|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
11.6.2017 12:39:45   
degu
On je izgleda bas oset_ljiv. Sa Teodorom sam samo izbacila mlecno i soju, bar sam mislila da jesam,nisam znala za sve skrivene tragove soje. Ne znam kako cemo kad on pocne da jede, bas se bojim. Sta gpd da bude proci ce.
Ivana,nije tako tesko jer ima par stvari koje jedem, nema nista izmedju ni mimo toga, nikakvih slatkisa, grickalica i slicno. Vrtim u krug par namirnica i to je to.
Milena dobro da je kod vas proslo.user posted image

< Poruku je uredio degu -- 11.6.2017 12:40:42 >


_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
20.11.2017 19:08:43   
Millhouse
Pozdrav za mame, posto vidim da retko koji tata ovde pise.:) Ja sam tata jednog 17 meseci starog decaka. Mom sinu je sa 20 dana zivota ustanovljena alergija na proteine kravljeg mleka nakon pojave krvi u stolici.

Nakon toga je , sobzirom da je on dojeno dete, supruga bila na strogoj dijeti i njemu su se povukli svi simptomi. Sa godinu dana smo radili test provokacije u Tirsovoj I ustanovljeno je da mu se alergija povukla i postepeno smo krenuli da uvodimo mlecne proizvode u njegovu svakodnevnu ishranu. Sve je bilo ok do pre nekih mesec dana, kada su mu se vratile prvo obimne nesvarene stolice, pa onda prolivi i na kraju i krv u stolici.
Ono sto je problem je sto mu je pre ukidanja mleka i ponovne dijete radjen kalprotektin koji je bio 550. Nakon dve nedelje mu je opet radjen kalprotektin i umesto da padne on je bio 1200 I dr nam je savetovao rektoskopiju. Njemu su se nakon ukidanja mleka stabilizovale stolice ali taj kalprotektin je jako visok i mi sada ne znamo sta da radimo. Sobzirom an bolesti koje izazivaju tako visok nivo kalprotektina u prilicnoj smo panici i svaki savet i pomoc nam je I vise nego dobrodosla.

Vidim da je ovde pre dve godine clanica @ guginamama pisala da je njeno dete imalo 1800 kalprotektin I da su u tirsovoj na ispitivanjima ali na zalost nakon toga nije pisala.

Mnogo bi nam znacilo ako je neko imao slicnog iskustva da ga podeli ovde ili ako na neki nacin mozemo da stupimo u kontakt sa @guginamama. Mozda neko moze da dodje do njenog emaila ili je cak i privatno poznaje, pa ako ima nekih informacija u vezi sa tim moze da mi posalje PP.

Hvala


(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
20.11.2017 19:34:44   
Rosita
Dragi millhouse, nisam u kontaktu sa gm. Zaista ne znam nista o tom proteinu. Probajte da njoj posaljete pp.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Millhouse)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
21.11.2017 23:03:35   
degu
Millhouse zao mi je sto prolazite kroz to. Mogu reci slobodno da sam se potresla jer sam se postavila u vasu poziciju. Ja kao mama sam 2 pura prosla kroz alergiju na pkm, cerka je prerasla sa godinu, sin sa 8 meseci testiran, nije alergican, sad sa 10 sam krenula polako sa mlecnim, zumance jos nije probao. Za sad je sve ok, na kraj pameti mi nije bilo da moze opet da se ponovi.
Molim vas da pisete i dalje i podelite iskustvo! Znacice nam. Veliku pozdrav i nadam se da cete uskoro resiti i da nije nista ozbiljno.
Pretpostavljam da ste odradili sve viruse i gljivice i koprokulturu?!

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 8:54:28   
Millhouse
Ma da , roto I adeno virus, koprokultura, sve je radjeno nekoliko puta I uvek sve negativno.

Nasoj deci su creva preosetljiva I mora mnogo da se vodi racuna kada zakace neki virus itd. Ni slucajno nemojte da im dajete mleko dok imaju stomacni virus.

