Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 14:39:48
|
|
|
|
maslackic
|
jako bih volela da sam opustena.... IZVORNA PORUKA: gae_gr Ja sam jako opuštena što se ove teme tiče. Ne smeta mi "naskakanje" ni ljubljenje... Ako je ljube u ruku, ja joj operem ruke posle toga. Sve dok je Žaba vesela i radosna i dok se ne buni i meni je dobro. Ako krene da se buni, ja je uzmem. Vrlo prosto. pocela sam da pisem sta sve oko mene rade...ali batalila ukratko ne volim kada mi namerno teraju kontru ili kada im kazem da mi daju dete nece ... tad ami idu suze... ne vracam se na ovu temu vise
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 14:42:38
|
|
|
|
ishler
|
Ok Gae,svako ima svoje misljenje, po meni je to maltretiranje bebe, jer sam imala situaciju da su je u roku od 15min njih petoro nosili,posle toga dva sata nisam mogla da je smirim. Ne vidim potrebu za tako necim,mislim da je dovoljno pricati bebi i ona je onda zadovoljna,ali to je moje misljenje. Nikada tako nesto nisam radila,i ne volim da mojoj bebi neko to radi,mene da neko tako gnjavi ubila bih ga
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 14:55:00
|
|
|
|
hanka
|
Jos uvek nemam bebicu i ne znam kako cu se ponasati ali takvo naskakanje ce mi smetati sigurno E sad bila sam pre neki dan kod drugarice.Princezica ima mesec i nekoliko dana.U prostoriji su bili njeni kumovi njih troje koji su nju jadnu izmrcvarili i slikali blicevima toliko da je dete pocelo da histericno place.U tom trenutku drugarica mi je stavlja u ruke da me slika,dete vristi i dalje,vrti se,ja zbunjena ne znam ni sama sta cu.Na kraju sam otisla do kreveta i ostavila je.Spakovala se i otisla kuci ko popisana. Ne volim da odlazim u posetu kod tako malih bebaca ali sam morala jer bi se drugarica naljutila.Ne volim da ih gnjavim,ljubim,pipkam,stipkam u tom periodu,dovoljni je da ih gledam i uzivam.Vec kad napune nekih 8-12 meseci mogu,samo pre toga se cela dezinfikujem
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 14:59:20
|
|
|
|
indy_25
|
Mog sina niko nije smio ni da uzme ni da poljubi zbog bakterija. A gosti kad su tek dolazili na babine prvo su prolazili kontrolu moje majke smrdeli im carape jesuli cisti bolesni ili puno stari ako jesu ne smiju prici bebi. Obavezno su sv poslije vizuelne kontrole s vrata morali ici na pranje ruku pa tek onda u kucu. Al dobro moja je mama bolesno cista i svi je znaju tako da joj niko nije zamjerao. Tu njenu kontrolu sam i ja prolazila. Znala je da se posvadja sa mnom i da nepricamo po 5 dana sto ne kazem ja svojo drugarici da ne ljubi denijala. Denijal je i pored tog cuvanja bio bolestan od 7 mjeseca zivota svak15 dana i pio je svaki mjesec antibiotik do 5 g. E sad sto se sare tice ljubio je ko je htio od kako se rodila uopste nisam obracala paznju jedva sam cekala da je neko uzme iz ruke. Svekrva je znala probuditi od dragosti iz sna ni na to nsam osjetljiva. bila je bolesna svega tri puta za dvije godine i to nista strasno. Tudje bebe licno ne ljubim jer nisam neki ljubitelj tudje djece. Cak ako mi nije ljepa beba niti je gledam niti komentarisem ista , dam poklon popijem kafu i idem kuci. E sad, ima i beba koje su meni preslatke i zanimljive da bi ih zaista pojela i istipala od miline al ne radim ni to.
