|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kakve vežbe u trudnoći
29.4.2009 11:35:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: JJR

Ja idem kod fizioterapeutkinje kod koje sam vec pre trudnoce isla na vezbe i sad osim vezbi (koja je ona prilagodila mom stanju) kombinujem i masazu...ali mislim da su vezbe osnova da ostanes u formi...ne treba da budu neke kardio i komplikovane vec jednostavna istezanja koja cak mozes i kod kuce da radis...to zaista pomaze pri porodjaju, a evo ako mogu do sad da budem primer za liniju, ja sam u 21 nedelji i ugojila sam se svega 3kg...puno setnje, malo blagih vezbi i masaze cine cudo (a jedem kao mecava, znaci nisam od onih sto drze dijete;))


JJR, napiši nam nešto o vežbicama... user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
4.5.2009 18:58:49   
JJR
Evo par vezbica koje ja tamo radim:)
pre svega pustite neku relax muziku da biste se smirile od svog stresa koji vas okruzuje. Sedite na pod u turski sed ili poziciju slicnu toj koja vam prija.
1) prvo vezbajte ruke: dk sedite istegnite se sto vise u vis i podizite i spustajte ruke na razlicite nacine koji vam prijaju (ovo vam pomaze (osim tonusa ruku) da istegnete misice kicme i time sprecavate bolove u ledjima) 
2) levom rukom uhvatite levo rame i lakat povucite desnom rukom da bude u ravni sa temenom i istegnite dobro (ponovite sa desnom rukom isto)
3) ispruziti jednu ruku napred u visini grudi i okrenuti sa dlanom napred  i prstima prema podu: istegnuti drugom ruke prste i ponoviti sa drugom rukom
4) za noge: sedite sa rasirenim nogama i pokusajte da dodirnete prste oba stopala istovremeno (sa stomakom sve vecim biva sve teze ali vredi insistirati); posle naizmenicno jedno pa drugo stopalo
5) saviti jednu nogu pod uglom od 90º pozadi i drugu ispruziti napred...okrenuti se prema nozi pozadi da istegnete lisice sa strane na kicmi i istovremeno istgnuti bolje misice na nogama (ponovoiti sa drugom nogom)
6) lezite sa strane i podizite jednu nogu u vis pa posle umesto u vis pomerajte je napred i nazad
7) lezite na ledja i podignite zadnjicu od poda. drzite je u visu pola minuta pa odmorite.ponovite nekoliko puta (pazite da ne koristite trbusnjake nego ledjne misice;))
ovo su samo neke od vezbica....ima ih toliko....
ostanite u formi;)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
5.5.2009 8:47:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: JJR

7) lezite na ledja i podignite zadnjicu od poda. drzite je u visu pola minuta pa odmorite.ponovite nekoliko puta (pazite da ne koristite trbusnjake nego ledjne misice;))


Kada sam počela da čitam ovu rečenicu pomislila sam "JU!?" a onda pročitala šta piše u zagradi! user posted image

(odgovor članu JJR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
5.5.2009 10:55:44   
eugenija
Ja ove vežbe radim u Školici za trudnice! Super su!!!!user posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
12.6.2009 11:15:03   
Rina
Ja vozim bicikl svakog dana,penjem se uz stepenice nebrojeno puta,cistim ,usisavam peglam ,jurim u kupovinu,u skolu po dete ...ne bih mogla da zamislim jos i ekstra vezbe user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
8.8.2009 8:37:48   
kovo
user posted image

(odgovor članu Rina)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
26.10.2009 13:10:21   
LillyT
Da ne troliujemo temu o debljini, taman mozemo da ozivimo ovu, pa da razmenimo vezbe. Meni je zabranjeno da se truckam, zabranjen mi je i steper user posted image i sve sto ima veze sa skakanjem, tako da mi nije puno toga ostalo. Vezbe istezanja jesu jaaaakoooo dosadne, udahni-izdahni, lezi, polako podizi nogu, ruku, glavu, jednostavno nije za mene. Ali.....beba me tera da se menjam, pa sam nasla ovo VEZBANJE

Imam jos nesto kod kuce, ali se ne secam gde sam sta pronasla, tako da ako nadjem jos neke slike, postavicu.


