staviti da se peče, pred kraj izvaditi kolač, premazati džemom i vratiti još malo u rernu.
Preko može da se premaže čokoladom.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.11.2015 23:08:20   
Ana RR
Evo i ovaj Mirisni posni kolač

Jaaaaako je lep user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.11.2015 23:43:50   
milicicak

Ultimativna torta za decu (ovo je jesina torta koju sam ja videla da deca zaista jedu na rodjendanima i traze jos user posted image )
Oko 1 kg posnog keksa (ja kupila Zlatni pek)
Skuvati 2 pudinga od vanile sa 800ml lesnikovog mleka i 200ml i 300g secera. U toplo dodati 400g cokolade. Kad se ohladi, dodati 500g penasto umucenog margarina.
200ml lesnikovog mleka zagrejati (treba da bue vruce, ne mlako) i u to umakati keks. Redja se red keksa, red fila dok se sve ne potrosi. Torta je fondan frendly :)

Cokoladna torta 2
Prave se 2 kore, u svaku ide sledce: 7 belanaca se umuti sa 10 kasika secera, doda se 7 zumanaca i to se sve lepo umuti. Zatim 100g rendane cokolade, 100g lesnika/oraha/badema, narendati pola kore zaledjene pomorandze, 5 kasika brasna, 1 kasika prezle. Kad se ispece podeli se na pola.
Fil: 6 jaja umutiti sa 250g secera u prahu i 1 vanilom, skuvati na pari pa dodati 200g cokolade. U ohladjeno dodati 250g margarina.
Kora se prelije sa malo soko aod pomorandze, pa fil i tako redom... I ova torta je fondan frendly

Vocna torta:
Kora: 6 belanaca umutiti sa 6 kasika secera, dodati 6 zumanaca pa ponovo umutiti. Dodati 6 kasika brasna i 1 vanilin secer, lagano promesati i peci u plehu od rerne. Peceno uviti u mokru krpu kao rolat. Kad se ohladi preazati dzemom od kajsije i uviti rolat. (1 rolat je dovoljan za malu pravougaonu tortu, ja najcesce pravim 2 ili 3, zavisi koliku tortu zelim)
Fil (za 1 rolat): 500ml lesnikovog mleka, 7 kasika secera, 1 puding od vanile, 3 kasike gustina, 3 zumanca, 250g margarina. Zagrejati 400ml mleka sa secerom. U preostalh 100 razmutiti puding, gustin i zumanca i skuvati cicvaru.
Rolat iseci na parcice i poredjati, pa ide fil, pa voce po izboru, jagode i banane su super kombinacija al moze bukvalno bilo sta, najlepse je kad je jedno voce slatko a drugo malo kiselkasto. Preko voca ponovo ide fil, ja sam shvatila da mi je najllakse i najurednije da svako parce rolata mazem sa donje strane filom i redjam na toru... i tako redom dok se materijal ne istrosi. Ovu tortu nikad nisam uspela da prekrijem fondanom ali je fil skorz ok kad se umuti pa moze da se dekorise spricem...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.11.2015 23:48:36   
milicicak

Tarina cokoladna torta:
Kora: Istopiti 250g cokolade sa 175g putera. Umutiti 5 zumanaca sa 125 g secera i jednom vanilom. Dodati 75g brasna, narendanu koru jedne pomorandze, i otopljenu cokoladu i margarin i dobro promesati. Posebno umutiti 5 belanaca u cvrst sneg pa polako dodavati u zumanca i cokoladu. Peci u zagrejanoj rerni u plehu za rernu oko 15 min.
Fil: 500ml lesnikovog mleka (ovaj put sam uzela Alpro i moram reci da mi je fil bolji sa domacim), 7 kasika secera, 1 puding od vanile, 3 kasike gustina, 3 zumanca, 150g cokolade, 150g margarina. Zagrejati 400ml mleka sa secerom. U preostalh 100 razmutiti puding, gustin i zumanca i skuvati kasu. Dok je jos vruce dodati cokoladu i margarin, mesati dok se ne istopi. Kad se prohladi dobro umutiti mikserom.
Koru podeliti na tri dela (uzduzno u plehu) i filovati...
Za vecu tortu se prave 2 kore i duplo fila :)

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
11.11.2015 0:01:03   
milicicak
Najon torta by me :)
Kora
7 belanaca, 16 kašika šećera, 1 kašika limunovog soka
Fil
1 l lesnikovog mleka, 16 kašika šećera, 7 žumanaca, 1 puding sa ukusom vanile, 5 kašika brašna, 3 kašike gustina, 1 margarin, 10 krem bananica (moze i manje) 200 g čokolade.

Umutiti 7 belanaca da se napravi pena (minut-dva), dodati 16 kašika šećera i kašiku limunovog soka i mutiti dok ne nastane cvrst sneg. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil
1
Staviti 700ml lesnikovog mleka da provri sa 16 kašika šećera. U preostalih 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu. Ako koristite homemade lesnikovo mleko, dodajte malo vise secera i 2-3 kesice vanile. Ako kupujete, probajte pre nego sto dodate sav secer, meni je ono Alpro npr, preslatko.
2
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Kad se kašica ohladi sjediniti sa margarinom. Mene mrzelo da to radim pa sam u vruc fil dodala margarin iseckan na kockice i mesala dok se nije rastopio.
Smesu podeliti na dva dela.
3
Fil 1
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade. Opet, mrzelo me, pa sam odmah nakon podele fila na dva dela u deo predvidjen za cokolaadu stavila cokoladu polomljenu na komade i mesala dok se nije otopilo :) kad se ohladilo ponovo sam malo mutila mikserom pre filovanja
4
Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane. E, ovo sam sacekala da se ohladi i pre nego sto sam dodala cokoladne bananice sam mikserom malo izmutila fil.