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:07:39
|
|
|
|
ishler
|
Moj muz je bolestan sto se tice tih stvari kada su u pocetku dolazili svi su prali ruke i dezinfikovali alkoholom, sada je malo blazi ali za razliku od mene nema pardona U sustini treba biti umeren ps ne slazem se sa vidjenjem mm on preteruje
< Poruku je uredio ishler -- 11.2.2012 15:11:37 >
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:08:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Eto nečega što nisam dopuštala- blic. Mogli su da je slikaju do iznemoglosti ali bez blica! Ne pričam o tim ekstremnim situacijama tipa dete vrišti i otima se. To je već maltretiranje deteta. Nadam se da sam bila jasna: Dok je Žaba vesela i nasmejana sve je ok. Ako počne da se buni ja je uzmem. Ali ako je sve ok i njoj zabavno, ako se smeje i vidim da joj je lepo niš ne diram, pa i ako preskoči spavanje i posle bude malo kenjkava neće joj ništa faliti, sutradan se mi vratimo u svoj ritam... Sad neki će ne osuditi kao nemajku, jer ja Nevenu od početka ostavljam sa mojima na po nekoliko sati, a već je jenom sama provela kod njih ceo viknd, ali ja verujem da je to pre svega dobro za nju. Pa se tako odnosim i prema "naskakačima" - dok ne pokušaju da joj naškode, sve je ok...
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:16:11
|
|
|
|
Anoniman
|
E da, mamina sestra od ujaka je čuvala ćerku pod staklenim zvonom. Čim gosti izađu iz sobe brisala dete alkoholom. Kasnije o vladanju na igralištu i u sličnim situacijama neću ni da pišem... Zbog neizgrađenog imuniteta devojka je ceo pubertet provela po bolnicama...
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:23:47
|
|
|
|
Olga75
|
ja i dalje ne vidim zasto bih ja tudje dete ninala , ljubila i slikala mislim , koliko god da je lepo i milo i drago bas me briga dodjem , vidim , darujem i odem tako su radili i sa mojim ( uglavnom ako je neko i uzeo i poljbio nije gubav majku mu ) sto ljudi sto cudi
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:31:38
|
|
|
|
Anoniman
|
PA dobro Olga, ja volim decu mojih sestara, braće i drugarica, baš ih volim, i naravno da želim da imam i poneku fotku, i da ih mazim i provedem vreme sa njima. u mom slučaju je sve, naravno, u dogovoru i uz pristanak roditelja, ništa nije preterano i nekulturno, ali ne mogu ja da dođem kod sestre da vidim njenu bebu i da sedim samo s njom i pijemo kafu, a da dete samo pogledam.
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:35:19
|
|
|
|
Olga75
|
pa ja sam onda poremecena slatki su oni meni svi i lepi ( uglavnom ) ali dok mi ih ne tutnu u ruke i ne kazu ajde da se fotkamo meni to ne pada na pamet
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:38:18
|
|
|
|
Olga75
|
moram da dodam , jednom sam se opekla i osecala onako glibavo bila sam kod " drugarice " , dete u krevetcu , ja pridjem , ostavim kovertu ( dete vec velikacko , oko sest meseci ) pruza mi ruke , ja da je podignem a drugarica me gurne i od tada ej , bas me zivo briga , samo jooj sto je divnoo , evo koverta , evo plisana igracka , kafa moze i dovidjenja
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:42:29
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Sad neki će ne osuditi kao nemajku, jer ja Nevenu od početka ostavljam sa mojima na po nekoliko sati, a već je jenom sama provela kod njih ceo viknd Ako si ti nemajka, onda za mene ne postoji adekvatna reč Ja sam se prvo otkinula od smeha zbog naslova teme, izvinjavam se autoru, ali to naskakanje mi je baš zvučalo... smešno. Nisam volela da mi neko baš ljubi bebicu (pričam za lice i ruke), a retko je ko to i radio. Jednom je mm-ov tada hteo da je posljubi u lice, ma imala je tek dve nedelje, ja sam rekla mm-u i to je bilo to. Ostali se baš nisu nešto mnogo trpali da je ljube, jesu je nosili, mm-ova tetka me je pitala da li sme da je presvuče i naravno da sam dopustila. Nekako, cela rodbina, pa i prijatelji nisu od te fele da grabe decu, što smo im rekli, poslušali su. Ja nemam baš puno dodira sa malim bebama, poslednje maleno je bila ćerkica od moje drugarice, imala je oko 5 meseci kada sam je videla. Pitala sam drugarcu da li smem da je držim, kaže on, molim te, uzmi je. Bebica je bila super, a i meni je prijalo da se malo igram i da pričam sa njom.