Mi jos uvek ne znamo sta je. Njemu se stolica normalizovala nakon izbacivanja mleka ali sacekacemo jos par dana da ponovo uradimo kalprotektin I ako je ok I ako pada onda je to to a ako nije moracemo na rektoskopiju. :(

Kada se sve zavrsi napisacu ovde opsiran post, jer moze da bude od velike koristi ljudima koji muku muce sa ovim problemom. Kada se dobiju takve vrednosti kalprotektina, to je svakodnevni strah od nove stolice, konstantan pritisak samo da ne bude prolivasta, pa gledanje u pelenu ima li krvi, telefoni puni slika samo pelena sa "kakom" itd itd. Za roditelja je psihicki jako tesko da to podnese jer je prosec utvrdjivanja sta je problem jako dugacak I u njihovim godinama (mesecima) ne postoji ni jedan jedini parameter koji moze da se uradi I da se kaze da li je alergican na mleko ili ne.


(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 9:05:10   
degu
Da i mom sinu je preosetljiv stomacic, imao je i stomacni virus i odmah je bila krv u stolici, to se tad smirilo brzo, ja sam bila na dijeti, on mlecno nije unosio i brzo je proslo. Obicno se kod proliva sekundarno razvije privremena intoletancija na laktozu. Nama niko nije trazio da radimo taj koproprotektin. Nadam se da ce vrednost opadati, da je samo od iziritiranih creva. A znam o cemu pricate, i meni je telefon jos pun slika stolice, ta 2 meseca krvi,sluzi su mi najveci kosmar, kad ugledam krv bukvalno mi pozli, jako stresno.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Millhouse)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 9:36:09   
mama krava
Milhouse, ako nije problem što pitam...zašto ste mu uveli mleko? Razumem da ste radili test i sl...ali realno, uz mogućnost da zvučim kao neuka ili šta već... ne treba mu mleko, pa čak ni mleči proizvodi.
Moj sin je alergičar, samo što su njegove manifestacije bile gooore - tj gušenje istog momenta, pa sada sa 4 godine kada mu je i verovatno i prošla alergija, ja se ne usudjujem da mu dam mleko. Mislim da mu u životu neću ni dati da pije mleko!
Ne znam kod koga se lečite, ali nama je dr u Tiršovoj rekao kada sam ga dovela prvi put, posle gušenja, sva izbezumljena činjenicom da ne znam čime da ga hranim...gospodjo NIKO ne treba da pije mleko!

Kad mi je došlo iz D u glasvu, ukinula sam mleko svima nama ostalim au porodici. Ml proizvodi može, a mleko starijoj ćerki u izuzetnim prilikama - 3-4 x godišnje dam da pije!
Tada nam je dr rekao da je kravlje mleko izuzetno hranljivo, ali za telad! Mi nemamo organe koji mogu da ga prerade, nemamo tu koncentraciju kiseline da razbije molekule kazeina i surutke! Nema ih ni odrastao čovek, a zamislite beba!

To mi se urezalo u mozak tako da je mleko kod nas u kući generalno na crnoj listi. Mislim da kad kupim litar mleka, trošimo ga 2 nedelje i onda ga bacim... to muž i ja ponekad u kafu i za plačinke se koristiuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 11:17:05   
Peace*
MK, umesto mleka stavi vodu u palačinke, meni su mnogo lepše sa vodom. user posted image

Marko je i dalje alergičan, odnosno, čekam sad rezultate, ali mislim da ni ja neću dati mleko da pije. Ipak, žao mi je što ne može mlečne proizvode, mislim da bi voleo.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 11:21:35   
mama krava
Peace, a meni nisu palačinke tako lepe kao sa mlekom... jbg, stvar ukusa i navike.

Ja ovom našem dajem ml proizvode ali isključivo tremički obradjen i u minimalnim količinama. Eto tako u plačinkama i kolačima, testi, bude mleko, ili jogurt, puter, ali sir izbegavam. Znači ni mleko ni ml proizvode ne jede sveže, osim putera ponekad, namažem mu malo na hleb.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 14:20:48   
Millhouse
Ne mogu sada da citam u nazad postove I ne znam sta ste sve pisali ali...intolerancija na laktozu I alergija na proteine kravljeg mleka nemaju veze sa vezom...kod intolerancije ne dolazi do ostecivanja unutrasnjosti creva dok se kod alergije creva struzu I zato se I javlja krv I zato I skace kalprotektin...

Alergije na proteine kravjeg mleka se dele na Ige I NON Ige alergije... kod prvih je reakcija mnogo brza I uglavnom se javljaju osipi I gusenja dok se kod drugog tipa javljaju gastroenteroloski problem u roku izmedju 24-72 sata od unosenja mleka a moze I do punih 14 dana...ovu Ige alergiju je moguce raditi testove iz krvi (mada su oni pouzdani tek nakon trece godine) a za NON Ige ne postoji ni jedan jedini test osim da dajes I povlacis mleko iz upotrebe I pratis simptome...

