|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Srednja škola
23.7.2015 22:58:03   
jovana jojo
Viki ,nemoj je sputavati,ako joj se već toliko sviđa to zanimanje podrži je...možda vremenom i promeni mišljenje i žalje.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Srednja škola
2.9.2017 17:00:46   
krin 40
Moj sin je završi voazduhoplovnu akademiju(pun naziv srednje skole).Toliko je hvale u medijima kao perspektivnu.Teško se upada.Dete se trudilo..itd.Škola
je teška glupost i još jedna laž ove države.Videli su avion tri puta za 4 godine a praksu imali u školi umesto na aerodromu.Od najavljivanih ugovora za posao naravno nista nemaDete upisalo Ekonomski fakultet a i ostali drugovi sve druge fakultete koji veze nemaju sa tom školom.N planira srednju IT..i podržavam
je u tome.U IT sektoru ima neku perspektivu

< Poruku je uredio krin 40 -- 2.9.2017 17:02:09 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Srednja škola
2.3.2022 7:17:55   
IvanaSK RR
Evo mene u ovoj temi. Mali sin nije vise mali 😁Kao sto svi vec znaju, moj sin bi samo fudbal igrao i nebi ni minut ucio. Ali posto tesko da moze od toga da se živi morace u srednju skolu. On nema predstavu sta da upise. Jedino sto mu je bitno je da skola bude blize kuci jer su mu treninzi bas daleko i odlazi mnogo vremena na prevoz. Inace je jako vrlodobar, odlican. Naravno, nemamo blage veze kako ce uraditi prijemni 🙄Svasta smo gledali, ali u neki uzi izbor su usle ekonomska i ptt. Muz mu je predlozio brodarsku, ali sin nije bas oduševljen da bude kapetan na belu ladju. Ima i medicinska u blizini, ali verujem da ce to biti na kraju liste zelja. 
Mene mnogo frustrira sto on ne zna sta bi upisao. A da ne pričam sto ga uzasno drma pubertet. Bas nam je tezak period. 
Kada se upisuje srednja popunjava se lista sa 20 skola? Tj. tih 20 zelja moze sadržati i smerove iz iste škole? 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Srednja škola
2.3.2022 8:17:37   
Peace*

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR


Kada se upisuje srednja popunjava se lista sa 20 skola? Tj. tih 20 zelja moze sadržati i smerove iz iste škole? 


Da, popunjava se lista želja, možeš pisati svih 20 (jel 20 beše?), a ne moraš. Svaki smer je nova stavka na listi želja.

Kupite Informator (Sl.glasnik), ne znam dal je već izašao, tamo imate spisak svih škola, možda dobijete ideju.

Moj sin je upisao prošle godine. Od svega je znao da će u gimnaziju jer nije znao šta će. user posted image
Krenuo je od informatičkog razreda , preko bilingvalnog, onda je hteo na prirodni smer što sam ja rekla da nije baš opcija (može, al pred kraj spiska - prosto nije prirodnjak)... i tako je do kraja upisao gimnaziju opšteg tipa.

Znam da su deca koja se aktivno bave sportom upisala sportsko odeljenje u gimnaziji kako bi mogli da postignu i školu i treninge.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Srednja škola
2.3.2022 9:17:24   
IvanaSK RR
Hvala, Peace.
Nismo za sportsku gimnaziju, bar ovu kod nas. Treba bas dosta bodova, a nisam sigurna da ce ih imati. Vise smo za neke smerove sto imaju veze sa sportom u skolama gde imaju razumevanja za decu sto treniraju( to znamo da je u ekonomskoj pa otuda ta skola u opticaju). 
Vidim i da ima dosta privatnih skola sada koje nude i ok opcije placanja. Mada, nisam za privatnu skolu bas zato sto on ne zna sta bi 😁

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Srednja škola
2.3.2022 10:24:18   
Peace*
Iz mog iskustva - to sa bodovima se časkom okrene naglavačke.
Ništa te ne ubeđujem, samo pišem svoje iskustvo.
Dešavalo se prošle godine da je gomila vukovaca loše uradila završni, i imala isto bodova kao vrlo dobri koji su pokidali završni.
Ako ti bude trebala još neka info, tu sam. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Srednja škola
2.3.2022 15:35:56   
IvanaSK RR
Toga sam svesna. Ja bih njemu najradije zanat, kakva gimnazija 😂

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Srednja škola
2.3.2022 22:53:30   
Tiziana
Jaoj Ivana..Moje 3 drugarice imaju decu koja sada zavrsavaju 8. i tacno znam kroz sta prolazite. Ja sve nekako mislim da je za decake bolja szrucna skola jer ako jednog dana odčuve da neve na fakultet ili iz nekog razliga me budu u mogucnosti da studiraju, imace bar neki poziv.. Moj muz ne deli moje misljenje odnosno misli da je ipak gimnazija, gimnazija. Sto se tice skola koje si pominjala, ekonomsla i medicinska su sihurica da ce kasnije moci da nadje posao.. Kuma nam predaje u medicinskoj i da, vecina djaka su devojcice, ali ima i decaka i laze da su stvarno fina, kulturna i vasšitana deca. Mislim da sa jakim vrlo dobrim/odčicnim uspehom ipak me treba ni da razmislja o brodarskoj skoli. 

