|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 11:53:55   
ivaMark

IZVORNA PORUKA: pocahontas

cinjenica je da treba para za svako dete, za prvo su najveci izdaci na pocetku, tu mislim na krevetic, kolica i te krupnije stvari koje drugo dete moze da nasledi pa te troskove imas samo jednom. garderoba se po mom misljenju takodje moze nasledjivati, bilo da su istog ili razlicitog pola, jest nezgodno da decak nosi roze, ali evo moj ce nositi :D pelene, pavloviceva i vl.maramice su svakako trosak, ali i tu je stvar opredeljenja, uvek moze pamucna pelena pa deri-peri. sportovi i ostale aktivnosti dok su mali, mogu, donekle, roditelji da nadomeste, mozda nisam u pravu, ali evo na primer,mm i ja odlicno govorimo engleski, ukoliko ne bude para, mi cemo raditi sa njima, to zahteva trud, ali ako postoji volja da dete naucis, a nisi u mogucnosti da platis, radis to sam koliko mozes. ako se nema para za sportic, livada i lopta, reket i lopta i udri u zid, kad je lose vreme kuci ih zabavis,plastelin, vodene boje ii sl.
naravno da svi zelimo najbolje za svoju decu, ali ja sam stava da je sve stvar prioriteta i izbora. ja sam birala da mi je vaznije od bilo cega da moja devojcica dobije batu,svesna da ce na pocetku biti tesko, ali ako mm i ja sa fakuktetskim diplomama i ovo mozga ne uspemo da im obezbedimo ono sto im je potrebno, nismo trebali ni prvo dete da pravimo.



Poc, definitivno se slazem sa tvojim postom user posted image

Evo moj primer: zatrudnela sam sa drugom bebom kada je mm ostao bez posla, ja ne radim, namamo nikakava primanja (naravno da nam pomazu roditelji koliko mogu, ali stoji i to da je to privremeno), porodjaj je bio uzas blagi, traume vucem i dan danas (ne mogu da se opustim kada trebam da vodim ljubav sa mm), kg nisam vratila od prethodne trudnoce, zeleli smo drugo ali nismo mislili da ce biti tako brzo i s"obzirom na to da smo tada kada sam zatrudnela drugi put imali svega tri-cetiri odnosa u toku meseca ali kada smo saznali za trudnocu ni jednog trenutka nismo pomislili: sta sada?
Sto napisa Poc: bice tesko, ali ako ne mozemo da im obezbedimo ono sto im je potrebno...nismo trebali ni prvo da pravimo!

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 12:07:28   
Tiziana
Svako treba da radikako misli i oseca. i da radi po nekom svom nahodjenju.
Mi imamo nas sta,oboje smo zavrsili fakultete i radimo,mm ima dosta vecu platu od mene, ali ja priznajem da jedini razlog zbog kog ne bih rodila trece su dfinansije. KAd su deca malena to i nije mozda toliki problem,snadje se covek,ali sto deca rastu,vece su i potrebe. Volela bih da mogu da im pruzim u zivotu sve ono sto sam ja imala i ni za sta da ih ne uskratim. Pri tome ne mislim ni na kakav bes i preterivanje..Da je neka bolja situacija rodila bi ih i cetvoro jer uzivam u svemu tome,ali ovako mi zdrav razum kaze ne. Neka osipa sad ko hoce drvlje i kamenje na mene,to je moj izbor i smatram da sam donela ispravnu odluku.
U Beogradu je zivot zaista skup. Moj muz nije iz Bgd i kad god odemo u njegov grad shvatam koliko je nama zivot u pretonici user posted image skup. Ovo sto su vec devojke pre mene pisale,samo fixni mesecni troskovi,racuni i obdanista nas izadju 40 000.plus hrana,plus sve ostalo! Na zalost nas nema ko da pomogne i to nam je sto nam je sto mi zaradimo.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 12:08:59   
Torbica
Prvo, svako treba da pobedi egoistu u sebi, pritom ne mislim na one koji nemaju dovoljno finansijskih sredstava.
Drage moje, ja sam jedinica, tuga jedna, jos majka samohrana, otac se prezenio dok sam bila beba i zarekla sam se, ne dvoje, nego bar troje ako naidjem na pravog coveka! Tuga je kad si sam! Nema tih reci koje mogu da opisu atmosferu u kuci i vise dece koja cvrkucu po njoj! Priznajem da se kod nas spojilo i da mozemo, fakat.
Svaka mama treba da misli o ovome sto Trca prica - da mu dete jednoga dana ima nekoga svoga... Moja uvek kaze, da je imala normalan zivot, rodila bi jos.... Pritom se za mene lecila 4 godine, imala je dg sterilitet.... zbog hronicnih upala jajnika...

