|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
1.3.2016 13:16:07   
daki81
Samo jos jedno pitanje za vas koji ste bili u Sokobanjskoj,za koliko zakazuju prvo dolazak od dobijanja uputa i koliko se cesto ide na vezbice za hipertonus,pretpostavljam da zavisi i od slucaja deteta ali cisto orijentaciono?

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
1.3.2016 13:32:39   
mama krava
Daki, sve je realzivno. Možda je najbolje da pozovete Sokobanjsku, potražite na netu brojeve. To je ona klinika za cerebralnu paralizu....pa zakažite, a naknadno iscimajte vašeg pedijatra za uput.

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
1.3.2016 13:55:46   
Ana RR
Moje dete je imalo hipertonus i tortikolis ali mi smo išli privatno na vežbe. Išli smo jednom nedeljno kod fizijatra a kući smo svaki dan radili te vežbe koje bi nam pokazali. Za bebe koje imaju hipertonus je jako važno opuštanje mišića, masaža itd. Moj dete je kočilo noge, ispruži ih i ukoči tako da nema teorije da ih savijemo. Svaki put kada to uradi mi smo mu držali nogice dole u listu i lagano ih tresli (ne znam kako to rečima da objasnim) što njega tera da počne da se opušta. Vožnja u kolicima po grbavom terenu (da, i nama je zvučalo smešno), stimulacija onim bodljikavim lopticama tako što se masira određeni deo tela, itd, itd.. Sve će vam objasniti doktori i fizijatri. I što pre krenete sa vežbama to bolje.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
1.3.2016 14:05:46   
daki81
ona je super sa nogicama,nisu ukocene ni u kom smislu,rukice malo teze ispravlja tokom presvlacenja ali najvise nas je zabrinulo to pokusavanje kao da ustane i to iskreno kad god je nezadovoljna necim e sad dal besni tako samo ili je do tonusa misica videcemo,popodne cemo se prosetati do dz da cujem misljenje pa ako trebaju vezbice na vreme da krenemo

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
9.3.2016 8:32:31   
adulence
Moja deca su toliko lenja izgleda ,Iva je u ovon periodu pred punih 6.meseci okretala se sa stomaka na ledja,a Relja ni da mrdne...fizijatrica nam je dala neku vezbicu za stimulaciju okreta,pa cemo videti..

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
3.4.2016 21:17:49   
jess021
L se okrece na stomak vec sigurno dva meseca, i kad je na stomaku podigne se na skroz ispruzene ruke. Glavicu super drzi. Cak i puzi. Jedino je problem okretanje sa stomaka na ledja. Sve cesce se slucajno okrene, ali ne tako voljno kao na stomak.
Treba li da brinem?!

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
3.4.2016 21:31:47   
marketing RR
Jes, postavi pitanje u temi Pampers pedijatru, da vidiš šta će reći.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
3.4.2017 9:14:20   
Anck Su Nmaun
Dobrri smo..pratimo! Po ovome sa.spiska sve za 12 meseci user posted image
Ne zuri nam.se nigde ali jedva cekam da prohoda jer mene trenira da ga vodam.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
19.7.2017 19:18:21   
Dragce86
Juce smo bili na kontroli kod pedijatra, devojcica mi ima punih 6 meseci ali se dr zabrinula malo jer nije htela da digne lepo lednji deo kada je stavi na stomak, dizala je malo glavu i odmah padala na podlogu ( da napomenem da je bila jako razdrazljiva i placljiva i imam utisak da nije htela da saradjuje ). Za sada se kod kuce sama okrene sa ledja na stomak, ali ne moze da izvuce rukicu koja ostane pod njom i place dok joj neko od nas ne pomogne da je izvuce. Ne sedi jos samostalno, sedi na krilima kod mene, ali se ne podize sama u sedeci polozaj. Dr mi je rekla da do 8.meseca treba sama da sedne, te da je sada vise stavljam na stomak, ne bi li se vise trudila da digne vrato-ledjni pojas. Malo sam zabrinuta, ne znam da li je sve u redu, samo je malo lenja ili sta vec? Do sada se sve normalno razvijalo...Imate li jos neki savet?

