|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "Čuvanje glavice" kod malih beba
1.6.2010 10:41:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mejra81

I moja Vanja je tako radila,samo forsirajte(koliko je to moguce) ka napred...
Stavi u kolica one igracke napred i jastucic ispod glavice tako da mu brada ide ka grudima...
Takodje je bitno,ako imate vrtesku iznad kreveca da ona pada u predelu stomaka a ne iznad ociju...

e ovo sam ja sve uradila...

(odgovor članu mejra81)
  Direktna veza do poruke: 51
1.6.2010 10:56:20   
sanji
Buhla radi vežbe obavezno, svaki dan, bez izgovora! Ako ne možeš da mu radiš dok je budan radi dok spava! To njih ne boli i uglavnom može da se odradi dok spavaju a da se ne probude! Ako ne možeš 10 ili 15 ponavljanja uradi 5-6 više puta na dan! Moja Vanja je imala jakoooo izražen a Una slabije! Do sredine drugog meseca smo skroz ispravili. Radili smo vežbice 3-4 puta na dan! Nekad dok spavaju, nekad dok se igramo a nekad i plačući, ali smo radili! Kažu da ako se ne rade vežbe i ako se to ne ispravi dolazi do skraćivanja tog mišića a onda će morati na fizikalne terapije a oni ne mole nikoga! Nekad bude jako teško ali misli na to da moraš i da to ne boli a što on plače to je zato što ga nervira!

< Poruku je uredio sanji -- 1.6.2010 10:57:12 >

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 52
1.6.2010 11:07:06   
majka mara
ako je skracen misic u pitanju,onda je skracen pa je skracen,jos kad je beba rodjena i zove se tortikolis nastaje ili u maminom stomaku zbog manjka prostora,ili se dogodio prilikom porodjaja,da je babica povukla bebu i istegla joj misic,mada netreba osuditi babicu jer to se slucajno desava,mene je moja zaova poradjala,pa je moja beba imala slomljenu kljucnu kost i istegnut vrat,ali eto dogodilo se,a godisnje porodi 300 beba.
elem,ako ima mogucnosti bolje se pedijatru obrati da ti da uput za vezbice,oni fizijatri jesu `grublji` ali rezultati su odlicni i znaju kako se to radi. moj beban je sa mesec dana isao kod fizijatra i za dva meseca je bio super.

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 53
1.6.2010 11:22:51   
sanji
Izvini što ću te ispraviti ali je meni Dr. u bolnici objasnila da postoji taj tortikolis zbog položaja u stomaku gde mišić nije skraćen nego zgrčen i ukoliko se ne rade vežbice redovno i pravilno dolazi do trajnog tortikolisa gde se mišić skraćuje i to se jako teško ispravlja, ako uopšte može da se ispravi skroz! Tako su meni rekli! Moje su curice imale obe, jedna jako, jako izraženo, druga slabije! Jednoj se ispravilo sa mesec, drugoj sa mesec i po bez fizijatra!

< Poruku je uredio sanji -- 1.6.2010 11:23:45 >

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu majka mara)
Direktna veza do poruke: 54
1.6.2010 11:23:27   
Nena81
Buhla ako ne mozes ti da mu radis vezbice , a imas finansijski mogucnost da platis neka ti fizioterapeut dolazi kuci, privatno. Mi nismo mogli da vodimo malu 3x sedmicno u sokobanjsku, jer je uvek neko morao da cuva sina, + sto mm mora da kasni na posao, pa sam se dogovorila sa zenom i dolazila nam je kuci pravo sa posla evo skoro 5 meseci, redovno radimo, sad smo sve doveli u red.
A i ona je odradi posteno istegne, protegne... pola sata je fokusirana samo na nju i efekat je bio super.
Ja nisam neke vezbice istezanja vrata ni smela da radim , em je mala vristala ko luda, ne od bolova vec sto je forsiramo na stranu na koju ona nece.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu majka mara)
Direktna veza do poruke: 55
25.6.2010 11:40:59   
indy_25
Znali mozda neko kako se zove to kad beba vise preferira jednu stranu. Moja Sara sada puni 3 mjeseca i jos uvjek ne drzi glavu ispavno i samostalno i kada je u lezecem polozaju cijelo tijelo je pravo osim glave glava joj je uvjek na lijevoj strani. ja pokusavam da joj je ispravim ali ona je opet vrati ulijevo i jos slabo se odize kada je na stomaku a kada je dizem iz lezeceg polozaja za rucice isto ne dize glavu u ravni sa tijelom. Vec sam zvala fizijatra i dolazi mi u cetvrtak da je pregleda. Jel imao neko slicno iskustvo i koliko je ovo sve opasno. Molim vas odgovorite istraumirana sam.