< Poruku je uredio Torbica -- 5.2.2014 12:11:05 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 12:10:44   
bea83
IZVORNA PORUKA: jovicaa

trco svaka castuser posted image
anck u potpunosti se slazem sa tobom.
ali ja isto kao i torbica kazem da se divim ljudima koji kao podstanari u beogradu prezive sa 50 000 din mesecno, meni to deluje kao nemoguca misija, bez pomoci sa strane, iskreno.
to sto ti torbice kazes samo na hranu nam ode skoro toliko.


I meni je delovalo dok nažalost u nju nisam upala user posted image  Čekovi,minusi,krediti eto od toga živimo  nažalost, a kao rešenje se nameće jedino to što će mm morati u inostranstvo da bi mi ovde preživeli. Strašno je, ali je tako.

Opet kažem o drugom detetu ne razmišljam prvenstveno zbog nedostatka želje odnosno toliko sam zaokupljena svojim detetom da nemam nikakvu želju za drugim.Mm trenutno deli moje mišljenje, iako je pre nego što smo dobili dete uvek pričao o dvoje. Ako je ikad dodje do toga da poželimo drugo dete, tako jakooo,tako punooo , tako očajničkii, kao što smo želeli prvo, onda ću razmišljati o ekonomskim stvarima i videti šta i kako.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 12:12:46   
jovicaa
Prvo, svako treba da pobedi egoistu u sebi, pritom ne mislim na one koji nemaju dovoljno finansijskih sredstava.

torbiceuser posted image ovo je prvo i najbitnije i ne misleci na finansije. uopste ne misim da svako treba da ima decu i puno dece(stvar izbora), ali da bi se odlucio na vise dece moras upravo to da uradis- da pobedis egoistu u sebi.

i ja sam jedinica... i uvek mi je bilo zao zbog toga... zelela sam brata ili sestru... ali mi smo bili krs od porodice, zato zelim svojoj deci da pruzim sve drugacije nego sto sam ja imala.


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 12:23:11   
Torbica
Jovice, razumele smo se, slicna situacija je bila i kod mene! user posted image
I velika pohvala sto uvek negde provuces da zelis i trece, divno! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 12:28:35   
jovicaa
zelja je definitivno tu, ali lagala bih kada ne bih rekla da me najvise koci finansijski momenat...
ok kad zavrsim fakultet naravno odmah cu traziti posao, ali koji cu naci i koliko placen...
i koja je buducnost uopste ovde, to pitanje mi stalno visi nad glavom.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 12:54:46   
ivaMark
Torbice i jovice user posted image

mm je jedinac i stalno mi je pre braka pricao da zeli bar troje...
On je odrastao sa majkom samo, njegovi su se razveli kada je imao 9meseci, majka se nije udala a otac njegov nema dece sa drugom zenom tako da mm nije nikada imao ni porodicu. Sam se igrao, sam spavao, sam pevao.... Sada ga gledam sa nasom bebom kako se igra kao dete malo, kao da nadoknadjuje sve to... ne znam, tako mi izgleda! Odrasla sam sa sestrom i sestrama od tetke, uvek nas je bilo dosta i bas su mi lepe uspomene na detinjstvo.

Nemam zavrsen fakultet, imam VSS (prvo visa pa razlika za bachelor)... Imala sam volje za dalje skolovanje ali u ovoj nasoj zemlji poremecenih vrednosti ta volja se izgubila. Ako nam uspe za inostranstvo (sto sada kopamo) i ako sve bude ok: sigurno cemo i o trecoj bebi da razmisljamo user posted image

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 13:09:22   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Torbica

Tuga je kad si sam! Nema tih reci koje mogu da opisu atmosferu u kuci i vise dece koja cvrkucu po njoj!



Ovo je poenta cele price !!
Sve pare ovog sveta ne mogu nadomestiti samocu, nikad neznas sta te moze snaci u zivotu. Zbog toga sam uvek ali uvek i za drugo!

