|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zlatno doba za žene u 32. godini
28.1.2009 15:50:34   
Anoniman
Prema jednom istraživanju obavljenom u Velikoj Britaniji, 32. godina života je ona u kojoj se žene najbolje osećaju. Gotovo 40 odsto žena obuhvaćenih istraživanjem odgovorilo je da se u tom dobu osećaju najprivlačnije.

Sa 32 godine one su sigurne u sebe zahvaljujući životnom iskustvu, vode aktivan život na ljubavnom planu i umeju da uživaju u drugim blagodetima života. Psiholog Sandra Vitli, koja je rukovodila istraživanjem, kaže da su rezultati vrlo ohrabrujući pošto pokazuju da žene u tom periodu života uspeh na profesionalnom i privatnom planu po vrednosti izjednačavaju sa činjenicom da su mlade, prenele su agencije.
"Čini se da žene sve više zanima njihova ličnost. To je znak da se o nama sudi po onome što jesmo i po onome što smo u stanju da uradimo, a ne samo po onome što je na površini. Osećati se lepom ide u paru sa poverenjem u sebe i stečenim iskustvom. Sa 32 godine, žena je doživela i uradila mnogo više nego sa 22 godine".
Izvor: Blic.rs

ŠTA VI KAŽETE NA OVO? user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zlatno doba za žene u 32. godini
28.1.2009 15:56:36   
ivana3777
Draga Tasha, bas si mi ulepslala dan ovim teksom. Blizi se moja 32-a...pa zato mogu reci da se u velikoj meri slazem sa svim sto je napisano.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
28.1.2009 17:43:04   
Lu
Lete mi lete tridesete...

Da živa istina,meni je 33 i osjećam se najbolje u životu,upravo kao što kažu u tekstu;
pametna,iskusna,lijepauser posted image
Nizačim nežalim,ostvarila sam svoj naveći cilj,nizačim posebno netežim jednostavno uživam u životu,iako mi je prošla 32.user posted image
Tridesete su nešto posebnouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu ivana3777)
Direktna veza do poruke: 3
28.1.2009 18:43:05   
Anoniman
user posted image

ps. Nisam znala lu da ti imaš 33. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 4
28.1.2009 21:30:10   
MERYEN
user posted image Jos koju godinu,taman koliko mi je potrebno da budem stabilna i kompletno zadovoljna,porodicom jesam,a moze i jos jedna beba do tad i poslom naravno posto mi je u planu damenjam posao dok sam na porodiljskom.
Verujem da su to donekle realne godine kad zena treba da bude ostvarena na svim poljima,i zadovoljna da bi uzivala i u porodici i bavila se poslom koji voli.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
28.1.2009 23:55:09   
maša
DA, ČESTO SE NEGDE OKO 30-OG ROĐENDANA PITAMO:"KO SAM, ŠTA SAM URADILA, ŠTA NISAM- A TREBALO JE , ILI JESAM-A NIJE TREBALO...."I TRAJE NEKO VREME DOK NE DOĐU ODGOVORI JER ČEKAMO REAKCIJE DRUGIH DA BI POTVRDILI SEBE.I TO JE OK.ALI ODGOVORI DO KOJIH BI VOLELI DOĆI NISU UVEK ONO ŠTO ŽELIMO I OČEKUJEMO ČUTI KADA PLANIRAMO.ALI TO JE ŽIVOT I DOVOLJNO JE BITI SPREMAN NA KOMPROMISE I NE OMALOVAŽAVATI ONO ŠTO IMAMO, JER SREĆA JE UPRAVO U ONIM "MALIM" SVAKODNEVNIM POSTIGNUĆIMA.ŠTO PRE TO SHVATIMO I PRIHVATIMO PRE ĆEMO SE BOLJE OSEĆATI!!!

A ŠTA TI , TAŠO, KAŽEŠ NA TO?

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 6
29.1.2009 8:41:40   
Anoniman
user posted image  Pre neki dan sam nešto pričala sa svekrvom... neku filozofiju sam izvodila... user posted image  i ona me pitala koliko godina punim ove godine... moram priznati da na brzinu nisam znala. user posted image  Rekla sam "26... neee 27..." ona me gleda... i onda KLIK lampica "28"... Bila sam u šoku! user posted image  No, ja mislim da sam za svoje godine zaista dosta postigla, da nisam žurila, da ne kasnim, i da sve ide svojim tokom. Mislim da... ako sve bude onako kako ja planiram... već ovo 33-34-te bih mogla biti na nivou za kojim težim. No, da ne pričam previše...

