|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bicikl
21.5.2013 23:23:58   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Moze da stane , ali neznam s tim za sunce... mi nemamo to , neznam da li se to moze skinuti.

Inace ovo po visini i velicinama je po meni BZVZ, jer po tome moja T bi trebala da vozi 14 a ona vozi 18... a 14 je malecno , ovo 18 vozi bez problema!

Vozi mislis kako treba: bez pomocnih tockova, kad se zaustavi kocnicom i stane pola stopala joj je na zelji? Ili mozda samo sedi na sedistu i okrece pedale?
Tu je razlika, i moja verovatno sa pomocnim moze da vozi vasu 20-icu (da ih ovde rade sa pomocnim jer nakon 14-ice ih bicikli nemaju, 1 u 50 modela 16-ice, nijedan preko). Ali sa 3.5 je ona bez pomocnih vozila tamosnju 16-icu koja nema veze sa osim velicinama.
Cinjenica je da su ovo eu velicine (u Francuskoj smo isto 14-icu gledali za iznajmljivanje) a u Srbiji odakle su standardi to ne znam. user posted image

I jos jedno: dal je bitnije da dete moze na biciklu koji ima da nauci da vozi ili da ceka da je dovoljno veliko pa za par godina kad skalamerija prestane da ga tezinom obara onda skidati pomocne? Iz mog iskustva puno se lakse uce mladja deca i ne zalim sto sam kupila manji (ti ne ja nego svekiji user posted image ), pa cu onda veci. Ona sad sa 5god vozi ulicom zajedno sa nama, ide preko raskrsnica, ucimo se pravilima u saobracaju user posted image Da smo uzeli bilo sta vece nikuda ne bi stigli, oborio bi je jos u dvoristu, pomocne bi imala iako ume da odrzava ravnotezu. Totalno kontraproduktivno ali i opasno za dete.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Bicikl
22.5.2013 8:13:41   
Trcosava
Mi Ani nismo kupovali tricikl, jednostavno više forsiramo šetnju, ali smo kasnije zato uzeli balance-bike, koji je on prerasla za 1 godinu. Tetka joj je kupila bicikl, ali bez pomoćnih točkova, ne znam ni koja je visini ni ništa (kupila polovan). Mi nemamo bicikle. A balance joj nije ni malo zanimljiv, valjda zato što jojje premali, noge su joj savijene kad ih spusti na zemlju, a bisera mrzi da se odgurava.

Ovde baš i nema gde da vozi, a ja joj ne bih sa pomoćnim jer mislim da samo daje lažnu sigurnost. Ja sam naučila da vozim bajs sa nekih 9 god i to odmah u startu bez pomoćnih. Hehe moja ponika user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Bicikl
22.5.2013 10:30:13   
minnica
Bebilina, moj prvi bicikl je imao pomoćne točkiće. Prvo sam naučila da okrećem pedale i držim korman kako treba, pa su mi kasnije skinuli točkiće i vozila sam ga dugooo, do bicikla za odrasle. Tako smo mi sad uzeli 16, da ove godine vozi uz pomoćne točkiće, a dogodine, ako bude spremna, skinućemo ih.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Bicikl
22.5.2013 13:54:43   
Anck Su Nmaun
Jaaaoo Bebilina stvarno... stvarno ne ocekujem da moje dete s 3 godine vozi biciklo bez pom.tockica user posted image

Ja sam naucila da vozim na ponici, znaci ni ja nisam naucila da vozim biciklo sama kad sam se tek ispilila user posted image

I stavrno mislim da za nju nije 14...vukla bi noge. Sela je na drugaricino biciklo koje 14 i bukvalno kao da vozi bebece... kada sam videla kako vozi to malo bila sam sigurna da nisam pogresila sto smo birali ovo vece!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 22.5.2013 13:57:16 >

