|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zašto ne jesti pre porođaja?
21.8.2010 11:29:59   
Lilly*
Tokom prve trudnoće sam išla u školicu za trudnice. Tamo nam je ta babica koja nam je vodila školicu rekla da ne bi trebale jesti pre poriđaja, ali se više ne sećam zašto user posted image Na dan porođaja sam u 8h ujutru išla na pregled, i dr. mi je rekao da sam počela da se otvaram i da će tokom dana doći do porođaja. Štreberski nisam jela user posted image Porodila sam se u 14:21, i dok sam stigla u sobu prošla je večera user posted image Ostala sam gladna user posted image Na porođaju sam izgubila dosta krvi, pa još poslednji put jela juče u to vreme i sestra/doktorka mi kaže kako mi krvna slika ne valja. Jel? user posted image Sada nameravam da se k'o čovek najedem pa da mirne duše idem da se porodim user posted image
Interesuje me da li se neka od vas pridržavala toga da se ne bi trebalo jesti pre porođaja, i da li znate zašto ne bi trebalo.

Nemoj plakati, bata je tu
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zašto ne jesti pre porođaja?
21.8.2010 11:35:10   
Anoniman
Lilly,zato što uvek postoji mogućnost da se nešto iskomplikuje, pa mora žena na cr,eto, samo zbog anestezije,koliko ja znam. I ja sam se pridržavala, pa nisam jela oko 30 sati ništa...užasuser posted image

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 2
21.8.2010 11:58:10   
Lilly*
Jadne mi žene user posted image Em se mučiš da rodiš dete em si glaadnaaa user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
21.8.2010 11:59:37   
dunja RR
Lilly RR hoću da ti pošalem pp ali nemam tu opciju (tvoje pp); šta to bi draga, jel znaš možda ili da pišem u temu "Problemi na RR"?user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 21.8.2010 12:11:40 >

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 4
21.8.2010 12:01:04   
Lilly*
Jel' sada ima?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 5
21.8.2010 12:10:08   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Jel' sada ima?

ima, poslala user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 6
21.8.2010 15:26:01   
Anoniman
Samnom u sobi posle porodjaja je doshla jedna cura...koja se prirodno porodila...a muz joj doneo burek da jede...da nadoknadi jer nije ceo dan jela...otkad su joj krenule kontrakcije....pa je sestra na odeljenju prokomentarisala, tj pohvalila muza shto joj je doneo burek...jer je njen njoj doneo perecu...kaze....htela ga je nalemati s njom...al nije imala snage od gladi user posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 7
21.8.2010 16:44:02   
New Mom
Ja jesam, čim su kontrakcije došle na 10 minuta (a to je od samog početka) nisam uzela gutljaj vode niti išta jela. To je počelo oko 2h ujutru. Pre toga sam jela bila oko 17h. Samo sam povremeno sisala komadić limuna. Porodila sam se oko 11.30h i tek oko pola četiri kad sam bila u sobi, jela sam plazmu i pila sok, a oko 17.30h je bila večera - 2 viršle i komad hleba.
Znam da ne sme zbog eventualnog hitnog CR da ti stomak bude pun, a pošto nisam pila tečnost, izbegla sam kateter, jer mi je bešika bila prazna (a znam puno osoba koje su tom prilikom dobile infekcije urinarne).
Meni je zanimljivo što nisam ni osetila glad do predveče. Neverovatno kako organizam sam se prebaci na mod koji je potreban.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
21.8.2010 18:06:14   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Nedja

Lilly,zato što uvek postoji mogućnost da se nešto iskomplikuje, pa mora žena na cr,eto, samo zbog anestezije,koliko ja znam. I ja sam se pridržavala, pa nisam jela oko 30 sati ništa...užasuser posted image

Da. user posted image I ja sam krepavala od gladi user posted image Ovaj put sine cim se porodim, ima da zovem dostavu da donesu u bolnicu nesto da calabrcnem user posted image A ne ona bolnicka salama dugmetara i sad mi se riga kad se sjetim user posted image user posted image Pa sam pojela samo hleb i jogurt i naravno bila gladna sve dok nije stigla prava hrana sutradan.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
21.8.2010 18:15:00   
MASHKA
a ja imam jedno pitanje koje ne znam gde da postavim pa ga vi prebacite u odgovarajuću temu ako postoji:
slušam različite priče, jedni mi kažu da posle porođaja moram da pijem dosta vode da bi mleko nadošlo a drugi da je ne pijem nikako jer će mi ostati stomak! kakva kontradiktornost i šta sada žena da radi?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 10
21.8.2010 18:19:21   
choopa choops
Mashka prvi put cujem. nemam pojma, ja pila sok najnormalnije. Mislim da je to iz domena 'babskih prica?user posted image

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 11
21.8.2010 18:52:38   
bebaa
Ja sam na porođaju povraćala, a ništa nisam jela taj dan user posted image Šta bi tek bilo da sam jela user posted image

Direktna veza do poruke: 12
21.8.2010 18:58:22   
Podrum Š.
I ja se sećam te priče da ne treba jesti kada krenu kontrakcije... I isto se ne sećam razlogauser posted image .
Iskreno, ako su kontrakcije bolne (kao što su moje bile) ne mogu ni da zamislim da je nekome u tom momentu do njam njam.
By the way, taj dan kad sam se porodila koleginici od prekoputa mene je svekrva došla (pojma nemam kako je ušla pored svih onih strogih sestara)  i donela pljeskavicu prepunu luka. Soba je zabazdela u sekundi. Riba je ladno ustala i krenula jednu po jednu da nas nudi user posted image .
Januar mesec, užas od vrućine i smrada u sobi a ostale ne daju da makar na pola minuta izluftiramo sobu (stara Betanija)....
Tako da sam ja jela pri put tek kada sam stigla kući user posted image ...

