|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zamalo pobačaj
26.12.2009 19:51:39   
Anitaaa
Ne znam gde bih smestila ovu moju priču pa je slobodno premeštajte gde smatrate da pripada.
Ja sam sticajem okolnosti rano otkrila trudnoću.Moj ciklus je u dan već 4 god.tako da čim nisam dobila tog dana uradila sam test.Nije pokazao trudnoću ali kako nisam dobila još nedelju dana ponovila sam test koji je pokazao user posted image
Bila sam presrećna budući da smo pokušavali već 6,7 meseci.Sačekala sam 10ak dana i otišla kod lekara da potvrdim trudnoću.Kad je uradio ultrazvuk on mi je onako zabrinuto rekao da ne vidi ništa i da moramo da uradimo beta HCG.Ok,otišla ja uradila test-pokazao da sam trudna.Doca meni rekao da dodjem ponovo za nedelju dana na UZ.Prošla je i ta nedelja i ja ponovo kod njega.Vrti on  ono čudo po mom stomaku-kaže nešto mu je mali plod nešto nije u redu,da ja odem opet da radim beta HCG.Ja se već uspaničila i otišla odmah da radim test i čekala sam ispred laboratorije 2 sata da bih odmah uzela rezultate.Odnesem ja njemu on kaže u porastu je ali nedovoljno i da je njemu to nešto sumnjivo.Ja sam otišla kući i plakala 2 sata.Posle par dana kad sam otišla ponovo pitala sam ga i za malo krvarenje koje je trajalo par dana on je gledao novi beta i rekao mi da je to počeo pobačaj i da se ja ne sekiram da ne mora da se radi kiretaža da će plod sam 'otići'.
Gde će bre da ode?pitam ja a on kaže da je to definitivno pobačaj i da idem kući.Ja sva onako šokirana izlazim i sedam na klupu i počinjem da plačem.Moj muž sav zbunjen ćuti a moja me kuma drži za ruku i teši.Verujte htela sam da odem kući i umrem od tuge.Medjutim moja me kuma pitala da li hoću kod privatnog njenog,kod koga je ona vodila trudnoću.Ja sam odmah pristala i otišla.Platila i čovek mi lepo rekao da se vidi plod ali da je kritično to krvarenje ali da misli da može da se spasi situacija.Dao mi je da pijem Dabroston i rekao mi da ležim i da ne mrdam sem ako baš moram u wc.Ležala sam mesec dana i pila lekove i nakon toga sam saznala da će sve biti ok.
Eto htela sam da podelim sa vama ovu priču ako se ne daj Bože neko nadje u sl.situaciji da zna da možda ipak ima malo nade.
Inače ovaj privatni doktor mi je rekao da sam došla par dana kasnije već bih bila pobacila.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zamalo pobačaj
26.12.2009 20:27:46   
Anoniman
...bukvalno, zamalo.... sreća pa si otišla kod tog lekara koji ti je na pravi način rekao šta i kako. hmmm, ta krvarenja su česta, tada se prepisuje terapija (već sve znamo koji su to lekovi) i savetuje mirovanje.
Ne mora uvek da znači ono najgore.

To je ova bebica na Tickeru od 7 meseci, jel tako?

(odgovor članu Anitaaa)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Zamalo pobačaj
26.12.2009 21:10:17   
Anitaaa
Jeste user posted image Ima i slika tamo gde su sve slike dečice sa RR-a

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Zamalo pobačaj
26.12.2009 21:15:30   
buhla
Anita videla sam slikicu, bebac je medenuser posted image
mislim da bi trebalo uvek otici kod drugog dr na konsultaciju, kada su takve stvari u pitanju. i mislim da stvarno treba da imas poverenja u dr koji ti vodi trudnocu. ja sam sad u 6 mesecu i od pocetka sam promenila 3 dr i sa ovom trecom sam bas, bas, zadovoljna.
user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 7:46:16   
Anitaaa
Slažem se ali opet razmišljš valjda zna doktor ne bi imao toliko pacijenata da je nestručan.Ja umalo nisam stvarno poslušala ovog prvog i onda nikad ne bih videla ovo moje malo biće 

