|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
5.4.2013 15:33:16   
lesica
Ne znam šta da ti kažem, kod nas je generalno ok, mislim imaju i kelj, i kupus, i pasulj, ali sam ja zadovoljna kako su im iskombinovani nedeljni jelovnici. Nije baš tako da im se sve tako u jednoj nedelji ispreklapa.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 12:01:03   
lenn
Danas nam je prvi dan u vrtiću. Odveli smo ga moj muž i ja, iznenadila sam se, nije plakao, teta ga je uzela u ruke i odnela, čak nam je i mahao.Međutim sad sam zvala vrtić kažu da je ipak plakao kasnije. Jedva čekam 3 sata da odem po njega.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 12:30:12   
Guardian
Evo i nas. Od 4. marta kad smo krenuli, uspeli smo da sastavimo dva puta po 3 dana, bolesni smo. Prvo stomačni virus, visoka temperaturra, sad opet jako crveno grlo, temperatura...pijemo antibiotike po 2. put, a na poslu mi napraviše neviđen problem što sam opet na bolovanju; kao da ja to želim i da majke vole da im deca budu bolesna. Svaštauser posted image

Kaže mi "šefica" da mi dete nije izlečeno, već zalečeno, te se zato opet razbolelo. Ne verujee ona meni da pedijatar ne daje više od 2 nedelje bolovanja, a ja ne budem lenja pa kažem to svojoj Dr, ona zapenušila, htela ovu odmah da zove da joj objasni da se nakon dve nedelje ide na komisiju samo ako je neko ozbiljnije stanje.

Nemate pojma kako mi je. Em nam je dete tako bolesno, em me ova mobinguje.

Sve u svemu, duša naša je lepo prihvatila jaslice, tata je uvek vodi, ja nemam snage još uvek, zaplače se na sekund kad je uzme vaspitačica ( ali ne njena ), jer njene obe rade tek od 8h što je glupo jako.

Kaže Dr da je ovo godina u kojoj ćemo se nažalost najčešće sretati.user posted image

(odgovor članu lenn)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 12:35:10   
bea83
Guardian,baš sam se pitala šta je sa vamauser posted image Bitno je da je curica fino prihvatila a bolesti su propratna pojavauser posted image

mi smo za ovih punih tri meseca bili dva puta bolesnik,odustvovali smo ukupno 7,8 dana što nije strašno čini mi se, šta znam, mada njima se sad taj period poklapa sa izbijanjem zubića tako da su virusi,prehlade i ostalo uobičajna stvar, a i vreme nam baš ne ide na ruku

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 12:36:11   
bea83
IZVORNA PORUKA: lenn

Danas nam je prvi dan u vrtiću. Odveli smo ga moj muž i ja, iznenadila sam se, nije plakao, teta ga je uzela u ruke i odnela, čak nam je i mahao.Međutim sad sam zvala vrtić kažu da je ipak plakao kasnije. Jedva čekam 3 sata da odem po njega.


odmah je ostao ceo dan??do 3?

(odgovor članu lenn)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 12:39:25   
nela79
Guardian ja sam ovo vec pisala, morala si to vec negdje procitati, mene sestra u DZ i preko telefona prepozna, a Vanju zeza da je odrastao kod njih u cekaonici.
Da nije zalosno bilo bi smijesno. Nije da je nesto ozbiljno pobolijevao , ali kad kaslje k'o magare moram da ga odvedem da ga poslusaju ili kad temperatura traje moram da otkrijem od cega je.
Meni mogu i platu da daju koliko ih cesto posjecujem. Doduse, prorijedile su posjete u poslednje vrijeme tako da se nadam da nam je imuni sistem ojacao user posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 12:54:38   
lenn
Pa htela sam ja prvi dan da ga ostavim 2-3 sata, drugi dan duže i tako, al su mi u vrtiću rekli da nema potrebe,sve deca ostaju celi dan. Ko na iglama sam celi dan.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 13:04:57   
nela79
Lenn sigurna sam da bi te zvali da neutjesno place. U nasem vrticu su imali drugi nacin adaptacije, ali u svakom slucaju vaspitacica je rekla da ona nikad nista ne radi na silu. Kaze nije joj cilj da se dijete razboli.

