|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
11.3.2013 11:19:37   
leamalamut
http://youtu.be/nrN3LtCyfTc
Program vantelesne oplodnje u ZC Valjevo

Brojni parovi koji ni nakon više godina bezuspešnih pokušaja da prirodnim putem začnu potomstvo nisu uspeli, svoju priliku dobiće u Zdravstvenom centru u Valjevu. Zdravstveni centar Valjevo je u julu ove godine dobio saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije za realizaciju programa vantelesne oplodnje (VTO). Takođe u julu, bolnica je dogovorila saradnju sa Univerzitetskim kliničkim centrom Maribor iz Slovenije, posebno u oblasti vantelesne oplodnje.

- Centar je deo vizije razvoja ustanove koji smo postavili početkom 2000. godine. Mnogima je tada izgledalo sve ovo čudno, pomalo i smešno – seća se direktor Zdravstvenog centra, prim. dr Ilija Tripković, začetka ove ideje.

- Strpljivo smo gradili temelje. Obezbedili smo prostor za naš Centar i projektno-tehnološku dokumentaciju. Obezbedili kadar koji će voditi Centar i po dobijanju dozvole za uvođenje nove tehnologije obratili se Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i ugovorili rad u oblasti biološki potpomognute oplodnje – navodi dr Tripković.

Svaki sedmi par u Srbiji ima problema sa plodnošću, a skoro svakom dvanaestom bračnom paru se ne ostvari želja da postanu roditelji, pa neplodnosti postaje i problem nacije. Svaki par koji posle godinu dana ne ostvari željenu trudnoću, trebalo bi da se javi u savetovaliste za sterilitet, a prema nekim procenama skoro 75% parova se ne leči i odbija da prihvati problem, navodi doktor Branko Budimirovic subspecijalista za fertilitet i sterilitet koji savetovaliste u ZC Valjevo vodi od 2009. godine.

- Za ove tri godine u našoj ambulanti je bilo više od 300 parova. Kod svih parova su u okviru dijagnostike, terapije, uključujući i eventualno operativno lečenje, i najmanje dva pokušaja inseminacije, bile ostvarene trudnoće ili su upućeni na vantelesnu oplodnju za najviše 12 meseci. Godišnje smo u proseku na vantelesnu oplodnju koju finansira Republički fond upućivali između 50 i 60 parova.

Za neke parove jedini način da dobiju željenu bebu je In Vitro fertilizacijom (IVF-om). Uspešnost vantelesne oplodnje zavisi od brojnih činilaca. Pored uzroka medicinske prirode, jedan od važnih faktora su i godine života žene. Biološki časovnik zaista otkucava poslednje minute u četrdesetim godinama kod žena.

- Dugo čekanje pogoršava šansu terapije lečenja steriliteta koja treba da se sprovede, jer što su partneri stariji manja je šansa da se oplodi jajna ćelija. Pa tako u toku jedne godine žene starosne dobi od 25-30 godina imaju 70 % šanse da zatrudne, dok se ta mogućnost smanjuje kod žena starosti od 35-40 godina na 20%. S pravom se govori o „biološkom časovniku koji kuca“. Ovaj sat otkucava sve češće jer društvene promene koje podrazumevaju dug period školovanja, i kasnije zapošljavanje utiče na to da se žene sve kasnije odlučuju na rađanje deteta. Već sada svaku sedmu bebu je rodila žena starija od 35 godina – upozorava dr Budimirović.

- Da li će vantelesna oplodnja uspeti iz prvog, drugog ili trećeg puta zavisi najviše od problema sa kojima par dolazi. Uspešnost je od 3 do 75 odsto, u proseku oko 35 odsto. Najvećim uspehom vantelesne oplodnje se smatra jedno živo rođeno dete, procenat je oko 20%. Prva beba začeta na ovaj način rođena je 1978. Začeta je klasičnim metodom u kojoj se dozvoli prirodno spajanje izolovanih jajnih ćelija i spermatozoida u laboratoriji. Od 1992. godine primenjuje se i metoda ICSI koja podrazumeva direktno spajanje jajne ćelije i spermatozida mikromanipulatorima, i primenjuje se uglavnom kod muškog infertiliteta. Iz mog desetogodišnjeg iskustva u ovoj oblasti, ovo je metoda koja pomaže gotovo svima. Retki su slučajevi u kojima nije došlo do trudnoće uz pomoć vantelesne oplodnje – kaže Milica Krstivojević, klinički embriolog sa sertifikatom Evropskog udruženja za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE), čiji će se protokoli poštovati u ZC Valjevo.