(odgovor članu daki81)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
19.7.2017 19:31:40   
veselicaa
Dragce nista se ne brini,moja beba juce napunila 10 meseci tek skoro naucila da se okrene sa ledja na stomak.Jednostavno ja je nisam stavljala cesto na stomak jer joj se nije svidjalo tako,maza mojauser posted image Inace sedi,vidi se da ce uskoro i da propuzi,jede sama rukicama,ustaje uz stvari da stoji na nogama.

< Poruku je uredio veselica -- 19.7.2017 19:34:25 >

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
19.7.2017 22:29:39   
Anck Su Nmaun
Dragce samo forsiraj da je sto vise na stomaku da bi se potrudila, jer tako razvija misice. Da do 8 bi kao trebala da sedi ali polako ...skapirace ona vec.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
19.7.2017 22:30:23   
degu
Dragce sve je u redu samo treba da vezba, mora ojacati ledjne misice.
Meni Bogdan od pocetka voli da je na stomaku, sa 3 meseca se okrenuo sa ledja na stomak, sa 4 sa stomaka na ledja, sad se krece tako sto gmize i valja se, pokusava da se digne u puzeci polozaj, jos ne uspeva. Sad ima 6 i po meseci. Ali to je sve samo vezbai dete kojem se to svidja. Veliki deo dana mi je na podu. Stimulisi bebu igrackama. Sve ce biti ok. Meni je cerkq bila malo lenja. Sa 5 i po se okrenula sa ledja na stomak, sa 6 i po sa stomaka na ledja. Kad je to savladala ostalo je brzo.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
20.7.2017 12:05:35   
Maslacak15
Ne treba ih stavljati na stomak. Treba Sami da se okrenu. Ono sto ne treba jeraditi. Stvari tipa izvlaciti joj ruku. Mora sama da nauci da Resi Problem. Naravno nebih je pustila da vristi Ali bih je onda skroz vratila na ledja Pa nek proba ponovo. Sve Dok ne uspe. Mora malo da se nervira. Ono sto je must. Je da treba da Bude Na podu. Sto vise vremena orovodi sama Na podu tojw bolje. To je vrlo Prost savet Koji velika vecina roditelja ignorise. Bar je to moj utisak. Moja su deca od 4 meseca bila Po vise saati dnevno na cebencetu na podu. Nisam koristila njihalice sofe niti ista slicno. Samo pod i onda prvo
Activity Play sa visecim stvarcicama koje Au dohvatanja

Sami moraju da dodju na ideju da se krecu. Ali ako su Po krilima i nosaju se nemaju nikakvu priliku da bilo sta rade. Kako ce onda da nauce? Najbolja pomoc jenpustiti ih da se Sami razvijaju. Postavljati im zvecke da moraju da ih dohvate i slicno...

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 20.7.2017 12:07:06 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
20.7.2017 12:20:27   
Anck Su Nmaun
Moji su svi spavali na stomak, ali znam da se ovde savetuje da se deca stavljaju na stomak jer tako razvijaju vratne misice prvenstveno.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
20.7.2017 12:56:35   
veselicaa
Maslacak slazem se,ja sam N stavljala na pod,na onoj baby gym pa koliko je htela,a nije bila bas odusevljena i nisam forsirala.Moje nikada nisu spavale na stomaku,pre neki dan vidim na fb drugarica stavila bebicu od mesec dana da spava tako,odmah sam je opomenula.N. preksinoc(jer je sad bas savladala to okretanje i vracanje) zaspala na stomaku,cim sam legla pored nje vratila sam je na ledja,sinoc isto.Ima i varalicu i ne znam kako ce se namestiti ako se probudi,ovako je ipak najsigurnije.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
27.3.2018 16:41:24   
Tatjana.87
Evo nas stigli od lekara. Dr nam je preporučila vežbe tj sutra da idemo kod fizijatra zbog toga što još ne sedi sam. Kaže da bi trebalo u ovom periodu da se samostalno uspravi i da šeta po krevetićuuser posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
27.3.2018 18:18:05   
Zemunka85
Tatjana, pa i ja sam tog stava.
Ja opet pricam samo na osnovu licnog iskustva sa prvim detetom, tako da i nisam bas kompetentna.
Za hodanje po kreveticu ne znam, mada neka deca tada hodaju i bez drzanja, ali za samostelno sedenje sa 10m se slazem. Mislim da bi to beba od 10m moralo da moze sama. Tako da bih ja otisla do fizijatra svakako. Ja sam mom zakazala 11.4. tada c eimati tacno 7m, cisto da cujem misljenje i dobijem vezbice stimulacije.
A je l puzi?

