|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koksaki virus kod dece
28.6.2013 12:28:14   
bea83
Pandina ako ćete utešiti i ja sam čula za par slučajeva virusa kao što je Cockić navela, u svojoj okolini (drugaricin mali, neko dete iz parkića) i nigde se ne spominje koksaki

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Koksaki virus kod dece
28.6.2013 12:37:08   
cockic
cula sam od dosta mama na fb.zato mislim da je to i kod vas.koliko mu to vec traje,tj.koji mu je dan danas?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Koksaki virus kod dece
28.6.2013 16:52:20   
pandina
Danas mu je peti dan, ako racunam od prve pojave simptoma. Juce su mu izasle i na kolenima kao sto ceca spominje da je kod njenog sina bilo.
Joj, ne znam, daj boze da nije koksaki, mada ko bi ga znao, mozda i sva ta deca koja su skoro obolela imaju takodje koksaki, ali ne znaju. Ja da nisam otisla na infektivno ne bih sigurno saznala. Sutra nam stizu rezultati krve slike i urina.

Evo sad mm odvede Vuleta na Torlak.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Koksaki virus kod dece
28.6.2013 22:36:53   
pandina
Rade samo do 10. Nismo uspeli nista danas da uradimo.
Inace, danas je koliko toliko nesto jeo. Skroz pasirano povrce i meso kao kad je bio beba, barem nesto da moze da jede. Mleko odbija, nikako nece.
Nocu se budi na svakih 20 minuta i place uz vrisak, verovatno mu smetaju te afte u ustima. Treca noc vec tako.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Koksaki virus kod dece
29.6.2013 15:49:56   
Odri Hepbern
Pandina i nama je dijagnostikovana 'Hand, foot and mouth '.user posted image Od ponedeljka imamo temperaturu koja varira- npr jedan dan nema a sutradan opet 39. Izasli su mu plikovi oko usta, na rukama i stopalima. Oko usta se vec suse i sada su tu krastice. Vadili smo krv i niko nije spomenuo koksaki. Dokt kaze da sirok dijapazon virusa moze izazvati ovu bolest i da ne ostavlja posledice. Nemam pojma gde smo zakacili ovo cudo, jos uvek ( nema ni 11meseci ) ne ide u jasle. Ogi za razliku od Vuleta lepo jede i pije , samo je jedan dan odbijao. Budi se nocu na svakih 30min i place. Jedva cekam da sve prodje. U svoj muci i ja dobijem juce temperaturu 39-katastrofa.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Koksaki virus kod dece
29.6.2013 16:11:41   
Sanchy
O Boze pa sta je to,,bas mi je zao Odri,..virus se lako prenosi vodi racuna i kada si ti u pitanju ,posebno se dugo zadrzava u stolici pa pazi kada ga presvlacis ..proci ce..pozdrav od mene

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Koksaki virus kod dece
29.6.2013 21:51:40   
pandina
Odri, da li je moguce? Mislim da pedijatri, barem ovi sa kojima sam ja razgovarala, nemaju predstavu o ovoj bolesti. Uzasno zvuci, ali je deklarisana kao bolest. Opet kazem, da nisam bila na Infektivnom, niko mi koksaki ne bi ni pomenuo.
Ali dr je specijalista za te stvari i delovala mi je jako strucno. Ohrabruje sto je ona bila opustena i cudila se sto toliko dramim kad to nije nista strasno, ali eto majka je majka.
I Vukanu se suse polako te bradavice.
Sto se Torlaka tice, nisam sigurna, ali mislim da oni rade samo test na Koksaki iz B grupe, a ti su bas opasni i nemaju simptome Hand, foot,mouth. Ovaj HFM izaziva A16 koliko sam ja citala.

Ipak, svi kazu da traje najduze 10 dana i da najcesce ne ostavlja posledice, pa se trudim da se maksimalno smirim.
Sto kaze Sanchy, virus se nalazi u stolici jos oko dve nedelje kada simptomi prodju, ali male su sanse da se mi zarazimo jer ovaj A16 virus najcesce napada decu mladju od 10 godina.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Koksaki virus kod dece
29.6.2013 22:26:10   
pandina

IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern
Dokt kaze da sirok dijapazon virusa moze izazvati ovu bolest


I meni je tako rekla pedijatrica.

