|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 76 [77] 78   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte Pampers pedijatra
18.1.2026 16:56:29   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Prevremeno rodjena beba u 37 nedelji,sad ima 50 dana uredno dobija na kilazu ,sisa,radi se uredne kpntrole pedijatra krv itd.svd uredu ali beba cesto povraca u mlazu nekad dva puta na dan pa tri dana nema pa opet jednom na dan i tako stalno.

Verovatno se radi o slabosti misicnog svingtera izmedju jednjaka i zeludca jer je beba prevremeno rodjena ili o prejedanju. Vazno je da dobro napreduje.

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1901
18.1.2026 16:59:42   
Pampers pedijatar

Djecak u dobi od 3 god,3 puta imao upalu gusterace,od simptoma samo povisena temp,visoke amilaze i lipaze u urinu.
Ne znamo razlog sto pokrece upalu,imate li savjet sto jos napraviti od pregleda.
Obavljen gastroenteorolog,i ultrazvuk abdomena.

Tu vam moze i mora pomoci jedino deciji gastroenterolog, on zna tu problematiku, drzite se njega. Verovatno vam je on objasnio i otkrio uzrok.

Direktna veza do poruke: 1902
18.1.2026 17:04:28   
Pampers pedijatar

Kako pomoći djetetu da izgradi bolji imunitet s obzirom da slabo jede ??

Postoje razni preparati, ali jedino je dokazano kako vitamini B grupe deluju na imunitet, tacno se zna na kom nivou uplivisu u deobu celije limfocita, Imala sa odlicne rezultate sa primenom Bevipleks granula jedno dnevno, najcesce se rastvaraju u mleku i deca ih piju

Direktna veza do poruke: 1903
18.1.2026 17:06:20   
Pampers pedijatar

Sta mazati ili prskati na otvorenoj rani ispod oka (ogrebotina je u pitanju) dete 6 godina

Ako je ogrebotinakoristite Chloramphenikol mast za oci, a ako je rana dublja javite se lekaru.

Direktna veza do poruke: 1904
19.1.2026 7:58:33   
marketing RR
Dobro vece. Ovo ima po celom telu,ruke,noge,stomak, iza usiju. Jedan lekar nam kaze da je suga, drugi da lici na ujed bube ili insektta. Dobili da koristimo sumpor mast 3 dana bez kupanja, posle 4og dana kupanje,dnevna i nocna krema...sirup takodje.. ali i dalje ne prolazi.. dete se ceska non stop.. sta bi mogli jos da uradimo da se vidi sta je u pitanju.
Hvala na odgovoru

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 1905
19.1.2026 8:00:34   
marketing RR
Trenutno imamo boginje. Varicele. Dete 8 godina puni u martu. Da li bi mogla da mu dam cetirizin (trenutno samo njega imam) za svrab? Mazemo krecno mleko, penu ali ima ih previse. Ima ih u ustima, na jeziku i na resici po jednu. Imao je temperaturu koja je isla do 38 i uredno spadala posle paracetamola i vracala bi se posle 12/15h. Najvise na licu i trupu ima. Nervira se, ne moze lepo da spava. Kada sam zvala dispanzer rekli su nam da ga dovedem 5 6 dan od izbijanja. Danas nam je 3 dan.

Direktna veza do poruke: 1906
19.1.2026 8:01:44   
marketing RR
Postovanje, mom detetu su izbile neke bele "bubuljice " na levoj ruci pre oko 2 ili 3 meseca i dalje ih ima. Ne siri se ali ni smanjuje u predelu od ramena do sake. I samo jos 3 komada takvih ispod grudi na desnoj strani. Povremeno je zasvrbe ali ne cesto. Hvala na odgovoru unapred.

Direktna veza do poruke: 1907
19.1.2026 8:02:02   
marketing RR
Dobro veče doktorka pitanje za vas,imam dva decaka blizanca. Stariji blizanac uredno jede sve ima 4 zubića,dok mladji tesko ga je naterati,slabo ima apetit skroz. Isto ima 4 zubića, ne znam sta da radim.

Direktna veza do poruke: 1908
19.1.2026 8:02:16   
marketing RR
Postovanje, da li je alarmantno sto dete od 15 meseci ne zvace, jede komadice, jede sam, grize, ali od zvakanja nema nista, promulja samo po ustima hranu i proguta. Takodje ima 8 zubica, ali evo vec je 3 ipo meseca proslo od poslednjeg izraslog zuba ne znam ni da li je to okej? Hvala na odgovoru