Ah da... znate čega sam se još setila pre koji dan?
Kada sam krenula u srednju školu (znači to je sa oko 15 god) tada sam počela i da se smucam po gradu. Tačno se sećam, šetala sam sa drugaricama Dunavskom ulicom, i videla neke devojke, mogle su imati 22-23god. Znam da sam rekla "Vidi ove matore, sede u kafićima umesto da decu rađaju! Vreme će im proći!"... Ah onda su došle moje 22-23god... user posted image ... Neću da završim ovu priču!

(odgovor članu maša)
  Direktna veza do poruke: 7
29.1.2009 8:46:54   
Lu
IZVORNA PORUKA: Tasha

user posted image

ps. Nisam znala lu da ti imaš 33. user posted image

Da draga,često se i sama moram podsjećati na to,zaboravi se user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
29.1.2009 8:53:28   
Anoniman
Pa vidiš da i ja zaboravim... user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 9
29.1.2009 12:23:00   
ivana3777
Tasha, poznat mi je taj osecaj. Kad sam bila mladja, gledala sam one starije i mislila, kao sta rade ove devojke i kako imaju vremena za toliko puno izlazaka, setnje, itd... a ja uvek bila u speed-u da postignem nesto. Rano krenula da radim, ujedno i studirala, sve mislila nesto ce mi pobeci ispred nosa. I eto sad, u 31-oj i u prvoj trudnoci mogu sebi da kazem da sam ipak postigla ono sto sam zelela. Sad se nekako osecam sigurno i sposobno da se okrenem mojoj porodici, mojoj bebi i svemu onome sto me ceka. Kaze moja doktorica, odavno nije srela tako smirenu osobu, a bila sam totalni zvrk do pre koju godinu. Valjda sve to ide sa godinama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
29.1.2009 12:27:31   
Anoniman
Ja sam trudnoću isto iznela sasvim smireno, valjda zato što nisam imala pojma šta sve može da se desi. user posted image

(odgovor članu ivana3777)
  Direktna veza do poruke: 11
31.1.2009 14:58:35   
lucia
drago mi je zbog ove teme jer i ja, 33g, smatram da su ovo fantasticne godine, nikada sigurnija u sebe, nemam vise velikih zivotnih nedoumica, svasta sam pregurala ali bas zato sada tacnije znam sta je zivot, i uzivam u njemu koliko mogu...jos jedno bepce(za pocetak) i bice kompletno!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
1.2.2010 9:16:53   
Lu
IZVORNA PORUKA: Mivica

Znam da ćete mi, kao i svi koje sam pitala, reći da nisam normalna, ali interesuju me vaša mišljenja.
U junu ću napuniti 30 i to mi deluje strrrašno. Gotovo je, nisam više mlada, ulazim u zrele godine. Počinjem da lovim promene na licu i telu, opterećena sam kada ću roditi drugo dete,... ma, kao da punim 50! user posted image
A kažu da se žene najlepše i najopuštenije osećaju u tridesetim...
Šta vi mislite?

IZVORNA PORUKA: gagana83

KLIK

IZVORNA PORUKA: gina

Ja koja imam skoro 38 godina ti kažem da tvoj strah nema nikakve veze sa realnošću!
Rodila sam bliznakinje sa 37, oporavila sam se od porođaja brzo kao kad sam rodila sina u 28, puna sam snage i energije, moje telo se nije nešto preterano izmenilo za sve ove godine osim što sam nabacila koji kg od trudnoće sa bliznakinjama.
Zrelija sam, manje tolerantna i veruj mi mnogo iskusnija sa ljudima u ovim godinama.

IZVORNA PORUKA: marince

IZVORNA PORUKA: gagana83

KLIK

E bas sam htela da stavim ovu pesmu!Kad sam videla naziv teme to mi je bila jedina asocijacija user posted image

IZVORNA PORUKA: simke

Ja za nekoliko meseci punim 33 godine,a rodila sam sa punih 32user posted image Osecam se odlicno,kao da mi je deset godina manje.Ne marim za bore,jer one su po meni simpaticne,a mogla bih i da se ugojim koju kiluuser posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: luma

Prvo sam saslušala pjesmu, i meni je prva asocijacija.
I ja imam istu dilemu, iako imam 34.
Mislim da je do mene problem. OPUSTILA sam se što se tiče svega. Više sam vodila računa o sebi (kremice, vježbe, čitanje, spavanje...) sa dvadeset nego sada. Kao da sam upala u neku mašinu koja me melje. Dijete, posao, kuća, roditelji...itd ja sam samu sebe u tome izgubila. Mislilila sam da se samo ja tako osjećam, da sam sebična.
Ali user posted image

IZVORNA PORUKA: Mivica

Mislilila sam da se samo ja tako osjećam, da sam sebična.
Ali user posted image

Eeeeeee, luma... user posted image
Ma, ja se osećam super, nikad bolje.
Imam 3-4 kg koje treba da skinem, ali nisu mi bauk.
Oduvek sam izgledala mladoliko (geni), nisam zapustila svoj izgled iako ne radim i imam dete...
Ali...odnekud uvek iskoči to "ali"...

