|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
17.1.2012 9:26:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dejana007

moram i ja nesto da vas priupitam. dal neka od vas daje svojoj bebi i formulu pored mleka koje posisa. knjiski dete sa punih 9 meseci treba da unese 600 do 800ml mleka. Ja mu preko hrane dam do 200-300ml, plus sto posisa (ali jako malo sisa) dakle plafon 300-400ml. dal da mu uvedem i mlecnu formulu za uzrast od 6 do 12 meseci? Koliko vase bebe piju mleka ujutru i pred spavanje? Ne znam ni sama.. Plasim se da mu nije malo zbog kalcijuma user posted image

Žaba sa 7 meseci pije mleko samo pred spavanje, oko 150-180 ml, i unese još nešto mleka za večeru sa pahuljicama.

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 276
17.1.2012 9:45:58   
Ana RR
Gae, zar to nije premalo mleka? Trebalo bi bar ujutru da ima jedan mlečni obrok.

< Poruku je uredio Ana RR -- 17.1.2012 9:47:01 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 277
17.1.2012 9:50:59   
Anoniman
Ona od početka pije mnogo manje mleka nego što je predviđeno.

Trenutno se budi oko 9, jede voće ili kačamak, oko 13 jede meso, žumance ili džigericu sa povrćem, oko 18 jede pahuljice i pred spavanje mleko.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 278
17.1.2012 10:56:15   
ishler
Meni beba pored dorucka i rucka dosta i sisa,redje nego pre ali i dalje cesto,
ja sam za to da treba dati kada traze.Ipak je mleko jako bitno....
SUNCICE 82 sto se tice kilaze bebe to nista ne znaci,bitno je da beba udvostruci tezinu do 6 meseca.
Inace nas pedijatar koji ima 70 godina a vrlo cenjen i strucan kaze da se kod beba od 6meseci gleda duzina,tj. da li raste u duzinu,,tezina nista ne znaci.
Moja beba je sa 4 meseca udvostrucila tezinu, a sa 5,5 je imala 6,5 kg,tako da to nista ne znaci.....Bitno je samo raspolozenje bebe,mozda je naisao takav perioduser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 17.1.2012 10:58:23 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 279
17.1.2012 11:04:55   
MarijaBg
Gae, nemoj se zezati, kalcijum joj je neophodan, bar 600 ml mleka i ml preradjevina dnevno ukupno. Daj joj vise uz dorucak i veceru u kasici ako nece da pije.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 280
17.1.2012 11:11:37   
minavb
NE zaboravite da se i mlečne kaše računaju. Moje dete nikad nije popilo više od 600ml mleka, pa ni u periodu kad knjige kažu da treba da pije litar.Ništa mu ne fali i uopšte se ne nerviram zbog toga. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 281
17.1.2012 11:29:14   
ishler
Mina imas li ideju kako bih mogla dati bebi  palentu a da ne dajem jogurt,inace je dojim..?
U kom obliku da uvedem gluten?
Da li si davala gotove sokice od 6m, vidim da imaju limun?
Hvalauser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 17.1.2012 11:30:08 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 282
17.1.2012 11:31:31   
minavb
Palentu sa voćem ili povrćem, lepo se kombinuje sa oba. Ja sam gluten uvodila kroz 7 korn, milupine pahuljice pa sam kasnije pravila i poparicu i Lino proizvode.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 283
17.1.2012 11:32:59   
ishler
Znaci skuvam palentu sa vodom pa dodam voce?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 284
17.1.2012 11:34:49   
minavb
Da, baš tako.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 285
17.1.2012 11:40:43   
ishler
Ok. Hvala punouser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 286
17.1.2012 12:41:02   
dejana007
hvala puno sto ste mi ovo razjasnile user posted image dajem mu sir, jogurt, dakle moze i to da se uracuna. hvala puno! :))) eto nikad nisam pravila palentu sa vocem user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 287
17.1.2012 13:22:08   
Anoniman
Evo ja pričah danas sa našim pedijatrom. Pa sam iskoristila da pitam i za mleko. Pošto kroz kašicu i pahuljice unese oko 300 ml mleka. Kaže pedijatar da je to sktoz ok, posedno što jedemo i mladi sir i jogurt. Jer ona kao što rekoh nikad nije unosila koliko su knjige propisivale, kad je trebalo da pojede 180 ml za obrok ona je jela po 100 a ga nije imala ni jedan obrok više od predviđenog. A kalcijuma ima i u drugim namirnicama.

