|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Problem sa slepim miševima!
10.9.2008 9:46:09   
Anoniman
Drage moje!

Već 4god živim u istom stanu, na poslednjem spratu zgrade u centru Novog Sada. Uvek su pored terase proletali slepi miševi, ali ovo sada više nije normalno.

Pre neko jutro oko 6h me je probudio zvuk krila slepog miša (znam kakav je zvuk jer su nam svojevremeno uletali u stan na moru, još dok sam bila mala). Uleteo je u spavaću sobu, a jedino mesto gde je mogao uleteti su vrata od terase iz trpezarije-da se ne upuštam u objašnjavanje-morao je proći kroz lavirint da bi stigao do spavaće sobe. Samo sam digla dete, probudila muža i izašla iz sobe. Muž je otvorio prozore, zatvorio sobu, i on je izleteo kroz par minuta.
Mislili smo-slučajnost!

Juče uveče, oko 22.30h, sedeli smo muž i ja na terasi, Luka je već spavao, kada je muž video da nam je opet uleteo slepi miš i da leti po trpezariji (ja sam sedela okrenuta leđima trpezariji). Zatvorili smo Lukinu sobu a slepog miša smo saterali u dnevnu sobu. Sakrivao se po zavesi, pa smo morali štapom da ga teramo da poleti-u nadi da će da izleti iz sobe. Posle 15min njegovog histeričnog kruženja po sobi, u sobu je uleteo i drugi slepi miš. U neverici smo gledali. Nakon par minuta je uleteo treći, a ubrzo za njim i četvrti. Totalno smo bili zatečeni, uopšte nismo znali šta da radimo. Ja ih se užasno gadim, i nisam mogla ući u sobu. A ni muž se baš nije usudio. Do kraja sam prešla kod moje bake, koja živi stan naspram mog da pitam šta da radim. Baka se naravno nije bojala, ušla je u sobu i počela da maše ćebetom, rekla je da ugasimo svetlo u sobi i upalimo na terasi. Tri je ona isterala mahanjem, a četvrtog je izbacio muž, koji je "stisao zube" i ušao u sobu.

Zabrinuta sam. Jasno mi je ću morati držati zatvorena vrata od terase i prozore, ili makar spuštati roletne. Ali, ne znam dal postoji neko koga mogu nazvati da nekako ukloni slepe miševe? Tipa, kada imaš problem sa marvima, zoveš ciklonizaciju.

Brine me jer se ne usudim ostaviti dete da spava samo u svojoj sobi, nego ga prenosim kod nas... šta ću ako uđe kod Luke u sobu a ja spavam u drugoj i ni ne znam da je ušao? user posted image user posted image user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Problem sa slepim miševima!
10.9.2008 19:27:23   
MERYEN
Isti problem imam i ja celo leto,zivim na drugom spratu,medjutim i na prizemlju se zale da ulaze,to je strasno sa prvim mrakom krecu kao jato ptica tako krene jato njih od onih malih do onih velikih.pa udaraju u prozore ulaze izlaze kao na horor filmu,jedno vece sam plakala,sama kod kuce napolju 300 stepeni ne smem da izadjem na terasu zatvorila sve gde bi mogli da udju uzas jedan,kaze meni svekrva da oni na svetlo nece da idu.Iznesem ja veliku lampu osvetlim celu terasu i odem po kafu u kuhinju,posle samo pola sata sedenja na terasi oni su krenuli da udaraju u vrata zid jedva sam uspela da udjem unutra plakala sam od besa,straha ni ja ne znam od cega.
Pitam muza jel'postoji nekakva ustanova gde moze da se prijavi,da dodju da ih pokupe poubijaju ili sta vec,on mi se naravno smejao kaze nisu to komarci da se zaprase......prsla sam bila jos me i on zajebava,uglavnom znam da se lezu pod krovovima zgrada da im je to pogodno mesto da posasave po velikim vrucinama tako kaze jedan dakica iz zgrade.....
Ja ne mogu da ti pomognem a volela bih jer prolazim kroz isto.....
Drzim otvoren prozor na sobi gde spavam lepo navucem zavesu u nadi da ne moze da udje. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
10.9.2008 23:06:10   
guppy RR
A privremeno rešenje - da stavite mrežu na prozore?