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 8:36:29   
Anoniman
Pametno si uradila! Ja bih isto tako trazila misljenje jos jednog lekara.
Ovo nema bas veze sa ovom temom ali cu ipak da ispricam Ja sam kao devojka imala probleme sa jajnicima. Jednom me je toliko boleo stomak, a do tad nisam znala da su to jajnici, pa sam otisla hirurgu. On nije napipao nista pa me poslao ginekologu. U gradskoj bolnici su me pregledali UZ-om i doktorica je zakljucila da imam vanmatericnu trudnocu. Ja je ubedjivala da nema sanse da sam trudna, a ona samo odmahivala glavom, u fazonu :sta ti znas kad si trudna! Pozvala je jos jednog lekara, tada nacelnika ginekologije i on je zakljucio da je to tumor jajnika. Osim toga su mi rekli da cu morati na operaciju i ko zna sta jos.  Mozete zamisliti kako sam se osecala. Ja nisam htela u to da verujem i odem kod privatnog lekara. Ona me zena pregleda i zakljuci da je to obicna vodena cista koja ima neke pregrade, i da nije uopste opasna. Nisam dobila terapiju vec mi je samo savetovala da grejem stomak, i da ce ona sama puci. I bila je u pravu. Cista je posle mesec dana sama pukla, osetila sam jak bol u stomaku koji je trajao citav dan, i posle toga nista vise. I dan danas(to je bilo pre 10-ak godina) mene ponekad zaboli jajnik, ja ga samo ugrejem i sve prodje.
A da nisam otisla po trece misljenje sta bi se desilo?
Sad imam dva deteta, i obe trudnoce mi je vodila ta doktorica i privatno i u bolnici, i porodila me je oba puta. Jedino u nju imam poverenja.

(odgovor članu Anitaaa)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 8:54:29   
Anitaaa
Eto vidiš.Ja sam i inače bila nepoverljiva prema lekarima ali  sad je još gore.Kad bude bila dr.trudnoća ići ću pravo kod ovog drugog.Što je sigurno sigurno je.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 8:59:51   
guppy RR
Ju, skroz sam se naježila!

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 9:06:01   
Anitaaa
Ma i ja samo kad se setim....uffff
A najgori je bio način na koji mi je ovaj prvi rekao.Kao da priča o vremenu.Ma nema veze samo će to da se očisti idi kući i čekaj.Strašno!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 12:50:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anitaaa

Slažem se ali opet razmišljš valjda zna doktor ne bi imao toliko pacijenata da je nestručan.Ja umalo nisam stvarno poslušala ovog prvog i onda nikad ne bih videla ovo moje malo biće 



user posted image

(odgovor članu Anitaaa)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 13:39:46   
gina
Ja sam prokrvarila u 6. nedelji blizanačke trudnoće i to krvarenje trajalo je neprekidno do 9. nedelje. Jako sam se plašila jer sam već imala spontani a jako sam želela da imam blizance. Doktorica kod koje sam rešila da odlazim na preglede u državnoj mi je odmah rekla da nije ništa strašno, ali da ne vidi ništa na UZ, nego da ja dođem za nedelju dana da proverimo. Otišla sam kad sam bila 7. nedelja, rekla je da vidi dva ploda, ali da je jedan manji od drugog i da krvarim zato što jedan blizanac "odlazi". Kada sam tražila da mi prepiše progesteron ili nešto drugo da učvrsti trudnoću rekla mi je da nema potrebe i da je normalno u blizanačkoj trudnoći da jedna beba ode i da ostane jača. Jako sam se nervirala, nisam mogla to da prihvatim. U 8. nedelji sam ponovo otišla na UZ rečeno mi je da ima akcije srca jednog ploda, a da je drugi i dalje sitniji i da ona ništa ne vidi dobro u vezi tog ploda. Kao pratićemo, ali sigurno je uginuo. Naravno, nisam mogla to tako hladno da prihvatim, nego sam otišla privatno gde imaju dobar UZ da se sve to još jednom pregleda. Kada sam otišla kod privatnika, utvrđeno je da imam dva ploda, i da je akcija srca u redu kod oba ploda i da je sve u najboljem redu. Prepisan mi je Utrogestan i strogo mirovanje i eto meni danas dve bebane user posted image .
Jednostavno, nisam verovala prvoj doktorici i nisam mogla da prihvatim da tako olako odbacuju problematičnu trudnoću i da jednostavno neće da se potrude da pomognu i da je sačuvaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 13:54:45   
Anitaaa
hvala Bogu da si otišla kod tog drugog.I ja ovog blagosiljam svaki dan što je spasio mog malog andjela

(odgovor članu gina)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 14:17:40   
dacca
Zene, znaci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Zamalo pobačaj
27.12.2009 15:43:57   
Verus
Hvala Bogu sto se sve dobro zavrsilo....i meni su rekli da je sigurno pobacaj jer ne vide plod a bila sam vec 5.5 nedelja trudna, a eto, njoj je samo trebalo malo vise vremena da se pojavi.  Tad sam citala da se to cesto desi i da nikako ne treba raditi kiretazu, osim, ako stvarno nisu sigurni da je plod mrtav, nego mu dati malo vremena...