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:48:33
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR naravno, u dogovoru i uz pristanak roditelja, ništa nije preterano i nekulturno Tako se i ja ponasam,ali isto tako se znalo i kod mene dok je Laki bio beba,na koji nacin se prilazilo,to se pre svega odnosilo na ljude koji mi nisu bliski i na one koje ne poznajem a koji su mi prilazili u set____nji vani...Ne volim da mi neko pipa dete za ruke i da ga ljubi u lice... Ali isto tako obozavam da se igram sa sestrinom decom,sa njima sam jako bliska i ona mi nikada nista nije rekla, jer uvek znam za meru i granicu,koju nikada ne prelazim i prema tudjoj deci,bebama... Volim ponasanje po principu,sto ne volis da tebi rade,nemoj ni ti drugima...
< Poruku je uredio Brana -- 11.2.2012 15:59:57 >
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:49:48
|
|
|
|
ishler
|
Slazem se,dete mora doci u kontakt sa bakterijama zbog imuniteta,i trudim se da tako bude. Od kada je se rodila svuda sam je vodila,sa dva meseca je isla na planinu ali to nije tema. U sustini mogu sa njom da pricaju,da se igraju ali to je dovoljno,nema potrebe da njih deseoro nju prebacuju iz ruke u ruku, kazem nije vristala u tom trenutku,ali posle toga nisam mogla da je smirim dva sata,bila je izbezumljena. U sustini svako radi onako kako misli da je najbolje za njegovo dete,ja sam licno protiv naskakanja,i to ne zbog higijene, jednostavno mi takve stvari nisu normalne,ali to je moje misljenje. Gae to sto ti ostavljas beku kod tvojih,to je ok. po meni ne treba biti posesivan,misljenja sam da su posesivni ljudi iskompleksirani. Deca treba da rastu i sa babama i dedama,ali to ne znaci da oni trebaju da zamene ulogu roditelja. Sve umereno
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:52:33
|
|
|
|
zoća
|
kada je rođen moj sestrić Nikola imala sam 15 godina nikome nisam dopuštala da mu priđe dok ne opere ruke,zet je stalno pitao da li je tu onaj mali zlotvor misleći na mene .Zamislite kada su se tek rodila moja deca kažem pa kome se sviđa ,prihvati kome ne ,molim lepoLepa beba ali dalje od nje...
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 15:58:34
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Sad neki će ne osuditi kao nemajku, jer ja Nevenu od početka ostavljam sa mojima na po nekoliko sati, a već je jenom sama provela kod njih ceo viknd, ali ja verujem da je to pre svega dobro za nju. Pa se tako odnosim i prema "naskakačima" - dok ne pokušaju da joj naškode, sve je ok... e nemajko jedna , treba da te je sramota... meni smetaju 3 stvari: ljubljenje deteta u ruke i lice, pusenje u sobi gde je beba (kod nas je zabranjeno) i smeta mi sto svekrva cim je vidi uzima je u ruku i bukvalno trceci odlazi u drugu sobu i zatvori vrata da bi joj pricala na madjarskom a da joj mi slucajno ne bi branili. i takvim ponasanjem je postila samo to da sam joj najstrozije zabranila da je izvodi iz sobe u kojoj smo mi. a moze da joj radi sta hoce, nosenje, presvlacenje, pevanje itd je dozovljeno svima... i nikada mi nece biti jasne osobe koje ne dozvoljavaju da roditelji, svekijevci ili neki bas bliski ljudi, diraju dete... ali dobro, ja sam poznata kao neko sa kim se niko na rr do sada nije slozio oko stvari vezanih za podizanje deteta...
