|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 10:37:34   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: serpica
Mi razgovaramo o svemu i ona ima slobodu da me pita sve sta je zanima,pricamo mi o tome kako se prave bebe,( onako kako ona to moze da shvati ) pricamo i mesecnom ciklusu zene jer ce za koju godinu i sama da dobije,sve sto cuje od drugarica pita mene jel to tacno i kako to ide. Zato sam uzasnuta da takve stvari stavljaju u casopise,jer verujem da postoje deca koja mozda nemaju tu slobodu da razgovaraju sa roditeljima o tome,pa eto mozda se usude da probaju i to i nesto vise...

Ja isto ovako razmišljam, da im ne uskratim informacije, ali isto tako da ih ne opterećujem i ne pričam ono što smatram da ajoš nije za anjihov uzrast. Ali imam problem, jer recimo moja rođena sestra razmišlja drugačije a djeca su nam tu negdje po godinama. Pa recimo primjer, mala od sestre (8g) dođe i počne da objašnjava za šta služi afrička šljiva, jer joj je mama to objasnila user posted image Ne znam, vjerovatno sam ja staromodna, ali ja to ne bih mogla. Dok eto moja sestra misli ovako kao Tasha user posted image

Olga pa lijepo da stave sliku vagine, klitorisa, sve fino isto kao i na ovoj slici.

Ma bezveze. Ne znam.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 11:10:34   
branki*
covece!meni je ovo suludo!i slicica i novine u kojima je izaslo kao i sam naslov koji je ponizavajuci-kako devojka da zadovolji momka!nije,negouser posted image neka objave clanak kako devojka da postuje i ceni sebe prvo i da nadje momka koji ce da joj ugadja i da je pazi,a ne da je uci da bude sexy call gerla na njegov mig

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 11:29:04   
wivern
Mislim da nisu imali losu nameru ali je nacin da nesto prikazu jako los. Moji prozori gledaju u dvoriste osnovne skole i ja svaki dan gledam devojcice kako dolaze u skolu. Polovina su jos devojcice i tako i izgledaju a druga polovina izgleda kao Jece,Seke i Cece. Verujem da su se oni vodili tim problemom ali je nacin na koji skrecu paznju na to pogresan. Jako pogresan i ruzan.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 11:37:44   
superm
Zgrožena sam...

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 12:26:35   
lesica
Moram da vam stavim ovo što pročitah upravo.
Mislim da je to suština cele priče, ispričana tarzanijskim jezikom user posted image

Tj. moj neki stav je da smo se toliko izdeformisali kao društvo, i da nam se deci seks servira na svakom koraku- televizija, net, novine, časopisi... pa me više ništa ne čudi. A šovinizam...e pa to se ogleda i u savetima i za nas odrasle...
U globalu, ovo bi trebalo svima nama da bude pamet u glavu.

I daaa, moje dete će živeti u saksiji, i biću najgora majka na planeti, već vidim user posted image




Učimo decu seksu da ne bi oni nas


Školski program u nas verovatno nikad nije bio dovoljno dobar, a danas je toliko porozan i šupalj da ne postoji volja ni na kom nivou da se tu bilo šta menja, već se sve pušta volji prirodnog toka događaja. Domaćinstvo nije bilo po ukusu modernih trendova društva, a učenje o ponašanju u situacijama požara, poplava ili zemljotresa se smatra redundantnim. Ali zato postoje stvari kao što su građansko vaspitanje i veronauka, koje ironično pred klince postavljaju lažan izbor da od dva sranja mora da izabere ono koje manje prlja ruke.

O seksualnom obrazovanju se ovde ne priča. To nimalo nije čudno jer smo pre manje od 10 godina imali ministarku inkvizitorku koja veruje u 6000 godina staru poligonalnu Zemlju na kojoj živa bića vrše reprodukciju bezgrešnim začećem. Uopšteno, za najveći uspeh ministarstva prosvete ovde se može smatrati kad kombinacija za prijemni ispit ne procuri 20 dana ranije već samo 15. U takvoj konstelaciji bizarnosti i kolektivne kurcobolje, čini se da je pretenciozno očekivati drugačiji rezultat od petocifrenog broja maloletničkih abortusa godišnje.


Juče je nastala kolektivna histerija jer je tinejdž treš časopis Bravo objavio how to članak za devojčice o pravilnom rukovanju spolovilom. Opšti zaključak internetaša je da je to skandalozno i neprimereno uzrastu jer to čitaju klinci, a oni su još mali za te stvari… Skandalozno možda i jeste (pre bih rekao glupavo), ali dvanaest godina života (neki početak tinejdžerstva) nikako nije malo da se o seksu sasvim ozbiljno uči. To nikako ne znači da dečurlija o drkanju kite treba da uči iz retardiranog časopisa kao što je Bravo, ali postavlja se pitanje gde to deca mogu da uče o seksu? Škola, osim par nasumičnih tribina o upotrebi kondoma koje dođu u periodu kad je već trećina devojčica u odeljenju abortiralo, nije zainteresovana za to, roditelje je sramota jer nije bogougodno, tako da su klinci uglavnom prepušteni snalaženju po netu, a net u tom periodu nije baš kembridžovski nastrojen već odma servira duplu penetraciju u gro planu.