Direktna veza do poruke: 1909
19.1.2026 8:02:29   
marketing RR
Postovanje.
Sin ima 11 godina. U avgustu pocela iznenadna bol u stomaku. 3x bili na klinici ( zivimo u Njemackoj) svi nalazi odradjeni, UZ Abdomena radjen nekoliko puta sve u redu, nalaz stolice na parazite, heliko, kandidu, Helmite,sve uredno Sumnja pedijatra gastroenterologa( iz BIH) na Gastritis.( terapija kontrolok 3x1 2 sedmice) . Bol se i dalje javlja ne tako ucestala i ne tako jaka. U februaru idemo u Njemackoj pedijatru gastroenterologu da radimo gastroskopiju. Bila je sumnja i na slijepo crijevo medjutim nije ni to. Na nalazu pise da se dosta vazduha nalazi u crijevima. Molim Vas mozete li mi dati savjet sta jos uraditi i napraviti jer ne mogu da gledam da ga i dalje boli. Hvala Vam

Direktna veza do poruke: 1910
19.1.2026 8:02:45   
marketing RR
Beba 3 meseca na ad mleku,od prvog dana bljucka
Nekad u mlazu nekad po malo
Dobija po 600 gr
Nas pedijatar ne smatra nicim opasnim,al vidim da joj nesto ne odgovara.

Direktna veza do poruke: 1911
19.1.2026 8:02:58   
marketing RR
Sta mislite o koprivnjaci? U pitanju je osmogodisljak u glavnom izlazi kad je dete pod nekim svojim pritivkon. Izlaze mu kao plikovi i svrbe ga ali kad se smiri ili namaze kremom,popoje xizal smiri se. Isto tako kad je isao na lekaraki pregled izaslo mu je od gela za uktra zvuk srca

Direktna veza do poruke: 1912
19.1.2026 8:03:11   
marketing RR
Poštovanje diječak 10 godina imao povredu koljena otprilike prije 3 mjeseca preporučene obloge danas na turniru odjednom opet jaka bol i ima blagi otok i bol ne može ići uz stepenice zategnuta kao noga nema bol uopće dok miruje samo kad napreze kad je dize opet ćemo doktoru sutra se naručiti.hvala na odg.zsbrinuta mama

Direktna veza do poruke: 1913
19.1.2026 8:03:23   
marketing RR
Djete je jako izbirljivo po pitanju jela i ima jako loš apetit.probali smo apetito,b-complex,plibex....
Sto biste mi preporučili da se potakne apetit?
Djete 11,5godina visok 160 i 40kg
Hvala

Direktna veza do poruke: 1914
19.1.2026 8:03:36   
marketing RR
Kako se izboriti sa nekom vrstom histerije u dve i po godine?

Direktna veza do poruke: 1915
19.1.2026 8:03:52   
marketing RR
Srdačan pozdrav doktorko ,zanima me za stariju devvojcicu 8 godina ima bolove mesecima u grudnom košu tačnije izmedju na sredini malo.ispod oko želuca bol se širi ispod levog i desnog rebra .

Direktna veza do poruke: 1916
19.1.2026 8:04:08   
marketing RR
Za mladju bih pitala kako utvrditi da li postoji astma i da li je izlečivo imala je dva puta do sada bronhitis napunila 4 godine koristimo pumpicu svakodnevno

Direktna veza do poruke: 1917
19.1.2026 14:06:29   
Pampers pedijatar

Dobro vece. Ovo ima po celom telu,ruke,noge,stomak, iza usiju. Jedan lekar nam kaze da je suga, drugi da lici na ujed bube ili insektta. Dobili da koristimo sumpor mast 3 dana bez kupanja, posle 4og dana kupanje,dnevna i nocna krema...sirup takodje.. ali i dalje ne prolazi.. dete se ceska non stop.. sta bi mogli jos da uradimo da se vidi sta je u pitanju.
Hvala na odgovoru

Na osnovu slike mi je tesko da dam potpun odgovor. Ako je suga, simptom svraba bi nakon terapije trebao ba prodje, ospa se nece izgubiti brzo. Jedino sigurno je da dete odvedete kod dermatologa i da se resi stvar, on moz,e ako treba i bris koze da uzme. Molim vas otidjite kod dermatologa.

Direktna veza do poruke: 1918
19.1.2026 14:11:15   
Pampers pedijatar

Trenutno imamo boginje. Varicele. Dete 8 godina puni u martu. Da li bi mogla da mu dam cetirizin (trenutno samo njega imam) za svrab? Mazemo krecno mleko, penu ali ima ih previse. Ima ih u ustima, na jeziku i na resici po jednu. Imao je temperaturu koja je isla do 38 i uredno spadala posle paracetamola i vracala bi se posle 12/15h. Najvise na licu i trupu ima. Nervira se, ne moze lepo da spava. Kada sam zvala dispanzer rekli su nam da ga dovedem 5 6 dan od izbijanja. Danas nam je 3 dan.

Koristite kercno mleko za mazanje kao i penu. U slusaju temperature dajte patacetamol ili brufen, nikako aspirin ili andol, to nije dozvoljeno. Mozete mu dati i 1kk Aeriusa, on se preporucuje jer umanjuje svrab.