Ide kora, crni fil, zuti fil i trebalo bi necim da se premaze, za to mozete da ostavite malo crnog fila. Ja sam se smorila sto je mini buba pljunula koricu i beli fil kad ih je probala pa je nisam premazivala, ostavila sam joj to sto je ostalo crnog fila da jede kasikom user posted image a i fil mi je bio malo gusci pa nisam ni sigurna i da bih uspela a da izgleda pristojno, zato je mozda bolje da radite onako kako pise u receptu user posted image
Uglavnom, ukus torte je odlican, lepa je i lagana (a to kazem ja koja ne priznaje tortu ako nije cokoladna) user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
11.11.2015 0:02:14   
milicicak
Rosi, super si se setila za temu user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
24.11.2015 11:45:15   
mama krava
Drugari....

ja pravim , onu moju Sramota tortu, samo sam umesto mleka stavila sok....

900 gr jafe
300 gr posne plazme ili nekog drugog posnog keksa
1/2 l soka od pomorandže
oko 150 gr margarine onog sa mirisom vanile

Jafu i keks izlomiti u dubljoj činiji i preliti toplim sokom u koji je predhodno izstopljen margarin. Sve yabrkati i presuti u šerpu ili činiju obloženu folijom , pa u frižider. Kda se stegne skroz...najbolje preko noći, preliti sa 200 gr čokolade istopljne sa preostalih 100 gr margarina. Posula sam je onim šarenim mrvicama. Bili smo oduševljeni svi. Prava torta i na izglen i ukus je bio extra!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
24.11.2015 11:46:12   
mama krava
BOUNTY torta

KORA - 9 belanaca, 300 gr šećera i 300 gr kokosa. Peći na 220 C - ja sam pekla u velikom plehu pa presekla na 3 dela i filovala, a može i posebno svaka kora.
FIL - 9 žumanaca kuvati na pari sa 200 gr šećera, 200 gr čokolade, dodati prohladjenu šoljicu jake crne kafe i na kraju kada se fil ohladi umutiti 250gr margarina.

Kada se fil ohladi redjati koru, pa fil i na kraju prelilti otopljenom čokoladom.

Mljac!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
27.2.2019 16:20:18   
Rosita
Ovu bounty možda danas napravim, ako se ikako nakanim. Bliži se rođendan N, torte bez mleka merkam.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
27.2.2019 19:08:03   
pari
Imas one sirove Rosi...doduse tu ima puno orasastih

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 18:42:25   
Rosita
Da, uglavnom ide orašasto, videću!
Evo, napravih bounty. Staviću šlag. Nije sad ni važno da N proba ni jede to. Čak u za rođendan da proba, mogu sa šlagom, a dam mu da proba malo od fila/ kore? Mili, šta ti kažeš na to? Ipal ima 1 g, ja određujem šta će probati. To reda radi, nije to hrana za njega, naravno.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:11:34   
milicicak
Rosi, gde da stavis slag? Na tortu? Ili da pomesas u fil?
Torta je skroz ok, ne vidim sto mu je ne bi dala ds proba, samo bez ikakvog slagaJa sa slagom imam losa iskustva, on je prepun kazeina... Mini buba je imala bas jaku koprivnjacu kad je moja mama poljubila posle neke torte sa slagom...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:25:48   
Rosita
Mili, mislila sam odozgo, kao dekoracija. Nekako mi sad namazana deluje da bolje da je prelijem i ukrasim šlagom nego čokoladom. Mada može i čokolada pa neki posip po njoj.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:29:04   
Ana RR
Meni tu više ide čokolada. Ali ja ne volim šlag pa nisam baš merodavna.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:31:47   
milicicak
A sto bi uopste stavljala slag kao dekoraciju? Meni se cini da je ovaj fil doviljno cvrst za ukrasavanje spricom

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:33:03   
milicicak
I pospes malo kokosa po tome i dodje bas kao baunti.
Ne znam, ja se ne bih igrala

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:46:56   
Rosita
Zato što sam neiskusna sa ukrašavanjem :)
Ovo čokolada i kokos po njoj mi zvuči ok!

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:56:53   
Ana RR
E ali prepeci malo kokos na suvom teflonskom tiganju. Ukus je intenzivniji.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 19:58:15   
Rosita
👌  ana

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 20:07:42   
milicicak
Rosi, donesi tortu ja cu da je ukrasim 😉

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
28.2.2019 22:11:50   
Rosita
Milicice❤

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.3.2019 14:33:40   
Rosita
Ova bounty torta je lepa. Ko voli kokos. Moj stariji sin ne voli. Maleni je probao, sviđa mu se. 
Za rođus bih pravila i jednu posnu tortu. Pošto je post. Mislim da ću ovu:

Posna reforma

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.3.2019 16:05:23   
Sanidej
Posna bajadera moj favorit

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Torte bez mleka (ili sa biljnim mlekom)
10.3.2019 16:16:38   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Rosita

Ova bounty torta je lepa. Ko voli kokos. Moj stariji sin ne voli. Maleni je probao, sviđa mu se. 
Za rođus bih pravila i jednu posnu tortu. Pošto je post. Mislim da ću ovu:

Posna reforma


Rosi, pravila sam je mojima za slavu, jako je fina. Mm se oduševio.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
Roditelji, da li znate za pravilo 3-6-9-12?
U eri moderne tehnologije zavisnost od interneta je nažalost sve prisutnija, naročito među mladima. Kao i svaka druga b...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here