Nije bas tacno da kravlje mleko nije potrebno maloj deci...mi smo trenutno kod jednog od najboljih ako ne I najboljeg naseg gastroeneterologa I on je rekao da bi valjalo bar do druge godine da uzima mleko (ali na zalost mi ne mozemo cak ni sojino a one formule kao sto je ADC Aptamila su nerealno neukusne I skoro ni jedno dete ne zeli da ih pije). Za starije je tacno da je mleko vise stetno nego li korisno.


(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 14:30:12   
Millhouse
Citao sam neke strane studije (koje su relativno nove , negde iz 2014 godine) gde kazu da je procenat dece kdo NON Ige alergija koje prolaze do trece godine 100% a Ige nekih 60%. Ono sto se meni cini da je ovaj problem I dalje nov za medicinski svet, I da ni oni ne znaju kako tacno sve ide. Svi kazu da je potrebno nekih 14 dana da se organizam ocisti. Ali ja sam npr pitao doktora da li je moguce da dete nakon prestanka uzimanja mleka ima dve tri normalne stolice pa jednu prolivastu pa opet normalne 3 dana pa opet jednu jedinu prolivastu(kao posledicu alergije a ne iz nekog drugog razloga) I on nije znao sta da mi kaze. A kada imate situaciju da je kalprotektin visok I da ste iskljucili mleko I stolica se stabilizuje par dana a onda se pojavi proliv vama nije dobro jer odmah pomislite da proliv nije zbog alergije nego zbog neceg drugog.
Ta studija koju sam citao je npr radjena samo na 32 dece od toga 24 Ige I 8 NON Ige (a svih 8 je bilo izmedju 0 I 3 meseca starosti).

(odgovor članu Millhouse)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 14:36:40   
Peace*
IZVORNA PORUKA: Millhouse
Alergije na proteine kravjeg mleka se dele na Ige I NON Ige alergije... kod prvih je reakcija mnogo brza I uglavnom se javljaju osipi I gusenja dok se kod drugog tipa javljaju gastroenteroloski problem u roku izmedju 24-72 sata od unosenja mleka a moze I do punih 14 dana...ovu Ige alergiju je moguce raditi testove iz krvi (mada su oni pouzdani tek nakon trece godine) a za NON Ige ne postoji ni jedan jedini test osim da dajes I povlacis mleko iz upotrebe I pratis simptome...



Napokon neko da mi objasni!!! Hvala Vam!
Iako se NIKAKO NE SLAŽEM da su alergo testovi pouzdani tek nakon treće godine. Mom sinu su specifični IgE iz krvi urađeni prvi put sa 4 meseca kada je prvi put ustanovljena alergija na kazein, i od tada tu alergiju pokazuju i testovi iz krvi (rađena paleta nutritivnih alergena, pojedinačna analiza na mleko, pojedinačna analiza na kazein, UniCap analiza spec Ige na mleko) i PRICK testovi rađeni više puta (samo se prečnik plika menja...), pa i PRICK PRICK testovi.


Ne sležam se ni sa ovim:
kod intolerancije ne dolazi do ostecivanja unutrasnjosti creva dok se kod alergije creva struzu I zato se I javlja krv I zato I skace kalprotektin...


Napisali ste to kao da se kod alergije obavezno javlja krv u stolici, što nije slučaj.
Verovatno je to kod ovih NON IgE...


Za šta je maloj deci potrebno kravlje mleko?
Moje dete je pilo Allernovu godinama, obožavalo je. Jedva smo mu ukinuli sa oko 3god ako se dobro sećam. Trenutno pije sojino čokoladno Alpro, ali sad ide priča o soji i ženskim hormonima koje sadrži... Uvek nešto...


< Poruku je uredio Peace* -- 22.11.2017 14:38:45 >


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Millhouse)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 14:40:56   
Millhouse
Kada sam rekao krv u stolici to se odnosi na NON Ige alergije koje se manifestuju gastro problemima.

