|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Aloe Vera u trudnoci
9.10.2009 15:12:06   
Verus
Aloe Vera

Aloa je višegodišnja biljka sa stabljikom visokom 2-3 m koja završava cvatom koji se sastoji od crvenkastožutih cvjetova cjevastog ili zvončastog oblika. Listovi su debeli i mesnati dugi 50-60 cm, bodljikave su površine i ruba te na vrhu zašiljeni. Stanište biljaka iz roda Aloe su tropska i suptropska suha područja, čemu svjedoči i građa biljaka odnosno njihovih listova. Naime listovi ovih kserofita su debeli i sluzavi, a od isušivanja biljku štiti i jaka kutikula.
Danas su u fitofarmaciji i službenoj medicini oficinalni samo produkti iz Aloe barbadensis i Aloe capensis. Aloe barbadensis je zapadnoindijski aloj (podrijetlo vuče iz Afrike, ali je u 17.stoljeću prenesena na otočje Barbados), dok je Aloe capensis afrički aloj.
Listovi Aloe sadrže širok spektar biološki aktivnih komponenti. Bogati su vitaminima, enzimima, mineralima, sadrže derivate antrakinona (aloinozid i aloin) i biogene stimulatore imunološkog sustava. Aloj (ukuhan i osušen sok dobiven od izrezanog lišća aloe) se smatra najsigurnijim i najjačim biljnim antrakinonskim laksansom sa učinkom na debelo crijevo. Pripravci Aloe djeluju u debelom crijevu nakon 8-12 sati, bez bolova ili sa slabim bolovima. Pri jakim i akutnim opstipacijama nije preporučljivo davati aloj jer su potrebne velike doze, gdje mogu izazvati jaku hiperemiju zdjeličnih organa. Stoga se aloj ne preporuča u trudnoći, za vrijeme mjesečnice i kod hemoroida.
U zdravstvene svrhe najviše se upotrebljava Aloe vera gel, tj. svjež sluzav sok iz unutrašnjosti lista vrste Aloe barbadensis. Otkriveno je da Aloe vera gel sabrži preko 240 hranjivih sastojaka, a među njima su:
  • vitamini : A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E i folna kiselina
  • minerali: magnezij, mangan, cink, bakar, krom, kalcij, kalij i željezo
  • monosaharidi i polisaharidi: imunomodulatori (pomažu kod AIDS-a, karcinoma, imunoloških poremećaja) i antioksidansi (imaju protuupalno, antibakterijsko i antivirusno djelovanje)
  • aminokiseline: od ljudskom organizmu neophodnih 22 aminokiseline za izgradnju proteina, gel Aloa vera sadrži 20 aminokiselina. Valja naglasiti da gel sadrži 7 od 8 esencijalnih aminokiselina tj. onih aminokiselina koje organizam ne može sam sintetizirati i koje se stoga moraju unositi hranom.
  • enzimi: 16 enzima iz grupe proteaza, amilaza, lipaza i celulaze
  • antrakinone, razne lektine, itd.

Uzet oralno kao napitak pospješuje funkciju:
  • probavnog sustava – potiče probavu, neutralizira suvišnu želučanu kiselinu, smanjuje intenzitet upala probavnog trakta čisteći crijevne resice čime se ujedno povećava apsorpcija hranjivih tvari
  • jetre i žuči – potiče detoksifikaciju i regeneraciju jetre, a kao dodatna terapija preporuča se kod masne jetre, hepatitisa, bolesti žuči i ciroze jetre
  • srca i krvnih žila – snižava razinu kolesterola u krvi i krvni tlak te smanjuje učestalost napada angine pektoris
  • imunološkog sustava – preporuča se kao dodatna terapija kod kemoterapije i radioterapije, potiče prirodni imunitet, sadrži faktore inhibicije rasta tumora
  • mokraćnog sustava i prostate – ublažava akutne i kronične upale
  • respiratornih organa – pomaže kod akutnih i kroničnih infekcija

Također povoljno djeluje i na ublažavanje simptoma slijedećih bolesti:
  • šećerna bolest – regulira i snižava razinu glukoze u krvi, smanjuje oscilacije glukoze u krvi
  • astma, alergije – ublažava simptome istih
  • bolovi u zglobovima, osteoartritis, osteoporoza, reuma

Poznata je i vanjska primjena Aloa vera gela, npr. pri opekotinama ublažava bol, potiče zacjeljivanje istovremeno djelujući antiseptički i baktericidno.


