|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 19:00:46   
choopa choops
Ne znam da li ima tema i kako da postavim naslov, ali pokušaću da objasnim.

Dakle, ćerka (6g.) je ove godine krenula u prvi razred. Do sada je uvijek nešto sama pisala, crtala, bojala. Nisam nikada ranije radila sa njom jer mi je sa više mjesta rečeno da dijete to mora samo da nauči, te da je bolje da prije škole ne zna da piše brojeve i slova jer kasnije to zna vrlo često da bude problem user posted image Sad sve mislim da sam pogriješila. Ona zna da piše slova (latinicu) naučila je sama, sada je opet sama naučila ćirilicu. Počeli su lagano da uče i brojeve. Njoj to sve fino ide, i kapira sve jako brzo, ali problem je u tome što je to neuredno user posted image Znači kad boja nešto stalno joj prelazi crtu, ja je sad opominjem za to, onda ti pokreti su nekako otresiti da tako kažem. Sve što nacrta odradi jako brzo, a ne vodi računa da bude uredno. I recimo, buni me to što nisu crtai one crtice, krive linije, krugiće koje smo mi radili ako se sjećate, nego su odmah krenuli sa crtanjem oblika, a sad su prešli na brojeve, ali to sve ide jako brzo. Ja koliko se sjećam mi smo prvo crtali cijeli list male sveske crtica ukoso, pa pravih, pa obinih, pa krivih linija pa tek onda počeli da učimo oblike, pa slova pa brojeve. A kod njih nije tako, nego su rade smao bojanje, i onda su učili geom. oblike i tijela, nacrtali jednom dvaput kako je ko znao i sada su prešli na brojeve. Slova ne uče još, ali kad nešto treba da napišu prepisuju sa table, pa ko kako napiše.
Ja sam sada totalno zbunjena, da li su to neke nove metode u cg školovanju, trebam li to da ignorišem, ili da ja ipak počnem sa njom da radim kući malo više? Ona nema problem sa školom, uči jako dobro, zna tačno šta treba za domaći, a šta ne, iako je meni često problem da provalim o čemu se radi user posted image , odlična je što se tiče tog literalnog djela, kapira matematiku, prirodu. Ide joj od ruke. Ali ta neurednost me ubi, pa se pitam da li je to zato jer nije od početka išlo po nekom šablonu ili to tako mora da bude i ispraviće se samo od sebe?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 19:05:20   
Ivanka 75
Choopa, kažes da je pošla u I razred, a predkolsko, pripremni razred? te kose crte, uspravne i sl se ovde rade u predskolskom.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 27.11.2014 19:06:45 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 19:06:39   
Buba Mira
Odmah da ti kažem da mi se na istu stvar žalila i koleginica čiji je mali krenuo u prvi razred. Sve isto. Vrlo je moguće da je to zato što nisu prošli kroz tu pripremu, te kose crte i to, toga se i ja sećam.
Radi kod kuće malo sa njom. Verujem da će vremenom da se popravi.
A šta kaže učiteljica, da li je i njoj to neuredno ili samo ti to misliš?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 19:07:28   
veselicaa
Cudi me da nisu ucili te kose linije i oblike tipa kruzici,kockice moja cerkica je to ucila.A sto se tice neurednosti sad neznam kako da ti objasnim ali desava se da mi mame malo preterujemo.Evo pre neki dan moja A. pokazuje tetki svesku iz matematike(da pokaze petice user posted image ) a zena odusevljena kako je uredna,Ja u cudu bila sam sigurna da je uzasno neuredna.Zaova mi kaze da odavno nije videla urednije dete a i uciteljica kaze da je A.dosta uredna.Hocu da ti kazem da si mozda ti pogresila pitaj jos nekog za misljenje ili postavi sliku nekog njenog rada ovde.Cak i da je dete stvarno neuredno u pisanju i bojenju ispravice vremenom.Ne brini preterano i uzivaj user posted image
E da napomenem kose crte i oblike su radili u predskolskom ne u prvom razredu.

