|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
10.11.2014 21:26:07   
Buba Mira
Kad kažem "kuvano jelo", ja baš mislim na kuvanje i jelo "na kašiku",koje traži da se krčka i kuva. Ova jela za pola sata, tipa pohovano, pečeno i sl. meso, pomfriti i brzobrzinski prilozi - to ni ne računam, to mi je neko čas posla spremanje, k'o sendvič user posted image , nije mi "pravo" kuvanje pa ni ne računam da sam se pomučila.
Kad kuvam "kuvano", a gledam da bude što češće, kuvam sve po redu, domaću supu, neko meso, neko povrće, salata. I ništa instant. Nina recimo obožava "supasosmeso" user posted image , t.j. teleću čorbicu, pire, barenu teletinu, paradajz sos i salatu (cveklu u to izkombinuje user posted image ).
Spremam joj čorbastu boraniju, grašak, razna variva, da što više jede na kašiku a da se mama što više udinsta i pošizi. user posted image user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
10.11.2014 21:28:51   
anita
Meni kuvanje predstavlja zadovoljstvo i to veliko. Posebno zadovoljstvo je kada treba da serviram predjelo ili da ukrasim tortu. To prosto obozavam i beskrajno uzivam u tome.

_____________________________

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
10.11.2014 21:43:14   
milicicak
Hmmm, ja ne kuvam brzinske ruckove (osim spageta), trudim se da retko jedemo meso sa prilogom od povrca, uglavnom kuvam na kasiku... I ne kuvam rucak svaki dan, najcesce nedeljom spremim tri rucka pa onda nesto dokuvam u sredu uvece ili izvadim iz zamrzivaca... Ali mi se cini da svakih na dva sata kad sam kod kuce palim sporet, te kiflice, te palacinke, te kasa, te proja, pita, salata od mesa, namaz od ovoga ili onoga... Ako ne pravim slano onda pravim slatko... Sta znam, mozda mi se jednostavno smucilo to sto nemam opciju da kupim i sto i kad negde idemo moram da nosim klopu za mini bubu...
A volim da spremam i ugostim, cesto nam dolaze prijatelji na klopu ali mi u poslednje vreme ni dekoracija jela ne predstavlja zadovoljstvo...

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
10.11.2014 21:50:26   
serpica
Milicicak svaka cast,ja kuvam svaki dan/noc,danas za sutra,ponekad i vise pa stavim u zamrzivac,ne mogu da kazem da mi je bas zadovoljstvo jer nemam vremena da se posvetim kuvanju kako bi trebalo,desi se i da napravim nesto sa uzivanjem,ali nazalost zbog obaveza vise mi dodje kao zadatak nego uzivanje,a i moji nisu neki gurmani...

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
11.11.2014 10:07:35   
lelaigor
Meni je problem jedino što ja ne smem brd stvari i jela da jedem i onda mi dođe da pošandrcam kad treba da smislim šta ću. Ali volim, kao što sam već gore napisala.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
11.11.2014 12:44:12   
mama krava
Ja volim da kuvam! To me opusta i rasterecuje....ali, moram da priznam da mi je nekada i obaveza!

Nije mi bas sve crno ili belo sto se ove teme tice user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
12.11.2014 9:52:27   
Brand new mama
Kad bih birala-ja bih kuvala stalno, a da neko radi sve ostalo:) Kada sam nervozna ili mi je jednostavno bezveze dan, odmah se vidi:ja sa milion jela,kolaca,sveze pecen hleb...Mm samo pita-"Nisi vise nervozna?" i razmislja koliki ce nam racun za struju stici:) Mislim da bi mi bilo super kada bih mogla da radim kao kuvar:) Ali sa ciscenjem sam na ratnoj nozi:)

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
12.11.2014 10:10:42   
Modessty
Volim da mućkam u kuhinji user posted image ALi od kako se rodio Nikola nemam vreme za neke komplikovanije recepte. Čekam da poraste pa se vraćam na maštovito spremanje user posted image Ovo sad je preživljavanjeuser posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
12.11.2014 12:12:59   
cockic
ja na kasiku,nama su spagete ili dorucak ili vecera user posted image a od ruckova uglavnom su klasicni,grasak,boranija,pasulj,paprikas,punjena paprika,sarma,musaka od krompira,spanac kad ga ima na pijaci redje pravim zamrznut,onda corbe u zadnje vreme od karfiola,kelja,brokolia,spanaca,blitve,bundeve.
i naravno telece i pilece supe.

a sto se tice pecenih ili przenih ruckova to je redje na jelovniku.ponekad isprzim belo meso, i napravim pire.ili pekarski krompir i batake u rerni.nekad isto pire sa pljeskavicama.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
12.11.2014 14:21:47   
minnica
Volim da kuvam i obično mi nije teško. Desi se da me uhvati napad kuvanja, pa ne izlazim iz kuhinje ceo dan, a desi se ida me mrzi da obarim jaje. Srećom, uvek možemo da poručimo nešto gotovo i završimo posao.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
12.11.2014 23:54:25   
Sosa Mena
Volim da kuvam. Pogotovo sad jela koja Manja mnogo voli.