Izvor: http://www.ljekarne-zz.hr/savjeti-farmaceuta/aloe-vera
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Aloe Vera u trudnoci
9.10.2009 15:15:23   
Verus
Kada se ne preporucuje koristenje Aloe


Treba zapamtiti da unutrasnja upotreba kako sabura, tako i svjezeg soka od Aloe izaziva dotok krvi u karlicni pojas. Zato ih ne treba koristiti u slucaju jakih upalnih procesa digestivnog sistema, kronicnih bubreznih oboljenja i mokracne besike, hemoroida (posebno krvavih; a ogranicenje ne vazi za spoljasnju primjenu Aloe), kod upala na spolnim organima. Preparati Aloe su zabranjeni kod oboljenja srca, kod kronicne tuberkuloze pluca koja je propracena iskasljavanjem krvi, za vrijeme menstruacije, kod krvarenja iz maternice, u trudnoci (mogu izazvati pobacaj). Alou treba sa opreznoscu koristiti kod bolesti jetre, zucnih kanala, zucne kesice. Duza upotreba vecih doza svjezeg soka i sabura moze izazvati razdrazenje crijeva i pojavu hemoroida zbog sakupljenih velikih kolicina krvi u donjem dijelu karlice. Posljednjih godina, preispituje se odnos prema Aloi kao sredstvu koje se primenjuje kod onkoloskih bolesti razlicitih lokalizacija. To je izazvano pretpostavkom da biostimulativni efekat biljke u istoj meri utjece kako na zdrave, tako i na kancerogene stanice.

Dakle, jos jednom da rezimiramo:

Proizvode od Aloe nikako ne bi trebalo upotrebljavati u slucaju sljedecih oboljenja i stanja:

- bolesti jetre
- bolesti zucne kesice
- bubreznih bolesti
- bolesti mokracne besike
- krvarenja u oblasti maternice
- hemoroida
(posebno onih koji su propraceni krvarenjem)
- kronicnih upala digestivnog trakta
- upala spolnih organa
- srcanih bolesti
- jake tuberkuloze pluca propracene iskasljavanjem krvi
- u toku menstruacije
- u toku trudnoce
(mogu izazvati pobacaj)


Izvor: www.achi.org.yu/aloja/aloja_ne

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Aloe Vera u trudnoci
8.1.2010 15:42:27   
cipiripi
ALOE BERRY NECTAR


user posted image


Ovaj egzotični napitak sa imenom ALOE BERRY NECTAR sadrži 85% Aloe Vere Gel -a i 13% borovnice i jabuke. Ima sve lekovite sastojke koji se nalaze u Aloe Vera Gelu, a zahvaljujući borovnici i jabuci, ima veću koncentraciju vitamina i kalijuma. Aloe Vera sadrži sledeće supstance:
  • aminokiseline – asparaginska kiselina,
  • glutaminska kiselina,
  • izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenil – alanin, treonin triptean, valin, histidin, alanin, arginin, prolin, serin, glicin i
  • vitamine B grupe pa i B12 i
  • minerale: kalcijum, fosfor, bakar, gvožđe, magnezijum, kalijum i natrijum.
Dodavanjem borovnice i jabuke poboljšao se i ukus Aloe Vera Gela, tako da ga rado pije cela porodica. I ne samo to: ALOE BERRY NECTAR je neka vrsta „ENERGETSKE BOMBE". Biće od velike koristi onima koji imaju problema sa urinarnim sistemom, potencijom, bolestima pol- nih organa, malokrvnošću, sterilitetom i muškim i ženskim. Veliki broj dece je ugledao svet- lost dana zahvaljujući upravo BERRY NECTAR-u! Najznačajnija dejstva ALOE BERRY NECTAR -a:
  • Protiv anemije i malokrvnosti
  • Poboljšava apetit
  • Poboljšava oporavak posle preležanih bolesti i posle operacija
  • Povećava fizičku energiju
  • Poboljšava potenciju i libido
  • Kod bolesti urinamog sistema
  • Kod noćnog mokrenja
  • Umanjuje menstrualne tegobe
  • Nedostaci vitamina i druga deficitna stanja ishrane
  • Prostata (uretritis…)
  • Trombocitopenija
Sastav: Aloe Vera Gel + 13% borovnica i jabuka
Rok trajanja: 4 godine (posle otvaranja – 3 meseca uz držanje u frižideru)
Pakovanje: 1 Litar
Doziranje: kao kod Aloe Vera Gel -a