U Centru za vantelesnu oplodnju u Valjevu planirano je da se pacijentima ponudi mogućnost zamrzavanja embriona koji su u prvom pokušaju in vitro oplodnje bili prekobrojni. Na ovaj način paru će se dati šansa da u sledećem pokušaju ponovo ne prolaze kroz pripremnu proceduru.

- Ukoliko pacijenti budu želeli, svi prekobrojni embrioni će se zamrzavati procesom vitrifikacije, procesom ultrabrzog zamrzavanja embriona. Embrioni se zamrzavaju u tečnom azotu na -196 stepeni. Svi metabolički procesi se zaustavljaju na -80 C. Naš zakon dozvoljava da se embrioni čuvaju 5 godina – kaže embriolog Milica Krstivojević.

Zbog izuzetne osetljivost problema neplodnosti u tim je uključen i psiholog koji kroz razgovor i radionice sa parovima ima zadatak da pacijente pripremi za ishod procesa, bez obzira na njegov rezultat.

- Može se reći da psihološka priprema i podrška tokom procesa vantelesne oplodnje ima važan značaj u procesu, a cilj je da neutrališe neželjene efekte koje strah i neizvesnost može da ima na ishod procesa. Akcenat se stavlja na partnere, a ne samo na pacijentkinju, jer su oni ‘’tim’’, koji je na istom ‘’zadatku’’, i zato treba da zajedno prolaze kroz sve faze i da međusobno komuniciraju i prepoznaju raspoloženja u kojima se oboje nalaze – kaže Milena Maksimovic, spec. med. psihologije, uključena u rad Centra za vantelesnu oplodnju.

Takođe, važan je i prijem na koji parovi naiđu u Centru za vantelesnu oplodnju i osećaj da se njihovom problemu prilazi lično, navode psiholozi, a potvrđuje i dr Branko Budimirović nakon prvih konsulatativnih pregleda:

- Uglavnom je većina bila iznenađena, u startu nepoverljiva, ali na kraju ipak zahvalna što su imali tretman pacijenata, a ne „slučajeva“. Mnogi su se sada prvi put videli i pričali sa doktorom koji će sprovesti postupak i prvi put im je data prilika da razgovaraju i postavljaju pitanja. Mislim da je većina otišla jako zadovoljna.

Zahvaljujući poznanstvu sa čelnicima Evropskog udruženja za humanu reprodukciju, Akademika prof. dr Veljka Vlaisvaljevića i doc. dr Boruta Kovačiča, valjevski centar dobio je podršku Univrezitetskog kliničkog centra Maribor za implementaciju i razvoj projekta IVF u Valjevu. Podrška podrazumeva i kontinuiranu edukaciju ne samo lekara i embriologa, već su u edukaciju su uključene i medicinske sestre, naglašava dr Ilija Tripković, direktor ZC Valjevo, i ističe da su isto tako nesebičnu podršku pružili i čelnici grada Valjeva, saradnici i poslovni partneri, ali i volonteri.

- Ideju razvoja Centra izneli smo pred poslovne partnere, ustanove sa kojima smo do sada sarađivali, čelnike grada Valjeva, mnoge prijatelje ustanove i nas kao pojedinace, tražeći pomoć u obezbeđenju dodatnih sredstava i načina za opremanje ustanove. Dočekali smo trenutak da smo konačno mogli da kažemo: “Da, centar je spreman da krene sa radom!” na šta su svi stimulativno reagovali. Projekat grada Valjeva usmeren na stimulaciji novog zapošljavanja je omogućio da obezbedimo i dodatni kadar, koji se odmah uklučio u edukaciju i rad. Posebna pozitivna priča su kolege i prijatelji volonteri koji su se svojski potrudili da korisnici naših usluga budu srdačno dočekani u našem Gradu, Centru – kaže dr Tripković.

Svetska praksa je da na svakih 250.000 ljudi postoji jedan centar za vantelesnu oplodnju. ZC Valjevo kao institucija koja je dobila zadatak da se bavi humanim poslom na području Zapadne Srbije, koji pokriva oko 1.000.000 stanovnka ima veliku razvojnu šansu i veliko opravdanje za ovakav centar. Pacijentkinje, prema prioritetima, u Valjevo upućuje Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) i već su obavljene prve konsultacije sa 46 bračnih parova upućenih iz filijala Šabac, Užice, Čačak, Kraljevo, Novi Pazar i Valjevo.

Mirka Đorđević,
Diplomirani molekularni biolog,
Centar za VTO ZC Valjevo




_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
Direktna veza do poruke: 1
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
11.3.2013 11:19:58   
leamalamut
Da se novi život rađa!

Akcija prikupljanja sredstava za opremanje Centra za vantelesnu oplodnju Valjevo.



