|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
1.1.2015 21:19:55   
Valerie
user posted image kato, mnogo mi je zao. jezivi su, neosetljivi, neprofesionalni...
divno sto ste ti i beba dobro, ali u 21. veku ne treba nijedna zena toliko da se muci...
zelim ti da ti bar izbledi ruzno secanje...user posted image

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
3.1.2015 15:34:43   
mali_mis
I moje iskustvo sa Betanijom je pozitivno, a naslusala sam se raznih horor prica u vezi porodilista. Osim susreta sa dr. Relja Djordjevic, kad sam na dan termina isla tamo na ctg. Ali on je nebitan skroz.
Nisam imala vezu niti sam im ista platila, ponasala sam se skroz opusteno, jer nisam znala sta me ceka user posted image Imala sam veliku srecu da naletim na dobrog doktora i babicu.
Hrana ok, jedino sto su tetkice koje raznose hranu, brzo isle i skupljale tanjire, tako da nije bilo sanse da stignem sve da pojedem, i da prvo vece sam dobila virsle za veceru u onom celofanu, a ni viljuske ni noza, niti je mozes lepo ocistiti, uglavnom snasla sam se.
Bila sam na baby friendly, i s'obzirom da uopste nisam imala pojma kako se beba doji, sve sam sestrice ispitala, i na svako pitanje sam dobila objasnjenje.
Spremacice su dolazile svako jutro, cistile wc, brisale podove u sobi, carsav se nije menjao, ali imala sam podmetace.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
4.1.2015 0:22:56   
choopa choops
Ja imam iskustva sa porodilištima u Cg, ali kapiram da to ne računate kao inostranstvo, jer je skoro isto kao po Srbiji user posted image
Ali evo da kažem ukratko ako nekoga bude interesovalo:
1 trudnoća missed ab, Bolnica Kotor ocjena porodilišta 2, doktorica moja 4, ali zato ostali čiste 1, sestre 4, hrana 3
2 trudnoća u terminu, Bolnica Meljine ocjena porodilišta 5, doktorica 5, sestre 4, pedijatrijske sestre 3+, hrana 4
3 trudnoća u terminu, Bolnica KBC Podgorica odjeljenje patologije 4. doktori 5. sestre 4, hrana 3
odjeljenje porođajno 5, doktori 5, sestre 4, pedijatrijske sestre 4, hrana 3

4 trudnoća još uvijek traje, Bolnica Meljine odjeljenje ginekologije 5, doktori 5, sestre 5, hrana 5
odjeljenje porođajno ću da dodam u martu, nadam se da će ocjene da budu iste user posted image


< Poruku je uredio choopa choops -- 4.1.2015 0:23:55 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
6.1.2015 18:09:20   
Njica
Porodila sam se u Frontu 5.12., nemam neko veliko ni odusevljenje, valjda sam bila umrcvarena lezanjem na Patologiji nedelju dana pred porodjaj, osoblje kao osoblje koliko ti treba dobro, vezare na sve strane naravno ali u Frontu nisam ni imala potrebe za time, doktorka mi svakako nije bila u smeni, epidural se svakako placa, ukljucili me na indukciju u 5h, jako sam se sporo otvarala i u 11h bila van svake snage bez obzira na epidural, zaista mi je bilo svejedno ko je obletao oko mene, u duzem periodu sam sama lezala i vristala, niko mi nije ni trebao, pred same napone su se sjatile babice i derale se na mene jer nisam lepo gurala, pise da me je porodio neki doktor Djurovic nemam pojma ko je taj, secam se samo babice sa crnom kosom koja nije prestajala da mi objasnjava kako da disem, kad bi zavrsila sa pokazivanjem a ja neuspesno pocela da disem - ona bi mi opet objasnila i na kraju kad su mi legli na stomak i kad smo izgurali bebu a ja videla gadne halucinacije od nedostatka vazduha, stala je pored mene i rekla da sam zamalo izbegla vakum i da sad disem inace me voze u Lazu Lazarevic ako hiperventiliram.

Na odeljenju ista prica, sestre kao sestre, dodju odu, donesu sta treba, odu, na brzinu objasnjavanje presvlacenja, jos vecom brzinom pomaganje oko dojenja, jedine sestre koje pamtim da su bile strpljive su one koje te nose u wc da piskis, cekale su svih mojih 25 minuta pokusavanja da ispiskim jednu kap.