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Bicikl
22.5.2013 21:34:08   
Bebilina
Trcosava jel ti cera visoka? Stvarno cudno da tako brzo preraste balance...
Tricikl smo mi imali, al skoro da ga nismo ni koristili, ali zato je balance izvozila dokle je mogla, od 2 do 3.5god. Bilo je i veceg modela iste marke, al opet nismo hteli taj u startu jer kad ga je probala u radnji pretezak joj je bio. Ovaj sto smo joj uzeli je obozavala od prvog dana, pisala sam mislim ranije o tome...
Minnice moja cera je sa 3.5 vozila srpsku 16-icu. Moji su imali dva modela od bratanica i jedan je bio ovako izduzen, ali manji od njene 14-ice, a drugi je bio model kao poni i super ga se navozala. Mislim da koji god da ste tamo uzeli a pise da je 16-ica bice super za taj uzrast. user posted image
Anck deca i bicikli nam definitivno nisu isti. Ali svako radi kako misli da treba i ja to postujem. user posted image

Ja sam kasno naucila da vozim, sa 5 1/5, skoro 6god na bmx-u. Kazem kasno gledajuci sad drustvo moje cure- oni koji imaju bajseve znaju da voze, posebno ona deca koja su vozila balance.
Svejedno ja kroz osnovnu nisam silazila sa njega, sad isto- kud god mogu pre cu njime nego bilo kako drugacije. U poslednje 3god sam igrom slucaja 3 promenila, mm je isto uzeo novi, to nam je i hobi, i razonoda, i navika, meni rehabiitacija kolena, na njemu vozim bebca i otuda jako ozbiljno shvatam odabir i svog i decijeg.
A za malu iz jednog jedinog razloga jedva cekam sledecu velicinu (mi skacemo 16, pa na 18icu): zbog brzina. Dosta vozimo, barem po nekoliko kilometara u komadu i zao mi je kad na pojedinim deonicama vidim da ja moram da spustim brzinu, a ona u isto vreme uporno vrti, ustaje sa sedista. Svaka joj cast, za to treba snaga na jednobrzincu user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Bicikl
30.5.2013 8:43:10   
Trcosava
Šta ti je život, moja zaova nezaposlena, a dva puta za godinu dana ide u London. Milina. Elem, pošto je juče otišla u London (aerodrom je blizu muževljevog posla), dovezao njen dečko biciklu za Anu. Biciklica mi izgleda ok. Juče je ana vozila, to oduševljenje da vi vidite!

Prvo da odgovorim Bebilini - balance smo joj kupili sa neke 2 godine, ali je visoka, a i tih balance ima raznoraznih. Ovaj je izgleda malo manji, a Ana jeste visoka (oko 104 nisam je skoro merila).

E sad bicikla - stavili su joj i pomoćne, ja nisam za, ali jbg. Ako uzmem u obzir da je juče prvi put sela na bicikl i prvi put u životu okrenula pedale - super joj ide.
Ima manjih problema:
- obavezno krene točkovima unazad = koči;
- kad krene mora da gleda u noge i moramo non stop da je podsećamo da gleda kuda vozi (mada to nije ništa novo, moram da joj govorim i kuda ide jer ništa ne gleda)
-nikako da skapira čemu služi volan (to nije kapirala ni na onom malom kamiončetu, ni na balance)

Kako je vašoj deci prvi put bilo? Jel ovo moje totalni tutumrak za te stvari ili je svoj deci to malo teže išlo.

Generalno, Anina ''motorika'' nije sjajna. Kako je kod neke dece razvijeniji govor od motorike, ja se ne opterećujem puno. Žao mi je samo što ona hoće, pa kad joj ne ide, ona se nervira (ljubi je majka, sva je na mene)

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Bicikl
30.5.2013 8:51:15   
Anck Su Nmaun
Isto tako je i nama bilo, dont wory, user posted image nije gledala kuda vozi, stalno je kocila....dok nije skontala pop kom principu sve radi user posted image

Sad pici sama nemos' je stici !

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Bicikl
30.5.2013 9:07:34   
Trcosava
Anck, nadala sam se da ćeš mi i odgovoriti user posted image