Zašto?

Zato što svaki sedmi par u Srbiji ima problem sa plodnošću, a svaki dvanaesti ne ostvari želju da dobije dete
Zato što nas je sve manje
Zato što je novi život ono najvrednije što iza nas ostaje

Vantelesna oplodnja je za mnoge parove jedini način da dobiju bebu.



Ko smo mi?

Zdravstveni centar Valjevo je jedina opšta bolnica u Srbiji koja realizuje program vantelesne oplodnje. Osnovali smo Centar za vantelesnu oplodnju poštujući sve standarde koje je propisalo Evropsko udruženje za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE), jer verujemo u novi život i želimo da pomognemo parovima koji ne mogu da dobiju decu. Za to imamo i saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Naš tim sastavljen od stručnjaka iz različitih oblasti koji su prošli sve neophodne obuke za realizaciju ovog važnog projekta vode:

Dr Branko Budimirović, subspecijalista za sterilitet i fertilitet
Milica Krstivojević, klinički embriolog sa međunarodnim sertifikatom ESHRE

Imamo stručnu pomoć čelnika ESHRE akademika prof. dr Veljka Vlaisavljevića i docenta dr Boruta Kovačiča iz Univerzitetskog kliničkog centra u Mariboru sa kojim imamo potpisan ugovor o saradnji.



Iako radimo manje od godinu dana, po broju započetih trudnoća uklapamo se u evropske standarde u ovoj oblasti. Na to smo posebno ponosni!



Zašto nam je potrebna vaša pomoć?

Republički fond za zdravstveno osiguranje prema listi prioriteta upućuje parove iz zapadne i centralne Srbije u naš centar, ali izdvaja sredstva potrebna samo za pružene usluge i lekove.

Pribavljanje novca za opremanje i funkcionisanje centra je obaveza naše ustanove. U prethodnom periodu smo uspeli da kroz donacije i iz sopstvenih sredstava obezbedimo značajan novac za kupovinu većine opreme i uređenje prostora, ali smo deo opreme morali da pozajmimo.

Da bismo tu opremu neophodnu za rađanje novih života zadržali, neophodno je da obezbedimo sredstva za njihovu kupovinu do kraja 2013. godine!

Nedostaje nam ukupno 120 000 evra da bismo otplatili:

Centralnu kontrolu vazduha - 80 000 evra
Ultrazvučni aparat – 20 000 evra
Mikromanipulator – 20 000 evra



Kako možete da pomognete?

Mi smo do sada učinili sve što je bilo u našoj moći. Potrebna nam je vaša pomoć da se u Centru za vantelesnu oplodnju Valjevo i u narednim godinama rađa novi život.



Potrebno je da do kraja 2013. godine sakupimo 120 000 evra.



Znamo da živimo u teškim vremenima, ali verujemo u svest ljudi našeg kraja da je ulaganje u novi život zapravo ulaganje u budućnost naše zemlje.

Broj žiro računa na koji možete uplatiti novac za kupovinu ove opreme je 840 – 173667 – 17.



Hvala vam u ime novih života koji će se tek roditi.

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
11.3.2013 11:20:33   
leamalamut
Zdravstveni centar Valjevo je u julu 2012. godine dobio saglasnost Ministarstva zdravlja za realizaciju programa vantelesne oplodnje i pokriva područje čitave zapadne Srbije.
CILJ
Da se novi život rađa!

Zdravstveni centar Valjevo je jedina opšta bolnica u Srbiji koja realizuje program vantelesne oplodnje. Osnovali smo Centar za vantelesnu oplodnju poštujući sve standarde koje je propisalo Evropsko udruženje za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE), jer verujemo u novi život i želimo da pomognemo parovima koji ne mogu da dobiju decu. Za to imamo i saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Pacijentkinje, prema prioritetima, u Valjevo upućuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.
Naš tim sastavljen od stručnjaka iz različitih oblasti (lekari, psiholozi, medicinske sestre i tehničari) koji su prošli sve neophodne obuke za realizaciju ovog važnog projekta vode:
• Dr Branko Budimirović, subspecijalista za sterilitet i fertilitet
• Milica Krstivojević, klinički embriolog sa međunarodnim sertifikatom ESHRE
Imamo stručnu pomoć čelnika ESHRE akademika prof. dr Veljka Vlaisavljevića i docenta dr Boruta Kovačiča iz Univerzitetskog kliničkog centra u Mariboru sa kojim imamo potpisan ugovor o saradnji.
Iako radimo manje od godinu dana, po broju započetih trudnoća se uklapamo u evropske standarde u ovoj oblasti. Na to smo posebno ponosni!