============================================================


ALOE BLOSSOM HERBAL TEA – Čaj od cveta aloje i raznog drugog lekovitog bilja


user posted image


ALOE BLOSSOM HERBAL TEA je prirodno siromašan kalorijama, bez kofeina i sastavni je deo prirodnog i zdravog načina ishrane.
Čaj od cveta aloje i raznog drugog lekovitog bilja je finog ukusa i mirisa i pomaze kod varenja i grčeva u stomaku.
Postoje indikacije da pomaže i kod bolesti srca, poboljšava cirkulaciju, smanjuje bolove, nivo šećera u krvi, olakšava probleme sa prostatom i poboljšava potenciju. Sastav čaja:
  • Cimet - ima stimulativno i antiseptično dejstvo. Sprečava truljenje, smanjuje grčeve i krvarenje. Stvara insulin i snižava nivo šećera u krvi. Koristi se u slučajevima upale grla, prehlade i kod malaksalosti srca.
  • Karanfilić - stavlja se u kuvano vino. Dezinfikuje, osvežava i ima fungicidno dejstvo. Koristi protiv truljenja, deluje na enzime, odn. smanjuje bolove u mišićima.
  • Đumbir - pomaže kod mučnina, ali ga ne treba piti u trudnoći jer može da izazove spontani pobačaj. Rešava probleme sa varenjem i grčeve izazvane ženskim proble- mima. Kod bolesti srca snižava pritisak i sprečava nastajanje trombova.
  • Anis – deluje pozitivno kod astme, kašlja i bolesti respiratornog trakta. Mogu ga koristiti i mala deca. Sadrži komponentu ESTROGENA koji pomaže kod problema sa meno- pauzom i prostatom. Ubrzava regeneraciju jetre (kod raka jetre).
  • Kamilica - poboljšava varenje. Smiruje probleme sa čirom. Smanjuje bolove u zglo- bovima i sprečava truljenje.
  • Kupinov list - koristi se protiv proliva, prečišćava krv.
  • - Sena – koristi se za unutrašnje čišćenje creva.
  • - Pupoljak aloje - koristi se za unutrašnje rane, čireve, bakterije i u slučajevima šećerne bolesti.

Pakovanje: 25 kesica



==========================================================


Forever PROMESTEEN  POWER

user posted image


Forever PROMESTEEN POWER sadrzi mesavine sokova i ekstrakta nara, kruske, mangostena, malina, kupina, borovnice i semenki grozdja. Sok nara sdrzi vise polifenola (antioksidans) nego crno vino, zeleni caj i sok pomorandze, pri tome odlican izvor vitamina E, A i C a ima i jedinjenja gvozdja.Mangosten je popularno azijsko voce. Zbog njegovog odlicnog ukusa kraljica Viktorija ga je proglasila za svoje omiljeno voce, od tada ga nazivaju ,,Kraljicom voca´´. Osetite neverovatnu moc antioksidanasa nara, magnostena i ostalog egzoticnog voca upotrebom Forever Promesteen Power-a. - Super antioksidans
- Jedinstvena mesavina vocnih sokova i ekstrakta
- Egzoticni ukus koji ce se svima dopasti


========================================================

Aloe First

user posted image


Na putu. Na godisnjem odmoru.Neophodan proizvod svake kucne apoteke. Osnovni sastojci su :
Filtrirani Aloe vera gel 78 %, vitamin E, Alantoin, Propolis,i ekstrakti lekovitog bilja: Kamilica , Neven, Zalfija, Maslacak Eukaliptus, Gloginje, Djumbir, Sandalovina i dr.
Opekotine svih vrsta. Krvarenja , paradentoza, upale usne duplje, upale srednjeg uha , laringitis, tonzilitis, sinusi, zacepljenje nosa, posekotine, rane na grlicu materice, genitalni svrab, mastitis kod mladih majki , opadanje i nega kose, bilo koje nezdravo stanje koze, sportske povrede, koprivnjace, alergije, ujedi insekata, i dr.