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 16:01:26
|
|
|
|
ishler
|
LillyT nema potrebe za izvinjavanjem ,ali tema se bas tako zove,zato sto takve stvari po meni jesu naskakanje na bebu, mozda neko to voli i neka dopusti da mu to rade detetu,ja to ne podnosim,i iskljucivo se tome protivim, to za mene nije normalno, a mentalitet rodbine i kulturu nisam birala to mi je nametnuto. Ali sto ljudi,sto cudi
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 16:08:10
|
|
|
|
ishler
|
Bubulence, ,ovo se u glavnom odnosi na dalju rodbinu,komsije itd ,mada i veoma bliski mogu nekada biti po pitanju nekih stvari nerazumni. Ovde i jesmo da razmenimo misljenje, sto ne znaci da cemo se svi slagati sa tim.
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 16:15:22
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: bubulence i nikada mi nece biti jasne osobe koje ne dozvoljavaju da roditelji, svekijevci ili neki bas bliski ljudi, diraju dete... Ni meni, ali onda je Išler lepo napisala IZVORNA PORUKA: ishler a mentalitet rodbine i kulturu nisam birala to mi je nametnuto. Što će reći da postoje aljkavi i prljavi ljudi koji ni ruke ne operu, a već bi da diraju dete. Opet kažem, moji su ok, ali ne znam kako bih se ponašala da su neki štrokavci.
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 16:49:25
|
|
|
|
ishler
|
U sustini mislim da nisam dobro shvacena, nemam nista protiv da rodbina uzme dete,prica mu i igra se, ali ne podnosim da se deset ljudi otima oko deteta.
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 16:52:48
|
|
|
|
zoća
|
nema otimanja,bebi vrlo maloj je mesto u krevetiću ili u maminom naručju i to je tako ko se ljuti doviđenja,neka se ljuti
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 11.2.2012 16:53:28
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: ishler Bubulence, ,ovo se u glavnom odnosi na dalju rodbinu,komsije itd ,mada i veoma bliski mogu nekada biti po pitanju nekih stvari nerazumni. Ovde i jesmo da razmenimo misljenje, sto ne znaci da cemo se svi slagati sa tim. oko toga se sigurno vecina slaze, ne volim ni ja da mi pera i djoka diraju dete, ali ljudi koji su nam bliski, koji su cesto sa nama, odhranili nas i nama drage ljude ne treba da budu uskraceni... e sad, u pravu si da ponekad bliski ljudi ne znaju da se kontrolisu i rade stvari koje ne smemo da dozvolimo... ono moje se odnosilo na nas koje imamo iole normalne ljude oko sebe koji vole nasu decu i sigurno im ne bi naskodili...
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 12.2.2012 16:07:45
|
|
|
|
ishler
|
U sustini interesovalo me je kako se drugi roditelji snalaze, kada su na nekom skupu pa im ljudi napadnu dete,da li biti bezobrazan ili precutati, to je pojenta teme?
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 12.2.2012 16:35:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako se dete ne buni ne reagujem, ako počne da kenjka i plače priđe, pardoniram se i uzmem je, zagrlim i umirim.
|
|
|
|
RE: Naskakanje ljudi na bebu 12.2.2012 16:47:04
|
|
|
|
Shishica
|
Izuzetno me nerviralo kad je bila mala, ali i dalje me stravicno nervira kada je cmacu po obrazima i rukama iako sam LEPO objasnila da detetu buknu posle obrazi, budu sve u nekim kao bubuljicama, crvenim tackama.. taman zalecim i oni opet.. to je jednostavno POKVARENO bezobrazno Prema tome... posto ne mogu da im zabranim jer me kuliraju, ja kuliram njih koliko god mogu u svakom smislu i svakoj situaciji..do granice do koje se mm ne bi ljutio..
|
|
|
Anketa
Žensko imeAna007Da li vam se za devojčicu sviđa ime Tesa?(brzo se čita/izgovara)Da (
41%)

Ne (
59%)
Ukupan broj glasova: 302Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!