|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Gajenje bilja bez pesticida
21.5.2015 21:42:00   
World
E bravo zene.. cime se moze zastititi paradajz od plamenjace?

Osim tog aspirina, to mi je cista hemija. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 26
22.5.2015 7:19:53   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: daca77

Ljiso, a cime da tretiram blitvu koja mi svake godine strada od cadjave pegavosti i francuski persun od crvenog pauka?
imam recept za zastitu od crvenog pauka, uzecu danas scescicu pa cu ti napisati. a nisam sigurna za cadjavu pegavost mislim da je prskanje belim lukom za nju ali i to moram proveriti pa ti napisem. Ja sve zapisujem u svesku jer ko bi sve zapamtiouser posted image

IZVORNA PORUKA: World

World jeste aspirin cista hemija ali tu cistu hemiju mozes da progutas user posted image . Inace mozes paradajz da stitis od plamenjace tako sto ces prskati lukovinom posle svake kise. Znaci kako paradajz krene da cveta prskas sa lukovinom i ponavljas posle svake kise. Pise u receptu 200grama lukovine medjutim treba ti jaaaakoooo puno lukovine da bi skupila 200 grama (meni ceo komsiluk skuplja lukovinu) koju prelijes toplom vodom 40 stepeni temperature, ostavis da stoji 24h procedis i razredis sa 5 litara vode. E sad mozes ti i manje lukovine nece biti problem ali onda ne razredi sa 5 litara vec eto sa tri. A verujem da ti je 3 litre dovoljno da oprskas paradajz koji si posadila

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 27
22.5.2015 8:02:15   
degu
ljiso daj bre tu svesku da iskopiram user posted image
Ja sam prskala sodom bikarbonom posle svake kise i nije oboleo paradajz,ne znam jel od toga. Daco sodu mozes da probas i za cadjavu pegavost,al preventivno samo. Sta ima za vasi? Napale su mi bundevu.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 28
22.5.2015 8:25:10   
Misha i Ljisha
Uzme se 1,2 kg zelenih, mladih, nadzemnih delova biljke krompira sitno
se iseku, preliju sa 10 l tople vode i ostave da stoje 3-4 sata. Nakon toga se
masa procedi. Koristi se sveže pripremljeno uz dodatak 40 g rastvorenog
sapuna. Deluje protiv pauka

Lisne vasi mozes sa koprivom ali moze i belim lukom bez problema. njih se relativno lako resiti ali se one cesto vracaju evo kao kod mene. Znaci kopriva odradi posao na nedelju dana barem ali onda se vrate. Takodje oparak od maslacka je efikasan za lisne vasi kao i macerat od ljutih papricica.

Inace proverila sam moze da se pravi i oparak od belog i crnog luka za sprecavanje plamenjace kao i protiv raznih insekata i gljivica. beli luk je odlican jer je prirodni antibiotik. Soda bikarbona je odlicna naravno i njom sve moze da se prska.

Ovaj oparak od lukovine se moze cuvati u staklenim flasama na tamnom mestu. Na par mesta pise da se drzi samo 24h a negde pise i 4 do 5 dana.

Znaci za lisne vasi preporucujem sledece: koprivu vec smo pisali recept i recept od maslacka

300 grama korena i 400 grama svezeg lista maslacka se prelije sa 10 l voda temperature 40 °C stoji 1-2 sata procedi se i prska

takodje je efikasan i bosiljak 4 solje vode 1 solja svezeg bosiljka (ili dve kasike susenog) i 1 kasikica deterdzenta za sudove, kad voda prokuva dodati bosiljak i kuvati jos 3 min. Deterdzen MORA da se koristi jer lisne vasi kad napadnu sisaju biljku i stvara se ona smola, znate da je lepljivo sve pa deterdzent sluzi da spere sve to.

Za paukove je efikasna SO!

2 kasike soli u 5,7l vode, stoji 5 min i to je to

naravno najbolja je gorka so
2 kasike gorke soli u 3,8l vode

za plamenjacu recept:
30-40 grama glavica belog luka se samelje i prelije vodom, ostavi se da stoji 24h i onda se procedi.moze se razrediti. Prskati svakih 10 do 15 dana i nakon svake kise!

moze i ovo
75 grama belog luka se prelije sa 10 litara kipuce vode, odstoji i procedi se, razredjuje se 1:3 za plamenjacu a nerazredjeno se koristi protiv stetocina i uzrocnika pepelnice