Kad dođemo do toga da ne možeš da je stigneš - kupujem i ja bajk! Ili je možda krajnje vreme da naučim da vozim rolere user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Bicikl
30.5.2013 11:10:41   
Bebilina
Trcosava ja ti tu nisam od pomoci jer moja je kamikaza, nista je ne zajstavlja, tako da je na balance jurila ko muva bez glave, sad na ovom tek, skuter ista prica. Ali kaciga je obavezna, na balance je i stitnike za kolena i rukavice nosila dok se nije izvestila...
Ta kocnica unazad je jos nesto sto se ovde ne radi na biciklima.
Volan joj je na balance u startu bio fiksiran i nije mogla da ga okrece puno. Tako da se koncentrisala na ravnotezu i noge. Kad je to savladala otkljucali smo volan.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Bicikl
2.6.2013 0:15:09   
Bebilina
Danas smo kupovali nesto u radnji za bicikle i ujedno isprobali velicine. Nemam pojma koliko mi je dete visoko i tesko, ali ladno je vozila (bez pomocnih, polazenje, zaustavljanje, drzanje tezine itd) 18-icu. Prodavac predlozio da vozi njen jos par meseci jer ima mesta za podizanje sedista i da onda odmah probamo klasicnu 20-icu ili BMX modele. user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Bicikl
24.6.2013 17:16:36   
Azra_
Mamae kakva su iskustva sa Chicco triciklima? Vredi li platiti skuplje ili kupiti neki ˝običan˝. Evo dva modela koje gledam, pa mi recite šta mislite...

http://www.encimenci.com/proizvod.asp?id=1450900&title=Tricikl-SMART-TRIKE-Safari-Bear&kat=5&sn2=200

http://www.encimenci.com/proizvod.asp?id=1461800&title=Tricikl-SMART-TRIKE-Fresh&kat=5&sn2=200

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Bicikl
24.6.2013 17:20:38   
Azra_
Ako neko ima ovakav, takođe bi mi značio savet:

http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=27317&SMOBY-TRICIKL-BE-MOVE-WINNIE-THE-POOH-SM444187

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Bicikl
24.6.2013 17:26:29   
Modessty
Ma što da plaćaš više za nešto što će relativno brzo prerasti! Kupi ovakav neki običan u bilo kojoj prodavnici dečijih igračaka ili na kraju krajeva na pijaci ili kod kineza. Izradovaće se dete, a kda ga do sledećeg leta preraste neće ti biti žao što si dala pare za to.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Bicikl
24.6.2013 22:32:39   
Bebilina
Ovo su Smart Trike, nisu Chicco-vi, ali su izuzetnog kvaliteta. Ako planiras njime u duze set_nje videces koliko je upravljanje za roditelja lakse nego bilo koji drugi trickl (pisem iz iskustva). Trajace ti za dvoje, troje i vise dece, zasticen od kise i sunca (da ne bledi plastika i tkanina).
Moje sve preporuke, to je jedini koji bih licno kupila da nam sad treba user posted image

Za Smoby imam iskustva jedino sa onim kamioncicima i bagerima na vozanje, sa pedalama i isto pohvale, izdrzljivi su.

< Poruku je uredio Bebilina -- 24.6.2013 22:34:51 >


_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Bicikl
24.6.2013 23:51:18   
Azra_
Bebilina, hvala... Bitno da opsluži ovo jedno, ako se rešim za drugo dete, do tad će verovatno izmisliti nešto ˝bolje˝. Ja sam više za šetnje, ali dečak baš voli da se vozi. Polako prerasta kolica, za pravu biciklu još nije, pa nam je ovo prelazno rešenje. Ako bih kupovala neki kvalitetniji=skuplji, volela bih da nam posluži i kasnije, kada dete može samo da se vozika, dakle, kad se skine ona ručica za guranje...

Kad bih znala da će ga vozati samo ovog leta/jesenji, što Mod kaže, ne bih bacala pare...uzela bih bilo koji duplo jeftiniji, a poslužio bi...

< Poruku je uredio Azra_ -- 24.6.2013 23:53:17 >


_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Bicikl
25.6.2013 0:27:51   
Bebilina
Mislim da ih deca generalno vole, jedino je pitanje koliko ce imati prilike i vremena da vozi... Ako ste vise kod kuce, pa moze u dvoristu, ili idete u krace set_nje mislim da ce uzivati. Mi imamo jedan tricikl, mali je odusevljen njime, stalno ga gura po dvoristu i pentra se na njega, al nije nam za duze staze recimo. Sveki je htela da nam kupi ST, ali mi sa sobom vucemo sve osim sudopere user posted image pa mi znace kolica da napunim korpu i okacim koliko mogu. Tako da bi bicikl bio neiskoriscen, dok god bude hteo kolica bicu presrecna. user posted image
Prijateljica je bas tako koristila Smart Trike- za decaka za guranje, pa voznju, pa namontirali opet za devojcicu i stalno ga vozi na kracim relacijama. Povremeno se zamenimo, kad joj devojcici dosadi ili treba da spava stavi je u nasa kolica, a ja sina u bicikl.