< Poruku je uredio leamalamut -- 11.3.2013 11:21:53 >


_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
11.3.2013 11:21:16   
leamalamut
http://www.facebook.com/pages/Centar-za-vantelesnu-oplodnju-Valjevo/443117549097813

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
11.3.2013 11:53:41   
Štetica
Lea user posted image za temu.
Ja sam kod njih u programu IUI,i zadovoljna sam njihovim stavom prema pacijentu,znanjem,posvecenoscu...
Kod njih nisam ni broj ni slucaj vec pacijent koji ima problem i trude se da ga rese. Dr Branko Budimirovic je uvek spreman da saslusa,posavetuje i odgovori na sva pitanja,a i Dr Milica Krstivojevic je isto takva.
Moja druga IUI je bila u vreme kada su radjene i prve IVF tako da sam imala priliku da cujem i komentare drugih zena,a i one su zadovoljne i uglavnom imaju u planu da rade i drugi pokusaj kod njih ako prvi neuspe,jer su tretirani kao ljudi a ne broj ili slucaj.
A sestre su nesto posebno na tom odeljenju,uvek raspolozene i za savet i za salu,takve se retko gde srecu.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
11.3.2013 14:17:25   
leamalamut
Morala sam da promovisem dobru stvar iz mog grada! Za Bana inace sve pacijentkinje imaju reci hvale!
Nadam se da ce biti uspesna svaka oplodnja!!!BITKA ZA user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
13.3.2013 8:51:16   
zmajče
Nisam iz Valjeva ali sam radila hsg kod dr.Budimirovića i stvarno za njega imam reči hvale

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
13.3.2013 9:58:00   
mine
drago mi je da procitam ovo...da konacno i drugi delovi ove zemlje imaju sansu...

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
15.3.2013 20:04:20   
zmajče
Da da zaboravih da pohvalim sestre- svaka vam čast, onakvu ljubaznost i brigu nisam dozivela ni u jednoj ustanovi ni drzavnoj ni privatnoj.
Čak sam mislila da tako nešto ne postoji ja sam ih čak gledala u čudu onako brizne,ljubazne i nasmejane u sebi sam pomislila "šta je ovooooo jer ja sanjam"

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
10.5.2013 14:56:35   
Štetica
Posto se o VTO u Valjevu jako malo pise pokusacu da podelim sa vama svoja iskustva. Za sada imam iza sebe tri neuspele IUI,i preporuku dr da prikupim papire za vto. Sve sem amh radim na uput,tako da dr Budimirovic koji vodi ovaj centar,nesalje kod privatnika za sve i svasta,iako i on sam radi i privatno.
Osoblje je jako ljubazno,uvek spremini da pomognu,par puta sam otisla iako nisam imala zakazano,dr me je primio bez problema,uradio sta je trebalo i to je to. Meni kao pacijentu puno znaci kada odem na odeljenje sto su UVEK svi nasmejani i voljni da pomognu,jer shvataju koliko je nasa borba teska.
Detaljan izvestaj sto se tice same VTO,cu svakako napisati,jer smatram da ce zenama koje dolaze iz drugih gradova to znaciti.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
23.5.2013 16:55:27   
Dani.kv
Sve cestitke Valjevu. Ja sam pacijent prof Vlaisavljevica i biologa Kovacica u Mariboru. To dvoje ljudi koje svojom toplinom vracaju osmeh na lice. Prof je covek koji nas tretira kao najmilije dete. Ako je izabrao VA budite ponosni i sledite primer dobre prakse. Budite ljudi, humanitarci,evropejci ...Svim pacijentima zelim spokoj i mir dok cekaju svoje bebe koje nas posmatraju odnekud i cekaju pravi trenutak da se ugnezde kod svoje mame

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
23.5.2013 17:07:05   
*Maki*
Svaka cast,puno srece zenskicama koje se opredele za Valjevo,gledala sam neki prilog ranije na vestima o tome user posted image