Sto se tice testova, zavisi koliko je alergija jaka. Kod odredjenog procenta dece koji imaju Ige alergiju test moze da bude negativan. Koliko sam razumeo doktora samo oni sa izrazeno jakom alergijom imaju pozitivan test kada su tako mali. A cak je rekao da kod toliko male dece moze da se desi da je test pozitivan a da dete nema alergiju.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 14:42:50   
Peace*
Nama su onomad (kad je bio beba) rekli da postoje tri uzrasta kada alergija prolazi: sa 1g, sa 3g i sa 7g.

Mi evo čekamo rezultate... te sa 7 godina...

Iskreno, ne nadam se previše. Toliko puta sam već plakala zbog rezultata da više ne mogu.
A on samo priča "Ako sam prestao da budem alergičan, prvo ću da probam...", a ja znam šta nas čeka ako je prošlo ... koliko stresa, koliko oralnih iritacija, hospitalizacija, zagledanja deteta, objašnjavanja da nikako ne sme da se opusti...

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 14:47:11   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Millhouse

Sto se tice testova, zavisi koliko je alergija jaka. Kod odredjenog procenta dece koji imaju Ige alergiju test moze da bude negativan. Koliko sam razumeo doktora samo oni sa izrazeno jakom alergijom imaju pozitivan test kada su tako mali. A cak je rekao da kod toliko male dece moze da se desi da je test pozitivan a da dete nema alergiju.


Da, to sam pročitala na svim forumima - da postoje lažno pozitivni testovi.

Posle sam čula o šetajućim alergijama, u smislu da ukoliko dete unosi previše neke namirnice a sklono je alergijama, može da proizvede alergiju na navedenu namirnicu, pa zato doktori preporučuju da se česti i jaki alergeni što kasnije uvode deci.

Moj klinac ima anafilaktičku reakciju (tako rekoše nakon kožnog testa gde su se pojavila dva pliha umesto jednog), a iz krvi je grupa 2 (od mogućih 5).


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Millhouse)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
22.11.2017 14:50:40   
milicicak
Millhouse, daj link za studiju :) ja sam nailazila na mnoogee studije i uglavnom to sto si rekao za IgE i non IgE alergije pise svuda.
Elem, moje dete je IgE alergicno, reakcija se javlja odmah u vidu osipa i gusenja i tu je za lekare dijagbnoza prilicno jednostavna. Sa non IgE alergijama situacija nije bas toliko jasna iz prostog razloga sto krvave stolice mogu da budu posledica velikog broja stvari (raznih infekcija, npr ali i brojnih ozbiljnih bolesti). Zato i predlazu invazivnije metode (rektoskopiju ili biopsiju crevnih resica) da bi bili sigurni o cemu se radi, narocito kod tako visokog nivoa kalprotektina.
Kazein moze da se zadrzi u organizmu i 4 nedelje, mada se organizam najcesce ocisti za 10-ak dana i zato dr nije imao odgovor.
I da ti kaze nesto teta mili koja pet godina pliva u ovim voda. Znam koliko je svaka losa stolica i svaka tackica koprivnjace stresna za roditelje. Znam koliko ti i supruga neprospavanih noci proveli na netu ludeci od brige. I znam da za svaku losu stolicu krivite sebe. Been there, done that. I to je u redu, roditelji ste i zelite da budete sigurni da radite sve sto je u vasoj moci da vasem detetu bude bolje. Ono sto uvek morate da imate na umu je opste stanje vaseg decaka. Ako je on veseo, raspolozen i jedini problem su mu povremene krvave stolice onda je u redu da neko vreme prodje pre nego sto se desi potpuno poboljsanje. I probajte da se malo opustite u vezi svega (ne mislim na izbor namirnica, posete doktoru i analize) vec psihicki i da ne razmisljate o alergiji kao ogranicenju nego jednostavnoj zivotnoj cinjenici.
I javi molim te kakvi su rezultati i sta se desava sa vama, znaci ce nekom drugom vase iskustvo.

(odgovor članu Millhouse)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
23.11.2017 12:25:43   
mama krava
Milhouse, lepo reče teta Mili user posted image , prvo je potrebno da se opustite i da jednostavno prihvatite stvari takve kakve jesu. Pa čak i da nikada više ne pije mleko, a verovatno će mu se i rezultati srediti. Najbitnije je kakvo je opšte stanje deteta! A odmah zatim je veoooma bitno opšte stanje vas kao roditelja.