Ono sto je mene ubilo u pojam, mozda sam luda jer mi je to najbitnije u tim trenucima, ali zbog toga ne verujem da cu se vratiti u Front je sto nismo mogli da vidimo muzeve niti oni da se popnu i vide nas i bebu. Zbog kao nekog gripa, odeljenja su bila zakljucana, nas su tripovali da treba da nosimo neke maske, vristimo sve do jedne a ja ne mogu da vidm svog muza. Mislila sam da cu odlepiti, zaista znam da to mozd anije najbitnije u tom trenutku jer gledace nas celog zivota, ali meni je bilo strasno potrebno da ga ugledam na samo sekund. Niko nije smeo da kao udje na odeljenje i vrhunac je bio kad je jedan poznat mi bradati doktor progurao jednog tatu u moju sobu, morala sam da ga gadjam papucom.

Hvala Bogu, to nije najteze sto je moglo da se dogodi i sto se dogadja, znam da zvuci razmazeno ali eto :) Sve je super proslo ipak!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
7.1.2015 17:40:03   
Anarunika
Njico, važno je da ste ti i bebica dobro. U zimskom periodu obično vladaju zaraze pa se u svim porodilištima manje više zabrane posete što je meni ok. Ali nije u redu što su zabrane ipak selektivne i što opet rade veze. Ja sam ubeđena da je Narodni front najkorumpiranija bolnica, po pričama koje sam čula (i moja sestra se tamo porađala pre 6 godina poslednji put) i da dobro prolaze samo oni koji plate ili imaju neku doooobru vezu. A bezmalo puta je pričano o bezosećajnosti lekara i babica baš u toj bolnici. Moja sestra je imala isto loše iskustvo sa drugim detetom.

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
9.1.2015 21:44:38   
Mariya
Katouser posted image
Ja sam samo grozote cula o subotickoj bolnici. I sve zene koje su se tamo poradjale kazu isto: niko te ni ne pogleda!!Jedna zenica mi pricala da se zena pored nje poradjala, vristala od bolova a niko je nije gledao satima i kad se neka sestra udostojila da udje i pogleda je nastala je frka, kaze bebici se vec videla glavauser posted image A isto je rekla da sestrice primaju nocne poseteuser posted image , jednoj je dosao decko pa su otisli u apartman, a ona se jadna setala po hodniku, krenule joj kontrakcije... Jednoj koleginici ostao deo posteljice, zena dobila sepsu, bila u komi 3 dana, sam Bog je spasio.Fizioterapeutkinja sto drzi vezbe za trudnice je isto rekla, nema sanse da ikad vise ode u Suboticku bolnicu da se poradja, kaze da je osoblje grozno. A taj tvoj dr, cuveni andjelic, da li je on stvarno dobar?obavezno mu ispricaj kakvi su bili prema tebi... I bas mi je zao kad cujem takve stvari. Sledeci put dodji u topolu da se poradjas, tu je osoblje stvarno divno.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
10.1.2015 0:10:46   
Tiziana
Bez ikakve namere da branim Front,iako sam ja tamo prosla ok, milsim da za svako porodisliste postoji po neka horor prica,barem ih ja znam sa sva porodislista u Bgd,osim sa Misovica,za koji znam 2 price gde su moje drugarice poslate u Visegradsku uveliko u porodjaju jer kod njih jednostavno nije bilo mesta.
Ako se malo zagrebe,svuda ima i neljubaznih i nadobudnih i uzasnih prica i iskustava,Ali isto tako svuda ima i strucnih lekara i ljubaznih babica,sestara,neonatologa..A svaka od nas bira porodiliste po nekom svom nahodjenju (ovo govorim za Bgd gde postoji mogucnost izbora).Ja sam ga izabrala jer ceo zivot zivim iza coska ;-), a igrom slucaja moj dr tu radi..

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
10.1.2015 21:45:26   
Mariya
Naravno da svako porodiliste ima neke horor price, ali strasno je da ja jos nisam srela zenu koja je bila zadovoljna porodilistem u Suboticiuser posted image i uvek je problem odnos osoblja prema trudnicama i porodiljama.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
10.1.2015 21:52:26   
MakiJ
Ja sam bila zadovoljna, bile su ljubazne sestrice.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
10.1.2015 22:03:42   
Ipokrisia
Ja cu sestrama i babicama onako da provucem kroz pricu da radim u blicu ili kuriru user posted image kad dobijete neku naslovnicuuser posted image

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
10.1.2015 22:08:50   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Mariya

Naravno da svako porodiliste ima neke horor price, ali strasno je da ja jos nisam srela zenu koja je bila zadovoljna porodilistem u Suboticiuser posted image i uvek je problem odnos osoblja prema trudnicama i porodiljama.