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu kovo)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
30.10.2009 0:24:06   
sanji
IZVORNA PORUKA: JJR
4) za noge: sedite sa rasirenim nogama i pokusajte da dodirnete prste oba stopala istovremeno (sa stomakom sve vecim biva sve teze ali vredi insistirati);

user posted image user posted image user posted image Nema trika da ovo izvedem! Možda sam mogla do 6 a sad je užasno smešno, stomak mi je na podu! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu JJR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
6.12.2009 3:43:01   
She Ra
Meni je kondicija slabija, pa bi mi dobro dosle ove vezbice..
Moram malo baciti pogled i primeniti ih..


_____________________________

"Deca se prave od mame
i ne prave se od rode..
Ne veruj. To su priče!
Prave se od gotovih beba
da sama na sebe liče."
M. Antić

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
10.1.2010 0:59:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cipiripi



Koliko je bitna fizicka aktivnost tokom drugog stanja?

 
Osim sto pomaze da vam zadnjica i bedra ostanu cvrsti, fizicka aktivnost tokom trudnoce smanjuje bol u ledjima koji je po pravilu uvek prisutan tokom trudnoce. Takodje, proredjuje grceve u nogama, a zbog aktiviranja misica u podrucju stomaka deluje blagotvorno i na sistem za varenje.
- Fizicko naprezanje i preterano trosenje energije je apsolutno nepozeljno - kaze Slavica Vasiljevic, ginekolog. - Ali, vezbe prilagodjene trudnoci i afinitetima trudne zene su i te kako potrebne i korisne kako za majku, tako i za dete - objasnjava ona.

Ko moze da vezba
Ako nakon pregleda, ginekolog kaze da je rec o vitalnoj trudnoci, ako niste imali tri ili vise spontanih pobacaja ili prevremenih porodjaja, nemate skracen grlic materice, nemate srcano oboljenje, povisen pritisak izazvan drugim stanjem, nemate krvarenja i ako nije dijagnostifikovana placenta previja, mozete da vezbate. Ali, umereno! To je glavno pravilo. Optimalno vezbanje se odredjuje individualno, ali trudnica ne bi trebalo da trenira vise od dva do tri puta nedeljno.

Koje se vezbe preporucuju
Ukoliko se odlucite za pilates, mozete da vezbate do prvog trimestra trudnoce. Ojacacete grupu misica koji aktivno ucestvuju u porodjaju. A tokom vezbanja se povecava i ubrzava cirkulacija, sto bebi donosi vise kiseonika i hrane. Takodje se postize ravnoteza duha i tela, a i balans izmedju trudnice i ploda.
Joga se moze raditi sve vreme trudnoce.
Preporucuju se jos i plivanje, akvabik i setnja.
Za koju god fizicku aktivnost da se opredelite, vodite racuna da tokom vezbanja pravite pauze, pijete dosta vode i razmisljate o tome kad treba da usporite. Otezano disanje, lupanje srca, bol u stomaku znak su da su vam vezbe naporne i da treba da usporite ili prekinete aktivnosti. Za savet se obratite vasem lekaru i fitnes treneru.

Koje se vezbe ne preporucuju
Zene koje odlaze u teretanu, treniraju aerobik ili neki kontaktni sport, u trudnoci bi trebalo da izbegavaju te aktivnosti zbog mogucih povreda i padova. Vezbanje ne sme da ukljucuje nagle pokrete, vezbanje na kosini, prevelika opterecenja zglobova.

Sve blagodeti vezbanja
Vezbanje oslobadja od stresa i briga, cime jaca imunitet. Tako se smanjuje rizik od obolevanja zbog cega ce vam i beba biti jako zahvalna. Neka istrazivanja tvrde da beba u stomaku moze da oseti kada mama vezba, pa i ona sama zapocne vezbanje. Sve navedene vezbe jacaju misice stomaka, nogu i ramena, smanjuju masne naslage i omogucavaju bolju cirkulaciju krvi.




blic



IZVORNA PORUKA: buhla

ja imam nekih 7 cd-ova pilatesa.. mogla bi da pocnem da radim vezbe.. do sada sam se dosta kretala, ali su pocela ledja da me bole.
cipi ima li neka vezba koju bi mogla da radim.. bas me boli donji deo kicme, a skoro mi se desilo da sam se ukocila?