Doduše, u tekućoj školskoj godini, srednje škole u Vojvodini su na mala vrata uvele seksualno vaspitanje, uprkos klerikalnim povicima pedofilske bratije u mantijama. Međutim, to je toliko besmisleno i neefikasno da zaista liči na uobičajenu rabotu koju ovdašnji um može da ponudi kao Solomonsko rešenje. Učenje o seksu u periodu kad već uveliko analiziraš Geteovog Fausa i rešavaš kvadratne jednačine je korisno koliko i da ostaviš pljuge nakon 50 godina. Kasno je. Prekasno je. Jebote, koja je svrha učenja o kondomima ili menstrualnom ciklusu u uzrastu koji dođe dve godine nakon onog u kojem sedam učenica iz osnovne škole u Bosni zatrudni na ekskurziji? Ta zla Švedska je još pre 60 godina uvela obavezno seksualno obrazovanje koje počinje paralelno sa „kosa, prava, uspravna, debela, A, B, C, D, 0, 1, 2, 3, +, -, *, :, =…“

Može zvučati IJUUUUU, ali to je zapravo pravi period za učenje o seksualnosti. Klinci se tada nalaze u vakuumu između falusne i genitalne faze, dakle tamo gde njihov libido još uvek čuva narcisističku formu. To vreme najmanje moguće zainteresovanosti za međupolnu interakciju je idealno da balavurdija skonta osnovne principe polnih razlika i reprodukcije a ne da se čeka biologija za osmi razred. Ipak u trećem razredu drugarici iz odeljenja želiš samo da zavališ specijalku u facu da joj spadnu naočare, a u osmom glagol zavaljivati ima skroz drugo značenje. O prednostima „just in time“ edukacije o prevenciji trudnoće, načinima kontracepcije i polnim bolestima je besmisleno govoriti. Interaktivne grafike i multimedijalni materijali prilagođeni uzrastu bi u današnjoj digitalnoj eri savršeno mogli da demistifikuje glupi tabu našeg društva koji stoji nad seksualnošću i tera roditelje da sa „Ma de si ti to čuo, jebenti lebac krvavi aj mrš u sobu“ odgovara na sasvim normalna dečja pitanja tipa „Tata, šta je to sperma?“. Uostalom, evo kako se školski program (da, to je nekad zaista postojalo, belive it or not) RTS-a početkom devdesetih aktivno bavio seksualnom edukacijom klinaca. Da, imali smo 9-10 godina i obožavali smo da gledamo sinhronizovanu francusku seriju, kod nas nazvanu „Moje telo i ja“ gde baba objašnjava unučićima sve što ih zanima o seksu. A zanima ih svašta, od oplođenja jajne ćelije, preko seksualnog instinkta do telesnih promena u doba puberteta. I da, ovo dvoje dece sigurno nisu srednjoškolskog uzrasta.

Druga neželjena posledica guranja seksualne edukacije pod tepih je stvaranje gomile Mladena Obradovića i generalno netolerantnog društvenog okruženja u kome isti ti Obradovići hrabro plivaju, nesvesni sopstvenog neznanja. Što kasnije dete skonta normalnost u postojanju seksualnih varijeteta to će imati manje izgleda da prihvati da su to varijeteti a ne anomalije. Što više dece to percipira kao anomalije, to će biti više potrebe da se raspreda o pravima gejeva i njihovim paradama, a što više prostora uzmu te rasprave, to će ga manje ostati za neke druge bitne stvari. Uvek se sve svodi na to da ulaganje u obrazovanje višestruko smanjuje troškove koji uvek dođu na naplatu sa kamatom grčkog nivoa.

Sablažnjavanje nad bahatom uređivačkom politikom Bravoa je samo realna posledica u kojoj se davimo. Izdrkaj momku step by step u tekstu će zapasti u oči i devojčici iz Švedske i devojčici iz Srbije bez obzira na njihov nivo seksualnog obrazovanja. I vrlo moguće da će i jedna i druga pod hormonalnim naletom možda prerano stupiti u odnose. Naš problem ovde je što će četrnaestogodišnja Milica iz Valjeva imati mnogo veću verovatnoću da zbog neznanja postane majka nego njena vršnjakinja Karolina iz Geteborga.