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Srednja škola
2.3.2022 23:57:58   
mati
Ivancice, vreme leti. Već srednja škola. 💜
Što se zanata tiče i ja nekako tako razmišljam. Dzabe ja završavala dobre škole kad posla nema. Ima, ali sa debelom vezom ili novcem.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Srednja škola
3.3.2022 7:20:16   
IvanaSK RR
Mati, vreme nam ode prebrzo! 😘
Tizi, u brodarskoj ima smer nauticki tehnicar-recni smer. Muz ima sestru u CG pa posle skole nek ide tamo da radi 😁
Nemojte da me shvatite pogrešno, al gimnazije su meni nista. Nista u smislu da nista posle nemas, a ubio si se četiri godine uceci jer su uglavnom teske. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Srednja škola
3.3.2022 8:01:12   
Tiziana
Ne shvatam te pogresno, bas i ja isto tako mislim. Posle gimnazije MORAS dalje.Moj brat je zavrsio srednju arhitektonsku. Naravno hteo je na fax, ali se dese 90te,rat,on ode u vojsku jer su ga pizvali cim su videli da je ispod crte na arhitekturi. Bude on u vojsci/ratu 1,5godinu,kad se vratio bio je pogubčlen. I upise vanredno sumarski fakultet, obradu drveta. Mucio se jedno godinu i po, nije ga to zanimalo i odustane. U medjuvremenu se zainteresuje za neki kurs autokeda koji je tad bio potpuno nov, ludilo, krene sa tim, posle toga krene da radi u jednom arhitektonskom birou kao tehnicli crtac. U medjuvremenu zavrsi kurs 3d maxa i nastavi da se usavrsava u tom smeru. I evo jos uvek je u arhitekturi, radi iskljucivo 3d mofelovanje, daje i casove svih ovih programa jer je vecinu njih medju prvima ucio, kad su se tek pojavili,a imao je odlicnu bazu jer je tada arhitektonska  bila odlicna skola. Ne zivi odavno u Srbiji i uvek ima posla. I zaposlen je i radi i privatno. Da je isao u gimnaziju, sad bi ko zna sta radio i gde bi bio. 

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Srednja škola
3.3.2022 11:40:20   
Didy
Ja volim gimnaziju, daje odličnu osnovu za sve i deca dobijaju široko opšte obrazovanje koje im ostaje tokom života. Tačno prepoznajem gimnazijalce od ostale dece čak i kad budu odrasli ljudi, s njima možeš pričati bukvalno o svemu.

Beskrajno sam zahvalana mojoj mami koja mi je rekla kad sam se u 8. razredu povela pričama drugarica koje su čule od svojih roditelja - Kad završiš gimnaziju nemaš ništa. Samo mi je rekla - Kad završiš bilo koju srednju školu nemaš ništa. Upiši srednju školu koju želiš, a ne da unapred razmišljaš - Šta ako...Pričam iz svog ugla, ja sam bila dobar đak, nisam gledala kako da lakše prođem, da prespavam školu ili da protrčim kroz nju. E, sad, svako svoje dete poznaje i na osnovu toga savetuje. Generalno me nervira taj stav - Kad završiš gimnaziju, nemaš ništa, pa sam morala da prokomentarišem. Pored toga, moje društvo iz gimnazije je oduvalo na medicinskom fakultetu sve one koji su iz srednje medicinske upisali medicinu. Oni su se vukli, mučili i na kraju ili ostali na srednjoj ili eventualno prešli na višu. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Srednja škola
3.3.2022 13:37:11   
Peace*
Delim tvoje mišljenje Didy.