Ma ni ja draga ne izgledam loše, barem po reakciji (mišljenju) drugih. Posebno suprotnog pola. Ali ne pazim više na sebe kao prije, nemam vremena ,a a ni volje...  I sve mislim od sutra ću biti ona stara Maja (biciklo, plivanje,klizanje=sport, koji obožavam, ali nikako pet minuta za sebe).  I proletiće ove DOBRE tridesete!
Nije me strah starenja pošto sam stvarno sve proživjela (u dvadesetim), nego trenutnog "zastoja". Ma pukla me neka loša noćas. Trebal bih biti OK, a ja...

IZVORNA PORUKA: JULIE

Za nedelju dana ulazim u dvadeseteuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 13
1.2.2010 9:21:17   
Lu
IZVORNA PORUKA: OTI

ja sad imam 28 i nemam strah od tridesetih...
nekako nemam strah od godina...
i nikad nisam bila u fazonu: jao sto opet nemam 20...
uvek mi je ono SADA bilo najlepse...
a ovo SADA ne bih dala ni za sta...
jednostavno...ne znam kako..uvek sam srecna sa onoliko koliko imam...
sad sam trudna, udata i zaposlena!
sad cekam bebu...nisu mi bitne godine!
lepo mi je sada...

Ivana  uvijek sa tobom "nabasam" na istu temu. Iako iskreno te izbjegavam . Ne mogu zaboraviti ono cccc... (kao da me zmija ujela).
Zašto ne spavaš? Ja ne mogu, pa "bazam "ovuda...

Ivana  uvijek sa tobom "nabasam" na istu temu. Iako iskreno te izbjegavam . Ne mogu zaboraviti ono cccc... (kao da me zmija ujela).
Zašto ne spavaš? Ja ne mogu, pa "bazam "ovuda...

nista te nisam razumela...
koje ccc?
koja zmija te ujela???
nista ne kapiram...

jao setila sam se...abortus i to...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ih pa nije valjda tako ozbiljno...
idemo u bla bla..ovde nije tema

IZVORNA PORUKA: bebironcic

Iako imam jos malo pa 32 uopste se ne osacem lose,a i ne strahujem.Izgledam mladje,tako da ne brinemuser posted image

IZVORNA PORUKA: Zlatna ribica

Od kad sam postala majka, više mi nisu bitne moje godine, ne opterećujem se time i zadovoljna sam svojim životom, više nego ikad.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 14
1.2.2010 9:31:53   
Lu
Mislim da je kod tridesetih godina pitanje zrelosti,naravno svako doba ima svoje čari,školsko,tinejdžersko,dvadesete pa tako i tridesete i one iza.
Kod mene je slučaj unutarnjeg zadovoljstva,nije mi toliko bitan vanjski izgled ali nije ni da sam ga zanemarila.
Zadovoljna sa sobom u svakom smislu,u tridesetim sam doživjela vrhunac i ostvarila ono što sam smatrala najpotrebnijim i najljepšim stvarima u životu.
Naravno imam ja još planova ali trenutno sam najzadovoljnija do sada user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 15
1.2.2010 9:47:39   
*Alexx*
Gledam moje vršnjakinje, dosta njih ima male bore oko očiju. Pre nedelju dana, gledam sebe, zagledam u ogledalu, tražim bore - nema ih. Pitam mm da li ih imam, kaže nemam. Pitam ja dalje njega da li izgledam kao "neka tamo tridesetogodišnjakinja" (nemojte da me shvatite pogrešno, i ja u junu punim 30), a on počinje da se smeje user posted image Pita da li sam normalna user posted image Tu se sva naša diskusija na tu temu završila i meni je to bilo dovoljno.