evo ja sam manje - vise zadovoljna
porodila sam se u Andjelicevoj smeni , cak sam ga i videla bez para
a te babice sto drze patronazu manje - vise sve poznajem i ne verujem da je neka bas to izavila
nisam zadovoljna onom drekom koju sam dozivela u momentima kad sam bila na porodjajnom stolu , da sigurna sam da ima jako puno propusta i da neke stvari ne smeju da se desavaju
vecina zena ima problem sa laktacijskim sestrama - meni su objasnjavale , cak su iskuvavale silikonske bradavice koje sam donela ( pre toga su mi donele neke bolnicke da probam sa njima ) , donosile su mi ciste , opeglane pelene prvi dan da ih grejem i stavljam na grudi da pokrenem laktaciju , ja sam imala problem sa babicama na smeni koje su vikale na mene - iako sam dosla sa infuzijom tokolize , koja se daje da spreci kontrakcije - sto ne guram , pa kako majkumu da guram kad sam nafilovana tim mislim odkud ja mogu svesno da pokrenem matericu , mogu da guram kako mogu ali daaaaj , znas da je prevremeni porodjaj
i tako
generalno dernjaju se , i tako to al izes ga ja sam htela da se svadjam i sa nacelnikom odeljenja
i bih da mi jedna dobra dusa od sestre nije zatvorila vrata pred nosom i rekla - nemoj , mozda ce ti trebati
a ta sujeta , jeste sve to ljudski ali ja verujem da ovde nije tolika beda i nepotizam i sujeta bi bila manja ali toje sbbkbb


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
10.1.2015 22:25:45   
MakiJ
Ja sam mozda pogodila dobru smenu, niko nije vikao sem jedne porodilje koju sam i ja vec htela da bijem user posted image , gledale su nas. Vise ima zamerke na neonatologa user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
12.1.2015 13:33:12   
Anarunika
Ja bila da otvorim karton u Mišoviću, pošto moram na carski rez. Trebalo bi da ga zakažem za dve nedelje, tako mi reče doktor koji me je pregledao. Zovem ja danas da zakažem, kažu prvi slobodni termini su 1. i 2. februar. Ja kažem da do tada već treba da budem porođena i šta onda da radim a oni kažu uradite kako vam je doktor rekao. Pa sad ne znam jel da za dve nedelje samo tamo odem i bijem se da me prime ili šta? Ima li neko iskustva?
Trudnoću sam vodila privatno i sada me je u devetom mesecu moja doktorka koja je nekada radila u Mišoviću poslala tamo. Tako je bilo i prethodni put i nije bilo problema, ali sada sam stvarno malo zabrinuta. Inače moram na carski rez jer je treći u pitanju. Imam i upute za njihovu bolnicu. Jedino mi fali markica na zdravstvenoj knjižici zbog nekog glupog papira koji po novom zahtevaju. Nadam se da ću je sutra izvojevati.

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
12.1.2015 13:45:20   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

Ja cu sestrama i babicama onako da provucem kroz pricu da radim u blicu ili kuriru user posted image kad dobijete neku naslovnicuuser posted image


hihihih veruj da sam htela isto ovo da napisem user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
12.1.2015 13:58:20   
Anarunika
Da li neko ima iskustva sa dr. Lončar u D. Mišović? On me je prošli put otpuštao iz bolnice, i sada na pregledu mi je upadao u ambulantu, i opet ostavio negativan utisak bez obzira što se pravi fin. Da li je neko imao kontakte sa njim?

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
28.1.2015 21:34:17   
Njica
Znam, i nisam htela da osporavam moguci gripbilo mi je samo vazno da mi bebac bude dobro i da sto pre izadjemo, na kraju krajeva uz svo spavanje od porodjaja, muke jer ne mogu na wc, polu-uspesna dojenja, plac cimerkine bebice male duse u inkubatoru do mene i tisinu koju donese lezanje subotom i nedeljom, nije mi najvaznije bilo da nas muz i novopeceni tata vidi, samo mi je ostalo to onako malo zao i bila sam ljuta jer smo uredno nosile maske pri svakom izlasku iz sobe, nismo smele da krocimo dalje od hodnika cak ni do Patologije, a onda je dosao preko veze cimerkin muz bez maske u sobu i sa cipelama sa ulice klecao pored mog kreveta i Stefana i kopao po njenoj torbi da joj nadje punjac. Glupost, u tom trenutku ti je to sve, sad vise nije, ima toliko toga strasnijeg.

Ali to je i vise nego nesto najbezazlenije od nepravde koja se dogadja po porodilistima, pucali su me hormoni, sad kad pogledam sta imam u rukama, ma izdrzala bi i vise od tih 10 dana.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
3.2.2015 13:18:38   
Anarunika
Vratila sam se sa paketićem iz porodilišta juče :-) Bila u Mišoviću po treći put i opet sam zadovoljna. Nije onako novo kako je bilo pre pet i po godina, sada su već spavaćice,čaršavi,pelene itd. iscepani i stari ali higijena i dalje solidna, lekari odlični, sestre isto tako uglavnom dobre. A dobili smo i BG paket u kom se nalazilo pakovanje od 10 tetra pelena, pakovanje od 5 švedskih pelena, jedan tanji prekrivač 60x90, i kozmetika od lily , becolino i još po neka kremica. mnogo tanje nego 2011.