A ova radost i sreca kad se cuje deciji smeh iz kuce... neprocenljivo!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 13:10:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ne kažem ti da rađaš zbog sebe, već da tvoja ćerka sutra, kad vas više ne bude ne ostane sama. Muž moj ima makar sestru.
Zato ja silim da rodim još jedno.


upravo je ovo razlog sto sam u poslednje vreme pocela da razmisljam o drugom. ne zato da bi se, kako neki kazu, "igrali zajedno" i sl., nego da se nadju jedno drugom kad zatreba. Evo, ja sam daleko od svojih, moji nemaju mnogo godina ali su oboje u losem zdravstvenom stanju, nedavno je mama operisana i da moja sestra nije tamo, ne znam kako bismo. Radi, brine o kuci, brine o mami...

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 385
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 13:12:37   
Verolina
Ksenci, valjda cemo ovog puta biti "cimerke"user posted image user posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 13:26:17   
Anoniman
ja se nadam verka da ces ti bez mene prvo, pa ja da te nasledim. mislim da cemo tek od sledeceg septembra pokusati jer hocu prvo da se mm ratosilja nekih svojih obaveza, faxa i tako toga, pa da vise ne slusam stalno kako mora da uci, a ne moze (ok, nisu mu idealni uslovi, al jbg sta je ocekivao?)

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 387
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 13:29:06   
Verolina
user posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 13:30:12   
Tiziana
Jeste,divno je,puna kuca,smeh,graja,cicanje i vristanje. To ni sa cim ne moze da se poredi.

I kazem ja sam rodila dvoje jer sam tako zelela iz milion razloga. Nisam ih rodila dvoje da bi imali sa kim da se igraju,ali sam napravila malu razliku zbog toga. A rodila sam ih dvoje jer ZNAM sta znaci imati nekoga. Mi smo bili slozna porodica i cinim sve da mojoj deci pruzim to zadovoljstvo da odrastaju u istoj.


(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
5.2.2014 13:59:29   
superm
drage sadasnje i buduce mame. ne postoje idealni uslovi. kada sam rodila prvo dete, ziveli smo u iznajmljenoj garsonjeri, muz i ja male plate... sada imamo stan koji smo uzeli na kredit i jos jedno dete. zivimo pristojno i cak razmisljamo o trecem detetu iako zivimo u dvosobnom stanu. da sam cekala idealne uslove... budite hrabre, vredne i verujte u ssebuser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
6.2.2014 11:20:12   
Jeltje
Zdravo devojke,

Evo da se i ja nadovezem na pricu svojim primerom...Ja sam jedinica, naravno od rodjenja osudjena sama na sebe: sama ucila, sama se igrala, sama odrastala i donosila zakljucke o zivotu i onda sam u nekom trenutku shvatila koliko sam razlicita od drugih upravo jer sam kroz sve prolazila sama. Mene su roditelji kasno dobili (mama 40, tata 53) i oduvek sam imala strah od toga sta cu kad njih ne bude. A upravo se to i desilo, ostala sam brz oca sa 23, a bez majke sa 28 godina...Ne moram ni da vam objasnjavam koliko je to sve strasno i kakav je osecaj kad bukvalno ostanes sam na svetu user posted image

Mog muza sam upoznala kada sam vec imala 33 i on mi je sada zaista najvaznija i najbliskija osoba na svetu. Sada cekamo prvu bebu i nadam se da cemo, ako Bog da i uslovi dozvole imati jos jedno ili dvoje. Jer znam iz licnog iskustva koliko je bitno imati nekog svog. A i sto se uslova tice, narocito u Srbiji, ako se ceka idealno od toga nema nista...Evo i ja sam zatrudnela, a mm ostao bez posla, a ni ja ne radim. On se bori sada da nadje posao u inostranstvu i oboje se nadamo da cemo uspeti i da cemo nasem detetu (deci) imati da pruzimo dovoljno.

_____________________________

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
6.2.2014 23:25:15   
leamalamut
Ja nisam rekla da ne zelim vise dece , negde u sebi nosim broj 3 , ali trenutno nisam spremna na drugo .Cerka mi uzima previse energije , konstatno trazi paznju ja sam joj najzanimljivija igracka :) i vec sad pokazuje opasne znake ljubomore . Pa se mislim da pustim da jos malo poraste da mogu lakse da joj objasnim dok mm misli da ne treba praviti veliku razliku a i pitanje je sta je velika razlika .

