Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 20:27:59
|
|
|
|
Tanja M
|
Hvala , svaki savet dobro dođe, sutra idem da trazim 7 korn pa da pocnemo da klopamo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 20:45:42
|
|
|
|
miva
|
Cockic ja sam uzela mleko 3,2 i razblazila ga, 2/3 mleko+ 1/3 voda. I to smo probali pre 5 dana. Meni je dr rekla da ne moram da razblazujem ali sam ja ipak razblazila. Planiram da ga tako koristim jedno nedelju dana (znaci jos dva dana) pa cu preci na cisto. Tanja mi jedemo plazmu, davala sam joj i bevitu i nije bas bila odusevljena. Sesilija mi smo ti sada na mlecnim proizvodima, tek smo kiselo mleko uveli, sutra jogurt, pa vocni jogurt, pavlaku i mladi sir, pa sam mislila i ja da ovoj mojoj smizlici napravim grsak. Kako ces ga ti spremati?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 21:24:32
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Miva ja sam mislila kao pire,obarim pa ispasiram,i dodacu jos neko povrce..jos nisam smislila sta,a ti??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 22:22:36
|
|
|
|
Tanja M
|
Mi ruckamo grasak, zajedno sa kromirom i sve smiksam kao pire, dodam malo pavlakice i sve smazemo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 22:28:48
|
|
|
|
cockic
|
ja sam pocela vec kad kuvam za nas tipa pasulj,grasak,buranija odvojim u drugu serpicu za lenu pre nego sto zaprzim. sutra cu grasak.sve moze da se dinsta na puteru.a naj verovatnije cu sve zajedno samo sa vodom pa posle zaprzim nama. e juce i danas je jela pasulj odvalila se bas joj se dopada.juce i danas je pojela po jedan onaj cenic belog luka smrdelo mi dete i juce i danas samo njoj to brzo ispari nije kao nama.cak sam stavila jednu obarenu crvenu papriku u pasulj tako da smo i to probali.obarena je da bi se skinula kozica sa nje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 22:29:34
|
|
|
|
cockic
|
e da pasulj mi je svekar posao domaci kao i beli luk ne bi joj dala bas ovaj kineski.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 22:38:08
|
|
|
|
Sesilija 83
|
e ako je domaci onda uredu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.10.2012 22:38:49
|
|
|
|
Sesilija 83
|
opet mi nema pola posta... jel to mene neko zeza???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.10.2012 14:49:04
|
|
|
|
miva
|
Ja sam nesto mislila da grasak skuvam sa krompirom i mesom, i da dodam i malo sargarepe i u to bucnem malo pavlake (ali prvo moramo da uvedemo pavlaku). Samo ne znam da li se ta opna od graska oseti kada se izmiksa? Jeste li posebno uvodile vocni jogurt? Ja nesto mislim da nema potrebe, ako sam joj uvela vec jogurt. A bananu, breskvu, krusku vec odavno jedemo, pa koja je sada razlika ako to voce smiksam sa jogutom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.10.2012 15:47:09
|
|
|
|
Tanja M
|
Ja kuvam isto grasak u kombinaciji sa krompirom i mesom, miksam sa stapnim mikserom i ne oseti se ona opnica od graska, jako lepo ga skasi.U to dodam malo pavlake, ili putera vrlo malo i bude bas ukusno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.10.2012 16:29:30
|
|
|
|
cockic
|
sa mesom se ne mesaju mlecni proizvodi samo puter je dozvoljen nesto sam i ja naucila. jer kad se mesa meso sa mlecnijm proizvodima smanjuje se unos gvozdja iz mesa.valjda lepo objasni.sve u svemu nemesajte
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.10.2012 12:19:45
|
|
|
|
milicicak
|
Nisam citala sve od pocetka, mozda je neko i pisao, ali moram da pitam... Da li ste mesale Hipp-ove pirincane pahuljice sa svojim mlekom? Ja sam pre neki dan zamutila (po uputstvu na kutiji) i dobila sam lepu kasicu, super za klopanje. U roku od 2 min ta kasica se pretvorila u tecnost pa mi malo nista nije jasno Ima li neka od vas slicno iskustvo? Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.10.2012 16:00:43
|
|
|
|
cockic
|
ako su bez ad mleka onda sa svojim ili ad a ako imaju ad onda samo sa vodom ja nikad ne gledam sta pise na kutiji koliko kasika ili vode,mleka ja samo odokativno pravim gustinu koja mislim da je ok.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.10.2012 19:43:58
|
|
|
|
Tanja M
|