(odgovor članu lenn)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 13:23:29   
Guardian
Bea, pa nikako da sednem da vam se svima javim, znala sam da misliš na nas.user posted image

Nela, mogu misliti kako ti je, ali mene šefica na poslu izmaltretira kao niko, kao da uživam da primam 65% i da na to posle čekam 2 meseca i duže. Žena nema razumevanja pa to ti je, a i nema decu- izvinjavam se, nemam nameru bilo koga da vređam kunem se.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 13:31:57   
Moiraina
Moje dete je krenulo u vrtić u februaru. Negde do avgusta te godine je bio non stop bolestan, toliko da sam razmišljala da ga ispišem. Ako sastavi celu nedelju da ide u vrtić to je za nas bio uspeh. Malo malo pa kreću sline, kašalj, temperatura, pa se onda zaleči, pa opet krene, užas. Sreća što je moja mama mogla da uskoči kad god je trebalo. Nisu to bile neke ozbiljne stvari, ali on je sklon visokim temperaturama, imao je par puta preko 40 i bilo je prilično traumatično. U julu (čini mi se) imali su epidemiju ovčijih boginja u vrtiću pa smo ga povukli na mesec dana (ja trudna, a nisam preležala ništa od dečjih bolesti) i posle toga smo ga vratili i evo, do sada, možda je samo jednom ako se dobro sećam imao ozbiljniju prehladu, izgradio je imunitet (mi ostali u kući bolesni, njemu ništa). Ali kad se samo setim kako je bilo u početku... user posted image

Inače, u našem vrtiću (Zemun) adaptaciju sprovode tako što prate dete i kako se prilagođava, pa po tome određuju koliko dugo će da ostane. On se super prilagodio, tako da je prvi put ostao na spavanju posle nedelju dana. Ali bilo je dece koja su dugo ostajala po 2-3 sata, znači sve zavisi od deteta. Mislim da niko nije ostao već prvi dan ceo dan. I opet da napomenem, moja mama ga je vodila i na adaptaciju (ona ga je čuvala od njegovog 9. meseca kad sam ja morala da se vratim na posao), možda je to olakšalo njegovo prilagođavanje, jer kasnije kada smo mm i ja počeli da ga vodimo, on je tada počeo da plače kada ga ostavljamo (a njoj nikada nije plakao user posted image )

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 13:45:53   
bea83
Joj meni su se tih prvih pola sata koliko je ostao prvog dana činili kao cela godina, nikad da prodje, zato mogu da zamislim kako je ako odmah ostaje ceo dan
Meni su kao objašnjavali da je bolje da dete prvi,drugi dan plače jer odložena reakcija može biti katastrofa, mada priznajem da je moguće da su mi to pričali jer sam verovatno delovala ko neki slučajuser posted image pa su se bojali da ne flipnemuser posted image


(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 14:15:24   
Olga75
e Bea , zvercica je imala tu tu odlozenu reakciju , prvih mesec dana je bilo super i ostanak i jelo i spavanje i onda kad se dobro umorila od ustajanja i obaveze pocela je da place , treajalo je to sigurno mesec dana , bilo je bas strasno , ostavim je da place , pokupim je da place , jela je ona ) onako , ko i sad sto joj se svidja i zaspala je posle dobre ture plakanja
al proslo je , jeste da sam se ja pojela al proslo je