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 56
25.6.2010 11:49:00   
LillyT
Indy, nista nije toliko starsno da se ne moze srediti. Fizijatar ce ti pokazati vezbice i to je to, ne brini.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 57
9.7.2010 22:39:24   
Anck Su Nmaun
Bas sam danas komentarisala kako je lepo drzi, ja je stavim da podrigne a ona digne glavu i gleda levo desno, poomaalo se ljulja ali ja je ipak malo podupiram za svaki slucaj, znaci 2 meseca jos malo i necemo vise morati!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 58
21.12.2010 14:41:27   
Anoniman
Moja Nina od pra par dana (danas ima 19 dana) sama izdiže i "prebacuje" glavu sa jedne na drugu stranu (kad je stavimo da leži na stomaku ona ooooopušteno podigne glavu , izdigne je , okrene drugi obraz , pa legne na njega user posted image user posted image Ja ne znam sa koliko dana ili meseci je to "normalno" da bebe rade tj da budu dovoljno snažne za to , ali sam se baš prijatno iznenadila , nisam očekivala to tako brzo user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 59
21.12.2010 14:43:38   
lesica
Bubo,bravo za Ninicu!!! Sve dok ona to sama hoce da radi i radi,potpuno je normalno. Cvrsta mala devojcica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 60
21.12.2010 14:48:34   
Anoniman
Mateja je sa dve nedelje poceo da izdize glavicu,sada to vec odlicno radi,i dr je prezadovoljna jer ga je videla da je samostalno drzi,i lepo dize kada je na stomaku.user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 61
21.12.2010 14:51:26   
Anoniman
Ma zbunila nas skroz , par puta smo je stavili da dremka na stomaku jer joj je jako prijalo , ja znam da sam je ostavila da "gleda " na desno , okrenem se , ona gleda na levo user posted image . I ja se pretvorila u upitnik . Kad , posle 5 minuta , evo ti nje : izdigla glavicu i ooop , okrenula se , sa sve nekim polu smeškom , i legla na drugi obraz user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 62
21.12.2010 15:01:16   
Mishica 77
I Isidora je tako rano počela da drži i odiže glavu. I ja sam se baš čudila i mislila da je rano.... očigledno tako treba. 

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 63
21.12.2010 15:07:51   
nala
user posted image za napredne devojcice. Sorry, ako ce se neko uvrediti, ali devojcice su uvek malo naprednije. Ne znam kakvo ce mi ovo dete biti, ali mislim da sa princezom niko ne moze na crtu. Sto sam ja grozna majka, kad tako nesto mogu da kazem.user posted image

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 64
29.3.2012 15:00:28   
Mama 78
Neznam gde da pitam,pa ajd ovde.Moja J. nece u lezeci polozaj,nego da se drzi uspravno,ona drzi glavicu super skoro samostalno,ali neznam da li je to dobro zbog kicmice da stalno bude uspravno.

(odgovor članu nala)
Direktna veza do poruke: 65
22.8.2012 13:48:56   
anchy83
Kad je napunio mesec dana Andraja je počeo lepo da diže glavu kad je na stomaku. Sad ima dva ipo meseca i kada ga na ledjima podignem za ručice još mu pada glava. U uspravnom položaju neko vreme drži glavu, ali je zabacuje unazad pa još moram da ga pridržavam.

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 66
16.10.2012 12:39:23   
Zemunka85
Anchy, radis li neke vezbice? Sta su ti rekli za to sto glavica zaostaje za telom kada ga dignes za rucice?

(odgovor članu anchy83)
Direktna veza do poruke: 67
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:

Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

"Promaja."
пеперутка16

Да ли верујете у „промају“ и да ли штитите себе и своје дете од ње? Занима ме колико смо ми у Србији оптерећени промајом, док у неким деловима света, на пример, чак ни не знају шта је промаја?

Click Here