< Poruku je uredio veselica -- 27.11.2014 19:08:30 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 20:08:03   
choopa choops
Ivanka išla je u predškolsko i imala je dvije sveske koje su kao trebali da rade, a koje smo na kraju dobili i ništa od toga nisu radili, samo malo bojanja i nešto još bezveze. pola svesaka je prazno, a kao biloje obavezno da se uzme da bi po tome radili user posted image Ali opet ima djece koja nisu išla u predškolsko, tako da ja mislimda bi oni to trebali da rade u školi? Jedino ako to nije neki novi sistem obrazovanja tako na preskok?

Bubo učiteljica ne kaže ništa. L stalno dobija srca sa zvjezdicom , a to je ekvivalentno peticama user posted image jer kod nas nema ocjena nego ističe se, zadovoljava i šta ti ja znam. Na tromesečju nisu dobili knjižice, jer u prvom razredu ne ocjenjuju prvo tromesečje. Znači znaću tek u decembru šta i kako. Opet s druge strane, učiteljica je rekla da će im svima prvih dana davat ta srca da ih malo podstakne, a kasnije tek će da razluči ko je stvarno dobar a ko ne. tako da opet ne znam je li sad počelo to razlučivanje ili ne? user posted image A juče sam od muke uzela tu svesku iz predškolskog i počela da vježbam pomalo te crtice i to, da pokušam da je naučim da bude preciznija. user posted image

Veselice ma neuredno je skroz. Prelazi crte vrlo često, onda onako potezi prvo u jednom smjeru pa u drugom. Mene živcira valjda zato jer ja to ne volim user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 20:39:56   
Buba Mira
Polako. Videćeš, ona će se izveštiti. Daj joj malo vremena. Eto, sama kažeš da su propustili tu pripremu, nije ni čudo što je neprecizna. Ali dovešće ona to sve pod konac. user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 20:44:21   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Buba Mira
Ali dovešće ona to sve pod konac. user posted image


Ja se nadam. Pa je l' devica il' nije? user posted image

Ne, šalim se, nego eto mi pade na pamet danas da vas pitam, možda je neko u toku, možda to tako treba a ne bih voljela da propustim da pomognem ako je to bitno. Mi smo novajlije po tom pitanju, to nam je prvi đak prvak pa nam je sve nepoznato.user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 20:58:03   
Buba Mira
Ja se sećam da sam u prvom razredu jako tečno i lepo čitala i da su me gurali po tim priredbama da čitam o Titu i pijonirčim do besvesti. Mama me driblala pa sam znala. A pisala sam lepo, i kad sam krenula u peti razred, i dalje sam furala taj glupi krasnopis, sve dok moja nastavnica nije rekla meni i mami da se opustim. U fazonu, dete, lepo ti pišeš, ali daj ga ne cifraj, opusti se malo. Mislim dj je htela da kaže da se izgradim na neki drugi način, da stvorim neki svoj lični rukopis, koji će biti više JA a ne štambilj iz bukvara.
Zato pusti Laritu, malo je prati ali ne forsiraj, jedino ako nećeš da je daš u ikonopisce user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
27.11.2014 21:06:10   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Buba Mira

jedino ako nećeš da je daš u ikonopisce user posted image


Pa šta znam, da razvijemo neki biznis.user posted image

Vidjećemo još a i trebala bih pitat učiteljicu, nego ne idem ja u školu po nju zato jer ležim, a MM jednostavno ne zna ni kako bi pitao.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 7:41:49   
Lu
Iskreno mislim da praviš problem gdje ga nemauser posted image
Moj R. je neuredan, neuredno piše, neuredno boja, haos. Malo se popravio ali to je i dalje neuredno.
Ima sve petice osim iz likovnog i nemam namjeru da opterećujem dijete da to mora biti pod konac, to mi nije palo na pamet osim što mu govorim ponekad, potrudi se da bude malo urednije.
Učiteljica je istog mišljenja, rekla je bez forsiranja te urednosti jer će se pod pritiskom skoncetrisati previše na to i može se desiti da zaostane u drugim aktivnostima.
Rekla mi je isto iz iskustva da neuredno dijete ostaje neuredno, u ovom smislu o kome pričamo, za što ja imam i živi dokaz, sebeuser posted image
Ja sam to jednostavno prihvatila.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 7:45:21   
Lu