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Zamalo pobačaj
28.12.2009 11:29:11   
Anitaaa
Ma najgore je što ne odu svi po drugo mišljenje.Budu potrešene u tom trenutku i znam neke koje su stvarno  prihvatile to jedno mišljenje i pobacile a ko zna,možda je moglo da se spasi kod neke od njih

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Zamalo pobačaj
28.12.2009 11:37:22   
buhla
Moja drugarica je pre jedno mesec dana ipak morala na kiretažu, beba se nije razvijala, ali je dr pratila 2-3 nedelje. radila i betu i uz, i na kraju kad su videli da ipak ne ide. to je po meni dr, a ne odma ne ide i ajd zdravo.

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Zamalo pobačaj
28.12.2009 11:40:24   
Anitaaa
upravo tako.Mojoj komšinici je jedan doktor rekao u 4 mesecu da je bilo bolje da je pobacila (nosila je blizance) zato što mu je čudna ta njena trudnoća ???šta mu to znači? I rekao je da je jedna beba manja od druge što mislim da je normalno (valjda).I da se ne razvija normalno-tim rečima.Jadnica je bila pod stresom sve do porodjaja.
Izgurala do kraja i sad ima dva zdrava dečkića.Eto ti sad

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Zamalo pobačaj
28.12.2009 18:25:33   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: Anitaaa

Medjutim moja me kuma pitala da li hoću kod privatnog njenog,kod koga je ona vodila trudnoću.Ja sam odmah pristala i otišla.


Upravo ovo treba uraditi kod bilo kakvih nedoumica, trenutno mislim i na nedoumice vezane za trudnoću i one pre nje. Ima svakakvih doktora sa lošim aparatima user posted image

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Zamalo pobačaj
24.5.2010 22:57:13   
mitic82
Zdravo svima,ja sam ovde nova i imam problem,da li moze neko da mi pomogne oko moje dileme.Ja sam u cetvrtoj nedelji trudnoce i beta HCG mi opada.Prvi put kada sam uradila test bilo je 286 i nakon nedelju dana je 17.Na ultrazvuku se videla jedna tackica,mada mi je lekar rekao da je rano da se bilo sta vidi.Idem sutra na uz i strah me je sta ce mi reci jer se plasim spontanog jer mi je i lekar rekao da je velika verovatnoca da dodje do toga.Da li neko bilo sta zna o mom problemu.Hvala unapred

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Zamalo pobačaj
24.5.2010 23:06:45   
2002m
Joj  draga...videces  sutra  sta  kaze dok.
Ja sam  aprila  prosla  tako,  samo sto mi je  beta   bila  oko  60  a  sledeci  dan  30.Bila je  mala  trudnoca,samo mi je  materica  bila uvecana i endom. zadebljan, a  plod  se nije video.Posle  3 dana  sam  prokrvarila.Posle  toga  sam ponovila  betu, bila je  negativna.
Biohem. trudnoca. 
Izvini  na  ovome,i  sama  znas da beta  nesme da pada.
Ljubim teuser posted image user posted image .Ponovi  sutra  betu,  obavezno.Mozda je do lab.

(odgovor članu mitic82)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Zamalo pobačaj
24.5.2010 23:13:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: 2002m


Izvini  na  ovome,i  sama  znas da beta  nesme da pada.


Složila bih se s ovim.
Polako, nemoj se uzrujavati mitic...
Šta god da bude, postoji neki razlog za to,draga.
user posted image


(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Zamalo pobačaj
24.5.2010 23:17:42   
mitic82
Ne verujem da je greska zato sto sam tri puta radila i svaki put mi je sve manji i manji.Prvi put je bilo 286,nakon tri dana 86 i danas posle tri dana 17user posted image .Da li postoji sansa da to uspe?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Zamalo pobačaj
25.5.2010 10:47:36   
Anoniman
Mitic, nemam pojma ni ko si ali sam dugo pre spavanja mislila na tebe ...user posted image

Nadam se da ćeš nam se javiti.


(odgovor članu mitic82)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Zamalo pobačaj
23.1.2011 10:37:02   
Debeljuca
Da li je neko imao krvarenja u drugom tromesecju trudnoce....
Sinoc sam bila kod lekara... Zbog krvarenja i izbacenog ugruska... Plode je u redu za sada... Grlic materice zatvoren, krvari ex utero, ali zasto? niko pojma nema... :(

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Zamalo pobačaj
23.1.2011 11:20:01   
Crvenkapa85
nasa boka u prvom tromesecju,sad je valjda vec i drugo.....u bolnici je od pre neki dan zbog krvarenja,ne znaju zasto krvari kad je sa bebom sve u redu....samo pretpostavljaju da je mozda bila blizanacka trudnoca pa da se jedan plod nije primetio  na uz nijke se razvijao pa ga organizam odbacio....da li si bila kod lekara???

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here