Bliznakinja_
|
Pozdrav svima. Htela sam da podelim naše iskustvo, možda nekome bude korisno a bila bih vam zahvalna da podelite I vase iskustvo ako ste doživeli nešto slično. Naime, suprug I ja smo septembra prošle godine bili u Istanbulu kod dr Emre ana mTesi. Na žalost, dr nije uspeo ništa da pronađe. Nakon pauze od par meseci otišli smo kod dr Save Mićića po preporuci. Od januara do avgusta ove godine, suprug je primao terapiju, u različitim kombinacijama, ali ovo su bili lekovi I suplementi koje je pio: Klomifen, Arimidex, Trental, Pronison, L carnitin, Genante. U junu je rađena TESA, na malo drugačiji način od onoga koji smo mi očekivali – trajalo je svega par sekundi, dr je iglom iz testisa uzeo uzorak, bez ikakve anestezije, a suprug skoro ništa nije osetio. Nakon provere pod mikroskopom u drugoj prostoriji, doktor se vratio I rekao da je pronađeno dosta spermatozoida ali koji nisu bili dovoljno razvijeni i prepisao nastavak terapije još mesec dana, pa ponovo TESA i odlazak direktno u Specijalnu ginekološku bolnicu sa uzorkom kako bi njihov embriolog pregledao uzorak. Doktor Micic nas je uputio na tu ustanovu jer oni imaju saradnju. Gospodja embriolog je pregledala uzorak i rekla kako je dobar i da mozemo da planiramo VTO. Kada sam je pitala sta znaci dobar, rekla je da ima dovoljan broj dobrih spermatozoida. Insistirala sam da mi kaze neku brojku približno, ne znam da li to oni inače tako rade, ali ja sam želela da znam više, pa mi je rekla da ih ima više od deset. Uzorak je zamrznut a VTO je odrađena sredinom oktobra. Od 6 oplođenih embriona, 3 su mi transferovali a 3 ostavili u laboratoriji do petog dana da se razvijaju. Na žalost, nisam ostala u drugom stanju, a ni jedan od 3 embriona koji su ostali u laboratoriji se nije održao, tako da sada moramo sve iz početka, terapija i sve po redu. Ono što me je jako uznemirilo jeste jedna objava na nekom od foruma, gde je jedna osoba napisala da je dr Sava Mićić odgovoran za različite obmane pacijenata a jedna od njih je sledeća, citiram objavu sa tog foruma : «Najčešća prevara koju izvodi dr Sava Mićić je pronalaženje spermatozoida tamo gde oni NE POSTOJE.Parovima daje lažnu nadu(jer spermatozoide navodno nalazi punkcijom),zakazuje im po ko zna koji put IVF i radi ceo postupak u prazno. Ne tako retko radi i inseminacije sa spermatozoidima dobijenim punkcijom što je ni teorijski ni praktično nemoguće izvesti jer takvi spermatozoidi nisu dostigli potrebnu zrelost i ne mogu je dostići NIKAKVOM obradom….. » Ima tu još nekih primera, ali meni je ovo bilo dovoljno da mi unese sumnju. Ne želim da verujem da je ovo istina, pa vas zato molim da ako je neko imao ili čuo od nekog iz proverenog izvora neko pozitivno iskustvo sa dr Mićićem, odnosno uspešno ostvarenu trudnoću s prvobitno dijagnostikovanom azospermijom, molim vas da podelite sa nama i razuverite nas da bi ovo moglo da bude istina.
|