=================================================


izvor : zdravstveniportal.com
         preparatiodaloe.rs


=================================================


Ja sam ove proizvode imam u kuci, stalno user posted image



< Poruku je uredio cipiripi -- 8.1.2010 15:43:11 >


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Aloe Vera u trudnoci
8.1.2010 15:43:26   
Verus
Ja sam koristila ovaj First, mama me navukla stvarno je divan za kozu-ali treba upamtiti da sve trudilice i trudnice ne smeju koristiti alou u trudnoci jer moze da dovede do pobacaja...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Aloe Vera u trudnoci
8.1.2010 15:46:57   
cipiripi
"ne sme se koristiti kod upala polnih organa"..

ja sam koristila..cim me zasvrbi ja prsnem i prodje mi... user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Aloe Vera u trudnoci
13.1.2010 3:15:50   
cipiripi
hm sad sam malo zbunjena..
danas sam pricala sa jednim doktorom-neonatologom (valjda se tako pise..dr za bebe)..
i kaza sledece "aloja je odlicna u trudnoci, i za zenu i za bebu ali samo prava aloja - forever living, nijedna druga. to je aloja koja dolazi u srbiju i svaki sleper koji stigne ide na torlak i kontrolise se. ljudi grese kada generalno pricaju o aloji. svi drugi proizvodjaci koji su na bazi aloje stavljau sintetiku u proizvode a to nikako nije doboro jer samo projuri kroz ogranizam. onaj mamavit nikako ne moze da zameni aloja kids vitamine jer je mamavit sintetika, a aloja je 100% priroda"

jos pritom spominje i neke "esensia kapi" od aloje koje je dobro da uzimaju i trudnice i koje su odlicne za bebe, jer oni u bolnici kad su bebe u inkubatoru stavljaju te kapi kroz kiseonik da beba nema problema sa plucima kasnije, takodje ih koriste i za grceve.

ja ga pitam za maku od aloje koju sam uzela mami zbog klimaksa..
koja je razlika izmedju alojine make i na premer "zlatne make" koja ima da se kupi u apotekama?
kaze "VELIKA! aloja pored make u tom pakovanju ima prirodni q10 enzim + sve minerale i vitamine koje je cine efikasnom"

isto je naveo i za propolis kapi odnos proposlisa u aloja preparatima i u ostalim preparatima u apotekama...



vise nisam pametna..nije nadri lekar..vec jako dobar i cenjen...

kome sad verovatiuser posted image


p.s. rekao je da samo caj nije dozvoljen u tudnoci jer sadrzi cimet..djumbir...


< Poruku je uredio cipiripi -- 13.1.2010 3:16:32 >


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 18:17:59   
Verus
Ne znam cipi...evo cituckam po internetu, i neki kazu da je ok 2 kasike u trudnoci, a opet, postoje izvestaji i istrazivanja gde nije nadjeno da je bezbedno....dosta biljaka kazu, da se izbegava u trudnoci jer se stvari efeketa ne zna, tako da meni to i nije neka nauka: cak i ako postoje reci da je opasno, ja to ne bih koristila..rizik je prevelik.  Koristis pre nego sto zatrudnis i kasnije, a tokom trudnoce sto manje hemije: vestacke i prirodne....

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 18:21:29   
cipiripi
znam u pravu si .. zato i kazem "ne znam vise kome da veruje" sto ljudi..sto misljenja...

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 18:25:45   
Verus
pa da u tome je i problem..a i ono da nista u trudnoci nije potpuno ispitano, pa ja uvek kontam bolje biti siguran nego zazaliti...a opet, zdravo se hrani, i bices OK u trudnoci...ja pijem te prenatalne vitamine svaka 2-3 dana, jer jedem voce, povrce, kuvano, ne jedem brzu hranu, ne pijem nista sem vode i mleka, i ponekad kafu (sad i to ne zbog kontrakcija, jer kazu, kafa ih pojacava)....a kada su mi rekli da sam postala blago anemicna, pocela sam da pijem prenatal svaki dan-i krvna slika mi je bila dobra, sada u bolnici, ipak oni pomazu....