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Prelazi crte vrlo često, onda onako potezi prvo u jednom smjeru pa u drugom. Mene živcira valjda zato jer ja to ne volim user posted image

Vidiš, ti imaš problem, nema ga ni učiteljica ni ćerauser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:04:17   
big mum
Moja Sofia(6g) je ove godine takođe krenula u 1.razred.Oni su još u vrtiću radili vježbe grafomotorike.A sad i u školi su ih radili cijelo polugodište.
Ona nema problena sa tim jer je veliki dio priprema odrađen u vrtiću a i ja sam radila sa njom kući.
Evo ti stranica sa koje možeš odštampati par listova za vježbe povezivanja KLIK a vidjećeš i mnoge druge vježbice.

A što se urednosti tiče malo vježbaj sa njom ali kroz igru (da ne osjeti da je to obaveza) Da se vas dve takmičite koja će ljepše obojiti i koja pobjedi dobije nagradu(nešto što ona mnogo voli naravnouser posted image

Sofi takođe ide kod logopeda zbog mucanje usred velike brzine izgovora.Oni tamo rade uparavo te vježbe fine grafomotorike lijepo bojanje i povezivanje crtica.Jer usporavanjem ruke usporavaš govor.

Probaj vrjedi pokušatiuser posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:04:42   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Lu

Učiteljica je istog mišljenja, rekla je bez forsiranja te urednosti jer će se pod pritiskom skoncetrisati previše na to i može se desiti da zaostane u drugim aktivnostima.



Ne pritiskam je ja, pustala sam do sada u nadi da će se popraviti samo od sebe. Nego sam mislila da možda treba da odreagujem sada, da ne zakasnim poslije nešto što se toga tiče pa da mi bude krivo, ali evo vidim gore da ne treba user posted image


IZVORNA PORUKA: Lu

Rekla mi je isto iz iskustva da neuredno dijete ostaje neuredno, u ovom smislu o kome pričamo, za što ja imam i živi dokaz, sebeuser posted image



S ovim si me ubila u pojam user posted image

A šta ću, ja ću i dalje potajno da se nadam da će da se promijeni.user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:10:09   
choopa choops
Big mum, e upravo sam o ovim crticama pisala...Oni su imali tu vježbanku u vrtiću, ali uopšte to nisu radili. Ma kažem opet čak i da jesu, opet ima djece koja nisu išla u vrtić. i šta s njima? Mislim po mojoj nekoj logici da su trebali prvo u školi to malo da rade, a ne odmah da crtaju oblike, pa tijela, pa sad brojeve, a slova da prepisuju user posted image iako ih neće još učiti. Sve "zbrda zdola".
Doduše ja sam čula da postoji neki novi metod obrazovanja, možda je to to? user posted image

P.S. Hvala na linku user posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 28.11.2014 8:13:15 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:19:48   
Lu
Takav je sistem i kod nas ali činjenica je da postoje djeca koja su urednija i ona koja su neurednija, bez obzira na način rada.user posted image
Za mog R se i u vrtiću znalo da će biti neuredan, kažu tete ne voli da crta i boja ali zato čita imena sa ormarića user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:34:32   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Lu

Takav je sistem i kod nas ali činjenica je da postoje djeca koja su urednija i ona koja su neurednija, bez obzira na način rada.user posted image
Za mog R se i u vrtiću znalo da će biti neuredan, kažu tete ne voli da crta i boja ali zato čita imena sa ormarića user posted image