< Poruku je uredio Bebilina -- 25.6.2013 0:34:11 >


_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Bicikl
25.6.2013 0:44:35   
Azra_
To je već iskustvo iz prve ruke. Značajno! Puno ti hvala. Imam mogućnost da naručim iz inostranstva neki od modela, ali malo mi je nezgodno dok ne vidim uživo. Najveći problem mi je visina ručice za guranje. Ja sam prilično visoka i kod većine tih biciklica ručica mi je bila niska i bilo mi je naporno za kičmu... Kakva je situacija po tom pitanju kod ST? Lak je za upravljanje??? Ne znaš koji je model u pitanju. Ima raznih SM modela...

Iskreno, meni su kolica zakon, ali znam da mora nekad izaći iz njih.user posted image

< Poruku je uredio Azra_ -- 25.6.2013 0:45:39 >


_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Bicikl
25.6.2013 8:17:42   
Snelle
Azra, vidi OVO

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Bicikl
25.6.2013 14:28:54   
Azra_
Snelle, videla sam taj već negde na netu. Izgleda mi svemirski. :-) Kad bih znala da je lak za upravljanje, mogao bi da dođe u obzir. Pogledaću po netu da nađem da li ima karaktristike negde detaljnije... Hvala ti na linku...ovo je još i na akciji. Ako neko ima iskustva sa ovakvim triciklom, neka javne...poludeću.

< Poruku je uredio Azra_ -- 25.6.2013 14:37:02 >


_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Bicikl
25.6.2013 14:33:59   
Trcosava
Azra, zašto ne pozoveš telefonom pa pitaš koja je visina te ručke, ja sam počela da zovem trgovine za sve živo. Zadnji put za sandale sam zvala, zašto da tabanam kad mogu da pozovem i pitam. user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Bicikl
25.6.2013 14:48:23   
Cvrčko
Mislim da ne postoji dete koje toliko voli biciklu kao moj sin user posted image Prošle godine je vozao tricikl, a ove je lepo dorastao za dvotočkaš sa pomoćnim točkićima, neke srednje visine, većih točkova, prilično je masivna (znam jer je dnevno bar dva puta dižem/spuštam na prvi sprat user posted image )... On je totalno opčinjen biciklom, pao je nebrojano puta, nijednom se nije nešto povredio, i odma nastavlja dalje... Evo sa 3.5 godine on je u stanju (provereno) da pređe oko 6km bez ikakvog zamora. Ja sam fascinirana! I stalno me pita kad ćemo skinuti pomoćne točkiće, ali pošto ja najčešće idem u šetnju sama sa njim i bebanom u kolicima, čekam negde kraj sezone (tamo septembar/oktobar) pa predveče da malo vežbamo bez točkića, a ako budemo uspešni dogodine na dva točka

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Bicikl
25.6.2013 17:32:05   
Azra_
Mame, pomagajte.... Šta od ova dva izabrati:

http://www.takolako.rs/user/bicikli-tricikli/smart-trike-tricikl-safari-zebra/44_791_63540_1_0_0/item.jsp

http://www.nonstopshop.rs/i-22260/guralica-tricikl-i-trotinet-injusa-minotauro-8-u-1?ref=blic_single


_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Cvrčko)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Bicikl
25.6.2013 19:47:11   
vonavoj
wau,meni je skroz super ovaj 8u1 user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Bicikl
25.6.2013 20:16:39   
Moiraina
Meni su oba super, s tim što bih ja izabrala jeftiniji user posted image
Mi smo naš dobili, neki najobičniji, poslužio nas je (i još uvek služi) odlično, biće definitivno i za bebca sledeće sezone. Koristili smo ga prošlog leta, tada sa onom ručkom za guranje, ovog leta ga vozi sam. Lično ne bih davala previše para za to, ali ako si već spremna toliko da potrošiš, nećeš pogrešiti koji god od ta dva da izabereš.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Bicikl
25.6.2013 20:49:16   
Janncica
Meni se vise svidja prvi ... Cak cu ga uzeti u obzir za poklon od babe i dede za 1. rodjendan.. user posted image


(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here