Kolegin sin je prošle godine upisivao srednju kao i moj. Upisao je najjači smer u medicinskoj, i to nakon konsultacije sa ljudima koji su medicinari. Njihov savet je bio da ako želi medicinski fax posle, da onda ide u gimnaziju, jer posle srednje medicinske je to veoma mučno.
Ako su lagali mene i ja lažem vas.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Srednja škola
3.3.2022 13:38:44   
IvanaSK RR
To je moje mišljenje, ali da on hoce gimnaziju ne bih ga sputavala u tome. On je dete koje ne voli da uci, skola ga slabo interesuje, osim fudbala na fizickom. Gimnazija je za decu koji vole skolu, vole da uci. Ne verujem da bi njemu bila ok.Ima jos vremena, pretpostavljam da ce se i gimnazija naci na toj listi zelja, s''obzirom kolika je 😁

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Srednja škola
3.3.2022 13:40:47   
Peace*
Deca koja vole da uče user posted image user posted image user posted image

Izvini morala sam, mnogo smešno zvuči.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Srednja škola
3.3.2022 15:01:04   
Didy

IZVORNA PORUKA: Peace*

Deca koja vole da uče user posted image user posted image user posted image Izvini morala sam, mnogo smešno zvuči.


Hahahahaha. Baš.
Ivana, nisam konkretno davala savet za tvog sina, već iznela uopšteno stav, potaknuta tom rečenicom koja se decenijama vrti, a najčešće je iznose oni roditelji koji nikad u gimnaziju kročili nisu. Svako poznaje svoje dete i njegove mogućnosti. Treba dobro izvagati. Mm je npr. upisao srednju tehničku i tu se bukvalno provlačio, nije mnogo učio. Posle je završio tehnički fakultet u roku i sećam se da je jednom negde izjavio - Ja sam se sačuvao za finiš, u srednjoj se nisam istrošio mnogo. Ima i toga. Još su mi gori roditelji koji svoje ambicije guraju kroz decu, a deca ne mogu to da iznesu. Žao mi je te napaćene dece.Uglavnom, nas čekaju iste muke sledeće godine.



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Srednja škola
3.3.2022 15:30:32   
Sanjica26 RR
Ja nisam isla u gimnaziju, a brat i sestra jesu. Tacno na faksu sam primetila da odskacemo mi koji nismo isli u gimnaziju. Videla sam ja i po bratu i sestri. Prosto u gimnaziji dobijes opste znanje sto je jako bitno ako ides dalje.Ζa decu koja ne žele da studiraju, gimnazija nije. Ja svoje djake savetujem da upisuju gimnaziju. Prosle godine se kod nas otvorio IT smer u gimnaziji. I pricam ja na času o obrazovanju i jedan osmak kaže da ce da upise politehnicku. Mama i tata mu ne daju nista drugo. Inace je isao na takmičenja  zaista vredno dete. Ja ga posavetujem da upisem IT. I zaista on upise, posle mi se zahvaljivao. Stvarno ga nisam videla u politehnickoj. 
Niko ne voli svakako da uci. Evo i mene mrzi 🤣 Ali odoh.




< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 3.3.2022 15:31:49 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Srednja škola
3.3.2022 15:49:50   
IvanaSK RR
Štreberi iz gimnazije, izvinjavam se 🤣 salim se, naravno. Didy je gore napisala da nije htela da protrci kroz skolu.. Moj sin ne da bi protrcao nego bi se udarao nogama u dupe.
Inace,mi imamo gimnaziju u ulici, deset_ minuta od kuce, bliza nego osnovna 😁. Ja mu predlagala nju pre par meseci, on kaže "jok, tu idu narkomani" 🙄. 
Ja bih najviše volela da on zna sta hoce. Ovako, guglam i iznosim ideje a on bi da se vrati u vrtic. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Srednja škola
3.3.2022 18:49:30   
Tiziana
Kod nas je skroz orbnuto. Ja sam iz familije gde su svi zavrsili gimnazije i fakultete, mama ,tata, deda, baba,pa cak i pradeda..jedino je moj brat 'crna ovca', nit je isao u gimnaziju, nit je zavrsio fakultet. :-)
Ja isla i u gimnaziju i zavrsila fax,a a opet negde sada razmisljam da mi ta gimanzija nije pruzila nista posebno.

Ali kazem, moja deca ce odluciti, sigurno ja necu biti ta koja ce na bilo cemu insistirati. Ni meni niko nije nista nametao u zivotu,o svemu sam sama odlucivala i pravila sam i neke greske i placala sam svoje greske.

To za srednju strucnu skolu su neka moja razmisljanja sada, iz ove neke perspektive..sto uopste ne znaci da sam u pravu.
Moj sin je onako, posebno dete, sve mu ide izuzetno lako i ima neko ogromno opste znanje i puno toga ga zanima i verujem da u zivotu moze da protrci kroz sve skole, samo sako ga lenjost ne bude upropastila jer je boze sacuvaj lenj,a to u nekom trenutku moze da dodje na naplatu..On vec naravno razmisjja o gimnaziji i to onoj koja je pored njegove skole jer ce svi drugari da probaju tamo da se upisu. Oni se zezaju da ce ceo zivot provesti u jednoj ulici jer tu je vrtic,osnovna,gimnazija.
Cerka nije taj kalibar, niiti je zanima previse skola, ali je vredna. Dodatno, obozava starijeg brata i u svemu bi ga kopirala tako da verujem da ce svakako probati da upise istu skolu u koju ce i on ici..