Dokrajčićeš me jutros user posted image

Bravo za Roka user posted image
Ma neka budu doktori, oni ionako ne moraju lijepo da pišu user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:35:42   
soni
MOje dete ne voli da crta user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:42:53   
Lu

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ma neka budu doktori, oni ionako ne moraju lijepo da pišu user posted image

Hehe, to je rekla naša učiteljica na roditeljskom. Nikad nisam imala ovakav razred, 90% će da budu doktori, s obzirom na urednostuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:43:46   
Trcosava
Hm pa ja sam sa Anom rano počela da bojim. Tj dobijala je neke bojanke na obe strane, pa onda moram ja jednu stranu, ona drugu. Mila majko na šta je to ličilo u početku (sa 4 god). Sad već jako lepo boji. Pređe crtu, ali ne sad nešto strašno. Slova neka zna sama, neka odlično prekopira. Nit ja šta forsiram niti je teram. Brojeve relativno dobro poznaje, ali je ne teram da piše. I ovako će krenuti i raije u školu, još kući da je maltretiram sa istim neću.

Jedino ću je učiti ćirilicu, ali to kad dobro savlada latinicu. Da je ne bune slova koja isto ili slično izlgedaju. Nema smisla za crtanje apsolutno nikakvo, kad krene da pše nešto to je sve iskrivljeno do besvesti - skoro pa da piše po dijagonali, mada se i to polako ispravlja. Ako hoćeš, sad ću da potražim tu bojanku pa da slikam kako je bilo pre i kako je sada user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:48:32   
NadaR
Ooojooj user posted image

Opasni prvacici .

Milos je takodje krenuo u prvi razred (29.9. napunio 6) . On je prilicno uredan , lijepa su mu slova .Problem je sto on zbog perfekcionizma (uciteljica kaze :D ) non stop kasni . Znaci , on to lagano polakooooo da sva slova budu ista da ne prelazi linije. Uciteljica mi je prosli put rekla da mu objasnimo da nije smak svijeta ako predje liniju .

Iz tog naseg iskustva mislim da ne bi trebala pritiskati L na neku sad posebnu urednost ako ona nije taj tip. Neka bude citljivo pa ce vremenom savladati i ostalo. user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 8:51:39   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Lu

Iskreno mislim da praviš problem gdje ga nemauser posted image
Moj R. je neuredan, neuredno piše, neuredno boja, haos. Malo se popravio ali to je i dalje neuredno.
Ima sve petice osim iz likovnog i nemam namjeru da opterećujem dijete da to mora biti pod konac,


Eto, da ti lepo kažemo mi što imamo drugake. user posted image

Kod Luke nije postojala opcija da mu brojevi budu u 1 kockici u prvom razredu, to se desilo tek kad je u drugom počeo da sedi sa dotičnom Lenom, od tada imam duboki naklon pred devojčicom kad je vidim. user posted image
Što se bojanja tiče, školska bojanja i dalje prelaze liniju, dok ono što sam crta je vrhunski pedantno.
Slova u prvom razredu su bila neuredna, sada evo polako dolazi na mesto, i dalje to nije uredno, ali je pravilno: viseći delovi pisanih slova (d, u, j) su do donje linije, okrugla slova manje-više ležu u usku liniju.

Kod nas su u predškolskom odradili te linije (grafomotorika), tako da se u školi kretalo direkt sa slovaricom i slovima.
Luka tečno čita, pri tom ga ja nikada nisam terala da čita. (to definitivno nije na mene, ja ni danas ne čitam tečno na glas user posted image )

Što se pisanja tiče, učiteljica je pred kraj prvog razreda uvela "Svesku za prepis". Svaki dan treba da prepišu po 3 rečenice iz Čitanke za domaći. To se nastavilo i u drugom razredu. Učiteljica pregleda svaki dan, ispod zadaje da se piše ceo red slova koje je nepravilno napisano. MNOGO je napredovao, ali to i dalje nije onako kako bih ja htela, ali sam shvatila da nikada neće ni biti, pa se ne opterećujem. U principu sam zadovoljna. Vidim da obraća pažnju na ono na šta mu se skrene pažnja, pa nije perfektno, ali je ok.