Meni ovo u svesci jos uvek s brda s dola jer kako nadjem koji recept ja ga zapisem. Trebala bih da ih nekako klasifikujem po bolestima i stetocinamauser posted image (upravo sam sad to skapirala hahahahah)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 29
22.5.2015 8:34:02   
daca77
Ljiso, hvala na receptu...
Degu, proveren recept protiv biljih vasi i sl.bubica koje su moji unistavali za vreme inflacije 1990.-tih god. je sl: 1kg lisca kiselog drveta, koje raste pored potoka, 1kg domaceg sapuna, a verujem da moze i deterdzent za sudove, jer se koristi kako bi se prilepio za lisce, potopis u 50l vrele vode, odstoji 24h, procedis, dodas 50l hladne vode i prskas.
A kiselo drvo izgleda ovako https://www.google.rs/search?q=kiselo+drvo&biw=1440&bih=759&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CM1eVfqnA4n8UvrcgNgF&sqi=2&ved=0CBsQsAQ#imgrc=mbFZU3s9J9udBM%253A%3BXXik9mBPWMbABM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Fthumb%252F9%252F9a%252FAilanthus_altissima-1.jpg%252F320px-Ailanthus_altissima-1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fblog.b92.net%252Ftext%252F22232%252FZATURENI---NASLOV%252F%3B320%3B240

< Poruku je uredio daca77 -- 22.5.2015 8:48:17 >

Direktna veza do poruke: 30
22.5.2015 11:53:04   
Misha i Ljisha
Daco nema na cemu. Ja bih iskreno najradje probala ili so ili krompirov list. Mislim da ta dva rade posao.

Kiselo drvo nemam u blizini tako da lisne vasi najvise koprivom prskam plus ona lepo i prihrani biljke preko lista. Inace pala je sad dobra kisa i verujem da cu morati da ponovim prskanje krompira protiv zlatica ali sacekacu do sutra barem da vidim da li ce da krenu u napad opet

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 31
22.5.2015 12:40:22   
World

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: World

World jeste aspirin cista hemija ali tu cistu hemiju mozes da progutas user posted image . Inace mozes paradajz da stitis od plamenjace tako sto ces prskati lukovinom posle svake kise. Znaci kako paradajz krene da cveta prskas sa lukovinom i ponavljas posle svake kise. Pise u receptu 200grama lukovine medjutim treba ti jaaaakoooo puno lukovine da bi skupila 200 grama (meni ceo komsiluk skuplja lukovinu) koju prelijes toplom vodom 40 stepeni temperature, ostavis da stoji 24h procedis i razredis sa 5 litara vode. E sad mozes ti i manje lukovine nece biti problem ali onda ne razredi sa 5 litara vec eto sa tri. A verujem da ti je 3 litre dovoljno da oprskas paradajz koji si posadila

Hvala Ljiso user posted image

A mozes ti progutati i pesticide al eto.. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 32
30.5.2015 22:00:08   
brokoli
Molim vas hitno za savet. Koji je najbolji recept protiv mrava u basti. Pojeli su mi skoro sav brokoli a sada napadaju papriku. Sve je lepo napredovalo a sada se susi jer mravi jedu koren a zatim stabljiku.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 33
30.5.2015 22:05:03   
Štetica
potopiti koprive u vodu,da odstoji par dana i time prskati biljke. to je 2u1,bubice unisti a uz to i odlicna prihrana preko lista. jedino sto smrdi katastrofa

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu brokoli)
Direktna veza do poruke: 34
1.6.2015 12:27:32   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: brokoli

Molim vas hitno za savet. Koji je najbolji recept protiv mrava u basti. Pojeli su mi skoro sav brokoli a sada napadaju papriku. Sve je lepo napredovalo a sada se susi jer mravi jedu koren a zatim stabljiku.

posej kadifu izmedju redova paprike. Ja cu nadam se to danas da odradim. Ona tera mrave. Odnosno ja cu kadifu da rasadim prakticno.

Mame eno zlatice mi napale krompir, danas ih skidam pa opet prskam nadam se da ce biti jednak ucinak. Nedeljama nisam skidala zlatice.

Kod mene je problem sto moram neke stvari da presejavm jer nisam mogla da zalivam pa mi dosta stvari nije niklouser posted image , danas cu to da odradim i konacno cu veceras leo da zalijem sve smo namestili.

(odgovor članu brokoli)
Direktna veza do poruke: 35
1.6.2015 12:30:43   
veselicaa
Moj muz pre neki dan potopio koprive u vodi,pa to stajalo deset_ak dana onda procedio i tim rastvorom isprskao jabuku jer je napale musice a ja ne dam da prska svim i svacim.Nadam se da ce pomoci.Inace taj rastvor zaista smrdi uzasno,moja S.kaze da joj smrdi na svinjeuser posted image

< Poruku je uredio veselica -- 1.6.2015 12:32:02 >

Direktna veza do poruke: 36
1.6.2015 12:57:58   
Misha i Ljisha
uf da bas jako smrdi moram priznati smrdi i nakon 24h a kamoli nakon par dana ali samo jednu stvar da vam napomenem. Ako hocete da prskate onda ne duze od 24h a ako hocete da prihranjujete onda treba drzati potopljene i do dve nedelje i mesati povreno pa tek prihranjivati kad prestane da peni!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 37
7.6.2015 8:33:22   
nata11
Neki lek za cvece koje su hvatile zelene vasi?

Direktna veza do poruke: 38
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
KONKURS: Kako sve stižeš, sve postižeš i z...
Baš ovde i baš sada, želimo da vas čujemo. Da, sve vas - hrabre, požrtvovane, predane mame! Svojim iskustvima motivišite...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here