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 13
21.8.2010 21:16:18   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

By the way, taj dan kad sam se porodila koleginici od prekoputa mene je svekrva došla (pojma nemam kako je ušla pored svih onih strogih sestara)  i donela pljeskavicu prepunu luka. Soba je zabazdela u sekundi. Riba je ladno ustala i krenula jednu po jednu da nas nudi user posted image .
Januar mesec, užas od vrućine i smrada u sobi a ostale ne daju da makar na pola minuta izluftiramo sobu (stara Betanija)....

žuser posted image user posted image user posted image

Šta da ti kazem ja i cimerka smo jele przene lignje i pomfrit user posted image Ali to je dvokrevetna soba i prozor je non stop bio otvoren user posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 14
21.8.2010 21:29:25   
Podrum Š.
IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

žuser posted image user posted image user posted image

Šta da ti kazem ja i cimerka smo jele przene lignje i pomfrit user posted image Ali to je dvokrevetna soba i prozor je non stop bio otvoren user posted image

Ček, ček, nemoj sada da mi vređaš lignje... One mogu da jedem i kada ne mogu da jedemuser posted image user posted image user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

Direktna veza do poruke: 15
21.8.2010 23:10:44   
Anoniman
Zene,ja nisam jela od kako sam dobila bolove.Tj. rucala sam oko 15h,bolove dobila u 17.30h tako da nista ni izmedju nisam jela,a porodila se sutradan u 13.34h.E sad,ja jesam za jesti i kada krenu bolovi,ako se moze naravno,jer se eto moj porodjaj toliko oduzio (20h) da ja na kraju nisam imala dovoljno snage jer sam se dosta napatila od jakih kontrakcija a nisam jela!Pa ko moze neka izvoli user posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 16
21.8.2010 23:23:00   
Anoniman

Jesi li  naručivala iz "Monte Karla" , "Fontane" ili iz nekog trećeg restorana ? user posted image

Direktna veza do poruke: 17
22.8.2010 18:04:53   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jesi li  naručivala iz "Monte Karla" , "Fontane" ili iz nekog trećeg restorana ? user posted image

Ako te bas interesuje iz konobe Feral user posted image user posted image user posted image

Necemo vise OT user posted image Izvin'teuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
22.8.2010 18:30:16   
pepeljuga
ne znam za pre porodjaja jer sam imala zakazani carski rez pa svakako nisam smela da jedem ali drugi dan od carskog kad se pije samo caj, ja sam rekla doktoru da dok ne pojedem cokoladicu znam da mi nece biti bolje user posted image
malo me je cudno gledao i kaze ne bi trebalo ali kako god hoces... znam ja sebe, ma odmah mi je bilo bolje user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

Direktna veza do poruke: 19
23.8.2010 21:24:35   
ana77
Ja sam rucala najnormalnije, a posle su mi postale bolnije kontrakcije, pa mi se nista nije ni jelo. Porodila sam se u 22:50 i jela ujutru dorucak, tako da... nisam patila gladna :)! Mislim da covek ne treba na to da obraca previse paznju jer ionako ima onaj klistir, a od bolova ionako ne mozes nesto preterano da jedes. Koju zenu ne boli i lako se otvara, ta sigurno nece zavrsiti na carskom rezu, tako da... :) :) :)! Svako neka slusa svoje telo :)! 

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 20
23.8.2010 22:27:05   
goda
Meni je pukao vodenjak u 5 h ujutru i odmah sam otišla u porodilište. Doručak sam preskočila nisam bila gladna i spavalo mi se pošto nisam imala bolove. Ručala sam normalno a za večeru sam pojela samo supu jer sam se bojala da ne povraćam na porođaju (još uvek nisam imala bolove). Prvi jači bol je bio oko 21 h i išli su na 10 min. da bi se porodila u 22:57h prirodnim putem.user posted image user posted image user posted image Meni nisu rekli da ne jedem nego kažu pojedi nešto nemoj biti gladna porođaj će te izcrpiti i nisu mi radili klistir ni sada ni na prošlom porođaju.

< Poruku je uredio goda -- 23.8.2010 22:28:29 >

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 21
23.8.2010 22:33:18   
LillyT
IZVORNA PORUKA: bebaa

Ja sam na porođaju povraćala, a ništa nisam jela taj dan user posted image Šta bi tek bilo da sam jela user posted image

Takođe. Na svu sreću bio je Veliki petak, ja postila, a i riba mi se nije svidela pa skoro da nisam ni jela (nisam znala da ću se poroditi). Kada su bolovi počeli tamo posle 1 ujutru, bilo mi je drago što sam praznog stomaka. Na porđajnom stolu sam 2 puta peglala neku vodicu, šta bi bilo da sam jela... ne smem ni da pomislim.
Posle sam jela plazmu i vodu jer sam za doručak dobila paštetu. Ja nisam 2 dana jela, nisam imala apetit user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu bebaa)
Direktna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here