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
10.3.2015 9:08:56   
gale77
I mene ceka uskoro odlazak u porodiliste. Za par dana ulazim u deveti. Kada sam se pre osam godina porodila bilo je moguce da doktor koji ti vodi trudnocu dodje i na porodjaj. Moj tadasnji dr je bio strah i trepet u porodilistu i sestre su bas vodile racuna vodile racuna o nama. Mislim da ih je bilo strah da ih ne tuzakamo kod dr. O higijeni i hrani da ne govorim.
Sad je situacija druga kod jednog dr vodis trudnocu, a u porodilistu kod kog zapadnes. Sa tim da su u porodilistu ostala samo tri doktora, a vecina sestara je otisla u penziju pa su dosle sve neke mlade. Pa videcu kako cu da prodjem.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
28.4.2015 10:42:43   
Maraj

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

Ja cu sestrama i babicama onako da provucem kroz pricu da radim u blicu ili kuriru user posted image kad dobijete neku naslovnicuuser posted image


Da l da se sve drzimo ove price user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
21.3.2016 18:54:21   
IvanaSK RR

IZVORNA PORUKA: Maraj


IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

Ja cu sestrama i babicama onako da provucem kroz pricu da radim u blicu ili kuriru user posted image kad dobijete neku naslovnicuuser posted image


Da l da se sve drzimo ove price user posted image

Maraj, jesi se drzala price? user posted image
Ovo uopšte nije losa ideja, dobrooo cu razmisliti o tome :)

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
28.2.2017 13:12:57   
Mariya
Mislila sam da me, pošto sam trećerotka i "sve znam", neće ni pogledati, međutim, i sestre i babice su me obilazile, pomagale, objašnjavale, sve kao da sam prvi put tamo, zaista sam zadovoljna njihovim odnosom prema meni.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
28.2.2017 13:50:17   
mati

IZVORNA PORUKA: Maraj


IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

Ja cu sestrama i babicama onako da provucem kroz pricu da radim u blicu ili kuriru user posted image kad dobijete neku naslovnicuuser posted image


Da l da se sve drzimo ove price user posted image

Pih kako se ja ovoga nisam setila. Mozda bi ona bezobzirna i nadobudna dr onda imala bar malo obzira.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
28.2.2017 23:01:24   
degu
Ja mogu da kazem da kad sam se s T poradjala da sam upala u jedinu losu smenu i da sam imala pogresan utisak o celom osoblju. Sad sam imala babicu koja me je svaki cas obilazila, pazila me je i stvarno mi bila podrska cele noci, divna babica Milena iz Vrbasa. Porodila me je divna babica Marijana, koja me je odlicno vodila kroz porodjaj, vrlo jasno mi govorila sta da radim. Kad mi se desilo to sto se desilo one su me negovale ljudski, sa puno saosecanja. I druge su bile dobre, sve pohvale za njih, ali ove dve divne babice su mi mnogo znacile. Miram da pohvalim i dr-a Milovica koji me je obilazio kao covek da pita kako sam. One sto nisu valjali ne vredi ni spominjati.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
1.3.2017 9:06:47   
suzi kju
Ja sam bas bila zadovoljna u porodilistu. Što osobljem, sto lekarima, sto hranom. Ništa nije vrhunsko ali je prihvatljivo i solidno .

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Odnos prema porodiljama (trudnicama) u po...
8.9.2017 18:55:14   
Tatjana.87
Ja kada sve presaberem mislim da sam dobro prosla jer su mi bolovi krenuli negde oko 13h
ali sam se kontrolisala do 17h oko 18:30h sa primljena u bolnicu sa konstatacijom da sam 4 santimetra otvorenauser posted image
haha nisam stigla da reagujem sestra je samo rekla da se pozdravim sa muzem i da ostajem u bolnici.
Imala sam srece sada kada sam svesna svega,naletela sam na iskusnu babicu,nesto oko sedam su me prikljucili na indukciju
i naravno ja nisam obracala paznju na vreme samo mi je babica u jednom moentu dosla i rekla da se okrenem malo na bok
i da cu se ja do 21:00h poroditi. Necete verovati kada sam se porodila bilo je tacno devet sati .
Stvarno je fora da slusate sta vam govore od disanja pa sve ostalo...sada kada pogledam porodjaj nisam ni osetila ali zato
rana od epiziotomije me je ubila u pojam bas je bilo bolno...ali sve to prodje i zaboravi se brzo user posted image

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Click Here