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 1:04:30   
pinkpanterka
Pozdrav svima,
posto sam postala majka drugog deteta,htela bih da iznesem i moj stav o tome ,posto sam pre odluke malo citala ovaj forum,bez nekog rezultata.Valjda sam trazila nesto ovako kao sto cu sada napisati,a nije ih bas bilo.
Ovaj post je za one koji nisu bas nacisto sta zele,kojima su tetke,babe,rodjake "odma' drugo" i "kad ces drugo" ubacile rovca,a same nisu za to u dubini duse.
Drugo dete ne bi trebalo da se pravi napamet i radi reda,vec samo ako to zaista zelite,ako imate stvarno divnog muza,ako vam prilike dozvoljavaju ,moze da tvrdi ko sta hoce,finansije su jako bitne,a vidim i u prethodnim postovima da mame salju tate u inostranstvo-da bi preziveli.Ovo u vezi inostranstva govorim zato,jer i ja razmisljam na tu temu,a ako je to lepota zivota,ne znam sta bih rekla dalje osim-tuzno.
Meni je trenutno JAKO tesko da prezivim to sto sa prvim detetom ne mogu da provodim isto vremena kao pre,sada ima 3 godine,puno pitanja,nedostaje mu paznja koju ne mogu da pruzim fizicki,jer dojim bebu,pa nosim bebu,pa kupam bebu itd,itd,itd i kad ga gledam kako strpljivo ceka satima da mu se posvetim boli me bas dusa,a jos kad se desi da mi se posle visesatnog kenjkanja,lupanja,mama-mama,neispavanosti okrati fitilj i podignem glas,jos me vise boli dusa.
Da skratim,ako planirate SAMI da gajite decu,bez dede,babe i gomilu podrske,znajte da je prenaporno,prezahtevno,odgovorno i tesko.
To je ono sto ce vam malo ko reci,a kovanice tipa"za decu se uvek nadje","dece nikad dosta","da ima sa kim da se igra" su u najmanju ruku neozbiljne i povrsne.
U zivotu se steknu i prijatelji koji cesto budu blizi od rodjaka,narocito u Srbiji je vrlo rasprostranjeno i verujem da svako ima bar jednog rodjaka koji ne prica sa bratom ili sestrom,to je prosto u kodu.
Poenta je:dobro,dobro razmisliti prvo da li zelite,a onda da li mozete i ako sumnjate u sebe,jos jednom razmislite,jer na kraju krajeva imate pravo da prozivite svoj zivot kako hocete.
Sve najbolje

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 5:55:58   
dijana1*
Ja sam 24 h nedeljno sama sa decom. Jedno 4 god a drugo 4 meseca. Dojim, kupam, presvlacim, cistim, kuvam, peglam, spremam itd itd. Da je tesko-tesko je. Ali ja nikada srecnija i ispunjenija nisam bila. Osecam se ostvarenom. Dobrl sam se organizovala, uhvatila ritam i drzim se toga. I da dodadm da zelim i trece dete.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu pinkpanterka)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 7:27:43   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Ja sam 24 h nedeljno sama sa decom. Jedno 4 god a drugo 4 meseca. Dojim, kupam, presvlacim, cistim, kuvam, peglam, spremam itd itd. Da je tesko-tesko je. Ali ja nikada srecnija i ispunjenija nisam bila. Osecam se ostvarenom. Dobrl sam se organizovala, uhvatila ritam i drzim se toga. I da dodadm da zelim i trece dete.

Sve isto...ista situacija.. i zadovoljna sam a imamo i istu zelju! Zato samo napred mame!!!!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 7:34:16   
Anck Su Nmaun
I da pre svega i po meni najvaznije DOBRA ORGANIZACIJA !

Ako ste organizovane sve se stize, cak i da odmorite i da deca budu srecna i kuca sredjena....
Znam neke zene koje jednostavno nemogu da se organizuju, nema taj osecaj i uvek im je frka trka a imaju cak i pomoc user posted image jednostavno takve su!

Imam rodjaku koju zovem ajmo s decom negde u setnju, na kej, parkic .. "a ne ja sama snjima nigde ne smem", nikad ih nigde nije sama izvela, takodje i jednu komsinicu svuda s muzem ili vodi samo jedno dete .