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
24.5.2013 19:08:37   
Bebana17
Da li sam ja to dobro skontala, u Valjevu ima zamrzavanja embriona na klinici?
Ako ima, ostala sam bez teksta user posted image
Beogradske klinike (državne) onda dođu smešne.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
24.5.2013 20:41:00   
Štetica
Bebana dobro si razumela,ima zamrzvanje i cuvanje do 5god,zamrzavaju sve sto prezivi do blaste. Neznam da li fond pokriva i taj deo troskova,ali na njihovom cenovniku stoji da je 200eura.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 9:15:09   
Štetica
U utorak sam dobila resenje a u petak sam otisla kod dr da napravimo plan za vto. Sto se njih tice moglo je da se radi vec u julu,ali sam ja morala da pomerim za avgust. Od 2dc u julu pocinjem sa kontracepcijom Mikroginon,da im se javim kada budem pred kraj prve kutije kontracepcije. Inace bice kratak protokol Cetroid i Menopur(zbog mog malog AMH 0,2).
Guzve i cekanja nema sto se vidi i po meni jer sam mogla za mesec dana da udjem u postupak.
Detaljan izvestaj cete dobiti u avgustu kada budem u postupku.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 9:18:32   
Štetica
U utorak sam dobila resenje a u petak sam otisla kod dr da napravimo plan za vto. Sto se njih tice moglo je da se radi vec u julu,ali sam ja morala da pomerim za avgust. Od 2dc u julu pocinjem sa kontracepcijom Mikroginon,da im se javim kada budem pred kraj prve kutije kontracepcije. Inace bice kratak protokol Cetroid i Menopur(zbog mog malog AMH 0,2).
Guzve i cekanja nema sto se vidi i po meni jer sam mogla za mesec dana da udjem u postupak.
Detaljan izvestaj cete dobiti u avgustu kada budem u postupku.
A da pricala sam sa parom koji je dosao na transfer,imaju 5 embriona koji cekaju blastu i zamrzavanje. Potpisuje se ugovor sa njima za zamrzavanje,neplaca se cuvanje vec FET i kosta 250€.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 9:47:38   
Bebana17
Štetice, primaklo se blizu, navijam za tebe user posted image
Da nas lepo informišeš o svemu u Valjevu :) i da se završi sa user posted image user posted image
Sviđa mi se sve što sam do sada čula o Valjevu.


(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 9:50:04   
Bebana17
Štetice, možeš li da se raspitaš rade li oni drugostepene komisije u toku leta. Ja nema šanse da stignem da odradim drugostepenu u junu za narodni front, a ne čeka mi se septembar-oktobar za drugostepenu. Mislim da mi ne bi bio problem da budem u Valjevu za vantelesnu (negde na Divčibarima recimo, pa da vozim svaki dan do klinike).

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 9:58:04   
Štetica
Bebana u Valjevu jos uvek nepostoji drugostepena komisija,nazalost. Kada su dobili dozvolu za VTO podneli su i zahtev u RZZO da im se odobri da kod njih bude drugostepena ali se jos uvek ceka da direktor RZZO se seti to i da potpise.
A sto bi bila na Divcibarima i putovala svaki dan 70km i placala smestaj 3× skuplje? Neznam odakle si,ali Valjevo je lep grad,ima sta da se vidi i obidje,a cula sam od jedne zene koja je bila u postupku da je stan placala 120€ komplet namesten na 5min od bolnice.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 15:18:32   
Bebana17
Ne rade drugostepenu... e baš sam se rastužila... to znači da moram čekati na ove iz narodnog fronta, što znači neki oktobar, novembar...
A za smeštaj ne znam, ja to tako razmišljam, ništa određeno, nego mi Divčibari lepi pa rekoh malo i da uživam :)
Iz Beograda sam.
Meni je jako bitno da opcija za drugu vantelesnu bude sa zamrzavanjem viška embriona, jer smo u prvoj vantelesnoj bacili 8 embriona :(
Zato i razmišljam o Valjevu.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 17:04:31   
Štetica
Bebana Divcibare jesu lepa planina,ali u ovom slucaju moje misljenje je da ti smestaj ipak treba blize klinici gde ce biti vto. A popodne lepo odes do planine,odmoris mozak.A sto sr Valjeva tice prednost jeste ta sto ima mogucnost zamrzavanja i sto je sva oprema nova i po najvisim standardima.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 18:35:45   
degu
Štetice približilo se user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 20:37:16   
Štetica
Degu bas se priblizilo i da znas da me opasno drma neka trema. A i jos uvek se nadam da ce uspeti prirodno posto imam jos jedan ciklus do kontracepcije.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
2.6.2013 20:48:53   
degu
Štetice sve te razumem i divim vam se svima na hrabrosti. Ja baš zbog te frke sve odlažem, nekako me je baš strah celog tog procesa i da i ja se nadam da će čudo da nas strefi još uvek user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje
8.7.2013 9:56:43   
Štetica
Evo prvi izvestaj za moju VTO.
4.7 sam dobila i pocela Mikroginon da pijem 5.7.Na kontracepciji sam do 4.8 a njima treba da se javim 9.8 i tada pocinjem sa stimulacijom. Koja slucajnost se desava,stimulaciju pocinjem na moj 30-ti rodjendan,koliko vidim proslavicu ga na klinici.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here