|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: elpida
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 90 91 [92]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
29.11.2023 22:25:32   
pudlicica
Pa to ne mogu  da se set_im tačno, ali znam da su rekli donacija, ja bih samo u turskoj, ali ipak sami neka odluče

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 2276
29.11.2023 22:27:05   
GreenApple
Zdravo svima,
novi smo u ovome iscitala sam temu. Nazalost ima nas mnogo.Ima li iko iskustva sa pronatalom, oni su Cesi od skoro i beogradu, kazu da rade microtesu i da to radi Dr Vinka. Jesu li se pomakli ista sa ovom dijagnozom u Srbiji ili da ne gubim vreme i pravac Turska?

Direktna veza do poruke: 2277
30.11.2023 2:19:20   
Ppookkk
Nemate sta da se mislite, pravac Istanbul i dr. Emre. Ja sam radio tese u Bg nista, micro tese u Bahceciju u Sarajevu nadjeno kao 5-6 komada...bas su nam negativna iskustva bila i u Bg i u Sarajevu. Krajem oktobra dosli u Istanbul operacija drugi dan, bila nadjene dve slamcice i zamrznuto(sto je ogroman broj). Imamo samo reci hvale za doktora Emrea, stvarno vrhunski strucnjak.

(odgovor članu GreenApple)
Direktna veza do poruke: 2278
30.11.2023 2:21:38   
Ppookkk
E da, i to sto radi Vinka u Bg nije micro tese. Ozbiljno se igraju sa ljudima i lazu

(odgovor članu Ppookkk)
Direktna veza do poruke: 2279
30.11.2023 8:47:37   
Jelena3989
Vinka apsolutno ne radi mikrotesu, to je jasno i po ceni, a i objasnili su mi lekari sa kojima sam se konsultovala i embriolozi koji su gledali taj materijal. Mi smo drugu mikrotesu radili kod Milenkovica i on jedini u Srbiji ima aparat kojim se ona zapravo radi. Svakako, dr Emre je neprevazidjen stručnjak i za njega uvek svaka preporuka i savet da se ode makar na razgovor. 

(odgovor članu Ppookkk)
Direktna veza do poruke: 2280
30.11.2023 9:32:28   
Ppookkk
U Bahceciju u Sarajevu rade, ali to ne moze ni da se uporedi sa dr. Emreom. Covek mi je pokazao sliku mog testisa sa operacije, kako je radjeno u Sarajevu i kako je on radio znaci nebo i zemlja. Oporavak je neverovatno brz, isti dan sam mogao da set_am bez problema sto nije bio slucaj kad sam se operisao ovamo( 5 dana sam lezao u krevetu). Ima neprocenjivo iskustvo sa preko 6000 operacija. A i kao osoba je divan, kao i ceo tim oko njega.

(odgovor članu Jelena3989)
Direktna veza do poruke: 2281
1.12.2023 21:29:51   
miracleB
Cao svima. Posto sam kao trudna jos sebi obecala da cu uvek pokusati da pomognem parovima ovde, ulazim s vremena na vreme i sad vidim da ste svasta pisali.@prolece cestitam na bebicama ❤️@bicesuper cestitam na pozitivnoj beti. Ne znam da li se secas ali ja sam nakon biohemijske, neuspele pa onda i spontanog, u ovoj uspesnoj trudnoci imala terapiju i eutyrox, i clexan i pronizon i utrogestan i estrofem, i prosto razumem koliko je to lekova ali ako je to cena za uspesnu trudnocu i zdravu bebicu, veruj mi sve to posle zaboravis i nije ti bitno. Ja sam cak pronizon zbig sumnje na lupus antikoagulans( bio mi je granicno pozitivan a sada na kontrolama ga nemam) pronizon i clexan primala do kraja trudnoce i neko vreme nakon porodjaja. Znaci nekako ti predlazem da sebi kazes da je to sve okej, te lekove sad uzimas da bi sve jilo okej i posle ce se sve to iscistiti. To ti je moj predlog...I samo sam htela da napisem devojci koja razmislja o donaciji, nama su nakon poslatih rezultata da moj suprug ima mikrodeleciju y hromozoma, na rwgionu azfc, iz embriolaba poslali da misle da nemamo sanse, da ukoliko i nadju nesto takav spermatozoid ne bi mogao da napravi zdrav embrion i da mozemo da pokusamo ali da oni misle da nema sanse i predlazu donaciju. E pa dr.Emre je dao 50% sanse za pronalazak, na kraju su spermatozoidi nadjeni bez operacije, i isti ti spermatozoidi su napravili 10 embriona. Nas put nije bio lak i bilo je dosta izazova ali kada smo dobili bebu shvatia to kao svoj put.Apsolutno je odluka samo vasa, samo sam htela da cujes i nase iskustvo.