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Koksaki virus kod dece
30.6.2013 15:44:02   
Odri Hepbern
Pandina sta kaze kks? Jeste li dobili rezultate? Ima li poboljsanja kod malenog?
Ogi je nocas prvi put posle 6 dana spavao celu noc, nadam se da je to znak da sve polako prolazi. Po licu vec i krastice otpadaju, ostalo je jos nekoliko plikova po sakama i stopalima. Sinoc je opet imao temperaturu, a jutros je nema.
Ni ja vise nemam temperaturu ali me zato grlo uzasno boli, jedva gutam. Oticicu za svaki slucaj sutra kod dokt, mozda je i mene dokacilo ovo cudo. user posted image
A sto se dijagnoze tice, ja sam se bas iznenadila kada nam je dokt odmah rekla da je to to, a on je tad imao samo nekoliko tackica oko usta i na sakama, nije se jos prosirilo. Nju smo i izabrali za Ogijevog pedijatra jer smo culi da je odlican dijagnosticar. I ona kaze da ovo traje 7 do 10 dana. Zakazala nam je kontrolu za sredu, to ce biti tacno 10 dana od prvih simptoma.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Koksaki virus kod dece
1.7.2013 1:08:24   
pandina
Limfociti povecani, ali se zbirno leukociti drze u granicima. CRP povecan. Sve ostalo je dobro, cak hemoglobin nikad veci.

Bas mi je drago da je i Ogiju bolje. Nama najvise krastica trenutno ima na kolenima, ali se i one polako povlace. Tek jutros sam primetila da ce mu izaci donja dvojka, mozda i zato dodatno odbija hranu i place nocu. Primetila sam da kad god mu izlaze zubi, njemu padne imunitet. Ipak, apetit mu se polako vraca. Sve u svemu, mnoooogo bolje.

Ma samo da se potpuno oporave i da ih vise ovo cudo ne hvata.

I ti da nam brzo ozdravis!


(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Koksaki virus kod dece
1.7.2013 10:52:36   
Odri Hepbern
Za koji dan ce obojica biti kao da nista nije ni bilo. Negde sam procitala da su sada stekli imunitet na HFMD ali samo od ovog virusa koji ih je zakacio. Ako bude vladao neki drugi virus iz grupe enterovirusa mogu opet dobiti, mada mene tesi sto je koksaki a16 najcesci ( ako je on sad uzrok ) pa bi trebalo da budu sigurni.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Koksaki virus kod dece
1.7.2013 19:46:19   
pandina
Tacno, Odri, i ja sam bas tako procitala.
Veliki poljubac za malog Ognjena!

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Koksaki virus kod dece
18.8.2013 8:38:40   
NadaR
IZVORNA PORUKA: mscm

Molim za odgovor: moja cerka koja sada ima 9,5 godina, je pre 3 godine pocela imati stomacne tegobe. Svi lekari, specijaliste, kod kojih sam bila (pedijatri, gastroenterolozi, hematolozi, kardiolozi, neurolozi-objasnjenje za navedene profile sledi..) su tvrdili da je sve u redu, a ona je i dalje imala bolove otprilike celom duzinom pruzanja debelog creva, i u predelu zeluca. Povremeno.
Pored toga je imala redovno zamaranje, prilikom najobicnijih aktivnosti tada sestogodisnjeg deteta, a i povremenu trahikardiju koja je vrlo brzo prestajala (posle par minuta maksimalno). Nosila je i holter, pomocu koga se takodje nista nije moglo dijagnostikovati.
Tek kada je ujutru pocela kasljucati, po budjenju, sto je trajalo maksimalno po pola sata, ali u krakim intervalima, doktor (ORL) je poslao na analizu virusa.
Tada je utvrdjeno da ima titar koksakija od preko 1700 jedinica, ali IgG. Infektolog je poslao kod pedijatra, pedijatar kod imunologa.
imunolog je 27.06.2012. prepisao: folnak, Zn, probiotik, imunoflor. Medjutim vec 4.9.2012. je pocela ozbiljno poboljevati, tako da je decembra 2012. zavrsila u bolnici sa jakom upalom pluca, i to pod konstantnom imuno terapijom, a od septembra i antibiotskom terapijom.
Okobra je imala IgM 29,83 U/ml, a IgG 42,24 U/ml
Tada sam otisla kod imunologa, i izlozila problem. Rekao je da je aktivacija koksakija (pojavljivanje IgM-a) verovatno izazvao odlazak na more (?). iizbacio je sve imuno preparate.
Od januara mi se dete polako oporavljalo, tako da je marta ove godine imala IgM 18,23 U/ml, a IgG 26,54 U/ml.
Javljeno je putem sredstva javnog informisanja, da je serija folnaka koji je ona pila bio neispravan, cini mi se februara ove godine (kao dokaz cuvam ambalazu). Mozda je ovo nebitna informacija za celu pricu...
Elem, sve manje je imala i zamaranja, i kratkotrajne trahikardije, i bolove u stomaku.
Rezultat juna meseca ove godine bio je negativan i IgG i IgM.Dobila sam informaciju, da ko je imao IgM, ne moze vise nikada biti negativaan IgG (?), pa me je to podstaklo da ponovim analizu. Ali ne samo to: pored kasljucanja svakog jutra, ponovo se poceo javljati zamor i bolovi u stomaku i kratkotrajno povecanje pulsa (oko 120, najcesce).
Rezultat je porazavajuci: IgM je 18,95 U/ml, a IgG 28,81 U/ml.
Napominjem da su sve analize vrsene i Nisu.
Nikada nije odredjen ni tip, ni bilo sta drugo, jer se to kod nas ne radi...
MOLIM svakoga ko zna, ko je izlecio koksaki, ili kolege koji znaju sa sigurnoscu da odredjeni kolega ima rezultate u otklanjanju tegoba i pojacavanju imuniteta, samo da me uputi, da mi napise: KOM LEKARU da se obratim i odvedem dete, I GDE: u Beogradu, ili bilo gde u zemlji ili inostranstvu?
Tri godine dete vodim, svuda, ali nikakvih rezultata, ocigledno.
Vodila bih je sto pre, jer i prosle godine vise nije isla u skolu nego sto je isla, izosta je i za mnozenje i latinicu i... Nadoknadjeno, ali da li i koliko moze jos izdrzati odlaske kod lekara, koji su, do sada, nesvrsishodni.
MOLIM VAS, samo gde i kod koga da je odvedem?
Malo je reci kojima bih izrazila zahvalnost...
Unapred puno, puno hvala!