IZVORNA PORUKA: cipiripi

1.Početni položaj za vežbanje je na leđima sa osloncem na stopalima i laktovima - podizanje tela od podloge i spuštanje dole.

user posted image


2.Na leđima oslonac na laktovima, jedna noga savijena u kolenu – suprotnom rukom gurati koleno i suprotstavljati se težnji suprotne strane tela da se zarotira, zadržati u uravnoteženom položaju, naizmenično.

user posted image

3.Četvoronožni položaj - bradom ka strunjači .

user posted image

4.Četvoronožni položaj na kolenima i podlakticama - staviti desnu šaku na mesto gde je bio lakat, rotirati telo u nazad, glava se okreće na istu stranu.

user posted image


5.Ležeći na boku, gornjom rukom se oslanjati o podlogu obe noge se

user posted image

6. Ležeći na leđima, oslonac je na petama i laktovima - podići telo i zadržati 5-15sec.

user posted image


7. Ležeći na leđima, noge su opružene - podizanje jedne pa druge noge, zadržati u tom položaju.

user posted image


8.Četvoronožni položaj sa tegovima u rukama - naizmenično podizanje jedne pa druge ruke u stranu i u napred.

user posted image



U trudnoći se vežbe rade pod stručnim nadzorom fizioterapeuta, jer nepravilno vežbanje može ozbiljno da ugrozi trudnoću i izazove prevremeni porođaj.





izvor-centar za korektivnu gimnastiku i rehabilitaciju



(odgovor članu She Ra)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
26.1.2010 23:03:42   
tiranius
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
26.1.2010 23:03:54   
tiranius
user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
26.1.2010 23:04:07   
tiranius
user posted image

(odgovor članu kovo)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
25.2.2010 18:20:46   
dzelissima
Vežbice za usput:

-šetnjauser posted image
-lgano penanje uz stepenice (III sprat, bez lifta) user posted image
-ako se negde nešto čeka, dizanje na prste i spuštanje, klaćenja blago levo desno i sl.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
25.2.2010 20:42:28   
minavb
Odlicne vezbice
Pregnancy Exercise - Warm Up
Pregnancy Exercises - Back and Butt
Pregnancy Exercises - Biceps and Legs
Pregnancy Exercises - shoulders and obliques
Pregnancy Exercises - Chest and Triceps
Pregnancy Exercises - Yoga


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dzelissima)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
28.3.2010 20:53:46   
ljubičica
Ma kakvi! Ja sam od početka trudnoće bila sva kilava , a tako je ostalo i dan danas.Šta sam se lekova nakljukala i koliko dana sam bila zakucana za krevet... eh... Ali, blago vama koje ste mogle, ja bih volela da u sledećoj budem aktivnija. Pa makar to bio i sex user posted image

_____________________________

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
7.12.2010 23:40:58   
bojanica7
ja sam isla na jogu nekoliko meseci pre nego sto sam ostala trudna i onda sam samo nastavila u trudnoci da radim, ali jogu za trudnice. i zaista mi mnogo znaci... nisam imala nijednom bolove u ledjima, sve vreme sam savitljiva, nekako sam laka, iako nisam... user posted image
a bajs sam vozila do polovine sedmog meseca, dok mi nije pukla guma, a onda je pocelo lose vreme...


_____________________________

Panta rei

(odgovor članu ljubičica)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
6.1.2011 14:37:21   
strahinja11
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
6.1.2011 14:43:23   
Maryna1
IZVORNA PORUKA: bojanica7

ja sam isla na jogu nekoliko meseci pre nego sto sam ostala trudna i onda sam samo nastavila u trudnoci da radim, ali jogu za trudnice. i zaista mi mnogo znaci... nisam imala nijednom bolove u ledjima, sve vreme sam savitljiva, nekako sam laka, iako nisam... user posted image
a bajs sam vozila do polovine sedmog meseca, dok mi nije pukla guma, a onda je pocelo lose vreme...