U jednom momentu sam poslala bratu fotku Lukinog rukopisa i napisala "vidi na šta liči", a on je rekao "A gde si videla doktroa sa lepim rukopisom?"... e tada sam definitivno batalila celu stvar u smislu opsesivne analize. U pravu je, to što dete ne piše krasnopisom, to ne znači da je glupo, samo, eto, neuredno je, i kraj. Pokušaćemo da bude pravilno, a da je malko neuredno - pa ok.

Inače, naši su u prvom razredu pisali u prazne sveske bez podmetača, flomasterima. Jel možeš to da zamisliš???? user posted image



IZVORNA PORUKA: choopa choops


Doduše ja sam čula da postoji neki novi metod obrazovanja, možda je to to? user posted image




Jeste. user posted image

I, evo i ovo KLIK

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 9:02:20   
Modessty
Danilo ne voli da boji i crta! To je nešto najdosadnije za njega. Ali zato ako mu daš logičke zadatke, brojeve, lavirinte, to povezivanje tačkica o kojem pričate.... e to će sa zadovoljstvom da uradi!
Kad boji prelazi mu boja van okvira i više podseća na švrljanje nego na bojenje. Iskreno tu je Ivanka75 napravila čudo sa njim pa je počeo da pazi kloliko toliko šta radi i počeo da traži i kod kuće papir da crta i boji! user posted image
Ja ga ne kritikujem. Samo mu kažem s vremena na vreme da pazi da mu ne prelazi boja i to je sve.
Brojeve zna do 100 a i preko. Na engleskom takođe broji do 100 (uz povremenu pomoć oko desetica). Evo sinoć bila moja bratanica (2 meseca mlađa) i pita za broj 7 kako izgleda! Danilo joj ko iz topa odgovarai pokazuje na telefonu igrački koji je koji broj! Zato ona voli da crta i boji i to radi fenomenalno! user posted image

choopo rekla bi da tebi vizuelno smeta njen način pisanja i bojanja i crtanja ali da ona to i ne primećuje. user posted image Njoj je to nebitna stvar user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 9:09:46   
choopa choops
Hvala dRRugarke user posted image

tash i smo pisali u svesku bez linija, ali sa podmetačem. A znam da se ranije puno vodilo računo o krasnopisu. Pa moj tata piše bolje nego sve žene koje znam. Svako slovo isto, kao da je otkucano, bilo štampana bilo pisana.

Da, možda joj malo tu i tamo dam da radi iz te vježbanke, ali neću da je forsiram, ionako idu 6 dana sedmično u školu od kad su krenuli user posted image I meni je dozlogrdilo.

Nije tema, ali Trco to za miješanje ćirilice i latinice. Čula sam od dosta mam da se žale kako im je dijete prvo naučilo latinicu pa nije moglo da ukapira ćirilicu. Međutim, L je naučila sama latinicu (da bi mogla da ukuca na Youtube DORA ISTRAŽUJE user posted image ) i sad kad je krenula u školu ja već strijepila kako će biti problem, ali ona se odlično snašla i naučila iako nisu još počeli da uče slova nego eto to kao prepisuju

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 9:13:23   
Trcosava
Čupo ovde je primarna i jedina latinica, mada je mamam moja donosila ono 'mala školica' gde je sve naravo u ćirilici. Ja se ne opterećujem, kažem ima vremena za sve. I kad krene u školu uopšte neću da forsiram bilo šta jer nismo svi stvoreni za sve.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Uredno bojanje, pisanje...
28.11.2014 9:16:55   
Modessty
ja se plašim polaska i u predškolsko a škola mi je noćna mora! user posted image on jedva čeka a ja strepim user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here