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 18:27:43   
cipiripi
ja sam kukavica i panicarka user posted image tako da .. mislim da cu jesti i piti kao ti.. i nista drugo user posted image

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 18:28:44   
Verus
 i ja sam ista takvauser posted image sto manje kojecega extra to bolje.....sve samo u prirodnom obliku.  Vidis, jedino med ne jedem svaki dan, po kasicicu a to bi bilo zdravo....

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 19:26:43   
Anoniman

p.s. rekao je da samo caj nije dozvoljen u tudnoci jer sadrzi cimet..djumbir...


..a ja čitala kako je đumbir dobar u trudnoći jer sprečava mučnine?user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 19:28:08   
cipiripi
user posted image user posted image user posted image user posted image
eto vidis user posted image user posted image user posted image

najbolje da se ponasamo u tudnoci kao nase bake...


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 19:31:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cipiripi

user posted image user posted image user posted image user posted image
eto vidis user posted image user posted image user posted image

najbolje da se ponasamo u tudnoci kao nase bake...



.......da se porodimo na njivi.....user posted image

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.1.2010 19:35:39   
cipiripi
pa da..i bebu da uvijes u shashu od kur'uza user posted image
strasno...nekad i sad...


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Aloe Vera u trudnoci
8.2.2010 11:29:18   
DDROTT
Dobar dan svima ! Vidim da se na ovom forumu vodi jedna vrlo zanimljiva polemika oko preparata od aloe... cuo sam dosta o njima... i cine mi se prilicno delotvorni i kvalitetni... do sada nisam cuo ni za jednu drugu firmu osim FLP (Forever Living Product) i sa njima sam 100% zadovoljan. Poceo sam da ih koristim (naravno, ne sve user posted image ) pre oko godinu dana.. i zaista se moze primetiti pomak. Savetujem svima da ih koriste. Koliko sam ja imao prilike da primetim, najdelotvorniji su Aloe Vera Gel, First, Activator i, vrlo zgodan i delotvoran, Lips.. nadam se da sam vam barem malo pomogao da se odlucite... a ako pozelite da ih narucite, to mozete uraditi preko sajta : www.preparatiodaloe.rs , preko kog i ja redovno narucujem...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Aloe Vera u trudnoci
14.4.2012 12:16:08   
Bebilina
Ja sam Aloe Berry pila pre prve trudnoce i pred kraj prvog i u toku drugog tromesecja sam uzimala prvenstveno
da ocistim kandidu. Uzimala sam po supenu kasiku dnevno, na preporuku doktorice-nutricioniste. Imala sam skolsku trudnocu i rodila zdravo dete.
Maloj sam od rodjenja davala Activator kapi, kasnije po potrebi Kids vitamine i maticnu mlec. Ja sam pila Berry. U kuci smo uvek imali First, Lips, zelenu kremu.
Onda sam sa FLP-a presla na organsku aloju koju moj nitricionista preporucuje. Osim detoksikacije i opsteg zdravlja nisam imala razlog da pijem. Od kad smo poceli da radimo na bebi prestala sam jer na ovoj koju imam pise da se ne konzumira u trudnoci. Moj nutricionista smatra da mi nije neophodna jer je sa zdravljem sve ok.
Generalno sam FLP-ovim proizvodima jako zadovoljna i jos uvek imam Lips, First i zelenu kremu.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu DDROTT)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Aloe Vera u trudnoci
28.6.2017 19:03:50   
Nina02
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Aloe Vera u trudnoci
28.6.2017 19:04:34   
Nina02
Slazem se sa vama samo prirodno

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Aloe Vera u trudnoci
23.10.2017 12:34:58   
Dragce86
Nisam probala, ali verujem da je zdrava, cim se toliko o njoj govori i pise :)

(odgovor članu Nina02)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Aloe Vera u trudnoci
23.10.2017 12:51:53   
isidora88
Ja koristim neki stik protiv znojenja od aloje, nije los.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Aloe Vera u trudnoci
2.12.2017 0:51:16   
Srecko47E
First i stik su moj izbor.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here