|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
9.12.2011 23:12:49   
lesica
Mozete i dunje da dajete,iz kompota ili pecene.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 101
9.12.2011 23:14:08   
Vika
Nisam do sada pekla dunje, jel kao jabuku u foliju pa u rernu i sa čime, može li uz neko meso?

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 102
9.12.2011 23:16:32   
lesica
Kao jabuku je peces samo sto ja dodam i po koju kap vode,ja je volim kao poslasticu,a sto posle cela kuca mirise,mmmm. A moze i uz meso da se pece i ispadne bas fino.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 103
9.12.2011 23:19:16   
Vika
Super! Imam u selu a nemam vremena da pravim slatko pa da bar neku dam bebi

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 104
9.12.2011 23:20:30   
lesica
A mi veliki cak i svezu dunju grickamo.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 105
10.12.2011 20:08:42   
Ivana.
Ja jabuku, uglavnom kuvam, to joj se vise svidja nego kad joj ispecem. I bundevu isto.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 106
10.12.2011 22:41:51   
Yula
Zdravo zene,

Da li vam se desavalo da kada ste pocele sa kasicama, da beba iskaki, pa prakticno kao cistu kasicu? Mi smo krenuli sa sargarepom i desava se da su kake od moje bebe dobile malo narandzaste boje, ali desilo se juce da mu je kaka bila onako kao da je kasica samo proletela kroz njegov stomak, bila je nesvarena. Takodje, desi se da ponekada malo bljucne, da li je to ok u tom uzrastu? Ne bljucka on posle klopanja kasice, vec mnogo kasnije, 5-6-7 sati kasnije i to sto bljucne je mleko, vrlo malo obojeno od sargarepice. A bas pije AR formulu, uzeli smo je za svaki slucaj jer je bljuckao malo moje mleko dok je dojio, ali nista se nije promenilo ni sa formulom.

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 107
10.12.2011 22:59:19   
MarijaBg
Desavalo se, ustvari tek od skoro joj govance smrducka, sve je kakila kasicu koju pojede, pa mirise ne to sto je jela user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 108
10.12.2011 23:37:11   
Yula
Uh, hvala ti puno na brzom i za mene veoma vaznom odgovoru. Laknulo mi je.

Nego, imam jos jedno pitanjce. Moja beba ima 6 meseci i 4 dana. Od pre 6 dana smo uveli kasice-sargarepu, danas poceli da dodajemo i pirinac po malo. Koja kolicina kasice je potrebna bebi u tom uzrastu??? Ja mu danas i juce dala otprilike, recimo da je bilo izmedju 150 i 200ml kasice ( srednje gustine ) u kojoj je bilo vrlo malo mleka u prahu ( ne znam sto, ali izbegavam da guram mleko svuda , radije bih da se navikne odmah na ciste ukuse ) i dobio je 120ml mleka posle. Inace pije po 240ml po obroku mleka, i to 4x dnevno. Od kada smo uveli kasice, jedan mlecni obrok smanjujemo kako povecavamo kasicu. Malac obozava kasice, mada obozava i mlekce. Ma, sve voli da klopa user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 109
10.12.2011 23:44:53   
MarijaBg
Pa to je super ako toliko pojede a tek ste uveli kasice user posted image
Nama je trebalo vise od mesec dana da pocne stvarno da jede, jela je po nekoliko kasicica.
Ja ne dam vise od 200 gr, cak iako bi ona htela jos. Obicno pojede za dorucak i veceru oko 150 gr a za rucak vise, valjda bas voli meso i povrce user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 110
10.12.2011 23:46:08   
MarijaBg
Mozes da meris u teglici kupovne. Ja merim na vagici pre i posle klope, ali ja sam luda user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 111
11.12.2011 0:36:14   
Yula
Uh, znaci da mu ogranicim na 200gr, pa moracu. Posle cu mu ponuditi vodu ili caj od belog sleza ( koji pijemo od juce i super ga je prihvatio ).

Mozda sam i ja trebala njemu po vrlo malo povecavati dozu, ali mi imamo vec punih 6 meseci, pa kada ce da stigne da proba sve ukuse ako tako budemo mrljavili. Plus, moj bebac je veliki, vec odavno ima mere kao beba od godinu dana, i pokretan je, trosi dosta energije i trazi mu se hrana. Bas mu je uveliko vreme za nemlecnu ishranu.

Planiram da tri nedelje po uvodjenju prvog nemlecnog obroka, pocnem sa uvodjenjem i drugohg, samo jos uvek nisam odllucila koji ce to obrok tacno biti. Sve mi se cini da ce to biti zitarice u vecernjim satima, pomesane sa mlekom npr. Nesto sam mislila da kuvam integralni pirinac, da ga lepo izmiksujem i pomesam sa mlekom i to da popije kao poslednji obrok pred spavanje. Sta vi mislite o tome?