IZVOR

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 13:01:03   
QueenJ
Lesice, članak je fenomenalan! I apsolutno se slažem da je ova vrsta obrazovanja kod nas potpuno gurnuta pod tepih. Tragedija.
A gde baš Valjevo nađoše za primer? user posted image

_____________________________

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 13:13:53   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja se nadam da ce u sledecem broju biti : kako zadovoljiti devojku
jer ovo je sovinisticki


Hahahahahahahaha jaoj Olga koja si ti carica user posted image


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 13:24:14   
veselicaa
branki user posted image definitivno se slazem sa tobom.Danas bre sve nesto kako da se zadovolji muskarac,kako da naucimo devojcice od 5 godina da ciste,kuvaju,peru i to obavezno da bi mogla da nadje muzauser posted image kao da bi bilo koji roditelj zeleo da mu cerku ozeni neko zato sto dobro riba i pere user posted image .Nigde veza.Nauci dete da ceni sebe i da se zaljubi u onog ko ga voli takvu kakvo je a ne zato sto mu ono ugadja i sluzi.
Trcosava Olga je u pravu,mirise opasno na sovinizam user posted image
Lesice dobar tekst ali samo potvrdjuje koliko je nas sistem obrazovanja los i ko zna kada ce se nesto promeniti nabolje.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 15:47:44   
Anarunika
Muž i ja se trudimo da ne pravimo tabue na bilo koju temu pa ni na ovu.Tako možda kada "sutra" klinci nalete na ovako nešto negde u nekim novinama možda ih i ne zaintrigira baš toliko . Ali da li je ovo na ovakav način prikladno...pa i nisam baš sigurna...ne znam...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 15:59:50   
Ivanka 75
Lep je to članak Lesice, sročio ga neko rečit, ali i dalje tvrdim da takve stvari ne trea da budu po novinama, na izvol'te.
I da, treba uvesti seksualno vaspitanje u skole bas zato da nam ne bi novine učile decu kako da "zadovoljavaju" unaokolo.

Šovinistički kao što Olga reče, uvredljivo za ženski rod, ponižavajuće i krajnje bezobrazno "kako zadovoljiti momka", a zauzvrat su trebali i da napišu operite drage devojčice ruke posle toga i sl.... da ispoštuju svrhu obrazovanja i vaspitanja.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 16:07:46   
lesica
Ivanka, jasna stvar.

Nego je meni doduše malo nakaradno što datu tematiku opljuvaše novine koje su daleko od toga da biraju šta će i kako će servirati.
Da nije mesto u časopisu nije, ali šta očekivati od države koja ne kontroliše sadržaje u medijima tamo gde bi trebalo i kada bi trebalo.


Elem, da i ja se slažem sa uvođenjem seksualnog vaspitanja, zapravo zdravstvenog vaspitanja u globalu, sa kojim bi se počela još u predškolskom uzrastu. Sve to može da se prilagodi deci, i da pored roditelja i škola aktivno učestvuje u obrazovanju dece.



< Poruku je uredio lesica RR -- 11.2.2015 16:16:53 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 16:12:36   
Ivanka 75
Bas nakaradno, nešto lepo su sveli na glagol i mehaniku

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 17:54:04   
serpica

IZVORNA PORUKA: choopa choops


IZVORNA PORUKA: serpica
Mi razgovaramo o svemu i ona ima slobodu da me pita sve sta je zanima,pricamo mi o tome kako se prave bebe,( onako kako ona to moze da shvati ) pricamo i mesecnom ciklusu zene jer ce za koju godinu i sama da dobije,sve sto cuje od drugarica pita mene jel to tacno i kako to ide. Zato sam uzasnuta da takve stvari stavljaju u casopise,jer verujem da postoje deca koja mozda nemaju tu slobodu da razgovaraju sa roditeljima o tome,pa eto mozda se usude da probaju i to i nesto vise...

Ja isto ovako razmišljam, da im ne uskratim informacije, ali isto tako da ih ne opterećujem i ne pričam ono što smatram da ajoš nije za anjihov uzrast. Ali imam problem, jer recimo moja rođena sestra razmišlja drugačije a djeca su nam tu negdje po godinama. Pa recimo primjer, mala od sestre (8g) dođe i počne da objašnjava za šta služi afrička šljiva, jer joj je mama to objasnila user posted image Ne znam, vjerovatno sam ja staromodna, ali ja to ne bih mogla. Dok eto moja sestra misli ovako kao Tasha user posted image

Olga pa lijepo da stave sliku vagine, klitorisa, sve fino isto kao i na ovoj slici.

Ma bezveze. Ne znam.