Moj je alergičan na surutku po Ige testu radjenom sa 2,5 god...iako je isto tako eminentni stručnjak, najbolji gastroenetrolog i nas lečio i mislio da je alergija na kazein, ispostavilo se da na kazenin ne reaguje uopšte, ali na surutku neki vasioniski rezultati bejaše. I od tada vipe ni ne idemo kod lekara ovim povodom.
I to hoću da ti podvučem. Svi su dr najeminentniji, i svi su testovi najpouzdaniji, ali činjenica je da nisu!

Niko ne može da ti kaže kako će TAČNO tvoje dete da reaguje!

Gledajte dete, pratite njega. Ja sama gledajući dete odlučujem šta ću i da li ću da mu da m da jede, jer vidim svakodnevno šta mu se dešava - tipa, aha reaktivirao mu se ekcem, odmah isključujem sve mlečno u bilokakvom obliku i tragu i uključijem probiotik i čekam da se sredi! I tako svaki put, svaki dan....

< Poruku je uredio mama krava -- 23.11.2017 12:47:56 >

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
18.12.2017 18:06:41   
bojkica
Zdravo svima,na ovoj temi sam bila pre 7 god kada sam je moja devojcica imala alergiju na mlecne proteine,koja se manifestovalazelenim stolicama punih sluzi i koncici krvi.Pre 25dana sam dobila decaka kojem su pre nedelju dana krenule zelene stolice i koncici krvi.Izgleda da smo u istom problemu.Iako sam prosla sve ovo jednom nije mi lako...ovog sam se egde potajno plasila.Zasad sam na dijeti bez mleka mlecnih proizvoda ali nema poboljsanja jos uvek.da napomenem da beba samo doji.Uvela sam mu biogaja probiotik,nadam se da ne gresim.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
18.12.2017 19:50:43   
Rosita
Bojkice, srecno! Vec si prosla, sredice se, znas da treba puno strpljenja. Sto se tice biogaje, ne znam. Zdrav razum mi kaze to je probiotik i ne moze da sjodi. Ipak, secam se zena sa ove teme cijoj deci nije prijala biogaja!
Ja razmisljam da od pocetka, kad se rodi Boze zdravlja moj drugi sin, budem na ishrani bez mleka. Samo ne znam kad da pocnem sa dijetom? Trenutno bas volim mlecno.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
18.12.2017 20:38:39   
bojkica
Ja u trudnoci nisam pila mleko ni jogurt negde u podsvesti sam razmisljala o alergiji.U porodilistu sam pitala pedijatra da li da preventivno odmah izbacim mleko i ml. proizvode rekao je neee... Cini mi se da nije ni upucen u tu problematiku. Bebu su dohranjivali dok sam bila u sok sobi posle porodjaja tako da je prvo mleko koje je probala bila adaptirana formula. Ko zna mozda je i to greška... Ali ima i genetike.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
19.12.2017 8:19:06   
Peace*
Moj Marko od probiotika pije isključivo biogaia kapi. Onomad davno su mi objasnili da je to jedini probiotik koji je baziran na majčinom mleku, a ostali su na bazi kravljeg mleka.
(ako su lagali mene, i ja lažem vas user posted image )

Glavu gore obe, i lagano.

Sad razmišljam šta bih radila da sad treba da se porodim... Mislim da bih insistirala da dobija specijalnu formulu ili makar hipoalergenu u porodilištu.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
19.12.2017 10:59:55   
degu
Ne znam da li ne greska ili okidac, moji su oboje dobili prvo AD u porodilistu.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
19.12.2017 13:18:31   
bojkica
Da li neko od vas na forumu zna da li dr. Perisic gastroenterolog radi negde privatno, cula sam da je u penziji i da ne radi vise u Tirsovoj? Kod njega sam vodila cerku pre 7 god.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
19.12.2017 17:18:41   
Rosita
Radi, ali ne znam gde. Negde oko hramauser posted image . Pitaj cristabell. Ili dr kristal, ako jos uvek dolaze na forum. Mozda pp da posaljes.
Kako spreciti da daju detetu aduser posted image
Onda je besmisleno biti na dijeti pre porodjaja.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Alergija na mlecne proteine II deo
19.12.2017 17:38:41   
bojkica
Kada bi mogla da vratim vreme ja bi kupila antialergijsku formulu i naglasila da beba ima predispoziciju da bude alergična. Jer cim se rode daju bebilak ili slicne formule.Nadjoh da dr. Perisic radi u medigrup bolnici.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here