|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba ne priča
19.8.2021 15:37:49   
bubulence
Meni se cini da ovaj moj opasno zeza...danima je lepo napredovao, hteo da ponavlja. Evo od juce samo mama. 

Nama je motorika odlicna, vaspitacice su bas komentarisale da nisu  nikada videle da tako malo dete pravilno drzi olovku (sa nekih 15 meseci), da ubacuje oblike, da ubacuje pasulj u plasticnu flašu itd... Ali sve njegove igre su uglavnom takve. Samo nesto negde ubacuje, vadi sa dva prstica, bocka popit, igra se sa digitronom, ubacuje oblike u kucicu... Ili se igra sa zivotinjama...Ali ipak u ponedeljak idem da trazim uput za logopeda. Iako svi tvrde da nam ne treba.U cetvrtak odem po njega u vrtic i kaze njegova drugarica iz grupice (u maju napunila 2 god) ''po mene ce doci tata, a mozda i deda'' . Rekoh, to je to Urose, idemo kod logopeda. 

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Beba ne priča
19.8.2021 20:17:02   
Analiticarka
Bubi.... naravno da vole da zezaju. Nasli su nacin.... ali ja sam uvek za to da cujes neko strucno misljenje i dobijes savet. Uvek sam za to da bolje da oni mene isteraju iz ordinacije nego da zakasnim. Drugarica koja je defektolog mi je malo plasticno objasnila.... dete kao dete... u razvoju kao da se penje stepenicama.... popne se na jedan (nauci nesto) pa se tu malo zadrzi spremajuci se za sledeci stepenik. Lenka je napunila 2 pre neki dan.... ja cu sacekati jos malo pa cu opet provi neki savet..... za sad mi je vazno da ona razume, da ima napretka.... da svaki dan kaze nesto novo... ponovi recenicu zamnom. Mene samo nervira sto ona sama nece da se aktivira da kaze. Inace kad joj kazem ona ponovi kao iz topa. Naucili smo i da kazemo coko nana (cokoladna bananica)

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Beba ne priča
19.8.2021 20:45:38   
bubulence
Analiticarka, vi ste super! Bravo!


(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Beba ne priča
20.8.2021 0:21:38   
Filadendronka
J ima dve godine i pet meseci, skoro je poceo da "prica", a poveze svega dve reci ponekad. Inace nijednu rec ne izgovara pravilno. Ali ocas posla se popne na najvisu tacku u stanu, trotinet vozi od godinu i po, a prohodao je isto bas rano. Ne bih ni primetila neki problem, da mi ova tema ne iskoci ovde svaki cas. :) 

Ja sam jako kasno progovorila, pa sam kasnije nadoknadila sve propusteno. Tako da prepustam i J da sledi neki svoj ritam. 

Deca koja kasne u razvoju ne mogu da ostanu neprimecena od strane pedijatra. Tu uglavnom ne bude samo govor problematican, vec i drugi aspekti. 

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Beba ne priča
20.8.2021 7:47:54   
Milli07
Bubi, mislim da nema potrebe da brines. Naletelo mu tako. Ocigledno mu se sto bi ja rekla moze. Stvarno mislik da ti je sin super. Analiticarka, ja mislim da prvo ide to ponavljanje pa tek onda da sami izgovaraju. 


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Beba ne priča
20.8.2021 11:25:27   
bubulence
Ne mislim da Uros ima neki problem u smislu da kasni sa mentalnim razvojem. On je izuzetno veselo dete, napredno u svakom smislu osim u prici. Jeste kasno prohodao,kasno propuzao ali je stigao za par meseci sve da nadoknadi. Sto kaze Fil, za par sekundi svuda stigne da se popne, i dosta je spretan. Ali mislim da pomoc logopeda ne bi skodila


(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Beba ne priča
20.8.2021 12:05:31   
Milli07
Bubi, ja sam uvek za logopeda. Mozda ona zna nacin kako da ga trgne da razveze jezik. 😁😁😁

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Beba ne priča
23.8.2021 0:02:09   
bubulence
Evo ga danas prica kao navijen.  Sve na bebecem ali prica.   Ja kazem ''Uroosee'', on ponovi Ušeee i smeje se. Kazem mu -hajde sedi, on kaze adeee (hajde), i jos dosta stvari je ponovio. Tačno mislim da mi trenira zivce. Ali sutra svakako idem kod pedijatra po uput, ako ne da, ici cemo privatno.