Inače nisam opterećena godinama (bar za sada). Mislila sam, kad napunim 30, da je to nešto posebno, da ću se tada osećati starije, biti pametnija, zrelija... Da ću znati oko deteta sve, kuvati, držati sve prodavnice po gradu u glavi, biti puna pametnih saveta... A ja se ne osećam ništa drugačije nego sa 25. I dalje čekam tu zrelost, mudrost i toleranciju koja dolazi sa godinama. I dalje sam uglavnom clueless.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 16
1.2.2010 11:33:44   
Rivana
Ja imam 33 a da se ne lazemo volela bih da imam 23 user posted image najlepse godine su mi bile od 20 -30, puuuno putovanja ludih izazaka ma ceo svet je bio moj user posted image a sada je drugacije ozbiljnija sam, imam druge brige kako obezbediti novac za porodicu, sada ozbiljnije shvatam posao kako odrzati firmu i kako se izboriti sa svim i svacim u poslu i zivotu. Do 32 nisam znala sta je doktor ma kijavicu imala nisam, sada mi non stop nesto fali, non stop sam nesto kilava.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 17
1.2.2010 11:40:33   
bebironcic
Dok sam bila tinejdzerka za mene su osobe preko 30 godina delovale staro,uvek sam govorila-ma to su babe i dede!Ali kako su godine odmicale dosla sam do zakljucka da to nije bas tako.Svako doba ima svoje prednosti i cari,i treba uzivati u njima,ali prevashodno treba  znati ziveti!Ja se osecam ok sa tih svojih nepunih 32,koje cu napuniti sredinom sledeceg meseca.Mislim da sam potpuna licnost sa jasno izrazenim ciljevima u zivotu.Sto se tice bora nemam ih,izgledam mladje,jedini problem je 5 kg viskauser posted image kojih nikako da se resim!Ne izgledam kao bure,ali mi jednostavno idu na zivce i sa njima ja nisam ja!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 18
1.2.2010 11:50:36   
Rivana

IZVORNA PORUKA: bebironcic

Dok sam bila tinejdzerka za mene su osobe preko 30 godina delovale staro,uvek sam govorila-ma to su babe i dede!Ali kako su godine odmicale dosla sam do zakljucka da to nije bas tako.Svako doba ima svoje prednosti i cari,i treba uzivati u njima,ali prevashodno treba  znati ziveti!Ja se osecam ok sa tih svojih nepunih 32,koje cu napuniti sredinom sledeceg meseca.Mislim da sam potpuna licnost sa jasno izrazenim ciljevima u zivotu.Sto se tice bora nemam ih,izgledam mladje,jedini problem je 5 kg viskauser posted image kojih nikako da se resim!Ne izgledam kao bure,ali mi jednostavno idu na zivce i sa njima ja nisam ja!

e da i mene nervira taj visak kilograma koji se posle 30 te jako tesko skidauser posted image

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 19
1.2.2010 12:29:04   
Mishica 77

Prošlog novembra sam napunila 32. Mislim da ne izgledam tako. Kažu ljudi, mlađe. Mada i da izgledam, bolje i to nego da misle da imam više. user posted image
Kad pogledam iza sebe ništa ne bih menjala. Sve je onako kako sam želela i planirala. Za sada.
Reče i OTI nešto slično: udata srećno, živim u svom stanu, stalno zaposlena na poslu koji obožavam i za koji sam se školovala, trudna... Još malo pa mama jedne devojčice. Ne znam šta više poželeti?!

p.s. O kilogramima ne pričam... user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 20
17.3.2011 11:42:04   
Vučko.ba.
još koji mjesec pa ću biti u zlatnom dobu user posted image  zlatna koka user posted image

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 21
17.3.2011 11:44:24   
Olga75
e , kod mene je i to proslo
sad mogu samo da cekam da mi kosa posedi , zubi poispadaju i pravac staracki dom user posted image
sad cu da otvorim temu : zivot pocinje posle cetrdesete user posted image user posted image user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 22
17.3.2011 11:45:38   
Vučko.ba.
IZVORNA PORUKA: Olga RR

sad cu da otvorim temu : zivot pocinje posle cetrdesete user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  ja ću ti se vrlo rado pridruziti u toj temi za koju godinu user posted image

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 23
17.3.2011 11:46:24   
dunja RR

user posted image user posted image Olgy

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 24
17.3.2011 11:48:27   
coka11
Ja skoro napunila 32. , danas usla u 9., sve super, šta ćeš više!!! user posted image

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

7 neobičnih činjenica o spermi
Istražujući, otkrili smo između ostalog i da sperma sprečava depresiju kod žena, kao i da služi za negu ženske kože, a d...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Psihomotorni razvoj bebe
Prva godina života deteta predstavlja jedno od najintenzivnijih i najuzbudljivijih razvojnih razdoblja. U samo dvanaest ...
10 saveta kako da lako odviknete dete od c...
Nema deteta koje se nije odviklo od cucle i flašice. Roditelji treba da budu strpljivi i da sačekaju da ova faza prođe, ...
Oblik penisa je važniji od njegove veličine
Da li ste znali da možete koristiti posebne tehnike kako biste pomogli svom penisu da postigne optimalan oblik? U stvari...

Anketa

Дете.
пеперутка16

Да ли вам се икада десило да одрасла особа, блиска или не, удари ваше дете у вашем присуству и како сте реаговали?

Click Here