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 14:29:11   
lenn
Otišla sam po njega malo ranije, sad smo stigli kuci.Kaze vaspitacica da nista nije jeo, spavao je malo, kad sam ja dosla rasplakao se i govorio hajmo kuci.Mada kad ga pitam kako je bilo kaze lepo.Raspolozen je, mada nekada kao da je ljut, opsovao je nesto cim smo dosli kuci (to je znao prije naucile ga babe, nije to od vrtica).Brine me sto nece nista da jede, ne znam da li se vaspitacice uopste trude da oni jedu nesto ili ako nece puste ih tako.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 15:10:50   
bea83
Jooj, Lenn nemoj baš da očekuješ čudouser posted image  Mi idemo već tri meseca, posle mesec i po otprilike je prvi put stavio zalogaj u usta, ali i dalje ne jede kako treba, ima dana kada bukvalno ne pojede ništa od 7 do 17 kad ga pokupimo. Nemaš ticker pa ne znam koliko je dete, ali čim priča pretpostavljam da ste stariji od nas pa će možda ići lakše i brže. I ne brini, i moj bebac je bio ljut, pisala sam negde, nije hteo da me pogleda kad dodjem sa posla, ali trajalo je par dana i prošlo je

(odgovor članu lenn)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 15:19:46   
Olga75
joj , pa oni su samo malo vece bebe , njima je to - vrtic nekako nuzno zlo , oni jos ne kapiraju ono , mama mora da radi a tebe ovde cuvaju dobre tete , lepo ti je sa drugarima , njima jos uvek treba njihova mama user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 15:25:17   
bea83
Viktor se brzo navikao zaista, mnogo brže nego jauser posted image  Sad ciči od sreće kad izadjemo iz kola i krenemo ka zgradi vrtića, utrčava u sobu i ne okreće se uopšte, uvek ga nadjem nasmejanog kad dodjemo po njega ali to što ne jede (a inače je prilično ješanuser posted image ) po meni je znak da se ipak nije sto posto adaptirao, mada moram prizati da je on po malo specifičan po tom pitanju, ne vezano od vrtića, nikad neće da jede u nepoznatom okruženju a pogotovo da ga neko manje poznat hrani, samo meni i mm-u pruža to "zadovoljstvo"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
8.4.2013 16:04:54   
Torbica
http://www.predskolska.rs/docs/jelovnici/jelovnik_2013_04.pdf

Evo naseg jelovnika, ja sam zadovoljna. Moji jedu od prvog dana, bukvalno, bude im i malo, pa dobiju i repete.
Moja cerka je od prvog dana ostajala ceo dan sa svega 11 meseci, nikad sa njom nismo imali problema. Sin je nakon dva dana ostao na spavanju, on se malo teze adaptirao, plakao je kad ga ostavljam. Ma sve je individualno...
Lenn, samo hrabro, bice to sve super!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 8:10:03   
bea83
Moram da dodam povodom onog našeg problema sa prethodnih strana u vezi ne dobijanja informacija o detetu da su od juče uveli telefon u sobi na koji možemo da zovemo od 8 do pola 4user posted image  Znači ipak se isplati žaliti se, mada ja to ne volimuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 9:16:25   
Modessty

IZVORNA PORUKA: lenn

Otišla sam po njega malo ranije, sad smo stigli kuci.Kaze vaspitacica da nista nije jeo, spavao je malo, kad sam ja dosla rasplakao se i govorio hajmo kuci.Mada kad ga pitam kako je bilo kaze lepo.Raspolozen je, mada nekada kao da je ljut, opsovao je nesto cim smo dosli kuci (to je znao prije naucile ga babe, nije to od vrtica).Brine me sto nece nista da jede, ne znam da li se vaspitacice uopste trude da oni jedu nesto ili ako nece puste ih tako.


I danilo prva tri meseca maltene ništsa nije jeo. A vaspitačice nije da se ne trude, ali nesmeju ni mnogo da ih pritiskaju u početku, bar dok se ne naviknu na režim tamo. Danilo sad doručkuje u vrtiću, ali ne ruča. Kad je ručak on jede samo hleb. Vaspitačice su uporne, hoće i da ga hrane ali on ne da. Samo polako. Dok se opusti i navikne na celu atmosferu tamo. I veruj mi da su sasvim drugačiji kad mama okrene ledja i zatvori vrata user posted image Ja sam par puta prisluškivala šta se dešava. Videla sam da se vrlo brzo smiri i ode da se igra