Meni se isto desilo jednom sa Hipp kasicom prinac jabuka, pripremim prema uputstvu, gustina super,a posle par minuta izdvaja se mleko.Vise je nisam kupovala. Ova kasica je u sebi sadrzavala mleko, pa se pravila sa vodom.Tad sam je kupila i nikad vise...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.10.2012 21:24:27
|
|
|
|
milicicak
|
Tanja, hvala puno bas mi je bilo cudno, mislila sam da nesto nisam uradila kako treba
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.10.2012 16:50:54
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Evo nas sutra pocinjemo sa graskom, sad za vikem ruckala je teglice jer iskreno mrzelo me je da spremam..a i stalno smo bili u pokretu ujutru barim,grasak,piletinu i sargarepicu....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.10.2012 20:21:52
|
|
|
|
miva
|
Mi smo jos uvek na mlecnim proizvodima, sutra cemo da ruckamo pavlaku, pa za koji dan i sir, e onad bismo mogle grasak. A kada junetinu da uvedem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.10.2012 16:01:07
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Miva Mi smo uveli junetinu odmah posle piletine,izmedju je bilo mislim neko voce,mrzi me sad da idem po svesku gde pisem...a mlecno sam joj dala 2 dana jogurt,pa 1 dan kiselo mleko ,pa sledeci dan president mladi sir... a sto se pavlake tice ja mislim da ide tek od 10 meseca,nisam sigurna,ali javice se bar neko vec... Mi ruckamo grasak vec dva dana i super je.. on je malo slatkast pa prolazi glat
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.10.2012 17:20:07
|
|
|
|
cockic
|
ja sam junetinu uvela kad i svo meso 5 i po 6 meseci,a pavlaku sa 7 i po meseci.sad jedemo uglavnom vec sve pasulj,buraniju i grasak smo uveli prosle nedelje.a evo sad je ruckala makarone sa onim ekstra kiselim mlekom.i lepo ih je poruckala :)))
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.10.2012 12:44:29
|
|
|
|
zeci
|
cockic koje makarone joj baris...bilo koje ili...? kako joj das, izblendas, iseckas ili...?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.10.2012 13:30:29
|
|
|
|
cockic
|
ma bilo koje ja sam joj dala one premija 365 valjda se tako zovu u providnoj kesi a i lepi su ti makaroni,ja ih samo izgnjecim viljuskom i stavim vec ili sir ili pavlaku kis.mleko.bilo sta.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.10.2012 15:13:11
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Cockic a makarone su bez jaja?? Znam da ina i sa jajima i posne?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.10.2012 20:29:46
|
|
|
|
miva
|
Jaoj ljudi ovo moje detence se sve poremetilo ovih dana! Nece da spava pre podne i sada nevozira i sve mi nesto poremetila obroke. Tako da smo mi sada na rezimu: - 9 h dorucak - 12 h uzina - 15 h rucak - 18 h vecera - 21 h mlekce Jel ne smeta sto je rucak u 15 h? Ranije nam je rucak bio u 12:30 h a uzina u 15:30 h.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.10.2012 11:25:20
|
|
|
|
cockic
|
mi probali kravlje mleko sa plazmom pre nedelju dana planiram veceras griz da joj kuvam.da ga pijemo necemo jos smo na ad danas je doruckovala palentu sa domacim kajmakom i sve je poruckala a bilo je bas dosta ajuce rucak je bio teleca supa tj krompir iz supe sa tom supom i prodinstanim prazilukom teletina bila tvrdja a posto joj seckam znam da nebi pojela nista ne voli bas krupno. evo sad joj pravim blitvu sa prazilukom to je moj neki recept i zumancetom praziluk dinstam na puteru i vodi i onda cu dodati blitvu i malo brasna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.10.2012 13:38:33
|
|
|
|
Sesilija 83
|
miva super je sto je sad rucak u 15h, ja sam mojoj K uvek tempirala da ruca kad i mi jer tako sedimo zajedno i rucamo,njoj zabavno,a mi bar obavimo obrok na miru,dorucak takodje...ovo ti je nas raspored 9-DORUCAK 12-SIKI 15-rucak 18-vecera 21-sikimo i spavanje...i nocu i dalje u 2h i u 5h, ali ti je sad vrlo mala kolicina kolu popije...samo eto da je mine zelja... Mi ceno od sutra boraniju...... Cockic ne rece mi za makarone jesu li sa jajima ili si posne uzela??
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciKalendar vakcinacijeVaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?