oxy7
|
Eh, evo i mene na ovoj temi, a već sam se ponadala da mi neće trebati pomoć i savjeti. Moj bebac spava u svojoj sobi od rodjenja i nikada ga nisam uspavljivala, uvijek je to bila rutina, kupanje, hranjenje, spustim ga u krevetac, prigušim svjetlo i zatvorim vrata. Čak je sam izbacio noćno hranjenje, sve super, niko iz okruženja nije mogao da vjeruje da sve ide glatko. ALI... kada je prošao prvi rodjendan, odjednom nakon rutine, kupanje, hranjenje...odbija da ostane u ležećem položaju. Samo ustane i drži se za ogadu, urla iz sveg glasa. Čim ga uzmem, nasloni se na mene, sklupča se u mom krilu i odmah zaspe. Onda ga, naravno vratim u krevetac. Posljednjih dana je kod nas jako toplo, a njemu baš vrućina smeta, tako da to uspavljivanje duže traje, a ako se probudi noću jer je žedan, ni tada neće da legne nazad. Kad vidi da ga vraćam u njegov krevetac, nastaje histerija. Ako odem u drugu sobu i legnem pored njega - spava za pet sekundi. Ima li neko ideju šta da radim? Pokušala sam da ga pustim da plače, ali onda je bilo još gore, ne može da se umiri, čak je jednom i povratio od silnog plakanja...trebalo mi je sat da ga umirim.
|