(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Beba ne priča
23.8.2021 0:30:39   
Analiticarka
Bubi, to je upravo ono sto sam pricala. Deca se popnu na jedan stepenik.... pa miruju malo tu, roditeljima se cini nema pomaka ... tapkaju u mestu... pa sledeci dan ih iznenade kao da osecaju da im se sprema nesto.Idi po uput, ja sam uvek za to da se ode i poslusa neko ko je stvarno strucan. Meni je zao sto sam naletela par puta na mlade logopede koji su tek izasli iz klupe sto se kaze, i sve bi knjiski radili... a ja sam misljenja da je svako dete prica za sebe i da se ne radi bas bas isto sa svom decom. Mili, naravno da ide ponavljanje ponavljanje i ponavljanje, pa kad mislis da je sve bezbadezno opet ponavljanje pa ponavljanje.... govor... govor... prica ... nema druge. Mojoj L je npr bilo zanimljivo da pretura po frizideru. Pa smo tako brojili pomorandze.... limun... ucili boje. Nemoj da mislis da ces da izbombardujes dete kao ne razume. Veruj mi, razumeju mnoooogo vise nego sto mi mislimo. To sto ces da kazes limun je zut... tebi se cini kao matematicki algoritam za njega.... ali prosto jednog dana ce te iznenaditi.... ( ja sam joj davala i jaje u rukicu da se igra i tad je prvi put rekla jaje iako ga je do tad samo na slikama videla)Sad je lepo vreme.... iskoristite da budete napolju koliko mozete i nabavite krede. To sam ja dobila savet od logopeda... kad sam mu rekla da ona vec boji flomasterima, on je rekao neka... krede ili vostane bojice, tako dete mora da "zapne" rukicom da ostavi trag......i to je vid vezbanja motorike...Zatim ... cepkala sam male papirice i stavim na sto, pa slamcicom duvam da ih pomeram.... Pokusavam da se set_im svih igara koje su korisne... kod kojih kroz igru razvija i motoriku i govor. Jedno je sigurno, stpljenje...Mene isto tako L zeza... neki dan odgovara  samo ako je nesto pitas.... a nekad odvali i trabunja ceo dan. Danas je videla borovnice u ciniji i uzviknula "jaoooo vidiiii" sa sve rukicama na obrazima. E moram jos ovo da Vam ispricam. Ovde u KGu... prvi put cujem od komsinice da je vodila dete kod neke logopedice koja primenjuje neki metod muzike. Kaze pusta deci Betovena, Mozarta tiho i pusta ih da se igraju po ordinaciji i sve kroz igru provlaci rad sa njima. Oni kazu da svoje dete ne mogu da prepoznaju. To je ono sto je je odusevilo.... neki drugaciji pristup i rad sa decom. A ne da ih vuku da se dodatno istraumiraju....Doduse mozda sam ja samo specificno mekana majka. 

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Beba ne priča
28.8.2021 3:38:48   
Analiticarka
Drugari, kako napredujete?

(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Beba ne priča
7.10.2021 12:12:02   
Milli07
Evo da se javimo. Krenuli smo i kod defektologa. Ona kaze da kasni ali nista strasno i samo rad rad rad. Dodao je jos par reci i to je to. Ja sam i dalje katastrofa. Radimo i radimo. Svi kazu kako ce samo jednog dana da eksplodira, a meni se cini kao da je sve nemoguca misija. Kako je kod vas? 

(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Beba ne priča
7.10.2021 14:19:51   
Filadendronka

J je poveo da prica prilicno, ali ga je jako tesko razumeti koliko tepa i izgovara sve bez prvog slova. Vi pratite savete lekara, ako su vam potvrdili da postoji kasnjenje. Moja deca su totalno razlicita, pa mi J deluje strasno kad uporedim sa D. Ali do trece godine ne planiram poset_u logopedu, sa tim su saglasne i vaspitacice iz vrtica. 

IZVORNA PORUKA: Milli07

Evo da se javimo. Krenuli smo i kod defektologa. Ona kaze da kasni ali nista strasno i samo rad rad rad. Dodao je jos par reci i to je to. Ja sam i dalje katastrofa. Radimo i radimo. Svi kazu kako ce samo jednog dana da eksplodira, a meni se cini kao da je sve nemoguca misija. Kako je kod vas? 



(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Beba ne priča
7.10.2021 15:46:34   
Milli07
Meni je starije dete uveliko pricalo sa 2 gpdine. Mozda ima veze sto je krenulo u vrtic sa godinu dana. Ovaj mali ne. Ne valja uporedjivati decu, al nekad je to jace od nas. 

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Beba ne priča
9.10.2021 20:59:21   
bubulence
Mi stojimo u mestu... Nekad nece nista da priča,nekad kaze neku rec. Novo je jedino da se zove Jova 🤣, inace se zove Uros ali kada ga neko pita on kaze Jova. Ne znam uopste gde je to cuo. Niti imamo nekog Jovu u okolini,niti on u vrticu... 