Bojanice Svaka castuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
9.2.2011 14:23:26   
Joj@
Prvo svaka cast za Courtney Love, obozavam tu sliku. Ljudi su uvek mislili da sam to ja, jer na toj slici jaaaaaaaaaako licimo. Drugo, aj mi objasni za tu skolu za trudnice, gde je, koliko kosta uclanjenje, jel ima tamo fizioterapeut ili bilo koji instruktor za vezbe. Ja inace studiram fizioterapiju, ali klinicku, ne trudnicku, kuci radim prenatalnu jogu, ali joga necini nista za moje telo, to je samo radi olaksavanja poroda i prenatalnih bolova. Meni treba kondicioni i blagi kardio prenatalni trening instruktor...hvala unapred
IZVORNA PORUKA: eugenija

Ja ove vežbe radim u Školici za trudnice! Super su!!!!user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
11.2.2011 7:43:30   
Ana007
Ja sam vežbe radila u školici za trudnice,i baš su mi prijale.

_____________________________

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu Joj@)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
17.2.2011 16:43:13   
Anoniman
kada se moze poceti sa vezbicama?
imam loptu za pilates, pa sam mislila da se malo istegnem jer me je nocas kicma bas ukocila.
ima li neko vezbe sa loptom koje trudnice smeju da rade?

(odgovor članu Ana007)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
14.11.2011 15:41:40   
soni
super savet...ali ja ovo ne mogu ni sada user posted image ...kilosa...moram vezbati

IZVORNA PORUKA: JJR

Evo par vezbica koje ja tamo radim:)
pre svega pustite neku relax muziku da biste se smirile od svog stresa koji vas okruzuje. Sedite na pod u turski sed ili poziciju slicnu toj koja vam prija.
1) prvo vezbajte ruke: dk sedite istegnite se sto vise u vis i podizite i spustajte ruke na razlicite nacine koji vam prijaju (ovo vam pomaze (osim tonusa ruku) da istegnete misice kicme i time sprecavate bolove u ledjima) 
2) levom rukom uhvatite levo rame i lakat povucite desnom rukom da bude u ravni sa temenom i istegnite dobro (ponovite sa desnom rukom isto)
3) ispruziti jednu ruku napred u visini grudi i okrenuti sa dlanom napred  i prstima prema podu: istegnuti drugom ruke prste i ponoviti sa drugom rukom
4) za noge: sedite sa rasirenim nogama i pokusajte da dodirnete prste oba stopala istovremeno (sa stomakom sve vecim biva sve teze ali vredi insistirati); posle naizmenicno jedno pa drugo stopalo
5) saviti jednu nogu pod uglom od 90º pozadi i drugu ispruziti napred...okrenuti se prema nozi pozadi da istegnete lisice sa strane na kicmi i istovremeno istgnuti bolje misice na nogama (ponovoiti sa drugom nogom)
6) lezite sa strane i podizite jednu nogu u vis pa posle umesto u vis pomerajte je napred i nazad
7) lezite na ledja i podignite zadnjicu od poda. drzite je u visu pola minuta pa odmorite.ponovite nekoliko puta (pazite da ne koristite trbusnjake nego ledjne misice;))
ovo su samo neke od vezbica....ima ih toliko....
ostanite u formi;)




_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu JJR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
29.11.2011 10:57:02   
marica983
Nisam se usudila da vežbam sama bez nadzora jer me bilo strah da ne izazovem neki problem... A prva tri meseca su mi protekla u mučnini i temperaturi.. Kasnije sam samo dosta šetala a i radila sam dosta dugo tako da mi je to bio trening user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kakve vežbe u trudnoći
12.2.2012 21:26:38   
babily
Hello svim mamama i buducim mamama. I ja sam buduca mama i htela bih da pitam da li neko od vas zna da li te Skolice za trudnice imaju svoje cd-ove sa tim psihofizickim pripremama za porodjaj i kako bih ja mogla da dodjem do toga? i ustvari da li postoji bilo kakav cd negde da se kupi sa tim vezbicama? Jer u mom malom mestu tako nesto nikad nije postojalo niti ce.
Unapred zahvalna user posted image
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here