IZVORNA PORUKA: Dr@gana1987
Draga,
Pišem ti jer smo i mi par iz Novog Sada koji prolazi kroz apsolutno istu borbu. Nažalost, niste jedini u ovome.
Suprug je radio analize dva puta u Genesisu i jednom u klinici Spebo, a konsultovali smo se i sa mojim ginekologom, dr Bjelicom. Sa azospermijom kod njega nema šta da tražite. Ono što smo saznali jeste da je poslednja opcija u Srbiji dr Vinka Vukotić (važi za najboljeg urologa), ali u postupku MikroTese je pored urologa koji uzima uzorak najviše ključan embriolog (kojem se predaje uzorak).
Tražili smo odgovore na više strana i uputili su nas na kliniku Assisting Nature u Solunu. Kažu da su oni trenutno najbolji i specijalizovani za proceduru MikroTESE jer imaju najbolju opremu i da su šanse za uspeh upitne u zavisnosti da li je opstruktivna ili neopstruktivna azospermija. Vidim da i Tursku hvale ali procedura je ista. Ključni su embriolozi i dobri mikroskopi. Za neopstruktivnu su manje šanse ali navodno pregledaju detaljno sve satima. Kod mog supruga su sve genetske analize i hormoni dobri. Pisali smo klinici u Solunu direktno, čekamo odgovore. Znamo da je intervencija 2100e ali ne znamo nikog ko je bio tamo već su nas dr iz Srbije uputili koji nisu ovde želeli da nam uzmu novac.
Ako želite da razmenimo kontakte i podelimo iskustva, slobodno mi ostavite mejl u poruci. Tu smo za svaku podršku i da podelimo naša saznanja.
Pozdrav,
Pozdrav, da li biste mogli da mi pišete privatno, zanima me klinika Assisting nature? Mi smo u Embriolabu, ali zeliko da se prebacimo. Tamo nema individualnog pristupa, vazan im je broj, a ne kvalitet i vrtim se u krug. Moj muz ima 3 slamčice iz mikrotese.Hvala napred!