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
27.3.2018 22:44:30   
mama Jo
Tatjana - a kako sedi? Jel pada kad ga stavis?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
31.3.2018 18:39:28   
Tatjana.87
Zemunka ne puzi,vuce se kao crevce i lupa glavom svako malo user posted image
Mama jo nije stabilan,par sekundi i prerne se i opet pada na facu,sedi uz mene ali to nije to,svesna sam toga.
Mislim da nije nista strasno ali se opet nadam da ce nam fizijatar u ponedeljak dati neke smernice,vezbice da bude stabilniji.
Moji naravno hoce d ga podboce sa jastucima a ja ne dam,vodim se onim sto mi je Degu cini mi se dvno napisala,da ga pustim sve sto moze da radi sam da to i radi.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
31.3.2018 18:49:15   
Maslacak15
jao meni i dalje nije jasno to sa stavljanjemuser posted image Pa svaka beba koja nezna sama da sedne ima da padne ako je postavite da sedi bez podupiranja. U nekom momentu. Jel da znaju da sednu seli bi sami. cinjenica da im je potrebna pomoc je dokaz da nisu spremni. Ubedjena sam da ce ti to reci fizijatar sutra. I to sto ih posedate je samo kontraproduktivno, tj odlaze momenat kad ce sami da sednu. Posto oni treba da dobiju motivaciju i zelju i nadju resenje da se domognu te pozicije, a sve pomenuto pada u vodu ako ih samo posadite. To je vise psiholoska pomoc roditeljlima da misle da sad deci nesto pomazu a efekat je nula. Tj ne iskljucujem i da je negativan kao opterecenje za kicmu.
Samo ono sto beba moze sama i samostalna je sigurno ok.

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
31.3.2018 22:04:38   
IvanaSK RR
Tatjana, javi u ponedeljak sta kaze fizijatar.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
31.3.2018 22:33:24   
Tatjana.87
Javljam cim dodjemo kuci!! Da zemunka poenta i jeste to sto bi svi nesto na silu. Ja ga ne forsiram a moja mama je u fazonu on bi trebao vec da seta...ovo vec prelazi u drugu temu opet cu poceti da se zalim na matorceuser posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
31.3.2018 22:42:25   
Sanjica26 RR
Tatjana, matorci su sou. Samo polako. Recice ti fizijatar isto sto je rekla Maslacak. Nije svako dete isto. Tacno da neko u tom periodu hoda, ali ne znaci da drugo dete to mora da radi. Svako je individua za sebe.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
2.4.2018 23:55:21   
Tatjana.87
I bili smo jutros kod fizijatra žena je predivna!
Čim ga je pregledla prvo što je rekla bilo je " volela bih da smo ga ranije doveli"user posted image a nije do nas ja sam trubila kad god smo išli na kontrole...elem dala nam ne vežbice u suštini što više vremena da provodi na stomaku i da krene rukicama napred bar malo. Rekla je da ima malo slabiji tonus mišića ali da za sada nije strašno i da nije poenta da prvo prohoda već da iole nauči da puzi i da ga kada sedi pomalo "gurkam" da uči da održava ravnotežu. Iskreno sam joj ispričala za sav pritisak koji trpim od okoline i ohrabrila nas je da teramo svoje i da se super stvaramo o malcu user posted image za dve nedelje nam je prva kontrola da vidi kolko će napredovati, i sada idem hladne glave u nove pobede. Čak je rekla da joj nije problem da svakih par dana dovedemo redom mamu svekrvu i ostalu rodbinu haha kaže drugačije će matorci rezonovati kada im neke stvari objasni stručno liceuser posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Razvoj grube motorike od 0-7 god
3.4.2018 8:42:37   
IvanaSK RR
Tatjana, bice to dobro, niste vi mnogo zakasniliuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here