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 288
17.1.2012 22:12:47   
Yula
Od kada sam uvela drugi nemlecni obrok pre nekih desetak dana, moja beba pije mleko ujutru i uvece i to po 240ml, znaci 480ml dnevno. Da li je to malo s obzirom da mleko ne dobija kroz kasice ili da mu povecam kolicinu mleka, jer on bi jos pio, uvek place i hoce jos. Ali, da ne mislite da je gladan, on je uvek plakao posle mlekca za jos, jednostavno obozava da ga pije, ma uopste obozava da jede! Da li smem da mu povecam dozu mleka na, recimo 270ml? To bi opet bilo samo 60ml dnevno vise, ali ne znam da li bi bilo mnogo po 300ml? Njemu verujem da ne bi, ali ne zelim da tovim dete. Pre tri nedelje, sa nepunih 7 meseci je imao 75cm i 10.5kg i ni grama viska, znaci bez masnih naslaga i 'karnera', jedna sasvim skladna beba.
Mislila sam da je ok to 480ml dnevno, ali sada kada citam ovu diskusiju mislim da bih trebala vise da mu dajem... Za njegov uzrast je propisano na kutiji 3 flajke od po 210ml, ali on ima 4 obroka dnevno i tu trecu flasicu ne znam gde bih umetnula.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 289
17.1.2012 22:17:27   
Yula
Setih se, od sutra krecemo sa vocem i za 4 dana, ako sve prodje ok, imace voce sa palentm kao uzinicu. Mogla bih da palentu razredim sa adaptiraim mlekom i to taman onu razliku koja fali.
O Boze, sama sa sobom pricam i sebe preslisavam... user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 290
17.1.2012 22:26:00   
Anoniman
Yulo, moje dete unosi oko 300 ml mleka plus mladi sir ili jogurt. Tako da ne mislim da je malo to koliko tvoje dete pije. Svako dete je priča za sebe a ako napreduje kako treba, zdravo je i veselo znači da je sve, pa i količina hrane ok...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 291
17.1.2012 22:35:16   
Yula
Hvala gae na odgovoru. Pa, nadam se da je ok. U cetvrtak idem kod pedijatra pa cu svakako proveriti. Mada, uopste nisam zadovoljna pedijatrima, bar ovde u fr, igrom slucaja poslednja tri puta su mi dete merila tri razlicita dr-a. Jednom mi dete poraslo samo pola cm za mesec dana, dve nedelje kasnije odem kod njegove zamene zbog nekog uputa, beba porasla 1.5cm! Mislim, meri kako ko stigne. Sve u svemu, beba mi je i inace od rodjenja bila mnogo veca od svojih vrsnjaka, i reklo bi se da dobro napreduje.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 292
18.1.2012 9:48:40   
Ivana.
Moje dete nema sanse da popije vise od 120 ml humane ( i to je plafon) po obroku. Tako vec neke dve nedelje. Bili juce kod nutricioniste, kaze to je ok, i dala nam novi raspored.

08.30 120 ml humana
10.30 kiselo mlecni obrok (palenta, 7 korn, popara, pirincane pahuljice... sa jogurtom, kiselim mlekom, mladim sirom ili krem sirom-sirko ili abc
13.00 slani obrok, povrce sa mesom ili zumancem
16.00 vocna kasa
18.30 mlecna kasa
21.00 120 ml humana

Kad da joj ubacim vocni jogurt napr, jel moze umesto vocne kase u 16h? I da li ste vi vasoj deci davale krem sir. Meni to nesto sumnjivo?

< Poruku je uredio Ivana. -- 18.1.2012 9:49:03 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 293
18.1.2012 9:56:32   
minavb
Super vam je raspored. Ja bih voćni jogurt davala popodne umesto voćne užine, ali ako baš mora. Po meni je važnije da ima obrok sa svežim voćem, nego još jedan mlečni.
Nema razloga da ti krem sir bude sumnjiv. Slobodno ga daj detetu.

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 294
18.1.2012 10:39:29   
bubulence
noje dete nece da okusi kacamakuser posted image , bas je postala probirljiva... jede jabuku, tikvicu, karfiol, sargarepu i pirincane pahuljice... ostalo nema sanse ni da joj stavim u usta... zatvori ih i smeje mi se a ako joj nekako uguram onda se pravi da ce da povraca...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 295
18.1.2012 10:44:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bubulence

noje dete nece da okusi kacamakuser posted image , bas je postala probirljiva... jede jabuku, tikvicu, karfiol, sargarepu i pirincane pahuljice... ostalo nema sanse ni da joj stavim u usta... zatvori ih i smeje mi se a ako joj nekako uguram onda se pravi da ce da povraca...

Probaj da skuvan kačamak propasiraš kroz cediljku, tako smo mi prvih 4-5 puta i posle je počela i bez pasiranja. Dok se privikne na teksturu. U povrće moram da dodam maslinovo ulje inače neće. I ako ima više od tri vrste povrća u kašici nema šanse da jede...

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 296
18.1.2012 10:45:32   
Olga75
zvercica nikad nije htela kacamak a ni palentu , nikako , ni slano ni sltako ni sa pavlakom nista
ali zato obozava kuvani kukuruz user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 297
18.1.2012 10:47:14   
bubulence
pocela sam i ja da stavljam maslinovo ulje ali promene nema... a probacu tako da propasiram... dosadilo mi je da joj spremam jedno te isto a ona kao da zna sta je pa nekad nece ni da otvori usta da proba... prvo sam mislila da nije gladna aonda prodje i po 4 sata od mleka (90ml) i ona i dalje ne otvara usta a nema sanse da ne ogladni...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 298
18.1.2012 10:50:04   
bubulence
ema obozava jogurt, mislim da bi litru popila da joj dam... olga kako kukuruz? kada to se da se daje?

Direktna veza do poruke: 299
18.1.2012 10:50:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

zvercica nikad nije htela kacamak a ni palentu , nikako , ni slano ni sltako ni sa pavlakom nista
ali zato obozava kuvani kukuruz user posted image

Žaba neće palentu ni po koju cenu al zato kačamak tamani, ne zna koliko je dosta.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Deca bi s mamom trebalo da spavaju do četv...
Mišljenja o tome da li detetu treba dozvoliti da spava s roditeljima veoma su različiti, ali naučnici su sada dokazali d...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here