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu lenn)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 9:50:36   
Moiraina

IZVORNA PORUKA: bea83

Moram da dodam povodom onog našeg problema sa prethodnih strana u vezi ne dobijanja informacija o detetu da su od juče uveli telefon u sobi na koji možemo da zovemo od 8 do pola 4user posted image  Znači ipak se isplati žaliti se, mada ja to ne volimuser posted image


Eto kako se razlikuje od vrtića do vrtića. Nama su još na prvom roditeljskom svima razdelili brojeve mobilnog sve četiri vaspitačice, mogli smo da zovemo bilo kad (s tim da sam ja za godinu dana koliko ide zvala samo 2 puta, i to onda kad je baš puno plakao kad sam ga ostavila).

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 10:01:07   
bea83
Bogami ja planiram da zovem svaki dan jer je to jedini način da saznam bilo šta, pošto sam već pisala da ne vidjamo naše vaspitačice uopšte i pokupimo dete posle 10 sati bez ikakvih informacija. Nemam nameru da davim, ali bukvalno za 30 sekundi može da mi prenese najosnovnije - jel jeo, da li je spavao i to je sve

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 10:19:03   
Moiraina
Da, kažem ja ne zovem, jer stvarno nema potrebe. Kad je bio manji prenosili su detaljnije šta je radio, sada kad je veći kažu samo ako je nešto vanredno (tipa nije jeo, nije spavao, potukao se user posted image ), čak i dežurna vaspitačica zna te najosnovnije stvari. Sve u svemu, jako sam zadovoljna našim vrtićem, a i vidim da moje dete baš voli vaspitačice.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 10:26:24   
lenn
Jutros nije hteo da ide, jedva sam ga nagovorila.Dosli smo u vrtic, malo sam popricala sa vaspitacicom i kada ga je ona uzela poceo je da place, ja sam se samo okrenula i otisla.Vaspitacice mi se cine ok, rekle su mi sve, da je bio dobar do rucka, pred rucak je poceo da place, malo je odspavao i tako.Pitala sam da dodjem po njega prije rucka, kazu da je bolje da bude i na spavanju jer za koji dan ja se vracam na posao (uzela sam odmor) pa cu ici po njega u 3, bolje je da se od pocetka navikne tako jer ce posle ocekivati da dodjem po njega prije spavanja.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 10:32:17   
Trcosava
Zakasnila sam, trebala sam da vam pišem malo pre nego što deca krenu u vrtić. Ali hajd' možda nekom i pomogne. Mi smo od vrtića napravili nagradu, pričali smo o vrtiću kao ultra-mega-giga mestu gde ima puuuuuuuuuuuno drugara i igračka. Ana je jedva čekala da krene. Prvi dan kad sam je odvela, nije htela kući da ide. Sedela sam još pola sata tamo i molila da idemo kući. Vaspitačice nisu mogle da veruju. Eto, ako je ona recimo krenula u utorak u vrtić, od srede do petka je bila na 3 sata, od ponedeljka je ostajala ceo dan. Problem jeste bio sa jelom, ali ona inače ne jede sve, ali supu uvek pojede. I sad je tako. Ako ima nešto posle supe što jako voli - pojede. Sećam se da su mi rekli jedan dan da je pojela posle 3 ćevapa user posted image

Eh, da... ona je sa nešto manje od 3 god krenula u vrtić.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu lenn)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.4.2013 11:15:01   
bea83
Da, i mi smo tako predstavili vrtić, pisala sam već kako ga je mm golicao,jurio,i pravio zabavu od odlaska u vrtić i onog tamo presvlačenja i svega, iako je on imao samo 11 meseci, ipak je to shvatio kao nešto super,fenomenalno i brzo se adaptirao u tom smislu.
Juče samo ga pokupili,presvukli mu patofne,stavili kapu i obukli jaknu a on se okrenuo i vratio u sobu, jedva samo ga naterali da ide kućiuser posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here