choopa choops
|
Naša pedijatrica je taman po mojoj mjeri Staložena, mirna, dosta iskustva, ne poteže za antibioticima na prvu, ne voli da joj se popuje (čitaj ne voli google mame), ali isto tako odgovara na svako pitanje (i potpitanje ). Mnogi je ne vole (najčešće zbog ogmne gužve koja je kod nje, jer žena ima bukvalno duplo više pacijenata od drugih), ali ja je obožavam jer je prije svega dobar čovjek i trudi se da u toku smjene stigne da pregleda što više pacijenata. Naravno, sigurno da ima grešaka u radu, ali to se svakome dešava. S druge strane, imala sam priliku da vodim M kod jedne pedijatrice kad je imao manje od 40dana i prvi bronhitis, koja je na njegovo plakanje vikala na njega i rekla kako je :" Razmaženi mamin sin"???? Druga pedijatrica mi je jednom rekla da sam loša majka jer nisam znala da u našem DZ nema dječiji pulmolog, a na dan kad je trebala da nam da uputnicu jer je moj sin trebao da ide na operaciju u drugi grad, udaljen tri sata vožnje, rekla nama da čekamo u hodniku sa svom ostalom bolesnom djecom (a ko je vodio dijete na operaciju, zna da ono ne smije ni da se zakašlje 20dana pred operaciju), i u međuvremenu se šetkala dok ode po kafu, pa pročavrlja sa sestrama i takoooooo. Tad sam je prekrižila za sva vremena, ne bih joj povjerila ni životinju da liječi, a kamoli dijete.