ps. prvo joj je radjen samo titar na infektivnoj klinici u Nisu, medjutim, posto oni vise ne rade te analize, navela sam rezultate mikrobioloske laboratorije u Nisu takodje. Referentna vrednost navedenih vrednosti je: vece od 15 U/ml, stitna zlezda je u redu, limfne zlezde uvecane.....
Hvala Vam unapred!!!



IZVORNA PORUKA: pandina

Ja ne mogu konkretno da t pomognem, mnogo mi je zao i verujem da ti je svaka informacija znacajna.
Ima tema Koksaki kod dece koju sam bas ja nedavno zapocela zbog nekih sipmptoma koji su indicirali na koksaki. Radilo se samo o promenama na ekstremitetima u vidu cudnog osipa i izrazene malaksalosti. mozda ti bude od pomoci.
Mozda da potrazis uput za Torlak, mislim da to cak moze da izda i pedijatar, ne mora infektolog. Rade ujutru do 10 h.


IZVORNA PORUKA: Azra_

Nadam se da će se javiti mame iz Beograda koje imaju iskustva sa klinikama i specijalistima i preporučiti nekog... Rešiće se sve. Znam da brineš. Mene su kao klinu 3 -4 godine vukli po doktorima, neke bakterije, kljukali antibioticima...čekali da organizam ojača...onda u Bg-u, našli uzrok svega i sredilo se sve. Znam da je put mučan, ali tako kod nekog mora. Bitno je da se sve sa detetom sredi. Budi jaka....



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Koksaki virus kod dece
16.10.2013 15:06:56   
Srce u srcu


Draga Nado,procitala sam sve sto ste napisali.Vidim da je proslo mnogo,od kako ste objavili obu poruku.Nadam se sa vam je cerka dobro?Verujem da mogu da Vam pomognem.Vrlo rado bih Vas pozvala da Vam sve objasnim :) Sama sam prosla kroz sve bila sam na samom dnu :( obisla dosta lekara,sa nekima razgovarala.Nista nije kako izgleda,malo se zna o tome.Ne treba verovati svemu sto pise.Mene su lekari psihicki ubili,a to je najgore....Samo cu vam reci,da su mi zabranili teze od kasike da podignem,strogo mirovanje,dosta,vitamina i propranolol...Meni je bilo sve gore.Dok nisam otisla kod jednog specijaliste u Bg,kostalo jeste ali covek je odradio dosta pregleda i sve objasnio.Zabranio da ide na Torlak,jer titar uvek moze da varira.Kada je video rezultate,samo je rekao da mogu da pocepam.. sve sto imam.Titar ne znaci bolest,antitela ostaju u organizmu i tos to su rekli da kada je 1:64 da ga nemamo,to nije tacno...Uvek ce to varirati.Bitno je kako se osecamo,da je uklonjen problem koji je nastao.Lepo je rekao,da nema osobe koja od bombardovanja nije bila u kontaktu.Pokazao bi ta antitela,ali se sam organizam izborio...Sve je do stresa i imuniteta.Slucajno sam otkrila,puls mi je bio visok,ja sve slabija,nisam mogla iz kreveta da utanem :( Kako legnem ceo organizam se tresao :( Uvek umorna...Savetovali strogo mirovanje,jer ce dovesti do trajnog invaliditeta srca...Svaka novi rezultat i izjava lekara mene je ubijalo.Inace sam osoba koaj ne miruje i vezba.Zahvaljujuci tom doktoru...Ja sam druga osoba...Od lose terapije i strogog mirovanja,stvorio se hronican umor...obicno napada mladje zenje,to lekari tesko prepoznaju...Ukinuo je sve sto sam pila,dao drugu vitaminsku terapiju i rekao da kada nesto mogu to odradim,kada sam umorna da odmaram,da ne pokusavm to da nadoknadim,kada imam vise snage.Sve lagano i sam ce organizam da se prilagodi.Za tri meseca videcu poboljsanje,za godinu dve ni trag od toga.Zabranio da idem na torlak :) Nadam se da ce tako i ostati,da ne malerisem.Pokrenula sam se...Tri meseca trcala sam svako juto,sada bez vezbanja ne mogu :) Bogu hvala,za sve...Jos uvek pijem to sto mi je dao,dosta toga pravim i pijem...O bolesti ne zelim da razmisljam,ne ponovilo se...Sve sto Vas zanima tu sam vrlo rado cu Vam pomoci...Veliki Pozdrav za sve