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 7:51:50   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: pinkpanterka

Pozdrav svima,
posto sam postala majka drugog deteta,htela bih da iznesem i moj stav o tome ,posto sam pre odluke malo citala ovaj forum,bez nekog rezultata.Valjda sam trazila nesto ovako kao sto cu sada napisati,a nije ih bas bilo.
Ovaj post je za one koji nisu bas nacisto sta zele,kojima su tetke,babe,rodjake "odma' drugo" i "kad ces drugo" ubacile rovca,a same nisu za to u dubini duse.
Drugo dete ne bi trebalo da se pravi napamet i radi reda,vec samo ako to zaista zelite,ako imate stvarno divnog muza,ako vam prilike dozvoljavaju ,moze da tvrdi ko sta hoce,finansije su jako bitne,a vidim i u prethodnim postovima da mame salju tate u inostranstvo-da bi preziveli.Ovo u vezi inostranstva govorim zato,jer i ja razmisljam na tu temu,a ako je to lepota zivota,ne znam sta bih rekla dalje osim-tuzno.
Meni je trenutno JAKO tesko da prezivim to sto sa prvim detetom ne mogu da provodim isto vremena kao pre,sada ima 3 godine,puno pitanja,nedostaje mu paznja koju ne mogu da pruzim fizicki,jer dojim bebu,pa nosim bebu,pa kupam bebu itd,itd,itd i kad ga gledam kako strpljivo ceka satima da mu se posvetim boli me bas dusa,a jos kad se desi da mi se posle visesatnog kenjkanja,lupanja,mama-mama,neispavanosti okrati fitilj i podignem glas,jos me vise boli dusa.
Da skratim,ako planirate SAMI da gajite decu,bez dede,babe i gomilu podrske,znajte da je prenaporno,prezahtevno,odgovorno i tesko.
To je ono sto ce vam malo ko reci,a kovanice tipa"za decu se uvek nadje","dece nikad dosta","da ima sa kim da se igra" su u najmanju ruku neozbiljne i povrsne.
U zivotu se steknu i prijatelji koji cesto budu blizi od rodjaka,narocito u Srbiji je vrlo rasprostranjeno i verujem da svako ima bar jednog rodjaka koji ne prica sa bratom ili sestrom,to je prosto u kodu.
Poenta je:dobro,dobro razmisliti prvo da li zelite,a onda da li mozete i ako sumnjate u sebe,jos jednom razmislite,jer na kraju krajeva imate pravo da prozivite svoj zivot kako hocete.
Sve najbolje


Jesi li se ti to pokajala što si još jedno rodila?
Jer iz posta ja jedino to vidim.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu pinkpanterka)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 7:59:29   
Anck Su Nmaun
Hah!

Joj sto ja ne volim ovu kuknjavu, meni to nije izgovor da nemas dete... nemam vremena , ne mogu da postignem!
Znam iz mog iskustva. Ako ga zelis sve ces postici.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 8:07:00   
anajid
Joj pa sta sam ja onda trebala da kazem?Hteli smo drugo,a dobili blizance,da je lako-nije,ali svi zdravi-pravi i sve ovce na broju,a moj Andrija je toliko vezan za voju bracu imeni je srce puno kad se svi zagrle.Ja se sutra vracam na posao i uz dobru organizaciju sve cemo stici.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Kako se odluciti na drugo dete?
23.4.2014 8:20:21   
Lu
Slažem se da je dobra organizacija jako bitna i da velike obitelji super funkcionišu ako se ima ljubavi i volje, ako se odmah krene sa kukanjem kako ću jadna ja sama...ode to u krivom smjeru.
I opet ponavljam svoj stav, za djecu se ne kalkuliše kako ću šta ću, kad dođe daješ svoj maksimum i to je to.
Ne može niko izračunati koliko će mu novaca biti potrebno, da li će ih imati ili neće jer niko ne zna šta ga sutra čeka a na pomoć drugih se ne treba ni oslanjati. Ako i dođe pomoć super ako ne opet dobro, bez ikakvih očekivanja.
Ovdje pričamo o drugom djetetu, ok da sam ja u nekoj zaista lošoj finans. situaciji ne bih se usudila namjerno roditi petero djece recimo.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here