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 3
10.9.2008 23:22:58   
MERYEN
O tome sam i ja razmisljala.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 4
10.9.2008 23:55:23   
Anoniman
Pa i ja sam al sve kontam da je sada već kraj leta, a zimi ih nema, zar ne? Sve sam zatvorila još oko 17h pre mraka. Nismo bili kod kuće do 20h, došli smo, igrali se, kupali bla bla...muž je otišao do drugara, a mi smo zaspali u spavaćoj sobi. Probudio me je muž oko 23.30h, prenosim dete u njegovu sobu, uđem a lete dva! Odakle? Nisu mogli ući kroz zatvorena vrata. Morali su biti u stanu od ranije. Jednog je Saša izbacio, a drugi se zavukao negde i ne možemo da ga nađemo...user posted image
Razmišljala sam da zovem popa da mi osveti stan...user posted image

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 5
11.9.2008 1:31:33   
MERYEN
Pa ti zeno pretrazi sutra sve,to je stvarno strasno,srecom meni se to nije desilo da budu skriveni po kuci ja bih crkla da mi se to desi,a to je bez ikakve sale strasno za dete.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
11.9.2008 6:58:36   
Anoniman
Našli smo ga. Muž je izbacio sve iz dečje sobe, igrački po igračku, krevet, ma sve, čak i tepih, ostala prazna soba. Povadio je svu moju i Lukinu garderobu iz ogromnog ugradnog plakara-nema ga. Onda se skanjao i krenuo da spava, a ja sam ušla u Lukinu sobu po njegov jastuk. Ušla sam i čujem slepog miša da grebe, ali žene moje-grebe unutra u zidu. SKENJALA SAM SE! Onda sam opet digla muža, došao i on-stvarno grebe u zidu, u tom delu između ugradnog plakara i zida. Kaže muž "Daj šrafciger!", i onda je odvrnuo lajsnu koja ustvari zatvara rupu između zida i plakara (za koju ja nisam uopšte znala da postoji). Rupa je širine 3-4cm, i ladno je slepi miš bio unutra. A razmak između lajsne i zida, gde je morao da se provuče da bi stigao do rupe, nije više od 2cm.
Eto, čisto da znate gde sve mogu da se uvuku...

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 7
11.9.2008 15:15:01   
Anoniman
Došla sam jutros na posao i saznala da je sinoć u Beogradskoj hronici i jutros u Jutarnjem programu na RTS1 pričano nešto o najezdi slepih miševa u Bg.

Zatim smo mama i ja malo telefonirale, i evo šta smo saznale:

- Komunalna inspekcija-nije u njihovoj ingerenciji
- Veterinarska inspekcija- kaže jedna gospođa da je na Bogradskoj hronici bilo reči o najezdi slepih miševa u Bg. Govorio je gdin Milan Paunović koji radi u prirodnjačkom muzeju u Bg. On je rekao da se time u NS bavi Zavod za zaštitu prirode, da se gosp. A. Čonti iz Sr. Karlovaca bavi slepim miševima, međutim, ne javlja se na tel, probaćemo posle.
- Poljoprivredni fakultete-oni su nalogodavci za dezinfekciju, deratizaciju itd., ali se ne bave slepim miševima jer su oni ZAŠTIĆENA VRSTA. Preneće ae naš problem nekoj prof koja će nam se javiti...
- Veterinarski institut- ništa ne može da se učini, da stavim komarnike, i da zatvorim prozore od predveče do 22-23h jer su tada najaktivniji. Isto će preneti nekoj prof...
- Na radio 21 je jedan novinar voljan da napravi reportažu na ovu temu.
- Gradsko zelenilo-nije u njihovoj ingerenciji.

user posted image  ... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
11.9.2008 15:18:14   
Anoniman
Svuda na netu piše da kada ti uleti slepi miš u stan da to znači veeeeeliku sreću. Pa kolika će ta moja sreća da bude??!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
11.9.2008 20:42:06   
MERYEN
Daj Boze da ti bude velika sreca posle tolikog straha i neprijatnosti.

[Da se nadovezem na prethodno kazu da ih zimi nema pa mislim da vec treba da ih bude sve manje i manje]

To je tacno ja sam gledala beogradsku hroniku,vodila je Rada i ona sama se zalila da joj ulaze slepi misevi i da se ponekad juri sa njima a ponekad nema strpljenja nego jednostavno otvori prozore i izadje iz stana.....

< Poruku je uredio MERYEN -- 11.9.2008 20:46:12 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
11.9.2008 21:59:37   
guppy RR
Tašo, drži se user posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 11
11.9.2008 23:23:54   
Anoniman
Pričala je moja mama sa čikom iz Karlovaca. On kaže da su to mali (bebe) koji slučajno uleću. Ustvari sada im sledi period hibernacije i traže sklonište, i da je jako bitno da ga ne nađu u mom stanu... user posted image  Takođe je kazao i da se to verovatno neće desiti jer oni vole tišinu (što pored Luke svakako nije slučaj user posted image ) i ne sme da bude paučine (od danas čuvam pauke po stanu... user posted image ) i naravno mrkli mrak (a račun za struju ovaj mesec što će da nam bude... user posted image ).  Šalu na stranu sada...  Takođe je rekao da su verovatno srušili neku staru kuću ili se nešto slično desilo u blizini (menjali su krov na Institutu za poljoprivredu- što je zgrada pored mene) pa su ustvari izbačeni sa tog tavana.
Sve u svemu-ako se problem nastavi da ga zovemo.

