MarijaBg
|
Fantazija od kolaca! Inace volim tartove, ali ovaj je prevazisao sva moja ocekivanja... Naravno recept sam malo izmenila i uprostila, pa vam prosledjujem od srca Prhko testo: solja secera (moze i upola manje) solja ipo brasna 1 jaje 100 gr putera prstohvat soli kesica praska za pecivo Karamel: solja secera (ja stavim malo manje, ali karamel treba da je sladak pa sad kako volite) 125 gr putera jos: 4-5 jabuka malo cimeta i/ili vanil secera, po zelji i malo oraha ili lesnika. Za serviranje: slag i/ili sladoled od vanile Zamesiti testo i ostaviti da se hladi. Jabuke ocistiti i iseci na tanke kriske, nije lose poprskati ih malo limunom i posuti cimetom. U okrugli pleh (28-30 cm) sipati secer i staviti na ringlu da se karamelizuje, na kraju dodati puter i mesati da se istopi i izjednaci. Preko karamela naslagati kriske jabuke fino ukrug da pokriju dno, posuti orasima/lesnicima ako volite i prekriti testom, malo zavuci i testo okolo ivice. Izbockati testo viljuskom i staviti u rernu na 200 C nekih pola sata... Odmah ga izvrnuti na okrugli tanjir/posluzavnik za torte. Preporucuje se da se sluzi toplo, moze se i podgrevati, mada ja vise volim kad je gladan, karamel je tada krckav :) Ovako to izgleda
|