(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Srednja škola
4.3.2022 7:25:09   
IvanaSK RR
Evo moj sin resio, kaze Medicinska 🙄

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Srednja škola
4.3.2022 8:30:37   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Didy

Ivana, nisam konkretno davala savet za tvog sina, već iznela uopšteno stav, potaknuta tom rečenicom koja se decenijama vrti...
Svako poznaje svoje dete i njegove mogućnosti. Treba dobro izvagati.




Tako je.



IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Evo moj sin resio, kaze Medicinska 🙄


To je potpuno ok. Jesi mu spominjala anatomiju? user posted image




_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Srednja škola
4.3.2022 11:56:15   
IvanaSK RR
A ne, gospodina hvata frka od hemije. Zvao je druga sto ide u tu skolu i kaze da ih hemicarka ubija 🤣. Ova škola je srednja privatna. Za drzavnu treba fino bodova, ali videcemo jos. 😁

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Srednja škola
5.12.2022 23:55:13   
Didy
Evo i mene u ovoj temi i sa osmakom koji ne zna šta hoće i ne zna šta ga zanima. Pisala sam gore da sam ja veliki pobornik gimnazije, ali sad više nisam sigurna da je to dobar savet za moje dete jer se jako ulenjio, a u gimnaziji stvarno moraš učiti. S druge strane, naša gimnazija je opšteg smera, a S je definitivno matematičar (ide godinama na opštinska i okružna takmičenja i osvaja medalje), sa zadacima iz fizike se bukvalno igra, informatiku dobije 5 i kad svi ostali kiksnu... Ali kad treba da se nabuba istorija - kuku lele. Za jezike je teški antitalenat.

Druga opcija je IT smer u tehničkoj školi. Trenutno je to odeljenje koje ima najjači ulazni prosek u našoj opštini. Mm je završio elektritehničku i on se protivi tome, misli da bi mu bolje bilo u gimnaziji. Kaže da se on iz te škole seća samo neke depresivne atmosfere, a da je u gimnaziji uvek bilo živo i stalno su bila neka događanja (što jeste istina). E, sad, ja sam sad otišla korak dalje u svom nekom ludilu i iščitavam i raspitujem se poslednjih 10 dana za Srpsku gimnaziju u Budimpešti. Prijava je do kraja januara, pa nije još mnogo vremena za mozganje i nećkanje ostalo. Nekako mi se cela priča sviđa što više čitam i istražujem. Gospodin se ništa posebno ne izjašnjava, njemu je sve svejedno. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Srednja škola
9.12.2022 9:59:16   
Peace*
Ja sam 2000te maturirala u SOŠIG u Bp.
DIVNO DIVNO DIVNO iskustvo! Drugi svet! Na žalost sam bila samo u 4oj godini tamo.
Vidim da se svašta promenilo.
Imaš na FB grupu gde se možeš raspitati ako te nešto zanima.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Srednja škola
14.12.2022 14:00:32   
Olga75
Evo da se upišem u temu sa jednim: joj!
Pošto sam ja umereni do osvedočeni pesimista oko izbora srednje ću posle završnog ispita a pre popunjavanja te famozne liste želja.
Što se tiče završnog ajde sad sj i mat to Zvercici ide od ruke ali onaj izborni e tu živa nisam šta će izabrati. Ona "smatra" da je hemija top izbor jer su je slušali samo dve godine i ona to može. Ja znam njenu kampanjštinu i brzanje i nedostatak samopouzanja kad nije sigurna i bez privatnih časova to ne može proći. Okej su privatni časovi ali ja moram znati kog profesora da tražim. Zašto? Pa u igri su i biologija, za koju ja smatram da je bolji izbor ali njoj je ona manje zanimljiva i znam da neće pipnuti ohoho delova jer njoj je biologija: idemo da uzorkujemo, diferenciramo fitoplankton u labu i brojimo stome da ih dovedemo u korelaciju sa mestom. U igri je i istorija za koju Matori smatra da je baš za nju i da ći on biti od oooogromne koristi.
Sve u svemu izbor je njen a muka je moja.
Naravno da se nećemo mešati u izbor ali na vatri gorim jer se bliži vreme odabira.


< Poruku je uredio Olga75 -- 14.12.2022 14:05:32 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here