Direktna veza do poruke: 2282
1.12.2023 23:31:24   
Bicesuper
@miracleB volim kad se javis... Znam da si ti imala isto dosta toga u terapiji. Nije meni problem kolicina lekova vec to sto se bez ikakvog rada i reda daju.
Claxane i aspirin nikako ne idu zajedno to su mi rekla dva hematologa profesora, a on mi je to dao. Pa mislim stvarno. Tebi je svakako ginekolog bio drugi tj Numan a meni je Sulejman. Nikad mi nije rekao nijednu analizu da uradim, osim zao mi je i dodjite ope,t nista drugo. Da ne kazem ceni koju svaki put "Slaze".
Ja svima toplo prreporucujem Istanbul, pogotovo ljudima kojima su rekli da dignu ruke. On je moj izbor zbog azospermije. Ali da mi tamo nije ostalo embriona ne bih isla ponovo, sad kad znam da mi muz ima spermatozoide i bez Microtese.
Kako si ti npr znala da imas taj granicni lupus? Imala ga je jos jedna devojka, javila se, i isto tako ga posle niej imala. Da li si posle transfera radila tu analizu i zasto?

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 2283
2.12.2023 8:49:18   
Nektarina
Cao svima, cisto da zaokruzimo pricu. Dr Emre nakon MTese suprugu nije nasao spermatozoide. Ali smo dobili smernice u smislu prevencije za njegovo buduce opste zdravlje sto nam do sada niko nije rekao. Dr je super ali eto,tako je ispalo...ako neko moze da da neke preporuke za neke metode , slobodno. Opcija sa donorom je ono sto znamo da je jedino moguce. Ali prvo moramo da se stabilizujemo. Najvaznije mi je da on bude zdrav i da uradimo sve sto mozemo, jer do kraja zivota mora da se odrzava odredjeni nivo testosterona a Emre ce nastaviti da bude nas doktor. Puno srece svima🙏

Direktna veza do poruke: 2284
2.12.2023 11:48:17   
Anoniman
Cao svima opet! Citah zadnjih par postova i kako rekose sve moje predhodnice iako sam danas usla u 7 mjesec zato sto je nama ovaj forum otvorio oci da nadjemo put do bebe uvijek cu pisati da pomognem.Dakle ne gubite vrijeme sa Vinkom i regionom...nama nisu nasli nista predlagali donaciju. Otisli u Tursku kod Emrea prosli novembar i evo sad cekamo bebu. Mislim da nema veze koliko se puta radi micro tesa samo da prodje izmedju nekih 6 mjeseci. To ce emre znati...Sto se donacije tice kako su nas ovdje ubili u pojam mi smo i o toj opciji razmisljali i dr su nam objasnili da to ne ide bez nekog smisla tj u odnosu na fizickr karakteristike partn3ra izaberu najslicnijeg donora...tako da okolina tesko moze ista da primijeti kasnije ako tu info ne zelite da podijelite. Cak znam slucaj koji su tako dobili bebu i ko god vidi malog kaze da lici na tatu :) tako da...ne oklijevajte....

(odgovor članu Ppookkk)
  Direktna veza do poruke: 2285
2.12.2023 22:04:03   
miracleB
Okej, potpuno te razumem u nasem 3.pokusaju ja sam bila u istim dilemama kao ti sad, ali sam zato 4.uspesnom bila potpuno drugacija. Znaci moje misljenje je da svaki doktor treba da ima svoj deo, ginekolog da prepise terapiju svoju, a za hematoloske i endokrinoloske stvari da se iskljucivo pitaju ti doktori. Ja sam za trombofilije isla kod dr.Miljica koji mi je super i stvarno mi je ulio poverenje, i prosto od njega sam trazila misljenje sta da koristim za svoj slucaj vezano za hematoloske stvari. I samo rekla to Numanu naravno, ali prosto svako treba da se drzi svog dela. Ja sam u testiranjima koja su mi trazili imala granicno povisen lupus antikoagulans, i samo mi je poslednji nalaz bio negativan koji sam radila u drugoj lab, tako da je hematolog rekao da ne sme da se igra i da ce mi dati terapiju kao da ga imam i sve vreme pratimo. Nisam radila kontrolnu analizu dok sam trudna vec nakon porodjaja kada mi je rekao, jer koliko znam rezultati u trudnoci nisu merodavni. 

Direktna veza do poruke: 2286
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 90 91 [92]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 90 91 [92]
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?

Anketa

Излазак из породилишта.
пеперутка16

Мајке, како сте изашле из породилишта?

Click Here