Ja sam se zatvorila još u 17h. I nema ih, mada lete pored prozora... (ipak sam ih nadmudrila... user posted image ...jao sad kad izleti neki iz zida...)

Morala sam da se našalim na svoju muku... 

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 12
12.9.2008 8:39:38   
Anoniman
NIJE IH BILO NOĆAS!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
16.9.2008 8:22:30   
MERYEN
KOD mene ih nema vec nekoliko veceri.user posted image Njih nema sad kad ne mozes i sve da hoces od hladnoce da sedis na terasi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
16.9.2008 8:57:37   
Anoniman
U petak noć je izleteo jedan. Morao je biti iza plakara u dečijoj sobi (pošto je u njoj leteo), a sva vrata prema spolja su bila zatvorena. Probudio je Luku, a on je dete rekao "Vidi mama, tvičica". Prenela sam njegov krevet kod nas u spavaću sobu, a plakar će izgleda morati da se izvlači... user posted image

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 15
16.9.2008 12:24:12   
MERYEN
Izvadi zeno taj plakar o pa to nije nikakva sala,i ne ostavljaj dete samo u sobi da spava.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
16.9.2008 14:30:13   
Anoniman
Pa nisam znala da ih još ima, jer ih nije bilo par dana. Kažem da sam prenela krevetac kod nas u spavaću...

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 17
28.9.2008 13:32:39   
guppy RR
Malo čeprkam po forumu da vidim šta sam propustila i vidim temu "Sve o kućnim ljubimcima" i prvo što piše pored je "Problem sa slepim miševima". Skoro sam se upiškila od smeha
user posted image user posted image user posted image

Jel sad OK?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
30.9.2008 9:35:36   
Anoniman
Nema ih! Dal spavaju pa će na proleće da izađu u duplom broju ili su svi izašli-pitajte me na proleće kada otopli...

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 19
19.3.2009 15:38:57   
Anoniman
Proleće se bliži... a i trenutak istine! Da li su kućni ljubimci spavali ili su se iselili pred zimu?

Pitala sam mm kada će da popravi roletnu u dečijoj sobi, a on mi je rekao "Sve mi se ne otvara to iznad prozora, šta ako tamo spavaju slepi miševi?" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 20
19.3.2009 15:46:11   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Razmišljala sam da zovem popa da mi osveti stan...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni je ovo najbolji deo , hahahahaha...

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
19.3.2009 15:55:58   
eugenija
A da ih namamiš nekom hranom sa spoljašnje strane i brzinski povučeš roletnu?

user posted image

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 22
19.3.2009 17:20:14   
Lu
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Proleće se bliži... a i trenutak istine! Da li su kućni ljubimci spavali ili su se iselili pred zimu?

Biće prinove kod vasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
19.5.2009 23:22:48   
afrodita
 ja se naj vise bojim leptira, pa onda
svih ostalih raznih insekata, ali jako ih
se bojim, za ovako nesto jos nikad nisam
culauser posted image user posted image user posted image
slepi misevi da se ne smeju ubiti i da zive
u mojoj sobi, pa ne bih stigla ni da se odselim kod
mame vec bi mi trebalo

user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 24
20.5.2009 7:21:10   
Anoniman
Iz teme Terasa:

IZVORNA PORUKA: MERYEN

IZVORNA PORUKA: mihi

Pitaću koleginicu koja se time bavi da li ima nešto što ih odbija neka UZ zujalica ili tako nešto pa ti pišem pp.

Pisi javno ako zelis i ako si se raspitala u temi slepi misevi,ja ne znam sta da radim VISEEEEEE

I kod mene obleću ali za sada ne uleću. Malo smo oprezniji ove godine.MERYEN, kod tebe uleću?

(odgovor članu afrodita)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majčinstvo posle 45: Da li je biološki sat...
Gotovo svako od nas poznaje nekoga ko je "imao sreću" i uspeo da zatrudni u svojim srednjim 40-im godinama. Te žene če...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Na odmoru sa decom odmorićete se 17 minuta...
Da li ste sreli roditelja kom nakon putovanja sa decom nije bio potreban još jedan odmor?

Anketa

Дојење.
Admin

Да ли мислите да је истина да што дуже жена доји, то је бољи имунитет детета?

Click Here