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Beba ne priča
9.10.2021 22:25:11   
dunja RR
M sada ima 2 godine i 7 meseci, ne zatvara usta, pričamo sa njom kao sa odraslom, sklapa odavno rečenice, ozbiljne rečenice. Nije to baš razgovetno sve, ja je razumem, ali ne verujem da bi i drugi baš uvek, tj. ko je ne zna. Mada, često bude i vrlo jasna, zavisno šta priča. Voli i da peva.
Ali ne ćuti, priča, pa 95% vremena dok je budna.
Ume da obrne slova u rečima- tipa mm juče poludeo kada su pravili haos po kući, i rekao im - Ja sam doktor za sva vaša ludila, a onda ona evo dva dana viče po kući, Tata je ludilo doTKor user posted image

E sad, logopedica sa kojom sarađujem nam je još ranije zakazala ponovni pregled za septembar (bili smo proletos kada je konstatovala da M kasni u govoru, da joj fale reči, ali da evidentno napreduje iz dana u dan, i dala joj je fore do jeseni, da je pregleda ponovo, i da procenu). S obzirom da je M evo 2- 3 nedelje bolesna (nema T, ali njena boljka, kašalj stalno), dogovorila sam se sa logopedicom da se vidimo krajem sledeće nedelje (u nadi da će to data bar iole da prestane da kašlje). Baš me zanima šta će reći.

< Poruku je uredio dunja RR -- 9.10.2021 22:27:29 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Beba ne priča
9.10.2021 22:37:37   
smeško
Dunja, najbitnije je da ,,probiju led". Imamo i mi ,,autotice" npr (autice). Mislim da ste vi sjajni i da nema mesta za brigu. 😘

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Beba ne priča
9.10.2021 22:44:47   
dunja RR
Hvala Smeškić, ne brinem iskreno, a sa S sam baš brinula.
Sa njom sam prilično opuštena, iako eto logoped ne smatra da je baš govor (proletos bio) na potrebnom nivou.
Nadam se da neće predložiti tretmane jer ne znam kako bih ih uklopila u sve obaveze i njene prehlade, nekako mi je bitnije da sada bar malo krenemo u jaslice (još nismo). Da tu uhvati neka pravila ...a govor mi se čini da će biti ok, iako to kažem zvuči ponekad prilično nerazgovetno.
Javljam baš šta misli i logoped.

< Poruku je uredio dunja RR -- 9.10.2021 22:45:31 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Beba ne priča
9.10.2021 23:14:41   
Milli07
Dunja, iskreno mislim da njoj ne treba logoped i da ce ona sve to vremenom srediti. Bubi mozda u vrticu ima neki Jova. Hahahhahahahaha. Mnogo mi se smesno od Urosa dosao do Jove. Bas sam se slatko smejala. 😁😁😁

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Beba ne priča
9.10.2021 23:17:22   
Milli07


IZVORNA PORUKA: dunja RR

M sada ima 2 godine i 7 meseci, ne zatvara usta, pričamo sa njom kao sa odraslom, sklapa odavno rečenice, ozbiljne rečenice. Nije to baš razgovetno sve, ja je razumem, ali ne verujem da bi i drugi baš uvek, tj. ko je ne zna. Mada, često bude i vrlo jasna, zavisno šta priča. Voli i da peva.
Ali ne ćuti, priča, pa 95% vremena dok je budna.
Ume da obrne slova u rečima- tipa mm juče poludeo kada su pravili haos po kući, i rekao im - Ja sam doktor za sva vaša ludila, a onda ona evo dva dana viče po kući, Tata je ludilo doTKor user posted image

E sad, logopedica sa kojom sarađujem nam je još ranije zakazala ponovni pregled za septembar (bili smo proletos kada je konstatovala da M kasni u govoru, da joj fale reči, ali da evidentno napreduje iz dana u dan, i dala joj je fore do jeseni, da je pregleda ponovo, i da procenu). S obzirom da je M evo 2- 3 nedelje bolesna (nema T, ali njena boljka, kašalj stalno), dogovorila sam se sa logopedicom da se vidimo krajem sledeće nedelje (u nadi da će to data bar iole da prestane da kašlje). Baš me zanima šta će reći.



Dunja, da joj nije alergija. 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Beba ne priča
9.10.2021 23:52:48   
Sanjica26 RR
Suzi, ona je stvarno super. 🙂

Možda ni nece nekih jos uvek tretmane.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 10.10.2021 8:15:35 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Beba ne priča
10.10.2021 0:59:56   
dunja RR
Mili ne znam, baš pričam sa kumom neki dan, i on reče da i kumić isto sve kao M, oni sumnjaju na astmu, pa mi palo napamet ..., ali ipak se nadam da nije to.
Ali čudno mi eto, non stop kašalj, laringitis, bronhitis, na smenu. Mesecima. Jedino letos je bila pauza, a li je tada već dobila rota virus, pa posle i stomačni, tako da ništa je ne zaobilazi.