_____________________________

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
13.11.2014 6:55:17   
mali_mis
Kako za koga user posted image
Za A., mamu, babu, mene volim bilo sta. Dok, kad dodje mm, pa moram da mu skuvam nesto, prvo mi izadju rogovi, a onda mi dodje da mu stavim ricinus, jer on toliko izvoljeva i zakera da to nije normalno.

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
13.11.2014 7:04:37   
Misha i Ljisha
postalo je obaveza. Nekako dok sam bila mladja nije bilo obavezno kuvanje svaki dan, da ne kazem da sam se cascavala cesto po restoranima ili sam kupovala i egzoticne namirnice koje cu da spremam kuci. Od kako imam dete i od kako smo finansijski bas nestabilni kuvam ono sto imam kuci, znaci snadji se od sastojaka koje imas da napravis nesto. uzasno mi je to. Uvek mi nesto fali, prodavnica mi je daleko, umesto jednog sastojka cesto znam da ubacim neki drugi kao zamenu i sad vec vrtim stalno ista jela u krug sto me izuzetno zivcirauser posted image . Srecom mm me odmeni bar jednom nedeljno sto se tice kuvanja jer on voli da kuva, ali kad on kuva mora sve da ima od sastojaka on nista ne zamenjujeuser posted image . A ja kad ga saljem u prodavnicu i kazem kupi.... vrlo cesto zna da mi kaze "sta ce ti sad i to?"user posted image . Tako da bih iskreno volela jedno mesec dana ako ne i godinu dana da se odmorim od kuvanja. Ako ikad nadjem dobar posao mm i ja smo se dogovorili da ce on biti domacicauser posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
13.11.2014 8:01:07   
branki*
meni to vise kao obaveza,pogotovu kad moram svaki dan da kuvam,a imam puno drugih obaveza i onda kuvam jer moram.a,tek ona jela oko kojih treba da da dzonjas po 3 sata,meni je to danguba.
ali,volim da pravim kolace i da mesim testo,to me opusta bas,ali opet da mi niko ne smeta i da se niko ne muva tu.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
13.11.2014 8:09:24   
vikiveki
M i Lj i mene strašno nervira ka pošaljem mm u prodavnicu da kupi nešto što mi treba za spremanje a on kaže:A za šta će ti to? e onda mi dođe da mu prepustim kuhinju na nekoliko dana pa da sam uvidi šta mi za šta treba.Ja volim da kuvam ali me on nervira sa tim pitanjima.user posted image I meni se često dešavalo da počnem nešto da pravim a ne vidim da nemam svih sastojaka pa onda trč u prodavnicu,imam sreće što mi je prodavnica blizu,tako da se izvučem

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
26.11.2014 15:34:16   
mirkam
Zadovoljstvo još uvijek sve što se tiče spremanja svega, i ruckova i slatkiša i slanisa i ostalog.Da li će tako biti i kada se vratim na posao ,ne garantujem user posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
26.11.2014 15:38:55   
soni
I jedno i drugo user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
26.11.2014 15:53:24   
jabudic
Ja ne volim da kuvam. user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
26.11.2014 16:02:21   
Figaro88
Zadovoljstvo,obozavam da isprobavam nove stvari,da smisljam,mm kaze da najlepse jedemo kada imamo najmanje stvari u frizideruuser posted image Andrea pocinje da mi pomaze sve vise,sada je pustam i da secka,mesa,pa je to dodatno zadovoljstvo :)

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
26.11.2014 16:02:54   
big mum

IZVORNA PORUKA: jabudic

Ja ne volim da kuvam. user posted image


Ni ja,kuvam što moram.Više volim da jedemuser posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
10.3.2015 16:00:48   
Plavusa34
kako kad volim rekla bih mada ponekad jednostavno nemam voje al se mora ,sreca da kuva i moj dragi tako da kad bas necu kuva on a ponekad se ponudi sam da kuva

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
16.11.2016 16:59:38   
emicaa
sve vise postaje obaveza jer vise nema vremena da to radim sa zadovoljstvom kao prije.Kad mi beba malo poraste mozda cu opet imati malko vise vremena da uzivam u tome user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Plavusa34)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
16.11.2016 17:26:12   
Anck Su Nmaun
Oooobaveza i to bas. Cim Moram znaci nije iz zadovoljstva! user posted image

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
16.11.2016 19:13:56   
Ed83
E sad sam na pravoj temiuser posted image

Ja ne volim da kuvam a i nisam neka kuvaricauser posted image ... Sreca pa mi je muz gurman covek i video odmah u pocetku da nema od mog kuvanja neke vajde, tako da je to covek sam uzeo u ruke i najcesce kuva on... A inace, stvarno ukusna jela pravi... Ja pravim jedino kad on mora duze da radi, pa ne stigne na vreme kuci... Bog mi ga sacuvaouser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Kuvanje - zadovoljstvo ili obaveza?
17.11.2016 5:57:59   
branki*
U poslednje vreme samo obavezauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ed83)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here