< Poruku je uredio Ana RR -- 16.10.2013 15:15:28 >

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Koksaki virus kod dece
16.10.2013 15:16:56   
Ana RR
Srce u srcu, morala sam da uredim vašu poruku pošto se citat malo poremetio ( a i ne bi trebalo citirati velike postove).

Nada je samo prekopirala postove, problem sa detetom je imala mscm, takođe se nadam da je uspešno rešen.

Pozdrav

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Srce u srcu)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Koksaki virus kod dece
16.10.2013 18:00:45   
Srce u srcu

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Srce u srcu, morala sam da uredim vašu poruku pošto se citat malo poremetio ( a i ne bi trebalo citirati velike postove).

Nada je samo prekopirala postove, problem sa detetom je imala mscm, takođe se nadam da je uspešno rešen.

Pozdrav

Ok,nema problema...Nisam ni primetila.U ovome sam nova :) Ako treba neki savet tu sam...Pozz

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Koksaki virus kod dece
6.5.2014 21:27:31   
tanjicak79
Moja Petra trenutno ima ovu bolest:

Bolest ruku, stopala i usta (Hand, foot and mouth disease).

Isto što su letos imala deca od Pandine i Odri. I trenutno nekoliko dece iz Petrine grupe u jaslicama, takođe, trenutno ima HFMD.
Moj švrća ima baš-baš blage simptome, nekoliko plikčića na šakama, nekoliko tačkica po licu, više oko usana, i na ostatku tela ne više od 5-6. Temperaturu nema i sasvim se normalno ponaša, jede, spava, itd. Doktorka nam je rekla da bolest traje između 7 i 14 dana. Ona nije rekla da je koksaki virus, već samo da je virus iz grupe enterovirusa, što je i tačno. Verovatno nije rekla, jer koksaki strašno zvuči i svi ga automatski povezujemo sa tipom koksaki virusa koji napada srce. I još je rekla: "to je sad u modi ovih dana" user posted image

(odgovor članu Srce u srcu)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 21:37:22   
lesica
Hmmm, da se upišem u klub... u p.m.
Najveća mi je panika zapravo zbog mene, nekako nigde da pronaađem uticaj virusa na plod ( odnosno našla sam, ali sam liferovala to iz glave, jer mi se uopšte ne dopada)

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 21:40:13   
dunja RR
Di kako znaš da je koksaki ?

< Poruku je uredio dunja RR -- 28.9.2014 21:43:34 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 21:43:23   
dijana1*
Di jeste li isli kod druser posted image
Ako utice na plod imas li gde da se sklonis na par dana a da mama cuva L?
Cek da procitam kakav je to virus u pmuser posted image

Di koji su simtomi kod L ?

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 28.9.2014 21:46:07 >


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 21:45:45   
lesica
Ma bili kod dr, sve četiri su nagrabusile,,, iliti HFMD...
I to mi je što mi je, sad je potpuno svejedno da li ću da se sklonim ili ne.

Držite fige da što bezbolnije preguramo.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 21:45:45   
Olga75
e pa izes ga bre user posted image
mada ne mora da znaci da ces ga dobiti

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 21:48:01   
dijana1*
A kako je Lenka? Koji su simtomi?
Ljubim vas i da sto pre pregurate ovo bez posledica.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 21:59:47   
17 joka
nadam se da cete proci bec vecih posledicauser posted image i da sto pre prodjeuser posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Koksaki virus kod dece
28.9.2014 22:03:44   
dunja RR
Di, nadamo se da će biti sve ok user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here