Direktna veza do poruke: 1919
19.1.2026 14:13:41   
Pampers pedijatar

Postovanje, mom detetu su izbile neke bele "bubuljice " na levoj ruci pre oko 2 ili 3 meseca i dalje ih ima. Ne siri se ali ni smanjuje u predelu od ramena do sake. I samo jos 3 komada takvih ispod grudi na desnoj strani. Povremeno je zasvrbe ali ne cesto. Hvala na odgovoru unapred.

Videla sam sliku i ne znam sta je, moj savet je da dete odvedete dermatologu on sigurno zna i pomocice.

Direktna veza do poruke: 1920
19.1.2026 14:18:49   
Pampers pedijatar

Dobro veče doktorka pitanje za vas,imam dva decaka blizanca. Stariji blizanac uredno jede sve ima 4 zubića,dok mladji tesko ga je naterati,slabo ima apetit skroz. Isto ima 4 zubića, ne znam sta da radim.

Neko od vas roditelja je dio takav sigurno, raspitate se. Mozete mu davati sirup Apetito, pokazao se kao dodar sirup. Ne moraju oni identicno da pojedu sto vi spremite, to su dva mala bica sa razlikama.

Direktna veza do poruke: 1921
19.1.2026 14:24:39   
Pampers pedijatar

Postovanje, da li je alarmantno sto dete od 15 meseci ne zvace, jede komadice, jede sam, grize, ali od zvakanja nema nista, promulja samo po ustima hranu i proguta. Takodje ima 8 zubica, ali evo vec je 3 ipo meseca proslo od poslednjeg izraslog zuba ne znam ni da li je to okej? Hvala na odgovoru

On radi sve, grize, jede sam, sta bi bi ste vi hteli. Ako napreduje i ima urednu stolicu, pustite ga da zivi i da radi kako mu odgovara, nisu sva deca ista. Uzivajte vas dvoje.

Direktna veza do poruke: 1922
19.1.2026 14:40:14   
Pampers pedijatar

Postovanje.
Sin ima 11 godina. U avgustu pocela iznenadna bol u stomaku. 3x bili na klinici ( zivimo u Njemackoj) svi nalazi odradjeni, UZ Abdomena radjen nekoliko puta sve u redu, nalaz stolice na parazite, heliko, kandidu, Helmite,sve uredno Sumnja pedijatra gastroenterologa( iz BIH) na Gastritis.( terapija kontrolok 3x1 2 sedmice) . Bol se i dalje javlja ne tako ucestala i ne tako jaka. U februaru idemo u Njemackoj pedijatru gastroenterologu da radimo gastroskopiju. Bila je sumnja i na slijepo crijevo medjutim nije ni to. Na nalazu pise da se dosta vazduha nalazi u crijevima. Molim Vas mozete li mi dati savjet sta jos uraditi i napraviti jer ne mogu da gledam da ga i dalje boli. Hvala Vam

Da li neko od vas roditelja i blize familije ima probleme sa stomakom i da li se leci. Sve ste odradili i nakon te gastroskopije cete znati da li je gastritis ili ulkus. Ali pise u knjigama da kod dece, cesce kod decaka, tom uzrastu ima nekih 20 do 30 vrsta bola u stomaku ciji uzrok se ne zna.

Direktna veza do poruke: 1923
19.1.2026 14:46:01   
Pampers pedijatar

Beba 3 meseca na ad mleku,od prvog dana bljucka
Nekad u mlazu nekad po malo
Dobija po 600 gr
Nas pedijatar ne smatra nicim opasnim,al vidim da joj nesto ne odgovara.

Ako se bljuckanje proredjuje sa uzrasto, a beba lepo napreduje i ima urednu stolicu, mozete sacekati sa nekim ispitivanjem. Mozda joj ne odgovara ta formula, promenite i uzmite formulu koja se daje kod dece sto bljuckaju.

Direktna veza do poruke: 1924
19.1.2026 14:52:22   
Pampers pedijatar

Sta mislite o koprivnjaci? U pitanju je osmogodisljak u glavnom izlazi kad je dete pod nekim svojim pritivkon. Izlaze mu kao plikovi i svrbe ga ali kad se smiri ili namaze kremom,popoje xizal smiri se. Isto tako kad je isao na lekaraki pregled izaslo mu je od gela mnogojenekiza uktra zvuk srca

Sta da mislim to je tako, budite oprezni, neko od vas roditelja je verovatno sklon alergijskoj reakciji. On je neki mnogo osteljiv covek pa reaguje i kad ima stres, lepi moj decak. Uvek imajte lek za alergiju uz sebe. Uzmite Aerijus jer on pocinje da deluje vec nakon 1 sata.

Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 76 [77] 78   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 76 [77] 78   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
MAME KAŽU: Kako pobediti prehladu kod bebe
Prenosimo vam deo mnogobrojnih pozitivnih iskustava roditelja koji su koristili Fitobalm balzam gel za svoje mališane.

Anketa

najlepse vam je
pisuljica

tara (31%)

masa (30%)

sara (39%)

Ukupan broj glasova: 144

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here