|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

5 jutarnjih navika za srećno dete

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.10.2016
Svako dete na ovom svetu ima pravo da bude srećno. Obzirom da dečija osećanja u velikoj meri zavise od nas i našeg raspoloženja, trebalo bi da razmislite o jutarnjim navikama koje mogu da dečija osećanja odvedu u pozitivnom ili negativnom smeru. Stara poslovica kaže po jutru se dan poznaje. Omogućite vašem detetu da pamti lepa jutra i da radosno iz kuće krene put dnevnih obaveza.
Ključne reči:

image
/11


U nastavku teksta dajemo Vam nekoliko saveta koji mogu da podignu raspoloženje u vašem domu. Sledite ih i budite sigurni da nikad više nećete imati u kući nepoželjnu jutarnju dramu.


  1. Ukoliko je dete vrtićkog uzrasta ili starije počnite sa buđenjem na vreme, odnosno dosta ranije, kako bi dete imalo dovoljno prostora da se razbudi i spremi. Veoma je važno da mališani pre vrtića imaju zdravu interakciju sa roditeljima. Treba da znate da je ovo uvek bolja opcija od one gde se ukućani spremaju na vrat na nos, uz obaveznu dramu.
  2. Dete polako razbudite uz poljupce i maženje. To će mu prijati više od bilo čega. Bilo da imate bebu ili dete starije od tri godine, pričajte mu. Pitajte ga kako je spavalo? Ono i ako vam ne odgovori zato što ne ume ili je još pospano, ovo će mu značiti. Na ovaj način učite da vaše dete na zdrav način komunicira sa okolinom. Prevucite rukom preko njegove glave, leđa, nogu i stopala rukom, a zatim ga pohvalite kako je poraslo za jednu noć. To deca obožavaju.
  3. Imajte na umu da deca imaju svoje potrebe i da je igra za njih ispred svih dnevnih obaveza. Ponudite detetu da slaže foto puzzle ili neku drugu zanimaciju dok spremate doručak. Ako imate kućnog ljubimca, dozvolite mu da se igra sa njim dok se vi bavite svojim poslom.
  4. Kada završite pripemu jutarnjeg obroka, pozovite dete za trpezarijski sto, kako bi ste zajedno doručkovali. Prvi obrok je veoma bitan u najranijem uzrastu. Na ovaj način dete se priprema za dan, dobija energiju koju sada može slobodno da počne da troši. Ukoliko se pobrinete da namirnice na stolu budu zdrave i ukusne, budite sigurni da će vaše dete da raste zdravo i srećno. Treba još da znate da su slatkiši i grickalice loši za započinjanje dana i da ako ih dete nema na vidiku lakše će prihvatiti zdrav obrok.
  5. Kada ste završili doručak, oprali ruke i zubiće ostalo vam je još da se obučete i izađete iz kuće. Povedite računa i ne dozvolite da vas traumira činjenica da deca od dve i po godine i starija imaju potrebu da se sama oblače i kombinuju stvari. Ona od sebe mogu da naprave pravi mali putujući cirkus. Pokušajte sa njima da nađete kompromis, a ako baš insistiraju da krenu obučeni tako da izgledaju u najmanju ruku čudno, pustite ih. Verujte nam, to je faza i proćiće ih. 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
7
Saveti psihologa: Kako da ih naučite da ne...
Ako vaš mališan laže s tri godine, nemate razloga za brigu, to je sasvim normalan deo odrastanja. Ali ako to čini sa sed...
4
5 malih i važnih pravila u komunikaciji sa...
Komunikacija nije samo puko prenošenje informacija, već i važan element u vaspitanju, pomoću kojeg možemo da podstaknemo...
4
Urnebesna lista otkriva da li ste spremni ...
Ne shvatajte ovu listu ozbiljno, samo se zabavite.
4





Konobar zamolio mamu da počisti nered svog...
Da li je moj posao i posao moje porodice samo odgajati svoju decu? Ili, bismo i kao zajednica trebali ustati i podržavat...
6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here