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 112
11.12.2011 2:42:19   
bubilend
molim iskusne mame da mi odgovore je li ovo ok raspored jela za bebca od jos malo pa 7 mjeseci
dorucak oko 8 mleko tj formula 180 ml
rucak oko 12 kasica slana
mleko oko 4
kasica oko 20 (slatka ili slana zavisi sta imam u kuci)
i oko 23 mleko,zavisi kada se probudi.
je li to ok?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 113
12.12.2011 8:30:10   
Ivana.
Bubilend, ja ne znam, i ja sam stalno u dilemi da li radim sve kako treba. Evo mog rasporeda koji mi je nutricionista potvrdio kao dobar:

08h - formula 170 ml (150 ml vode)
10.30 - vocna kasa
13h - rucak (slana kasa, svaki drugi dan meso, danas uvodimo i zumance user posted image )
16h - formula 170 ml
18h - pirincane pahuljice
21h - formula 170 ml

Do pre nekih nedelju dana, jedva da mi je pila 130 ml po obroku, ali sad opet slisti sve sto joj napravi. Sto se kasica tice, smaze sve, i slatko i slano. I spremam joj 150 gr.

(odgovor članu bubilend)
Direktna veza do poruke: 114
12.12.2011 9:53:39   
bubilend
ivana hvala,
i meni je ovo glavobolja nad glavoboljama.bebac ima apetit super i lijepo napreduje ali me strah kao i svaku od nas da ne radim nesto pogresno user posted image veliki pozdrav za tebe i bebu user posted image

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 115
12.12.2011 14:58:09   
matiss
Mi imamo 8 mjeseci i desetak dana i sljedeći raspored:

oko 8:00 mlijeko AD
     11:00 - žitarice sa voćem
     14:00 - ručak... povrće sa mesom (meso svaki drugi dan) Danas kasnimo sa ručkom jer princeza još spava :)
     17:00 mlijeko AD
     18:30 voćni jogurt
     20:00 voćni rižolino, keksolino ili griz.

Sve se to vremenski pomiče ovisno o tome kada se budimo i kada nam bude prvi obrok mlijeka. Nekako imam osjećaj da ima previše mliječnih (slatkih) obroka. Sada ću joj pokušati možda umjesto voćnog jogurta ubaciti palentu (od alnature) sa kiselim vrhnjem. Jogurt joj se ne sviđa, a niti svježi sir. Ako joj vremenski više stisnem obroke, onda slabo pojede.

(odgovor članu bubilend)
Direktna veza do poruke: 116
12.12.2011 15:51:25   
Lilija
Evo da vam se i ja prikljucim user posted image user posted image . Moja user posted image ima 8 i pol mjeseci  i raspored joj je slican kao  i vama.
u 7h ad mlijeko (200 ml)
10 h vocna kasica, danas je prvi put jela bananu s jogurtom i popapala je sve)
u 11 AD mlijeko 200 ml
13-14 rucak (povrtno -mesni, a 2 put sedmicno i zumance, za sada 1/2)
16 AD mlijeko (ponekad 120 ml)
18 rizolino
20 h  AD240 ml

(odgovor članu matiss)
Direktna veza do poruke: 117
12.12.2011 15:52:52   
Lilija
Moja isto nije htjela obican jogurt, al sam joj smiksala bananu i sve je pojela.

(odgovor članu Lilija)
Direktna veza do poruke: 118
15.12.2011 16:11:09   
nencydrew
Kada ste počele da dajete testeninu-makarone i špagete?

tj, da li prvo od pšenice dati recimo griz, patek posle hleb i testenine il to nema veze?

Dr mi samo rekla da proju mogu sa 9 meseci

< Poruku je uredio nencydrew -- 15.12.2011 16:15:43 >

(odgovor članu Lilija)
Direktna veza do poruke: 119
15.12.2011 16:27:18   
Snelle
Ja sam testeninu dala nakon uvodjenja glutena. Dakle, sa nekih osam-devet meseci.
Mislim da je potpuno svejedno šta ćeš prvo dati. Vodi samo računa da testenina bude bez jaja.

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 120
15.12.2011 22:40:04   
Ivana.
Sutra pocinjemo sa palentom, nego ne znam sa kojim obrokom da joj zamenim. 

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 121
15.12.2011 22:40:43   
Sanjica26 RR
Ako si uvela dorucak mozes tada da joj das palentu.

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 122
15.12.2011 22:42:28   
Ivana.
Sta je dorucak? user posted image

Evo mog rasporeda:

08h - formula 170 ml (150 ml vode)
10.30 - vocna kasa
13h - rucak (slana kasa, svaki drugi dan meso)
16h - formula 170 ml
18h - pirincane pahuljice
21h - formula 170 ml

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 123
15.12.2011 22:46:14   
Sanjica26 RR
Dorucak moze da bude oko 10:30 po tvom rasporedu.user posted image Ako ne bude imala reakciju na palentu onda mozes da joj dajes umesto pahuljica. Tako sam ja radila. Mada, sada kad ima uzinu, tj. jede vocku obicno joj za dorucak dajem slani obrok.

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 124
15.12.2011 22:48:28   
Ivana.
Znaci par dana ujutru da joj dajem, ako ne bude imala reakcija, onda da prebacim uvece? Jel onda naizmenicno mogu da joj dajem pahuljice, griz i palentu? Jooj, izvini ako sam dosadna user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Deca bi s mamom trebalo da spavaju do četv...
Mišljenja o tome da li detetu treba dozvoliti da spava s roditeljima veoma su različiti, ali naučnici su sada dokazali d...
Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here