Mariya
|
IZVORNA PORUKA: ishler Da li vam se desava da kada se nalazite na nekom skupu svi naskoce na bebu? Naravno ona pocinje da place i ne znate kako da je smirite. Posmatranje bebe kao igracke me dovodi do ludila,vise puta sam se pitala da li da budem bezobrazna ili da precutim. I to u glavnom rade ljudi koji imaju decu. Obicno je to hvatanje za ruke,koje beba inace stavlja u usta,pipkanje po licu,zatim unosenje u facu kao da je slepa,ljubljenje,i pravljenje grimasa koje bebu uplasi,otimanje deteta iz ruku i slicno. Kako se ponasate u ovakvim situacijama? Vrlo mi je poznato to, kad odemo negde sa bebom a oni svi na nju, svi bi odjednom da je pipkaju, da joj pričaju i to svi uglas, a ona se uplaši i počne da plače... Ja nju kad stignemo na neki skup (naravno, i ja kao ludača nazovem sve i proverim da nije neko bolestan) držim, okrenem prema sebi, ne dam nikome da je uzme,bar dok se ne navikne na ljude i graju. Ako je neko navalentan pa hoće da mi je uzme iz ruku lepo kažem da sačekaju malo da se privikne na novo okruženje. Nemam problema sa prijateljima i mlađima, tj našom generacijom, oni je maze po nozi, ramenima, baš sam primetila da paze da je ne pipaju za ruke. Ali stariji, babe, tetke, ujne, komšinice, jaao, odmah kidišu na ruke i lice. Pošto me mm opominje da ne budem gadura, ja nju uzmem i operem joj ruke kad je neko ispipka A da pohvalim moju svekrvu, uvek, ali uvek opere ruke pre nego što je uzme i ljubi je u kosicu..
|