Nisi staromodna,naprotiv zna se sve u svoje vreme..kad sam ja imala 9,10 god na trafikama je bio casopis cini mi se Erotika ili tako nesto gde je na naslovnoj strani bila gola zena..znalo se sta tu pise i kakve su slike i znalo se ko je to kupovao,u tinejdzerskim casopisima toga nije bilo,ja sam vrlo sirokih shvatanja i zato se trudim da razvijem dobru komunikaciju sa decom da sutra cisto iz radoznalosti ne bi uradile nesto pogresno.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 20:33:44   
Buba Mira
Znala sam da će se na RR govoriti o ovoj temi user posted image

Prvo, uopšte mi nije jasno zašto su svi iznenađeni što je tema kako da devojčice zadovolje dečake, a ne obrnuto. Pa godinama u nazad se na sve moguće načine degradira žensko po tim kojekakvim magazinima i to naslovima "kako da prva da mu priđeš, kako da tvoj govor tela njemu pokaže ovo, kako da te ne zameni za drugu, kako da mu budeš ovakva, onakva i ostale "kako da mu ideš uz dlaku"" teme. Znači, hiljadu objašnjenja kako da curice postanu male robinje muškom svetu, i kako da brže i bolje isprobaju sve ono što se danas sve ranije isprobava, a što se vodi pod normalno u tim godinama. Ni jedna tema o tome kako da dečaci nauče da budu džentlmeni, kako da im platonsko bude bitnije od onog drugog, već odmah "daj mu na pravi način" teme. To mene više brine od te slike koja do tančina objašnjava kako da neka klinkica od 12 prošeta pevca nekom pubertetliji.

Ne znam da li ste primetile, ali u sličnim novinama se piše i kako da DEVOJČICA stavi kondom dečaku, kao da je to korišćenje tj stavljanje kondoma samo ženska obaveza.
Zašto nigde nije napisano uputstvo za dečake, tipa - kako da spavam sa devojčicom a da ne zatrudni, kako da budem džentlmen i slično? Možda se onda ne bi curice od 12 godina masovno vraćale trudne sa ekskurzija...
Nadam se da ste me razumele šta želim da kažem.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 20:58:54   
Ivanka 75
Buba, iskrivljene vrednosti, vratili smo se milijardu godina unazad kada je pecinski covek mogao da tresne zenku po sred titare i da je odvuce u brlog, aa ona se pritom cereka od srece sto je odabrana.
Evolucija nas preskocila.

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 21:08:51   
Buba Mira
user posted image

Doduše, ima i ovakvih kretena, pa više i nisam pametna user posted image

Btw, buduće mame koje žele da zarade nek se jave devojci, vidite da je frka user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
11.2.2015 21:10:38   
Sanjica26 RR
user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
12.2.2015 11:11:10   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Lep je to članak Lesice, sročio ga neko rečit, ali i dalje tvrdim da takve stvari ne trea da budu po novinama, na izvol'te.
I da, treba uvesti seksualno vaspitanje u skole bas zato da nam ne bi novine učile decu kako da "zadovoljavaju" unaokolo.

Šovinistički kao što Olga reče, uvredljivo za ženski rod, ponižavajuće i krajnje bezobrazno "kako zadovoljiti momka", a zauzvrat su trebali i da napišu operite drage devojčice ruke posle toga i sl.... da ispoštuju svrhu obrazovanja i vaspitanja.


user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
21.2.2015 10:36:43   
mila83
Ja sam se sokirala iskreno.jeste da je deci danas dostupno svasta na tu temu,ali..nije prikladno i slazem se sa vecinom gore napisanih postova. Moji klinci su jos mali i nisu imali takvih pitanja,ali kada to dodje na red, ne nameravam izbegavati , bitno je da se sacuva odnos poverenja izmedju nas,pogotovo kada su u pitanju te stvari.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
7.3.2015 15:28:41   
Plavusa34
I ja sam ovo kupovala al ovo sad je previse,mozda sam staromodna al .....user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
21.6.2015 15:52:16   
Tajčica

IZVORNA PORUKA: Tajčica


Dragi roditelji, da li je vama u redu da časopisi, u ovom slučaju BRAVO (i sama sam ga čitala kao klinka) našu decu (namerno sam napisala devojčice, jer ga čitaju i deca i tinejdžeri), daju ovakve savete - obratite pažnju na fotografiju sa opisom desno

user posted image




IZVORNA PORUKA: choopa choops

user posted image
Je li moguće ovo? Ja pročitah negdje juče neke komentare na Twitteru o ovome, ali nisam uopšte povezala da je to za tinejdžerski časopis???? user posted image

Strašno!!! user posted image




O da, vrlo moguće ...

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Naše devojčice savetuju kako da zadovolje...
21.6.2015 16:51:54   
anuksunamun
zasto vam je ovo manje normalno od ubistava i krvoprolica koje deca masovno gledaju u filmovima , ja podrzavam sexualno obrazovanje , sasvim prirodna lepa i normalna stvar

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 47
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here