IZVORNA PORUKA: Milli07



IZVORNA PORUKA: dunja RR

M sada ima 2 godine i 7 meseci, ne zatvara usta, pričamo sa njom kao sa odraslom, sklapa odavno rečenice, ozbiljne rečenice. Nije to baš razgovetno sve, ja je razumem, ali ne verujem da bi i drugi baš uvek, tj. ko je ne zna. Mada, često bude i vrlo jasna, zavisno šta priča. Voli i da peva.
Ali ne ćuti, priča, pa 95% vremena dok je budna.
Ume da obrne slova u rečima- tipa mm juče poludeo kada su pravili haos po kući, i rekao im - Ja sam doktor za sva vaša ludila, a onda ona evo dva dana viče po kući, Tata je ludilo doTKor user posted image

E sad, logopedica sa kojom sarađujem nam je još ranije zakazala ponovni pregled za septembar (bili smo proletos kada je konstatovala da M kasni u govoru, da joj fale reči, ali da evidentno napreduje iz dana u dan, i dala joj je fore do jeseni, da je pregleda ponovo, i da procenu). S obzirom da je M evo 2- 3 nedelje bolesna (nema T, ali njena boljka, kašalj stalno), dogovorila sam se sa logopedicom da se vidimo krajem sledeće nedelje (u nadi da će to data bar iole da prestane da kašlje). Baš me zanima šta će reći.



Dunja, da joj nije alergija. 



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Beba ne priča
10.10.2021 1:01:07   
dunja RR
Ndam se da neće predlagati Sanjči.

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Suzi, ona je stvarno super. 🙂

Možda ni nece nekih jos uvek tretmana. 



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Beba ne priča
10.10.2021 7:08:25   
Milli07

Dunja moj kumic ima problema sa alergijama. To kad krene da kaslje sto kaze moja kuma najezi se. Ja sam posumnjala na alergiju zato sto si rekla da kaslje dugo a nema temp. Homeopatija ti je dobra za te stvari. 
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Mili ne znam, baš pričam sa kumom neki dan, i on reče da i kumić isto sve kao M, oni sumnjaju na astmu, pa mi palo napamet ..., ali ipak se nadam da nije to.
Ali čudno mi eto, non stop kašalj, laringitis, bronhitis, na smenu. Mesecima. Jedino letos je bila pauza, a li je tada već dobila rota virus, pa posle i stomačni, tako da ništa je ne zaobilazi.

IZVORNA PORUKA: Milli07



IZVORNA PORUKA: dunja RR

M sada ima 2 godine i 7 meseci, ne zatvara usta, pričamo sa njom kao sa odraslom, sklapa odavno rečenice, ozbiljne rečenice. Nije to baš razgovetno sve, ja je razumem, ali ne verujem da bi i drugi baš uvek, tj. ko je ne zna. Mada, često bude i vrlo jasna, zavisno šta priča. Voli i da peva.
Ali ne ćuti, priča, pa 95% vremena dok je budna.
Ume da obrne slova u rečima- tipa mm juče poludeo kada su pravili haos po kući, i rekao im - Ja sam doktor za sva vaša ludila, a onda ona evo dva dana viče po kući, Tata je ludilo doTKor user posted image

E sad, logopedica sa kojom sarađujem nam je još ranije zakazala ponovni pregled za septembar (bili smo proletos kada je konstatovala da M kasni u govoru, da joj fale reči, ali da evidentno napreduje iz dana u dan, i dala joj je fore do jeseni, da je pregleda ponovo, i da procenu). S obzirom da je M evo 2- 3 nedelje bolesna (nema T, ali njena boljka, kašalj stalno), dogovorila sam se sa logopedicom da se vidimo krajem sledeće nedelje (u nadi da će to data bar iole da prestane da kašlje). Baš me zanima šta će reći.



Dunja, da joj nije alergija. 





(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Beba ne priča
10.10.2021 8:56:36   
Sanjica26 RR
Suzi, masim temu. Tako je potpuno isto bilo Sofi. Samo smo se vrteli u krug. Nije bila astma u pitanju. T joj je stalno dovlacila viruse. Secam se da nam je dr dala singular sirup jer je cesto bila bolesna
Moram da te demantujem Mili. Tacno je da može da bude alergijska reakcija.
Ali s druge strane ne mora da ima temp. da bi imalp dete bronhitis, laringitis... Sve smo to imali i bez temp. i sa temp.
Homeopatija nije radila posao

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 10.10.2021 8:58:56 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Beba ne priča
10.10.2021 10:59:37   
smeško
Dunjice, da nije treci krajnik?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here